Transactiespecifieke conversiewaarden bijhouden

Als u acties van klanten met steeds verschillende waarden bijhoudt, zoals aankopen van items met verschillende prijzen, kunt u transactiespecifieke waarden leveren voor elke conversie. Zo krijgt u een beter idee van het rendement op uw investering (ROI).

Als u een nieuwe website- of in-app-conversieactie instelt, kunt u aan alle conversies dezelfde conversiewaarde toewijzen (ook wel 'statische waarden' genoemd), maar u kunt ook verschillende waarden gebruiken, zodat de transactiespecifieke ('dynamische') waarden worden weerspiegeld. De volgende informatie is alleen van toepassing op transactiespecifieke waarden.

Hieronder laten we zien hoe u uw tag voor het bijhouden van conversies kunt bewerken zodat transactiespecifieke waarden voor uw websitetechnologie of mobiele app-platform worden ondersteund.

Voordat u begint

Voordat u op uw website conversies kunt bijhouden voor transactiespecifieke waarden, heeft u het volgende nodig:

• Een Google Ads-account: heeft u nog geen account? Meld u aan op https://ads.google.com.
  • 'Conversies bijhouden' van Google Ads: Als u transactiespecifieke waarden wilt bijhouden, is ten minste één conversieactie vereist. Als u nog geen conversieactie heeft, volgt u de instructies om een conversieactie te maken en de tag op te halen.
  • Een website: Hierop plaatst u de conversietrackingcode, ofwel de tag.
  • Mogelijkheid om websitecode te bewerken: U of uw webmaster moet uw website kunnen aanpassen.

Instructies

De meeste gebruikers kunnen nu uitsluitend hun accounts beheren met het nieuwe, verbeterde Google Ads. Als u nog steeds de vorige AdWords-versie gebruikt, kiest u hieronder VorigeMeer informatie

Transactiespecifieke waarden op een website bijhouden

Stap 1: Bijhouden van transactiespecifieke conversies in uw Google Ads-account instellen

In de eerste plaats is het belangrijk dat u bij het instellen van conversies de optie 'Verschillende waarden voor elke conversie gebruiken' heeft geselecteerd. Als u dat niet heeft gedaan, of als u dit wilt controleren, voert u de volgende stappen uit:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik rechtsboven in uw account op het gereedschapspictogram .
  3. Klik onder 'Meting' op Conversies.
  4. Klik op de naam van de conversieactie voor de website die u wilt bewerken. U ziet een lijst met instellingen voor de conversieactie.
  5. Klik op Instellingen bewerken.
  6. Klik op Waarde en selecteer vervolgens Verschillende waarden voor elke conversie gebruiken. Geef een standaardwaarde op als er geen is opgegeven. Klik op Opslaan.
  7. Klik op Gereed.
  8. Ga verder met 'Stap 2: De tag aan uw websitecode toevoegen of de tag aanpassen'.

Stap 2: De tag aan uw websitecode toevoegen of de tag aanpassen

Lees dit artikel om te controleren of u de algemene sitetag en het juiste gebeurtenisfragment op uw website heeft geïnstalleerd. Welke technologie u ook gebruikt, zorg er in ieder geval voor dat de pagina waarop u het codefragment plaatst, de pagina is die de klant na een conversie te zien krijgt.

• Als u conversies bijhoudt per keer dat een pagina wordt geladen, moet de code voor het gebeurtenisfragment op de pagina worden geïnstalleerd die uw klant na een conversie ziet.
  • Als u conversies bijhoudt voor klikken, moet de code voor het gebeurtenisfragment worden geïnstalleerd op de pagina met de tekstlink, de knop of de knopafbeelding waarvoor u klikken wilt bijhouden.

U moet de waarde van de conversie en de valuta dynamisch doorgeven aan het gebeurtenisfragment door in runtime de parameters value en currency in te stellen die hieronder zijn gemarkeerd. Zorg ervoor dat u de conversiewaarde als getal doorstuurt, met een punt als decimaalteken. De valuta moet worden doorgegeven als een tekenreeks, met enkele aanhalingstekens, met behulp van ISO 4217-valutacodes

Voorbeeld van gebeurtenisfragment:

<!-- Gebeurtenisfragment voor voorbeeld van conversiepagina -->
<script>
  gtag('event', 'conversion', {'send_to': 'AW-123456789/AbC-D_efG-h12_34-567',
    'value': 123.05,
    'currency': 'USD'
  });
</script>

De manier waarop transactiespecifieke waarden aan het gebeurtenisfragment worden doorgegeven, is afhankelijk van de servertechnologie die u gebruikt om uw webpagina's te maken. Bespreek met uw team voor webontwikkeling hoe u het gebeurtenisfragment optimaal kunt integreren in uw site, zodat het dynamische conversiewaarden kan vastleggen.

Beveiliging en privacy voor het bijhouden van websites

Google hanteert strenge veiligheidsnormen. Alleen pagina's met de Google-conversietag worden bijgehouden via dit programma. We maken gebruik van gegevensversleuteling en beveiligde servers.

Zorg ervoor dat u gebruikers duidelijke en uitgebreide informatie geeft over de gegevens die u verzamelt op uw websites en toestemming krijgt voor die verzameling als dat wettelijk verplicht is.