Spor opkald til et telefonnummer på et website

Brug opkaldskonverteringssporing for at finde ud af, hvor effektivt dine annoncer fører til telefonopkald fra dit website. Når nogen besøger dit website efter at have klikket på dine annoncer, kan sporing af opkaldskonverteringer fra websitet hjælpe dig med at identificere og måle opkald fra dit website.

Denne form for konverteringssporing registrerer et opkald som en konvertering, når det varer længere end en minimumsvarighed, du angiver. På denne måde kan du filtrere kortere opkald fra, da de sandsynligvis ikke indeholder salg eller andre handlinger, der er værdifulde for din virksomhed.

Du kan bruge dynamisk genererede Google-viderestillingsnumre, som erstatter din virksomheds nummer på dit website, uden at det koster dig noget. Det gør det muligt at se, hvilke specifikke søgeord, annoncer, annoncegrupper og kampagner der fører til opkaldskonverteringer.

Tip! Opkaldsanalyse og rapportering er nu tilgængelige i Google Analytics. Hvis du har en Google Analytics-konto, kan du få rapporter om opkald via dit website ved at aktivere opkaldskonverteringer via websites. Opkaldsanalyse-metrics er tilgængelige som en af mulighederne med hensyn til metric-grupper i Google Ads-rapporterne.

Før du begynder

Hvis du bruger et andet system til at spore, hvornår opkald fører til salg eller konverteringer, er det en god idé at oprette en konverteringshandling for importerede opkald i stedet. Du kan også se alle konverteringshandlinger for opkald i artiklen om sporing af opkaldskonverteringer.

Du skal have følgende, før du kan oprette konverteringssporing for opkald fra et website:

• En Google Ads-konto
  • En virksomhed i et kvalificeret land: Google-viderestillingsnumre er i øjeblikket tilgængelige i disse lande.
  • Et website: Det er her, du indsætter konverteringssporingskoden (et såkaldt "tag").
  • Mulighed for at redigere websitet: Enten du eller din webudvikler skal kunne føje konverteringssporingstagget til dit website og tilføje et JavaScript-kodestykke, der erstatter din virksomheds nummer med et Google-viderestillingsnummer.

Vejledning

Konfigurationen af konverteringssporing for opkald til et Google-viderestillingsnummer på dit website består af to dele:

1. Opret en konverteringshandling

1. Log ind på din Google Ads-konto.
  2. Klik på værktøjsikonet Google Ads | tools [Icon] øverst til højre, og klik på Konverteringer under "Måling".
  3. Klik på plusknappen .
  4. Klik på Telefonopkald.
  5. Vælg Opkald til et telefonnummer på dit website.
  6. Angiv et navn for den konvertering, du vil spore, ud for "Konverteringsnavn". Dette vil gøre det lettere at genkende denne konverteringshandling i konverteringsrapporter senere. Det kunne f.eks. være "Telefonordrer på blomster" eller "Ring for at reservere".
  7. Vælg en beskrivelse for din konverteringshandling på rullemenuen ud for "Kategori". Kategorien giver dig mulighed for at segmentere dine konverteringer i rapporter, så du kan se lignende konverteringer sammen.
  8. Angiv en værdi for hvert opkald ud for "Værdi", eller vælg "Undlad at bruge en værdi", hvis der ikke skal tælles en værdi.
  9. Vælg, hvordan du vil tælle dine konverteringer, ud for "Antal".
    • Én. Denne indstilling er mest velegnet til kundeemner, f.eks. fra en tilmeldingsformular på dit website, hvor det sandsynligvis kun er én konvertering pr. annonceklik, der har værdi for din virksomhed.
    • Alle. Denne indstilling er mest velegnet til salg, hvor hver eneste konvertering sandsynligvis har værdi for din virksomhed.
  10. Klik på Opkaldsvarighed. Angiv den minimumvarighed (i sekunder), et telefonopkald skal have for at blive registreret som en konvertering.
  11. Klik på Periode for klikkonvertering. Vælg en konverteringsperiode for denne konverteringshandling. Perioden kan være fra én dag til 30 dage.
  12. (Avanceret) Klik på Inkluder i "Konverteringer". Hvis du tilvælger denne indstilling (der er aktiveret som standard), inkluderes data for den aktuelle konverteringshandling i rapporteringskolonnen "Konverteringer". Hvis du fjerner markeringen af denne indstilling, inkluderes dataene stadig i kolonnen "Alle konverteringer".
    • Dataene i kolonnen "Konverteringer" bruges af automatiske budstrategier, f.eks. Mål-ROAS, Udvidet pris pr. klik eller Mål-CPA. Hvis du bruger en automatisk budstrategi til at optimere for konverteringer, og du ikke ønsker at inkludere denne specifikke konverteringshandling i din budstrategi, kan du fjerne markeringen i afkrydsningsfeltet for denne indstilling. Ellers skal du lade den være markeret. Få flere oplysninger om indstillingen Inkluder i "Konverteringer".
  13. Klik på Opret og fortsæt.

Der vises nu et skærmbillede med de næste trin, der skal udføres for at fuldføre konfigurationen af konverteringssporing.

2. Konfigurer dit konverteringssporingstag

Når du skal konfigurere konverteringssporing første gang, skal du tilføje to kodestykker på dit website: Det globale websitetag og kodestykket med telefonnummeret.

Det globale websitetag føjer websitebesøgende til dine remarketinglister for "Alle besøgende" (hvis du har konfigureret remarketing) og angiver nye cookies på dit domæne, så du gemmer oplysninger om det annonceklik, der sendte en person til dit website.

Bemærk! Disse klikoplysninger gør dit Google Ads-konverteringssporingstag i stand til at tilskrive en konvertering til dine Google Ads-kampagner. Sørg for at give brugerne klare og fyldestgørende oplysninger om denne dataindsamling og indhente samtykke fra brugerne, hvis dette er et lovkrav.

Det globale websitetag skal installeres på alle sider på dit website, men der skal kun bruges ét globalt websitetag pr. Google Ads-konto.

Kodestykket med telefonnummer erstatter et telefonnummer på dit website med et Google-viderestillingsnummer. Installer dette kodestykke på sider på websitet, hvor dit telefonnummer er synligt.

1. Under "Globalt websitetag" skal du vælge den mulighed, der bedst beskriver din situation og følge vejledningen til installation af tagget:
    • Det globale websitetag er ikke installeret på alle dine HTML-sider: Vælg denne indstilling, hvis det er første gang, du opretter tagget for en konverteringshandling på din konto, og du ikke har installeret det globale websitetag fra et andet Google-produkt. Denne indstilling viser det fulde globale websitetag. For at installere tagget skal du kopiere tagkoden og indsætte den mellem <head> </ head>-taggene på hver side på dit website.

Her er et eksempel på et globalt websitetag, hvor "CONVERSION_ID" står for det konverterings-id, der er unikt for din Google Ads-konto:

<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=AW-CONVERSION_ID"></script>
      <script>

window.dataLayer = window.dataLayer || [];
      function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
      gtag('js', new Date());
      gtag('config', 'AW-CONVERSION_ID');

</script>

• Det globale websitetag er allerede installeret på alle sider, men er fra et andet Google-produkt (f.eks. Google Analytics) eller en anden Google Ads-konto: Hvis denne mulighed er relevant for dig, behøver du ikke tilføje det globale websitetag på dit website igen. Konverteringssporing fungerer dog kun på den aktuelle konto, hvis du føjer config-kommandoen (det kodestykke, der indeholder dit konverterings-id) til alle forekomster af det globale websitetag. Denne indstilling viser den pågældende kommando, hvor "AW-CONVERSION_ID" står for din kontos konverterings-id:

gtag('config', 'AW-CONVERSION_ID');

Føj config-kommandoen til alle forekomster af det globale websitetag på dit website lige oven over </ script>-sluttagget.

Her er et eksempel på et globalt websitetag, der er konfigureret til både Google Analytics og Google Ads, med config-kommandoen for Google Ads-kontoen fremhævet:

<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=GA-_TRACKING_ID">
      </script>
      <script>
      window.dataLayer = window.dataLayer || [];
      function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
      gtag('js', new Date());
      gtag('config', 'GA_TRACKING_ID');
      gtag('config', 'AW-CONVERSION_ID');
      </script>

• Det globale websitetag blev installeret på mit website, da jeg oprettede en anden konverteringshandling på denne Google Ads-konto: Hvis denne mulighed er relevant for dig, behøver du ikke at tilføje det globale websitetag på dit website igen. Du skal bare sørge for, at det globale websitetag er indsat på samtlige sider på dit website, og at config-kommandoen i hver forekomst af tagget indeholder din kontos konverterings-id. Du får vist dit konverterings-id, når du vælger denne mulighed.
  2. (Valgfrit) Rediger det globale websitetag ud fra dine præferencer:
    • Hvis du ikke vil have, at det globale websitetag skal føje websitebesøgende til dine remarketinglister, skal du tilføje den fremhævede del nedenfor i config-kommandoen i dit globale websitetag:
      gtag('config', 'AW-CONVERSION_ID', {'send_page_view': false});
    • Hvis du ikke vil have, at det globale websitetag skal gemme førstepartscookies på dit websites domæne, skal du tilføje den fremhævede del nedenfor i config-kommandoen i dit globale websitetag:
      gtag('config', 'AW-CONVERSION_ID', {'conversion_linker': false});

Vi fraråder dog, at du gør dette, da det vil medføre en mindre præcis konverteringsmåling.

3. Kopiér det globale websitetag, og følg derefter vejledningen for at tilføje tagget på dit website.
  4. Ved siden af "Kodestykke med telefonnummer" skal du vælge en af følgende muligheder:
    • Angiv dit telefonnummer, som det vises på dit website. Indtast det telefonnummer, du vil spore opkald til. Sørg for at indtaste det nummer, der vises på dit website, korrekt. Hvis det nummer, der vises på dit website, indeholder en landekode, skal du indtaste landekoden her. Hvis det nummer, der vises på dit website, ikke indeholder landekoden, skal du ikke indtaste den her. Klik derefter på Opret kodestykke.

Hvis nummeret på dit website eksempelvis er 1-650-555-5555, skal du angive det på præcis samme måde, altså 1-650-555-5555. Hvis du indtaster 650-555-5555 eller 555-5555, er Google Ads ikke i stand til at finde dit nummer og spore konverteringer. Denne mulighed fungerer ikke, hvis du vil spore flere telefonnumre på dit website.

• Angiv ikke et tal. Du skal redigere din websitekode manuelt. Hvis du vælger denne mulighed, skal du følge nedenstående vejledning for at redigere din websitekode manuelt, når du har installeret dit tag. Denne mulighed er mere avanceret og anbefales kun, hvis du har erfaring med at bruge JavaScript. Du skal vælge denne mulighed, hvis du vil spore opkald til flere telefonnumre på dit website.
      Bemærk! Der kan kun spores ét nummer på en enkelt side ved hjælp af standard-JavaScript-tagget.
  5. Under "Installer kodestykke med telefonnummer", ser du koden til kodestykket med telefonnummeret, baseret på den valgte indstilling. Kopiér kodestykket for at tilføje det på dit website nu, eller klik på Download kodestykke for at tilføje det senere.
  6. Åbn HTML-koden for den side på dit website, hvor telefonnummeret vises.
  7. Indsæt kodestykket med telefonnummeret lige efter det globale websitetag, mellem head-taggene (<head></head>) på siden.
  8. Gem ændringerne af din webside.
  9. Klik på Næste.
  10. Klik på Udfør.
Her er eksempler på HTML-kode før og efter tilføjelse af konverteringssporingstagget:
  • Eksempel på HTML-kode før tilføjelse af konverteringssporingskoden (kun et eksempel – må ikke bruges i koden til dit website):

<html>
    <head>
    <title>Eksempel på HTML-fil</title>
    </head>
    <body>

Her står teksten på din webside.
    </body>
    </html>

• Eksempel på HTML-kode efter tilføjelse af konverteringssporingskoden (kun et eksempel – må ikke bruges i koden til dit website):

<html>
    <head>
    <title>Sample HTML File</title>

<!-- Global site tag (gtag.js) - Google Ads: AW-CONVERSION_ID -->
    <script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=AW-CONVERSION_ID"></script>
    <script>
    window.dataLayer = window.dataLayer || [];
    function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
    gtag('js', new Date());
    gtag('config', 'AW-CONVERSION_ID');

</script>

<script>
    gtag('config', 'AW-CONVERSION_ID/CONVERSION_LABEL', {
    'phone_conversion_number': '1-650-555-5555'
    });
    </script>

</head>
    <body>

Her står teksten på din webside.
    </body>
    </html>

Spor opkald til et telefonnummer på et website ved hjælp af Google Tag Manager

Du kan bruge Google Tag Manager til at spore opkald til et telefonnummer på dit website ved at følge disse retningslinjer:

Konfigurer dit tag i Google Tag Manager

1. Log ind på Google Tag Manager.
  2. Vælg et af arbejdsområderne.
  3. Klik på Tags.
  4. Klik på Ny for at oprette et nyt tag.
  5. Klik på Tagkonfiguration. Rul ned for at vælge "Google Ads-opkald fra websitekonvertering".
  6. Angiv et telefonnummer, som skal erstattes
    Bemærk! Det telefonnummer, som du indtaster, skal indeholde de nøjagtige cifre på dit website.
  7. Angiv konverterings-id og -etiket fra Google Ads-kontoen.
  8. Angiv eller opret en trigger, der aktiveres, når nogen klikker på telefonnummeret.
  9. Gem tagget, og offentliggør ændringerne.

Bemærk! Google Tag Manager-standardkonverteringstagget for opkaldskonverteringer via websites er ikke kompatibelt med internationale nummerformater. Det kan medføre, at Google-viderestillingsnumre vises med plustegn (+), som ikke burde være der. Hvis du vil forhindre, at der vises forkerte plustegn i Google Tag Manager-konverterstagget for opkaldskonverteringer via websites, skal du angive nummeret i det nationale format uden plustegn.

Rediger websitekode manuelt for at vise et Google-viderestillingsnummer

Hvis du har angivet telefonnummeret på dit website i forbindelse med ovenstående fremgangsmåde, behøver du ikke følge fremgangsmåden nedenfor. Hvis du har valgt "Undlad at angive et nummer", skal du eller din webudvikler nu gøre følgende:

Eksempler

1. Åbn HTML-koden for den side på dit website, hvor du tilføjede nummeret, dvs. den side hvor telefonnummeret vises. Kodestykket med telefonnummeret ser ud som kodeeksemplet nedenfor, hvor "CONVERSION_ID" står for dit konverterings-id og "CONVERSION_LABEL" står for din konverteringsetiket:

<script>
    gtag('config', 'AW-CONVERSION_ID/CONVERSION_LABEL', {
    'phone_conversion_number': 'REPLACE WITH VALUE'
    });
    </script>

2. For parameteren phone_conversion_number: Erstat "REPLACE WITH VALUE" med din virksomheds telefonnummer. Sørg for, at nummeret svarer nøjagtigt til nummeret på din side inkluderer relevante landekoder.
  3. (Valgfrit) Tilføj følgende valgfrie parametre til kodestykket med telefonnummeret. Følg disse retningslinjer for at indtaste værdier for følgende parametre:
    1. phone_conversion_callback: Angiv en tilbagekaldsfunktion. Denne funktion kaldes med 2 argumenter. Det første argument er det formaterede telefonnummer (i samme format som parameteren phone_conversion_number). Det andet argument er telefonnummeret i et almindeligt format (f.eks.: "18001234567").
    2. phone_conversion_css_class: Angiv et CSS-klassenavn. Alle elementer i den pågældende klasse vil erstatte deres indhold med et formateret telefonnummer.
    3. phone_conversion_options : Du kan indtaste en af følgende værdier:
      • timeout: Den maksimale tid i millisekunder, der er tilladt til hentning af et nummer. Hvis der ikke kan hentes et nummer inden for denne tid, sendes der ikke noget nummer til "target". Standardtimeout er 5.000 millisekunder.
      • cache: Sæt til false for at deaktivere cachelagring af det hentede nummer i en cookie. Sæt ellers værdien til true.

Eksempel på kodestykke med telefonnummer med valgfrie parametre

<script>
    gtag('config', 'AW-CONVERSION_ID/CONVERSION_LABEL', {
    'phone_conversion_number': '1-650-555-5555',
    'phone_conversion_callback': function(formatted_number, mobile_number) {
    // formatted_number: number to display, in the same format as the
    // number passed to 'phone_conversion_number'.
    // (in this case, '1-650-555-5555')
    // mobile_number: number formatted for use in a clickable link
    // with tel:-URI (in this case, '+16505555555')
    var e = document.getElementById("number");
    e.innerHTML = "";
    e.appendChild(document.createTextNode(formatted_number));
    },
    'phone_conversion_options': {
    'timeout': 20,
    'cache': false
    }
    });
    </script>
  4. Gem ændringerne af din webside.

Nedenstående eksempler viser, hvordan du implementerer dette kodestykke i tre forskellige tilfælde.

Eksempel 1: Erstat dit statiske telefonnummer med et Google-viderestillingsnummer

Denne funktion henter et telefonnummer og erstatter indholdet af alle intervaller i den givne klasse. I dette tilfælde erstattes telefonnummeret "1-800-123-4567" i intervaltagget med det dynamisk genererede og formaterede viderestillingsnummer:

1. Føj parameteren phone_conversion_css_class med talværdien til kodestykket med telefonnummeret. Linjen er fremhævet i nedenstående eksempel:

<script type="text/javascript">
    gtag('config', 'AW-CONVERSION_ID/CONVERSION_LABEL', {
    'phone_conversion_number': '1-800-123-4567',
    'phone_conversion_css_class':'number'
    });
    </script>

2. Føj "class"-delen fra parameteren phone_conversion_css_class (fremhævet i eksemplet nedenfor) til det span-tag, der indeholder dit telefonnummer, i HTML-koden til websiden med dine telefonnumre.
    <body>
    <span class="number">1-800-123-4567</span>
    </body>

Eksempel 2: Overfør Google-viderestillingsnummeret til en tilpasset tilbagekaldsfunktion

Henter et telefonnummer, og sender det til en tilbagekaldsfunktion. Eksemplet på en tilbagekaldsfunktion erstatter indholdet af et element med "id-nummeret" med det formaterede viderestillingsnummer.

1. Opdater kodestykket med telefonnummeret for at matche eksemplet på kodestykket nedenfor. Erstat "1-800-123-4567" med det telefonnummer, der vises på dit website. Sørg også for at erstatte "CONVERSION_ID" med det unikke konverterings-id for din Google Ads-konto og "CONVERSION_LABEL" med den unikke konverteringsetiket for konverteringshandlingen.

<script type="text/javascript">
    var callback = function(formatted_number, mobile_number) {
    // formatted_number: number to display, in the same format as
    // 'phone_conversion_number'.
    // (in this case, '1-800-123-4567')
    // mobile_number: number formatted for use in a clickable link
    // with tel:-URI (in this case, '+18001234567')
    var e = document.getElementById("number");
    e.innerHTML = "";
    e.appendChild(document.createTextNode(formatted_number));
    };

gtag('config', 'AW-CONVERSION_ID/CONVERSION_LABEL', {
    'phone_conversion_number': '1-800-123-4567',
    'phone_conversion_callback': callback
    });
    </script>

2. Føj id-parameteren med nummerværdien (fremhævet i eksemplet nedenfor) til det span-tag, der indeholder dit telefonnummer, i HTML-koden til websiden med dine telefonnumre.
    <body>
    <span id="number">1-800-123-4567</span>
    </body>

Du kan gøre Google-viderestillingsnummeret klikbart for at gøre det nemt for folk, der ser dit website på en mobiltelefon, at ringe til din virksomhed.

Eksempel 3: Overfør Google-viderestillingsnummeret til en tilpasset tilbagekaldsfunktion på dit mobilwebsite
På mobilwebsider med et telefonnummer, som brugerne kan klikke på, skal du erstatte både det nummer, der vises, og det nummer, der ringes til, når der klikkes. Dette kræver brug af tilbagekaldsfunktionen.

1. Opdater kodestykket med telefonnummeret for at matche eksemplet på kodestykket nedenfor. Erstat "1-800-123-4567" med det telefonnummer, der vises på dit website. Sørg også for at erstatte "CONVERSION_ID" med det unikke konverterings-id for din Google Ads-konto og "CONVERSION_LABEL" med den unikke konverteringsetiket for konverteringshandlingen.
    <script type="text/javascript">
    var callback = function(formatted_number, mobile_number) {
    // formatted_number: number to display,in the same format as
    // 'phone_conversion_number'.
    // (in this case, '1-800-123-4567')
    // mobile_number: number formatted for use in a clickable link
    // with tel:-URI (in this case, '+18001234567')
    var e = document.getElementById("number");
    e.href = "tel:" + mobile_number;
    e.innerHTML = "";
    e.appendChild(document.createTextNode(formatted_number));
    };
    gtag('config', 'AW-CONVERSION_ID/CONVERSION_LABEL', {
    'phone_conversion_number': '1-800-123-4567',
    'phone_conversion_callback': callback
    });
    </script>
  2. Føj id-attributten med nummerværdien (fremhævet i nedenstående eksempel) til det <a>-tag, der indeholder dit telefonnummer, i HTML-koden til websiden med dine telefonnumre.
    <body>
    <a href="tel:18001234567" id="number">1-800-123-4567</a>
    </body>

Kontrol af din kode

Det kan tage op til én time, før dine annoncer er kvalificerede til denne konverteringshandling. Hvis du gerne vil tjekke, at alting fungerer, som det skal, kan du foretage en søgning, der viser din annonce, og derefter klikke på den for at besøge dit website (du debiteres for klikket). Dit almindelige telefonnummer skal nu være erstattet af et Google-viderestillingsnummer.

Hvis du udfører flere tests, skal du slette cookien "gwcc" i din browser, før du klikker på en annonce igen.