Verkkosivustolla olevaan puhelinnumeroon soitettujen puheluiden seuranta

Puhelukonversioiden seurannan avulla voit selvittää, kuinka tehokkaasti verkkosivustosi mainokset tuottavat puheluita. Kun käyttäjä on klikannut mainostasi ja vieraillut verkkosivustollasi, voit tunnistaa ja mitata sivustoltasi peräisin olevat puhelut puhelukonversioiden seurannalla.

Tällainen konversioseuranta seuraa puhelua konversiona, kun puhelu kestää asettamaasi vähimmäiskestoa pidempään. Näin voit suodattaa pois lyhytkestoisempia puheluita, jotka eivät välttämättä sisällä myyntiä tai muita yrityksellesi tärkeitä toimia.

Ennen kuin aloitat

Jos käytät jotakin muuta järjestelmää myyntiin tai muihin konversioihin johtavien puheluiden seurantaan, voit halutessasi luoda puheluiden tuonnin konversiotapahtuman. Jos haluat lisätietoja kaikista puhelukonversiotapahtumista, perehdy Puhelukonversioseurannan käyttö ‑artikkeliin.

Verkkosivuston puhelukonversioiden seuranta toimii vain, jos olet ottanut puhelulaajennukset käyttöön. Puhelulaajennukselle määrittämääsi puhelinnumeroa käytetään sivustoltasi peräisin olevien puheluiden seurantaan. Lue lisätietoja puhelulaajennusten käytöstä.

Edut

Voit veloituksetta käyttää dynaamisesti luotuja Google-soitonsiirtonumeroita, jotka korvaavat sivustollasi näkyvän yritysnumeron. Näin voit halutessasi selvittää, mitkä avainsanat, mainokset, mainosryhmät ja kampanjat tuottavat puhelukonversioita.

Tässä artikkelissa kerromme, kuinka voit seurata puhelukonversioita sivustollesi sisältyvän Google-soitonsiirtonumeron avulla.

Edellytykset

Tarvitset seuraavat asiat, jotta voit määrittää konversioseurannan verkkosivustoltasi peräisin olevia puheluita varten:

• Google Ads -tili: Jos sinulla ei vielä ole tiliä, hanki se osoitteessa https://ads.google.com.
  • Aktiivinen puhelulaajennus: Tarvitset vähintään yhden puhelulaajennuksen. Voit määrittää tämän ennen puhelukonversiotoiminnon luomista tai sen jälkeen.
  • Yritys, joka toimii palvelun piiriin kuuluvassa maassa: Google-soitonsiirtonumerot ovat tällä hetkellä käytettävissä näissä maissa.
  • Verkkosivusto: Konversioseurantakoodi (eli tagi) lisätään verkkosivustolle.
  • Mahdollisuus muokata verkkosivustoa: Sinun tai verkkovastaavan on lisättävä verkkosivustollesi sekä konversioseurantatagi että JavaScript-koodinpätkä, joka korvaa yrityksesi puhelinnumeron Google-soitonsiirtonumerolla.

Ohjeet

Uusi Google Ads on nyt useimpien käyttäjien ainoa tapa hoitaa tilejä. Jos käytät edelleen aiempaa AdWordsia, valitse alta AiempiLisätietoja

Määritä verkkosivustosi Google-soitonsiirtonumeroon soitetuille puheluille konversioseuranta näin:

Vaihe 1: Määritä konversiotoiminto

1. Kirjaudu AdWords-tilillesi.
  2. Klikkaa Työkalut-välilehteä ja valitse avattavasta valikosta Konversiot.
    Valitse valikosta Konversiot.
  3. Klikkaa + Konversio ‑painiketta.
    Uusi konversiotapahtuma
  4. Valitse Puhelut-vaihtoehto.New phone call conversion
  5. Valitse Puhelut verkkosivustollasi olevaan numeroon.
  6. Valitse Nimi. Syötä seurattavan puhelukonversion nimi. Sen avulla voit myöhemmin tunnistaa kyseisen toiminnon konversioraporteissasi. Sopivia nimiä voivat olla esimerkiksi Kukkien puhelintilaukset tai Varauspuhelut. Valitse Valmis.
  7. Valitse Arvo. Syötä kullekin puhelulle arvo tai valitse Älä määritä arvoa -vaihtoehto, jos et halua laskea arvoa. Klikkaa Valmis-painiketta.
  8. Valitse Puhelun kesto. Määritä vähimmäiskesto (sekunneissa) puhelulle, joka lasketaan konversioksi. Klikkaa Valmis-painiketta.
  9. Valitse Määrä. Valitse, haluatko laskea kaikki konversiot vai yhden konversion mainoksen klikkausta kohti. Myyntiä seurattaessa kannattaa laskea kaikki konversiot ja liidejä seurattaessa yksittäiset konversiot. Valitse Valmis.
  10. Valitse Konversionseurantajakso. Valitse tälle konversiotoiminnolle konversionseurantajakso (eli kuinka kauan konversioita seurataan mainoksen klikkauksen tai näyttökerran jälkeen). Ikkuna voi olla esimerkiksi vain viikko tai jopa 60 päivää. Klikkaa Valmis-painiketta.
  11. Valitse Luokka. Valitse luokka, joka sopii konversiolle parhaiten. Valintaasi käytetään vain konversioraporttien ryhmittelyyn. Voit muuttaa sitä koska tahansa. Valitse Valmis.
  12. (Lisäasetukset) Klikkaa kohtaa Sisällytä konversioihin. Tämä oletuksena valittuna oleva asetus tarkoittaa sitä, että tämän konversiotoiminnon tiedot sisällytetään Konversiot-raportointisarakkeeseen. Jos poistat tämän asetuksen valinnan, tiedot sisällytetään kuitenkin edelleen Kaikki konversiot ‑sarakkeeseen.

Konversiot-sarakkeen tietoja käytetään automaattisissa hintatarjousstrategioissa, kuten tavoitellussa mainostuotossa, tehostetussa klikkauskohtaisessa hinnassa ja hankintakohtaisessa hintatavoitteessa. Jos siis käytät automaattista hintatarjousstrategiaa konversioiden optimointiin, mutta et kuitenkaan halua sisällyttää tätä nimenomaista konversiotoimintoa hintatarjousstrategiaasi, poista tämän asetuksen valinta. Jätä valintaruutu muussa tapauksessa valituksi. Valitse Valmis.
  13. Valitse Tallenna ja jatka

Vaihe 2: Asenna konversioseurannan tagisi

Näkyviin tulee näyttö, jossa esitetään konversioseurannan määrittämisen jäljellä olevat vaiheet.

1. Tutki 1. Asenna konversioseurannan tagisi ‑kohdassa näkyvää Puhelinnumero-asetusta. Toimi jommallakummalla seuraavista tavoista:
    • Anna puhelinnumerosi siinä muodossa, jossa se näkyy verkkosivustollasi. Määritä puhelinnumero, johon tulevia puheluita haluat seurata. Muista kirjoittaa numero täsmälleen siinä muodossa kuin se on esitetty sivustollasi. Jos verkkosivustolla näkyvä puhelinnumero esimerkiksi sisältää maatunnuksen, käytä maatunnusta myös tässä. Jos verkkosivustollasi ei näy maatunnusta, älä lisää sitä myöskään tähän. Klikkaa sitten Luo tagi. (Huomaa, että tätä tapaa ei voi käyttää, jos verkkosivuston seurattavia puhelinnumeroita on useita.)
      • Esimerkki: Puhelinnumero esitetään verkkosivustollasi muodossa +358 9 123 456. Anna numero muodossa +358 9 123 456. Jos annat numeron muodossa 9 123 456 tai 123 346, AdWords ei löydä numeroasi eikä voi seurata konversioitasi.
    • Älä anna numeroa. Tällöin sinun on muokattava verkkosivustosi koodia. Jos valitset tämän toimintatavan, sinun on noudatettava alla annettuja ohjeita ja muokattava verkkosivuston koodia manuaalisesti tagin asentamisen jälkeen. Tämä tapa on monipuolisempi ja sitä suositellaan vain, jos olet tottunut käyttämään JavaScriptiä. Käytä tätä tapaa, jos haluat seurata puheluita useisiin verkkosivustollasi ilmoitettuihin puhelinnumeroihin.
  2. Konversioseurannan tagi näkyy harmaassa ruudussa. Tallenna tagi jollakin seuraavista tavoista:
    • Kopioi tagi ruudusta.
    • Lataa tagi klikkaamalla näytön alareunassa näkyvää Tallenna ohjeet ja tagi ‑vaihtoehtoa.
    • Lähetä tagi verkkovastaavallesi klikkaamalla näytön alareunassa näkyvää Lähetä ohjeet ja tagi sähköpostitse ‑vaihtoehtoa.
  3. Avaa sen sivun HTML-koodi, jolla puhelinnumero näkyy verkkosivustollasi.
  4. Liitä ensimmäisessä vaiheessa luomasi tagi verkkosivun head-tagien (<head></head>) väliin.

Esimerkki

Alla on esimerkkejä HTML-koodista ennen konversioseurannan tagin lisäämistä ja sen jälkeen.

Konversioseurantakoodia edeltävä HTML-koodi (vain esimerkki – älä käytä sitä verkkosivustollasi):

<html>
    <head>
    <title>HTML-esimerkkitiedosto</title>
    </head>
    <body>
    Tämä on verkkosivustosi tekstiosio.
    </body>
    </html>

HTML-koodi konversioseurantakoodin lisäämisen jälkeen (tämä on esimerkki – älä käytä sitä verkkosivustollasi):

<html>
    <head>
    <title>HTML-esimerkkitiedosto</title>
    <script type="text/javascript">
    (function(a,e,c,f,g,b,d){var h={ak:"123456789",cl:"_ABcDEFg12hI34567jK"};a[c]=a[c]||function(){(a[c].q=a[c].q||[]).push(arguments)};a[f]||(a[f]=h.ak);b=e.createElement(g);b.async=1;b.src="//www.gstatic.com/wcm/loader.js";d=e.getElementsByTagName(g)[0];d.parentNode.insertBefore(b,d);a._googWcmGet=function(b,d,e){a[c](2,b,h,d,null,new Date,e)}})(window,document,"_googWcmImpl","_googWcmAk","script");
    </script>

Vinkki: Google Tag Manager

Google Tag Manager on tagien hallintajärjestelmä, jonka avulla voit helposti ja nopeasti päivittää verkkosivustollasi käytettäviä tageja ja koodinpätkiä. Google Tag Manageria voi käyttää myös konversioseurantatagin asentamiseen.

Verkkosivuston koodin manuaalinen muokkaaminen Google-soitonsiirtonumeron näyttämiseksi

Jos määritit puhelinnumerosi aiemmin Puhelinnumero-asetusta käsittelevässä vaiheessa 2, seuraavia toimia ei tarvitse tehdä. Jos sen sijaan päätit olla antamatta numeroa, sinun tai verkkovastaavasi on nyt tehtävä seuraavat toimenpiteet:

Muokkaa sivua, jolle aiemmin lisäsit konversionseurannan tagisi, ja lisää sivulle JavaScript-koodinpätkä, joka korvaa puhelinnumerosi Google-soitonsiirtonumerolla. Käytä tähän _googWcmGet-funktiota. Funktio sisältää seuraavat parametrit: _googWcmGet(target, business_number, options).

• target: CSS-luokan nimi tai takaisinkutsufunktio.
    • Jos target-parametri on CSS-luokan nimi, kaikkien kyseisen luokan elementtien sisältö korvataan muotoillulla puhelinnumerolla.
    • Jos target-parametri on funktio, sitä kutsutaan kahdella argumentilla. Ensimmäinen argumentti on muotoiltu puhelinnumero (samassa muodossa kuin business_number-parametri). Toinen argumentti on puhelinnumero tavallisessa muodossa (esimerkiksi '18004445555').
    Oletuksena target-elementin on näytettävä yrityksesi puhelinnumero, jotta asiakkaat näkevät asianmukaisen puhelinnumeron, kun Google-soitonsiirtonumero ei ole näkyvissä.
  • business_number: Yrityksesi puhelinnumero.
  • options: Valinnainen objekti, jolla on seuraavat vaihtoehdot:
    • timeout: Pisin sallittu aika (millisekunneissa), jonka numeron noutaminen voi kestää. Jos numeroa ei voida noutaa tämän ajan kuluessa, kohteeseen ei lähetetä numeroa. Oletusarvoinen aikakatkaisu on 5 000 millisekuntia.
    • cache: Määritä tämän parametrin arvoksi false, jos haluat poistaa käytöstä noudetun puhelinnumeron tallennuksen evästeeseen.

Alla olevissa esimerkeissä näytetään, kuinka koodinpätkä lisätään kolmessa eri tapauksessa.

Esimerkki 1: Staattisen puhelinnumeron korvaaminen Google-soitonsiirtonumerolla

Tämä funktio hakee puhelinnumeron ja korvaa tietyn luokan kaikkien span-tagien sisällön. Tässä esimerkissä span-tagiin sisältyvä puhelinnumero 1 800 123 4567 korvataan dynaamisesti luodulla, muotoillulla soitonsiirtonumerolla seuraavasti:

<body onload="_googWcmGet('number', '1 800 123 4567')">
		  <span class="number">1 800 123 4567</span>
		</body>

Esimerkki 2: Google-soitonsiirtonumeron välittäminen muokattuun takaisinkutsufunktioon

Tämä funktio hakee puhelinnumeron ja lähettää sen takaisinkutsufunktioon. Tässä esimerkissä takaisinkutsufunktio korvaa muotoillulla soitonsiirtonumerolla sen elementin sisällön, jonka tunnus on "number".

<head>
		  <script type="text/javascript">
		    var callback = function(formatted_number, mobile_number) {
		      // formatted_number: näytettävä numero samassa muodossa kuin
		      //        funktioon _googWcmGet() välitetty numero.
		      //        (tässä tapauksessa: 1 800 123 4567)
		      // mobile_number: muotoiltu numero klikattavalle linkille,
		      //        joka sisältää tel:-URI-tagin (tässä tapauksessa: +18001234567)
		      var e = document.getElementById("number");
		      e.innerHTML = "";
		      e.appendChild(document.createTextNode(formatted_number));
		    };
		  </script>
		</head>
		<body onload="_googWcmGet(callback, '1-800-123-4567')">
		  <span id="number">1 800 123 4567</span>
		</body>

Jos haluat, että sivustoasi mobiililaitteella selaavat käyttäjät voivat soittaa yritykseesi helposti, voit tehdä Google-soitonsiirtonumerosta klikattavan.

Esimerkki 3: Google-soitonsiirtonumeron välittäminen mobiilisivuston muokattuun takaisinkutsufunktioon

Korvaa sekä mobiilisivuilla näkyvissä oleva numero että numero, johon puhelu ohjataan klikattaessa. Tämä edellyttää takaisinkutsufunktion käyttöä.

<head>
		  <script type="text/javascript">
		    var callback = function(formatted_number, mobile_number) {
		      // formatted_number: näytettävä numero samassa muodossa kuin
		      //        funktioon _googWcmGet() välitetty numero.
		      //        (tässä tapauksessa: 1 800 123 4567)
		      // mobile_number: muotoiltu numero klikattavalle linkille,
		      //        joka sisältää tel:-URI-tagin (tässä tapauksessa: +18001234567)
		      var e = document.getElementById("number_link");
		      e.href = "tel:" + mobile_number;
		      e.innerHTML = "";
		      e.appendChild(document.createTextNode(formatted_number));
		    };
		  </script>
		</head>
		<body onload="_googWcmGet(callback, '1-800-123-4567')">
			  <a href="tel:18001234567" id="number_link">
				1 800 123 4567</a>
		</body>

Koodin tarkistaminen

Mainosten käyttöönotto tässä konversiotoiminnossa voi kestää jopa tunnin. Voit varmistaa koodin toiminnan tekemällä haun, joka tuo mainoksesi näkyviin, ja siirtymällä sitten sivustollesi mainosta klikkaamalla (sinua veloitetaan klikkauksesta). Yrityksesi tavanomaisen puhelinnumeron pitäisi nyt korvautua Google-soitonsiirtonumerolla.

Jos testaat koodin toimintaa useita kertoja, poista gwcm-eväste selaimestasi, ennen kuin klikkaat mainosta uudelleen.