Spor transaksjonsspesifikke konverteringsverdier

Når du sporer kundehandlinger som kan ha forskjellige verdier hver gang de forekommer, for eksempel kjøp av varer med ulike priser, kan du angi transaksjonsspesifikke verdier for hver konvertering. Du får dermed et mer nøyaktig inntrykk av avkastningen din.

Når du konfigurerer en ny konverteringshandling på et nettsted eller i en app, kan du tilordne den samme konverteringsverdien til alle konverteringene (kalles gjerne «statiske» verdier), men du kan også velge å bruke forskjellige verdier for å gjenspeile transaksjonsspesifikke (eller «dynamiske») verdier. Informasjonen nedenfor gjelder utelukkende for transaksjonsspesifikke verdier.

I de påfølgende delene finner du informasjon om hvordan du kan endre taggen din for konverteringssporing, slik at den støtter transaksjonsspesifikke verdier tilpasset teknologien på nettstedet ditt eller plattformene du kjører mobilappene dine på.

Før du begynner

Før du kan konfigurere konverteringssporing for transaksjonsspesifikke verdier på nettstedet ditt, må du ha dette:

• En Google Ads-konto: Har du ikke konto ennå? Registrer deg på https://ads.google.com.
  • Konfigurert Google Ads-konverteringssporing: Du må ha minst én konverteringshandling for å spore transaksjonsspesifikke verdier. Hvis du ennå ikke har opprettet en konverteringshandling og konfigurert Google-taggen ved å følge de aktuelle veiledningene, bør du gjøre det nå.
  • Et nettsted: Det er her du setter inn koden for konverteringssporing (også kalt en «tag»).
  • Muligheten til å endre koden på nettstedet: Du eller nettutvikleren din må kunne gjøre endringer på nettstedet.

Veiledning

Slik sporer du transaksjonsspesifikke verdier på nettsteder

Trinn 1: Konfigurer transaksjonsspesifikk konverteringssporing i Google Ads-kontoen din

Først må du påse at du valgte «Bruk ulike verdier for hver konvertering» da du konfigurerte konverteringene. Hvis det ikke er tilfellet, eller om du må sjekke dette, kan du følge denne fremgangsmåten:

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på verktøyikonet Google Ads | verktøy [ikon] øverst til høyre i kontoen.
  3. Klikk på Konverteringer under Måling.
  4. Klikk på navnet på konverteringshandlingen for nettstedet du vil endre. Du ser da en liste over innstillinger for konverteringshandlingen.
  5. Klikk på Endre innstillingene.
  6. Klikk på Verdi, og velg deretter Bruk ulike verdier for hver konvertering. Oppgi en standardverdi som skal brukes når en verdi ikke er angitt. Klikk på Lagre.
  7. Klikk på Ferdig.
  8. Fortsett til «Trinn 2: Legg til eller endre taggen i nettstedets kode».

Trinn 2: Legg til eller rediger taggen i koden på nettstedet

Du kan få bekreftet om du har installert Google-taggen og hendelseskodebiten korrekt på nettstedet, ved å lese gjennom denne artikkelen. Uansett hvilken teknologi du bruker, må du sørge for at du setter inn kodebiten på den siden kundene ser etter konverteringer.

• Hvis du sporer konverteringer etter sideinnlastinger, skal koden for hendelseskodebiten installeres på siden kundene dine ser etter en konvertering.
  • Hvis du sporer konverteringer etter klikk, skal koden for hendelseskodebiten installeres på siden som inneholder knappen, tekstlinken eller knappebildet du vil spore klikk på.

Du må så dynamisk sende konverteringsverdien og valutaen til hendelseskodebiten ved å angi value- og currency-parameteren (verdi og valuta) som er fremhevet nedenfor, ved kjøring. Pass på at du sender konverteringsverdien som et tall, og at du bruker punktum som desimaltegn. Valutaen bør sendes som en streng, med enkle anførselstegn, i form av ISO 4217-valutakoder.

Eksempel på hendelseskodebit:

<!-- Event snippet for Example conversion page -->
<script>
  gtag('event', 'conversion', {'send_to': 'AW-123456789/AbC-D_efG-h12_34-567',
    'value': 123.05,
    'currency': 'USD'
  });
</script>

Hvilken metode du bruker for å sende de transaksjonsspesifikke verdiene til hendelseskodebiten, kommer an på tjenerteknologien du gjengir nettsidene dine med. Rådfør deg med nettutviklingsteamet ditt om hvordan du kan integrere hendelseskodebiten på nettstedet, så du får registrert dynamiske konverteringsverdier.

Sikkerhet og personvern ved sporing av apper

Google har strenge sikkerhetsstandarder. Google Ads samler bare inn data i apper der du har konfigurert sporing.

Sørg for at du gir brukerne tydelig og utfyllende informasjon om hvilke data du samler inn i appene dine, og at du får samtykke til slik innsamling i tilfeller der dette er lovpålagt.