Spåra samtal från annonser

Använd konverteringsspårning när du vill få mer information om hur effektivt dina samtalsannonser och annonser med samtals- eller adresstillgångar leder till telefonsamtal.

Konverteringsspårning registrerar samtal som konverteringar när de varar längre än en angiven minimitid. På så sätt kan du filtrera bort kortare samtal som troligtvis inte resulterar i en försäljning eller annan värdefull åtgärd för ditt företag.

Om du använder ett annat system för att spåra när samtal leder till försäljning eller andra konverteringar kan du i stället skapa en konverteringsåtgärd för import av samtal. Du kan också se alla samtalskonverteringsåtgärder i Om konverteringsspårning för telefonsamtal.

Obs! När du har aktiverat samtalsrapportering räknas nya samtal med standardkonverteringsåtgärden Samtal från annonser. Konverteringsåtgärden Samtal från annonser tas automatiskt med i kolumnen Konverteringar. Du kan ställa in en egen åtgärd för samtalskonvertering genom att följa anvisningarna nedan.

Fördelar

Med den här funktionen kan du ta reda på hur dina sökord, annonser, annonsgrupper och kampanjer bidrar till intäkterna, så att du kan investera klokare och få högre avkastning på investeringen. Med konverteringsspårning kan du också dra nytta av avancerade flexibla budstrategier som Mål-CPA (kostnad per åtgärd) och Mål-ROAS (avkastning på annonsutgift), som hjälper dig att automatiskt optimera dina kampanjer utifrån dina verksamhetsmål.

I denna artikel beskriver vi hur du spårar telefonsamtal från dina annonser.

Krav

För att kunna ställa in konverteringsspårning för samtal från annonser måste du ha följande:

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Mål Goals Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Konverteringar i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Sammanfattning.
  4. Klicka på Ny konverteringsåtgärd.
  5. Klicka på Telefonsamtal.
  6. Välj Samtal från annonser via samtalstillägg eller samtalsannonser och klicka på Fortsätt.
  7. Använd rullgardinsmenyn Optimera mål och åtgärder för att välja vilken målkategori du vill gruppera med konverteringsåtgärden. Standardalternativet för Mål är Potentiella kunder via telefon och för Optimering av konverteringsåtgärder är det Primär åtgärd.
  8. Lägg till ett konverteringsnamn med högst 100 tecken.
  9. Välj Använd samma värde för varje konvertering under Värde och ange ett värde för varje samtalskonvertering eller välj Använd inte ett värde för denna konverteringsåtgärd vilket vi inte rekommenderar.
  10. Välj vid Räkna om alla konverteringar eller en enda konvertering ska räknas per annonsklick. Alternativet Alla är lämpligast för försäljning och En för potentiella kunder.
  11. Klicka på Samtalslängd. Ange minimilängden i sekunder på ett telefonsamtal för att det ska registreras som en konvertering.
  12. Välj en konverteringsperiod (hur lång tid efter ett annonsklick eller en annonsvisning som du vill spåra konverteringar) för konverteringsåtgärden i rullgardinsmenyn Konverteringsperiod för klickbaserade konverteringar. Perioden kan vara från en till 60 dagar.
  13. (Avancerat) Klicka på Konverteringsmål för standard i konto.
    • Med den här standardinställningen räknas data om den här konverteringsåtgärden in i rapportkolumnen Konverteringar. Om du avmarkerar inställningen ingår informationen fortfarande i kolumnen Alla konverteringar.
    • Data i kolumnen Konverteringar används av automatiska budstrategier som Mål-ROAS, Förbättrad CPC och Mål-CPA. Om du använder en automatisk budstrategi för att optimera för konverteringar men inte vill ta med just denna konverteringsåtgärd i budstrategin kan du avmarkera inställningen. Låt den annars vara markerad.
  14. Klicka på Attributionsmodell. Med den här inställningen väljer du hur varje konvertering ska tillskrivas: det sista klicket en kund gör före en konvertering, det första klicket eller en kombination av klick. Läs mer om de olika alternativen och hur inställningen fungerar i Om attributionsmodeller.
  15. Klicka på Skapa och fortsätt.
Spåra samtal som kommer från din företagsprofil

Om ditt Google Ads-konto är länkat till en företagsprofil med funktionen samtalshistorik aktiverad rapporteras samtal som genereras från din företagsprofil som kan tillskrivas en annonsinteraktion under konverteringsåtgärden Samtal från annonser i ditt Google Ads-konto.

Om du vill spåra samtal från en företagsprofil gäller följande: