Verkkosivustolla olevaan puhelinnumeroon soitettujen puheluiden seuranta

Puhelukonversioiden seurannan avulla voit selvittää, kuinka tehokkaasti verkkosivustosi mainokset tuottavat puheluita. Kun käyttäjä on klikannut jotakin mainostasi ja käynyt verkkosivustollasi, voit tunnistaa ja mitata sivustoltasi peräisin olevat puhelut puhelukonversioiden seurannalla.

Tällainen konversioseuranta seuraa puhelua konversiona, kun puhelu kestää asettamaasi vähimmäiskestoa pidempään. Näin voit suodattaa pois lyhytkestoisempia puheluita, jotka eivät välttämättä sisällä myyntiä tai muita yrityksellesi tärkeitä toimia.

Ennen kuin aloitat

Jos käytät jotakin muuta järjestelmää myyntiin tai muihin konversioihin johtavien puheluiden seurantaan, voit halutessasi luoda puheluiden tuonnin konversiotapahtuman. Jos haluat lisätietoja kaikista puhelukonversiotapahtumista, perehdy Puhelukonversioseurannan käyttö ‑artikkeliin.

Verkkosivuston puhelukonversioiden seuranta toimii vain, jos olet ottanut puhelulaajennukset käyttöön. Puhelulaajennukselle määrittämääsi puhelinnumeroa käytetään sivustoltasi peräisin olevien puheluiden seurantaan. Lue lisätietoja puhelulaajennusten käytöstä.

Edut

Voit veloituksetta käyttää dynaamisesti luotuja Google-soitonsiirtonumeroita, jotka korvaavat sivustollasi näkyvän yritysnumeron. Näin voit halutessasi selvittää, mitkä avainsanat, mainokset, mainosryhmät ja kampanjat tuottavat puhelukonversioita.

Tässä artikkelissa kerromme, kuinka voit seurata puhelukonversioita sivustollesi sisältyvän Google-soitonsiirtonumeron avulla.

Edellytykset

Tarvitset seuraavat asiat, jotta voit määrittää konversioseurannan verkkosivustoltasi peräisin olevia puheluita varten:

• Google Ads ‑tili: Eikö sinulla vielä ole sellaista? Rekisteröidy osoitteessa https://ads.google.com.
  • Aktiivinen puhelulaajennus: Tarvitset vähintään yhden puhelulaajennuksen. Voit määrittää tämän ennen puhelukonversiotoiminnon luomista tai sen jälkeen.
  • Yritys, joka toimii palvelun piiriin kuuluvassa maassa: Google-soitonsiirtonumerot ovat tällä hetkellä käytettävissä näissä maissa.
  • Verkkosivusto: Konversioseurantakoodi (eli tagi) lisätään verkkosivustolle.
  • Mahdollisuus muokata verkkosivustoa: Sinun tai verkkovastaavan on lisättävä verkkosivustollesi sekä konversioseurantatagi että JavaScript-koodinpätkä, joka korvaa yrityksesi puhelinnumeron Google-soitonsiirtonumerolla.

Ohjeet

Esimerkki puhelinnumerokoodinpätkästä ja valinnaisista parametreista.Verkkosivustolla olevaan Google-soitonsiirtonumeroon soitettujen puheluiden konversioseurannan määrittäminen koostuu kahdesta vaiheesta.

Vaihe 1: Luo konversiotapahtuma

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta työkalukuvaketta  ja valitse Mittaus-kohdasta Konversiot.
  3. Klikkaa pluspainiketta .
  4. Valitse Puhelut.
  5. Valitse Puhelut verkkosivustollasi olevaan numeroon.
  6. Kirjoita Konversion nimi ‑kohtaan seurattavan konversion nimi, esimerkiksi "uutiskirjeen tilaus" tai "hääkimpun osto". Tämän nimen avulla tunnistat kyseisen konversiotapahtuman helposti konversioraporteistasi. Sopivia nimiä voivat olla esimerkiksi Kukkien puhelintilaukset tai Varauspuhelut.
  7. Valitse Luokka-kohdan avattavasta valikosta konversiotapahtumasi kuvaus. Luokan avulla voit jakaa konversiot segmentteihin, jolloin näet samankaltaiset konversiot yhdessä.
  8. Syötä Arvo-kohtaan kunkin puhelun arvo tai valitse Älä käytä arvoa, jos et halua laskea arvoa.
  9.  Valitse Laskentatapa-kohdasta, miten konversiot lasketaan.
    • Yksi. Tämä asetus sopii parhaiten liideille, kuten verkkosivuston rekisteröitymislomakkeelle, kun vain yksi konversio mainosklikkausta kohti tuo lisäarvoa yrityksellesi.
    • Kaikki. Tämä asetus sopii parhaiten myynnin seurantaan, kun jokainen konversio tuo todennäköisesti lisäarvoa yritykselle.
  10. Valitse Puhelun kesto. Määritä vähimmäiskesto (sekunneissa) puhelulle, joka lasketaan konversioksi.
  11. Valitse Konversionseurantajakso. Valitse konversiotapahtumalle konversionseurantajakso. Ikkunan vähimmäispituus on viikko ja enimmäispituus 60 päivää.
  12. (Lisäasetukset) Klikkaa Sisällytä Konversiot-sarakkeeseen. Jos otat tämän asetuksen käyttöön (valintaruutu on valittuna oletuksena), konversiotapahtuman data sisällytetään Konversiot-raportointisarakkeeseen. Jos poistat valinnan, data sisällytetään edelleen Kaikki konversiot ‑sarakkeeseen.

Konversiot-sarakkeen dataa käytetään automaattisissa hintatarjousstrategioissa, kuten mainostuottotavoitteissa, tehostetussa klikkauskohtaisessa hinnassa ja hankintakohtaisessa hintatavoitteessa. Jos siis käytät automaattista hintatarjousstrategiaa konversioiden optimointiin mutta et kuitenkaan halua sisällyttää tätä konversiotapahtumaa hintatarjousstrategiaasi, voit poistaa merkinnän valintaruudusta. Muussa tapauksessa jätä merkintä valintaruutuun. Lue lisätietoja Sisällytä Konversiot-sarakkeeseen -asetuksesta
  13. Klikkaa Luo ja jatka

Näkyviin tulee näyttö, jossa esitetään konversioseurannan määrittämisen jäljellä olevat vaiheet.

Vaihe 2: Määritä konversioseurannan tagi

Kun määrität konversioseurannan ensimmäisen kerran, sinun on lisättävä verkkosivustollesi kaksi koodinpätkää: yleinen sivustotagi ja puhelinnumerokoodinpätkä.

Yleinen sivustotagi lisää verkkosivuston kävijöitä Kaikki vierailijat ‑uudelleenmarkkinointiluetteloihisi (jos olet määrittänyt uudelleenmarkkinoinnin) ja asettaa verkkotunnukseesi uusia evästeitä, jotka tallentavat tietoja käyttäjän sivustollesi tuoneesta mainoksen klikkauksesta. Huomaa, että Google Adsin konversioseurannan tagi voi näiden klikkaustietojen avulla laskea konversioita Google Ads ‑kampanjoidesi ansioksi. Varmista, että kerrot käyttäjille selkeästi ja kattavasti, mitä dataa keräät sivustollasi. Sinun on myös pyydettävä suostumus datan keräämiseen, kun laki sitä vaatii.

Yleinen sivustotagi on asennettava jokaiselle verkkosivustosi sivulle, mutta tarvitset vain yhden yleisen sivustotagin yhtä Google Ads ‑tiliä kohti.

Puhelinnumerokoodinpätkän avulla voit korvata sivustollasi olevan puhelinnumeron Google-soitonsiirtonumerolla. Asenna tämä koodinpätkä sivustosi niille sivuille, joilla puhelinnumerosi näkyy.

1. Valitse Yleinen sivustotagi ‑kohdasta omaa tilannettasi parhaiten kuvaava vaihtoehto ja noudata tagin asentamiseen liittyviä ohjeita:
    • En ole lisännyt verkkosivustolleni yleistä sivustotagia: Valitse tämä vaihtoehto, jos määrität tagia tilisi konversiotapahtumalle ensimmäistä kertaa etkä ole asentanut yleistä sivustotagia toisesta Google-tuotteesta. Tästä vaihtoehdosta näet yleisen sivustotagin kokonaisuudessaan. Asenna tagi kopioimalla sen koodi ja liittämällä koodi sivustosi jokaisen sivun <head></head>-tagien väliin.

Alla on esimerkki yleisestä sivustotagista, jossa CONVERSION_ID on Google Ads ‑tilisi yksilöllinen konversiotunnus.

<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=AW-CONVERSION_ID"></script>
      <script>

window.dataLayer = window.dataLayer || [];
        function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
        gtag('js', new Date());
        gtag('config', 'AW-CONVERSION_ID');

</script>

• Asensin yleisen sivustotagin verkkosivustolleni toisesta Google-tuotteesta (esimerkiksi Google Analyticsista) tai toiselta Google Ads ‑tililtä: Jos tämä kuvaa tilannettasi, sinun ei tarvitse lisätä yleistä sivustotagia uudelleen verkkosivustollesi. Jotta konversioseuranta toimisi tällä tilillä, sinun on kuitenkin lisättävä config-komento (eli konversiotunnuksesi sisältävä koodinpätkä) jokaiseen yleisen sivustotagin esiintymään. Alla näkyy kyseinen komento, jossa AW-CONVERSION_ID on tilisi konversiotunnus.

gtag('config', 'AW-CONVERSION_ID');

Lisää config-komento verkkosivustosi yleisen sivustotagin jokaiseen esiintymään </script>-lopputagin yläpuolelle.

Seuraavassa on esimerkki sekä Google Analyticsille että Google Adsille määritetystä yleisestä sivustotagista, jossa Google Ads ‑tilin config-komento näkyy korostettuna.

<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=GA-_TRACKING_ID">
      </script>
      <script>
        window.dataLayer = window.dataLayer || [];
        function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
        gtag('js', new Date());

gtag('config', 'GA_TRACKING_ID');
        gtag('config', 'AW-CONVERSION_ID');
      </script>

• Olen jo lisännyt yleisen sivustotagin verkkosivustolleni, kun loin toisen konversiotapahtuman tällä Google Ads ‑tilillä: Jos tämä kuvaa tilannettasi, sinun ei tarvitse lisätä yleistä sivustotagia verkkosivustollesi uudelleen. Varmista, että yleinen sivustotagi näkyy sivustosi jokaisella sivulla ja että tagin jokaisen esiintymän config-komento sisältää tilisi konversiotunnuksen. Näet konversiotunnuksesi, kun valitset tämän vaihtoehdon.
  2. (Valinnainen) Muokkaa yleistä sivustotagia haluamallasi tavalla:​

• Jos et halua yleisen sivustotagin lisäävän sivuston vierailijoita uudelleenmarkkinointiluetteloihisi, lisää alla korostettuna näkyvä osio yleisen sivustotagin config-komentoon.

gtag('config', 'AW-CONVERSION_ID', {'send_page_view': false});

• Jos et halua yleisen sivustotagin asettavan ensimmäisen osapuolen evästeitä sivustosi verkkotunnukseen, lisää alla korostettuna näkyvä osio yleisen sivustotagisi config-komentoon.

gtag('config', 'AW-CONVERSION_ID', {'conversion_linker': false});

Tämä ei kuitenkaan ole suositeltavaa, sillä se heikentää konversioiden mittauksen tarkkuutta.

3. Kopioi yleinen sivustotagi ja noudata sitten ohjeita tagin lisäämiseen verkkosivustollesi.

4. Valitse Puhelinnumerokoodinpätkä-kohdasta jompikumpi seuraavista vaihtoehdoista:

• Anna puhelinnumerosi siinä muodossa, jossa se näkyy verkkosivustollasi. Määritä puhelinnumero, johon tulevia puheluita haluat seurata. Muista kirjoittaa numero täsmälleen siinä muodossa kuin se on esitetty sivustollasi. Jos verkkosivustolla näkyvä puhelinnumero esimerkiksi sisältää maatunnuksen, käytä maatunnusta myös tässä. Jos verkkosivustollasi oleva numero ei sisällä maatunnusta, älä lisää sitä myöskään tähän. Klikkaa sitten Luo koodinpätkä. (Huomaa, että tätä tapaa ei voi käyttää, jos verkkosivuston seurattavia puhelinnumeroita on useita.)

Esimerkki: Puhelinnumero esitetään verkkosivustollasi muodossa +358 9 123 456. Anna numero muodossa +358 9 123 456. Jos annat numeron muodossa 09 123 456 tai 123 456, Google Ads ei löydä numeroa eikä voi seurata konversioitasi.

• Älä anna numeroa. Sinun on muokattava verkkosivustosi koodia manuaalisesti. Jos valitset tämän vaihtoehdon, sinun on noudatettava alla annettuja ohjeita ja muokattava verkkosivuston koodia manuaalisesti tagin asentamisen jälkeen. Tämä tapa on monipuolisempi, ja sitä suositellaan vain, jos olet tottunut käyttämään JavaScriptiä. Valitse tämä vaihtoehto, jos haluat seurata puheluita useisiin verkkosivustollasi ilmoitettuihin puhelinnumeroihin.

5. Asenna puhelinnumerokoodinpätkä ‑kohdassa näkyy nyt puhelinnumerokoodinpätkä, joka vastaa valitsemaasi vaihtoehtoa. Kopioi koodinpätkä ja lisää se verkkosivustollesi nyt tai klikkaa Lataa koodinpätkä, jos haluat lisätä sen myöhemmin.

6. Avaa sen sivun HTML-koodi, jolla puhelinnumero näkyy verkkosivustollasi.

7. Liitä puhelinnumerokoodinpätkä sivun head-tagien (<head></head>) väliin heti yleisen sivustotagin perään.

8. Tallenna verkkosivulle tehdyt muutokset.

9. Valitse Seuraava.

10. Klikkaa Valmis

Esimerkki

Alla on esimerkkejä HTML-koodista ennen konversioseurannan tagin lisäämistä ja sen jälkeen.

Konversioseurantakoodia edeltävä HTML-koodi (tämä on esimerkki – älä käytä sitä verkkosivustollasi):

<html>
<head>
<title>HTML-esimerkkitiedosto</title>
</head>
<body>

Tämä on verkkosivun tekstiosio.
</body>
</html>

Konversioseurantakoodin jälkeinen HTML-koodi (kyseessä on vain esimerkki – älä käytä sitä verkkosivustollasi):

<html>
<head>
<title>HTML-esimerkkitiedosto</title>

<!-- Yleinen sivustotagi (gtag.js) - Google Ads: AW-CONVERSION_ID -->
<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=AW-CONVERSION_ID"></script>
<script>
  window.dataLayer = window.dataLayer || [];
  function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
  gtag('js', new Date());
  gtag('config', 'AW-CONVERSION_ID');

</script>

<script>
  gtag('config', 'AW-CONVERSION_ID/CONVERSION_LABEL', {
    'phone_conversion_number': '1-650-555-5555'
  });
</script>

</head>
<body>
Tämä on verkkosivun tekstiosio.
</body>
</html>

Verkkosivustolla olevaan puhelinnumeroon soitettujen puheluiden seuranta Google Tag Managerin avulla

Voit seurata verkkosivustollasi näkyvään puhelinnumeroon soitettuja puheluita Google Tag Managerin avulla, kun otat yleisen sivustotagin ja tapahtumakoodinpätkän käyttöön Google Tag Managerin muokatussa HTML-tagissa.

Ota yleinen sivustotagi ja tapahtumakoodinpätkä käyttöön samassa Google Tag Managerin muokatussa HTML-tagissa seuraavien ohjeiden mukaisesti.

1. Luo muokattu HTML-tagi ja lisää siihen yleinen sivustotagi ja gTag-tapahtumakoodinpätkä.
  2. Määritä, missä tagi käynnistetään, esimerkiksi kaikilla sivuilla (näyttökerta).

Tämän jälkeen Google Tag Assistant näyttää tagin käynnistymisen tapahtumatiedoissa ja verkkosivuston puhelutiedoissa. Voit esikatsella sivustoasi Google Tag Managerin esikatselu- ja virheenkorjaustilassa.

Huomioitavaa

Jos yleinen sivustotagi ja tapahtumakoodinpätkä eivät ole samassa Google Tag Managerin muokatussa HTML-tagissa, määritä tapahtumakoodinpätkätagi käynnistymään yleisen sivustotagin käynnistymisen jälkeen tagien sekvensoinnissa. Verkkosivuston puhelukonversiot edellyttävät sitä, että yleisen sivustotagin mukautettu HTML-tagi käynnistyy ennen tapahtumakoodinpätkää.

Verkkosivuston koodin manuaalinen muokkaaminen Google-soitonsiirtonumeron näyttämiseksi

Jos annoit verkkosivustollasi näkyvän puhelinnumeron edellä olevien vaiheiden yhteydessä, sinun ei tarvitse suorittaa alla olevia vaiheita. Jos sen sijaan päätit olla antamatta numeroa, sinun tai verkkovastaavasi on nyt tehtävä seuraavat toimenpiteet:

1. Avaa sen sivun HTML-koodi, jolle lisäsit puhelinnumerokoodinpätkän. Tämä on se sivu, jolla puhelinnumerosi näkyy verkkosivustollasi. Puhelinnumerokoodinpätkä muistuttaa alla olevaa esimerkkikoodia, jossa CONVERSION_ID on konversiotunnuksesi ja CONVERSION_LABEL konversiotunnisteesi.

<script>
      gtag('config', 'AW-CONVERSION_ID/CONVERSION_LABEL', {
        'phone_conversion_number': 'REPLACE WITH VALUE'
      });
    </script>

2. Korvaa phone_conversion_number-parametrin REPLACE WITH VALUE ‑kohta yrityksesi puhelinnumerolla. Varmista, että numero vastaa tarkalleen sivullasi olevaa numeroa ja sisältää asianmukaisen maakoodin.
  3. (Valinnainen) Lisää puhelinnumerokoodinpätkääsi alla olevat valinnaiset parametrit. Voit lisätä näille parametreille arvoja seuraavasti:
    1. phone_conversion_callback: Lisää takaisinkutsufunktio. Tätä funktiota kutsutaan kahdella argumentilla. Ensimmäinen argumentti on muotoiltu puhelinnumero (samassa muodossa kuin phone_conversion_number-parametri). Toinen argumentti on puhelinnumero tavallisessa muodossa (esim. 18001234567).
    2. phone_conversion_css_class: Anna CSS-luokan nimi. Kaikkien kyseisen luokan elementtien sisältö korvataan muotoillulla puhelinnumerolla.
    3. phone_conversion_options: Voit antaa jonkin seuraavista arvoista:
      • timeout: Pisin sallittu aika (millisekunneissa), jonka numeron noutaminen voi kestää. Jos numeroa ei voida noutaa tämän ajan kuluessa, kohteeseen ei lähetetä numeroa. Oletusarvoinen aikakatkaisu on 5 000 millisekuntia.
      • cache: Aseta tämän parametrin arvoksi false, jos haluat poistaa käytöstä noudetun puhelinnumeron tallennuksen evästeeseen. Aseta muussa tapauksessa tämän parametrin arvoksi true.

Esimerkki puhelinnumerokoodinpätkästä ja valinnaisista parametreista

<script>
      gtag('config', 'AW-CONVERSION_ID/CONVERSION_LABEL', {
        'phone_conversion_number': '1-650-555-5555',
        'phone_conversion_callback': function(formatted_number, mobile_number) {
          // formatted_number: näytettävä numero samassa muodossa kuin
          //     kohteeseen 'phone_conversion_number' välitetty numero
          //     (tässä tapauksessa '1-650-555-5555')
          // mobile_number: muotoiltu numero klikattavalle linkille,
          //      joka sisältää tel:-URI-tagin (tässä tapauksessa '+16505555555')
          var e = document.getElementById("number");
          e.innerHTML = "";
          e.appendChild(document.createTextNode(formatted_number));
        },
        'phone_conversion_options': {
          'timeout': 20,
          'cache': false
      }
    });
    </script>

4. Tallenna verkkosivulle tehdyt muutokset.

Alla olevissa esimerkeissä näytetään, kuinka koodinpätkä lisätään kolmessa eri käyttötapauksessa.

Esimerkki 1: Staattisen puhelinnumeron korvaaminen Google-soitonsiirtonumerolla

Tämä funktio hakee puhelinnumeron ja korvaa tietyn luokan kaikkien span-tagien sisällön. Tässä esimerkissä span-tagiin sisältyvä puhelinnumero 1-800-123-4567 korvataan dynaamisesti luodulla, muotoillulla soitonsiirtonumerolla.

1.  Lisää arvon sisältävä phone_conversion_css_class-parametri puhelinnumerokoodinpätkääsi. Näet kyseisen rivin korostettuna seuraavassa esimerkissä:

<script type="text/javascript">
        gtag('config', 'AW-CONVERSION_ID/CONVERSION_LABEL', {
          'phone_conversion_number': '1-800-123-4567',
          'phone_conversion_css_class':'number'
        });
      </script>

2. Siirry sen verkkosivun HTML-koodiin, joka sisältää puhelinnumerosi. Lisää sitten puhelinnumeron sisältävään span-tagiin phone_conversion_css_class-parametrin luokka (joka näkyy korostettuna alla olevassa esimerkissä).
    <body>
        <span class="number">1-800-123-4567</span>
    </body>

Esimerkki 2: Google-soitonsiirtonumeron välittäminen muokattuun takaisinkutsufunktioon

Tämä funktio hakee puhelinnumeron ja lähettää sen takaisinkutsufunktioon. Tässä esimerkissä takaisinkutsufunktio korvaa muotoillulla soitonsiirtonumerolla sen elementin sisällön, jonka tunnus on "number".

1. Päivitä puhelinnumerokoodinpätkäsi alla olevan esimerkkikoodin mukaisesti. Korvaa 1-800-123-4567 verkkosivustollasi näkyvällä puhelinnumerolla. Muista myös korvata CONVERSION_ID Google Ads ‑tilisi yksilöllisellä konversiotunnuksella ja CONVERSION_LABEL konversiotapahtumakohtaisella konversiotunnisteella.

<script type="text/javascript">
        var callback = function(formatted_number, mobile_number) {
          // formatted_number: näytettävä numero samassa muodossa kuin
          //        'phone_conversion_number'.
          //        (tässä tapauksessa '1-800-123-4567')
          // mobile_number: muotoiltu numero klikattavalle linkille,
          //        joka sisältää tel:-URI-tagin (tässä tapauksessa: '+18001234567')
          var e = document.getElementById("number");
          e.innerHTML = "";
          e.appendChild(document.createTextNode(formatted_number));
        };

gtag('config', 'AW-CONVERSION_ID/CONVERSION_LABEL', {
          'phone_conversion_number': '1-800-123-4567',
          'phone_conversion_callback': callback
        });
      </script>

2. Siirry sen verkkosivun HTML-koodiin, joka sisältää puhelinnumerosi. Lisää sitten puhelinnumeron sisältävään span-tagiin id-parametri ja arvo (joka näkyy korostettuna alla olevassa esimerkissä).
    <body>
      <span id="number">1-800-123-4567</span>
    </body>

Jos haluat, että sivustoasi mobiililaitteella selaavat käyttäjät voivat helposti soittaa yritykseesi, voit tehdä Google-soitonsiirtonumerosta klikattavan.

Esimerkki 3: Google-soitonsiirtonumeron välittäminen mobiilisivuston muokattuun takaisinkutsufunktioon
Korvaa sekä mobiilisivuilla näkyvissä oleva numero että numero, johon puhelu ohjataan klikattaessa. Tämä edellyttää takaisinkutsufunktion käyttöä.

1. Päivitä puhelinnumerokoodinpätkäsi alla olevan esimerkkikoodin mukaisesti. Korvaa 1-800-123-4567 verkkosivustollasi näkyvällä puhelinnumerolla. Muista myös korvata CONVERSION_ID Google Ads ‑tilisi yksilöllisellä konversiotunnuksella ja CONVERSION_LABEL konversiotapahtumakohtaisella konversiotunnisteella.

<script type="text/javascript">
        var callback = function(formatted_number, mobile_number) {
          // formatted_number: näytettävä numero samassa muodossa kuin
          //        'phone_conversion_number'.
          //        (tässä tapauksessa '1-800-123-4567')
          // mobile_number: muotoiltu numero klikattavalle linkille,
          //        joka sisältää tel:-URI-tagin (tässä tapauksessa: '+18001234567')
          var e = document.getElementById("number");
          e.href = "tel:" + mobile_number;
          e.innerHTML = "";
          e.appendChild(document.createTextNode(formatted_number));
        };
        gtag('config', 'AW-CONVERSION_ID/CONVERSION_LABEL', {
          'phone_conversion_number': '1-800-123-4567',
          'phone_conversion_callback': callback
        });
      </script>

2. Avaa puhelinnumerosi sisältävän verkkosivun HTML-koodi ja lisää id-attribuutti ja arvon numero (jotka näkyvät korostettuina alla olevassa esimerkissä) puhelinnumerosi sisältävään <a>-tagiin.

<body>
      <a href="tel:18001234567" id="number">1-800-123-4567</a>
    </body>

Koodin tarkistaminen

Mainosten käyttöönotto tässä konversiotapahtumassa voi kestää jopa tunnin. Voit varmistaa koodin toiminnan tekemällä haun, joka tuo mainoksesi näkyviin, ja siirtymällä sitten verkkosivustollesi mainosta klikkaamalla (sinua veloitetaan klikkauksesta). Tavanomaisen puhelinnumerosi pitäisi nyt korvautua Google-soitonsiirtonumerolla.

Jos testaat koodin toimintaa useita kertoja, poista gwcc-eväste selaimestasi, ennen kuin klikkaat mainosta uudelleen.