Spor opkald til et telefonnummer på et website

Brug opkaldskonverteringssporing for at finde ud af, hvor effektivt dine annoncer fører til telefonopkald fra dit website. Når en bruger besøger dit website efter at have klikket på dine annoncer, kan sporing af opkaldskonverteringer fra websitet hjælpe dig med at identificere og måle opkald fra dit website.

Denne form for konverteringssporing registrerer et opkald som en konvertering, når det varer længere end en minimumsvarighed, du angiver. På denne måde kan du filtrere kortere opkald fra, da de sandsynligvis ikke indeholder salg eller andre handlinger, der er værdifulde for din virksomhed.

Du kan bruge dynamisk genererede Google-viderestillingsnumre, som erstatter din virksomheds nummer på dit website, uden at det koster dig noget. Det gør det muligt at vurdere, hvilke specifikke søgeord, annoncer, annoncegrupper og kampagner der fører til opkaldskonverteringer.

Tip! Opkaldsanalyse og rapportering er nu tilgængelige i Google Analytics. Hvis du har en Google Analytics-konto, vil aktivering af opkaldskonvertering via website give dig mulighed for at få adgang til rapportering om opkald til dit website. Opkaldsanalysemetrics er tilgængelige som en af metric-gruppemulighederne i Google Ads-rapporterne.

Før du begynder

Hvis du bruger et andet system til at spore, hvornår opkald fører til salg eller konverteringer, er det en god idé at oprette en konverteringshandling for importerede opkald i stedet. Du kan også se alle konverteringshandlinger for opkald i artiklen Om sporing af opkaldskonverteringer.

Du skal have følgende, før du kan oprette konverteringssporing for opkald fra et website:

• En Google Ads-konto
  • En virksomhed i et kvalificeret land: Google-viderestillingsnumre er i øjeblikket tilgængelige i disse lande.
  • Et website: Det er her, du indsætter konverteringssporingskoden (et såkaldt "tag").
  • Mulighed for at redigere websitet: Enten du eller din webudvikler skal kunne føje konverteringssporingstagget til dit website og tilføje et JavaScript-kodestykke, der erstatter din virksomheds nummer med et Google-viderestillingsnummer.

Vejledning

Konfigurationen af konverteringssporing for opkald til et Google-viderestillingsnummer på dit website består af 2 dele:

1. Opret en konverteringshandling
  2. Konfigurer dit Google-tag

Når du har konfigureret Google-tagget, skal du tilføje et kodestykke med telefonnummer. Kodestykket med telefonnummer erstatter et telefonnummer på dit website med et Google-viderestillingsnummer. Installer dette kodestykke på sider på websitet, hvor dit telefonnummer er synligt.

1. Ud for "Kodestykke med telefonnummer" skal du klikke på Download kodestykke. Du kan angive kodestykket med telefonnummeret manuelt på dit website. Kodestykket med telefonnummeret erstatter et telefonnummer på dit website med et Google-viderestillingsnummer, så du kan se, hvor effektive dine annoncer er til at generere telefonopkald fra dit website. Kodestykket udfyldes automatisk med det visningsnummer, du har angivet.
  2. Vælg, hvordan du vil installere dit tag. Du kan gøre følgende:
    • Installer tagget selv. Hvis du vælger denne mulighed, skal du følge nedenstående vejledning for at redigere din websitekode manuelt, når du har installeret dit tag. Denne mulighed er mere avanceret og anbefales kun, hvis du har erfaring med at bruge JavaScript. Du skal vælge denne mulighed, hvis du vil spore opkald til flere telefonnumre på dit website. Bemærk! Der kan kun spores ét nummer på en enkelt side ved hjælp af standard-JavaScript-tagget.
    • Send tagget via mail.
    • Bruge Google Tag Manager.
  3. Hvis du vælger Send tagget via mail skal du angive din webudviklers mailadresse ud for "Mailadresse".
  4. Klik på Send og fortsæt.
  5. Klik på Opret og fortsæt.
Her er eksempler på HTML-kode før og efter tilføjelse af konverteringssporingstagget:
  • Eksempel på HTML-kode før tilføjelse af konverteringssporingskoden (kun et eksempel – må ikke bruges i koden til dit website):

<html>
    <head>
    <title>Eksempel på HTML-fil</title>
    </head>
    <body>

Her står teksten på din webside.
    </body>
    </html>

• Eksempel på HTML-kode efter tilføjelse af konverteringssporingskoden (kun et eksempel – må ikke bruges i koden til dit website):

<html>
    <head>
    <title>Eksempel på HTML-fil</title>

<!-- Google tag (gtag.js) - Google Ads: TAG_ID -->
    <script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=TAG_ID"></script>
    <script>
    window.dataLayer = window.dataLayer || [];
    function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
    gtag('js', new Date());
    gtag('config', 'TAG_ID');

</script>

<script>
    gtag('config', 'TAG_ID/CONVERSION_LABEL', {
    'phone_conversion_number': '1-650-555-5555'
    });
    </script>

</head>
    <body>

Her står teksten på din webside.
    </body>
    </html>

Spor opkald til et telefonnummer på et website ved hjælp af Google Tag Manager

Du kan bruge Google Tag Manager til at spore opkald til et telefonnummer på dit website ved at følge disse retningslinjer:

Konfigurer dit tag i Google Tag Manager

1. Log ind på Google Tag Manager.
  2. Vælg et af arbejdsområderne.
  3. Klik på Tags.
  4. Klik på Ny for at oprette et nyt tag.
  5. Klik på Tagkonfiguration. Rul ned, og vælg Google Ads-opkald fra websitekonvertering.
  6. Angiv det telefonnummer, der vises på dit website.
    Bemærk! Det telefonnummer, som du indtaster, skal indeholde de nøjagtige cifre på dit website.
  7. Angiv konverterings-id og -etiket fra Google Ads-kontoen.
  8. Angiv eller opret en trigger, der aktiveres, når en bruger klikker på din søgeannonce, og derefter ringer til viderestillingsnummeret, der vises på dit website.
    • Bemærk! Når brugeren har klikket på din annonce og besøger din webside, aktiveres det viderestillingsnummer, som er angivet i trin 6, uden yderligere brugertriggers.
  9. Gem tagget, og offentliggør ændringerne.

Bemærk! Google Tag Manager-standardkonverteringstagget for opkaldskonverteringer via websites er ikke kompatibelt med internationale nummerformater. Dette kan medføre, at Google-viderestillingsnumre vises med plustegn (+), som ikke er beregnet til at være der. Hvis du vil forhindre, at der vises forkerte plustegn i Google Tag Manager-konverterstagget for opkaldskonverteringer via websites, skal du angive nummeret i det nationale format uden plustegn.

rediger websitekode manuelt for at vise et Google-viderestillingsnummer

Hvis du har angivet telefonnummeret på dit website i forbindelse med ovenstående fremgangsmåde, behøver du ikke følge fremgangsmåden nedenfor. Hvis du har valgt "Undlad at angive et nummer", skal du eller din webudvikler se nedenstående eksempler vedrørende de næste trin.

Eksempler

1. Åbn HTML-koden for den side på dit website, hvor du tilføjede nummeret, dvs. den side hvor telefonnummeret vises. Kodestykket med telefonnummeret ser ud som kodeeksemplet nedenfor, hvor "TAG_ID" står for dit tag-id, og "CONVERSION_LABEL" står for din konverteringsetiket:

<script>
    gtag('config', 'TAG_ID/CONVERSION_LABEL', {
    'phone_conversion_number': 'REPLACE WITH VALUE'
    });
    </script>

2. For parameteren phone_conversion_number: Erstat "REPLACE WITH VALUE" med din virksomheds telefonnummer. Sørg for, at nummeret svarer nøjagtigt til nummeret på din side inkluderer relevante landekoder.
  3. (Valgfrit) Tilføj følgende valgfrie parametre til kodestykket med telefonnummeret. Følg disse retningslinjer for at indtaste værdier for følgende parametre:
    1. phone_conversion_callback: Angiv en tilbagekaldsfunktion. Denne funktion kaldes med 2 argumenter. Det første argument er det formaterede telefonnummer (i samme format som parameteren phone_conversion_number). Det andet argument er telefonnummeret i et almindeligt format (f.eks.: "18001234567").
    2. phone_conversion_css_class: Angiv et CSS-klassenavn. Alle elementer i den pågældende klasse vil erstatte deres indhold med et formateret telefonnummer.
    3. phone_conversion_options : Du kan indtaste en af følgende værdier:
      • timeout: Den maksimale tid i millisekunder, der er tilladt til hentning af et nummer. Hvis der ikke kan hentes et nummer inden for denne tid, sendes der ikke noget nummer til "target". Standardtimeout er 5.000 millisekunder.
      • cache: Sæt til false for at deaktivere cachelagring af det hentede nummer i en cookie. Sæt ellers værdien til true.

Eksempel på kodestykke med telefonnummer med valgfrie parametre

<script>
    gtag('config', 'TAG_ID/CONVERSION_LABEL', {
    'phone_conversion_number': '1-650-555-5555',
    'phone_conversion_callback': function(formatted_number, mobile_number) {
    // formatted_number: number to display, in the same format as the
    // number passed to 'phone_conversion_number'.
    // (in this case, '1-650-555-5555')
    // mobile_number: number formatted for use in a clickable link
    // with tel:-URI (in this case, '+16505555555')
    var e = document.getElementById("number");
    e.innerHTML = "";
    e.appendChild(document.createTextNode(formatted_number));
    },
    'phone_conversion_options': {
    'timeout': 20,
    'cache': false
    }
    });
    </script>
  4. Gem ændringerne af din webside.

Nedenstående eksempler viser, hvordan du implementerer dette kodestykke i tre forskellige tilfælde.

Eksempel 1: Erstat dit statiske telefonnummer med et Google-viderestillingsnummer

Denne funktion henter et telefonnummer og erstatter indholdet af alle intervaller i den givne klasse. I dette tilfælde erstattes telefonnummeret "1-800-123-4567" i intervaltagget med det dynamisk genererede og formaterede viderestillingsnummer:

1. Føj parameteren phone_conversion_css_class med talværdien til kodestykket med telefonnummeret. Linjen er fremhævet i nedenstående eksempel:

<script type="text/javascript">
    gtag('config', 'TAG_ID/CONVERSION_LABEL', {
    'phone_conversion_number': '1-800-123-4567',
    'phone_conversion_css_class':'number'
    });
    </script>

2. Føj "class"-delen fra parameteren phone_conversion_css_class (fremhævet i eksemplet nedenfor) til det span-tag, der indeholder dit telefonnummer, i HTML-koden til websiden med dine telefonnumre.
    <body>
    <span class="number">1-800-123-4567</span>
    </body>

Eksempel 2: Overfør Google-viderestillingsnummeret til en tilpasset tilbagekaldsfunktion

Denne funktion henter et telefonnummer og sender det til en tilbagekaldsfunktion. Eksemplet på en tilbagekaldsfunktion erstatter indholdet af et element med "id-nummeret" med det formaterede viderestillingsnummer.

1. Opdater kodestykket med telefonnummeret for at matche eksemplet på kodestykket nedenfor. Erstat "1-800-123-4567" med det telefonnummer, der vises på dit website. Sørg også for at erstatte "TAG_ID" med det unikke tag-id for din Google Ads-konto og "CONVERSION_LABEL" med den unikke konverteringsetiket for konverteringshandlingen.

<script type="text/javascript">
    var callback = function(formatted_number, mobile_number) {
    // formatted_number: number to display, in the same format as
    // 'phone_conversion_number'.
    // (in this case, '1-800-123-4567')
    // mobile_number: number formatted for use in a clickable link
    // with tel:-URI (in this case, '+18001234567')
    var e = document.getElementById("number");
    e.innerHTML = "";
    e.appendChild(document.createTextNode(formatted_number));
    };

gtag('config', 'TAG_ID/CONVERSION_LABEL', {
    'phone_conversion_number': '1-800-123-4567',
    'phone_conversion_callback': callback
    });
    </script>

2. I HTML-koden til websiden med dit telefonnummer/dine telefonnumre skal du føje id-parameteren med talværdien (fremhævet i eksemplet nedenfor) til intervaltagget, der indeholder dit telefonnummer.
    <body>
    <span id="number">1-800-123-4567</span>
    </body>

Du kan gøre Google-viderestillingsnummeret klikbart for at gøre det nemt for folk, der ser dit website på en mobiltelefon, at ringe til din virksomhed.

Eksempel 3: Overfør Google-viderestillingsnummeret til en tilpasset tilbagekaldsfunktion på dit mobilwebsite
På mobilwebsider med et telefonnummer, som brugerne kan klikke på, skal du erstatte både det nummer, der vises, og det nummer, der ringes til, når der klikkes. Dette kræver brug af tilbagekaldsfunktionen.

1. Opdater kodestykket med telefonnummeret for at matche eksemplet på kodestykket nedenfor. Erstat "1-800-123-4567" med det telefonnummer, der vises på dit website. Sørg også for at erstatte "CONVERSION_ID" med det unikke konverterings-id for din Google Ads-konto og "CONVERSION_LABEL" med den unikke konverteringsetiket for konverteringshandlingen.
    <script type="text/javascript">
    var callback = function(formatted_number, mobile_number) {
    // formatted_number: number to display,in the same format as
    // 'phone_conversion_number'.
    // (in this case, '1-800-123-4567')
    // mobile_number: number formatted for use in a clickable link
    // with tel:-URI (in this case, '+18001234567')
    var e = document.getElementById("number");
    e.href = "tel:" + mobile_number;
    e.innerHTML = "";
    e.appendChild(document.createTextNode(formatted_number));
    };
    gtag('config', 'TAG_ID/CONVERSION_LABEL', {
    'phone_conversion_number': '1-800-123-4567',
    'phone_conversion_callback': callback
    });
    </script>
  2. Føj id-attributten med nummerværdien (fremhævet i nedenstående eksempel) til det <a>-tag, der indeholder dit telefonnummer, i HTML-koden til websiden med dine telefonnumre.
    <body>
    <a href="tel:18001234567" id="number">1-800-123-4567</a>
    </body>

Kontrol af din kode

Det kan tage op til én time, før dine annoncer er kvalificerede til denne konverteringshandling. Hvis du gerne vil tjekke, at alting fungerer, som det skal, kan du foretage en søgning, der viser din annonce, og derefter klikke på den for at besøge dit website (du debiteres for klikket). Dit almindelige telefonnummer skal nu være erstattet af et Google-viderestillingsnummer.

Hvis du udfører flere tests, skal du slette cookien "gwcc" i din browser, før du klikker på en annonce igen.