Spor anrop fra annonser

Med konverteringssporing kan du få innsikt i hvor effektive anropsannonsene og annonsene dine med anrops- eller adresseelementer er med tanke på å generere telefonsamtaler.

Med konverteringssporing telles et anrop som en konvertering når samtalens varighet tilsvarer eller overskrider minimumsvarigheten du selv angir. Du kan dermed filtrere ut kortere anrop som sannsynligvis ikke har ført verken til salg eller til andre handlinger som er lønnsomme for bedriften.

Hvis du bruker et annet system til å spore anrop som fører til salg eller andre konverteringer, er det kanskje bedre å opprette en funksjon som importerer konverteringshandlinger for anrop i stedet. Du kan også se alle konverteringshandlingene for anrop i artikkelen Om sporing av samtalekonverteringer.

Merk: Når du har slått på samtalerapportering, telles nye anrop med den standard konverteringshandlingen «Anrop fra annonser». Konverteringshandlingen «Anrop fra annonser» tas automatisk med i «Konverteringer»-kolonnen. Du kan angi din egen konverteringshandling for anrop ved å følge veiledningen nedenfor.

Fordeler

Med denne funksjonen får du vite hvilke søkeord, annonser, annonsegrupper og kampanjer som fungerer for bedriften din, slik at du kan investere mer fornuftig og øke avkastningen. Med konverteringssporing kan du i tillegg dra nytte av automatiske budstrategier som målkostnad per handling (CPA) og mål for avkastning på annonsekostnader (ROAS) for å optimalisere kampanjene dine automatisk i tråd med forretningsmålene dine.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du kan spore telefonsamtaler som kommer via annonser.

Krav

Du må få på plass det vi lister opp nedenfor, før du kan konfigurere konverteringssporing for anrop fra annonser.

Veiledning

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på målikonet Goals Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Konverteringer-rullegardinmenyen på delmenyen.
  3. Klikk på Sammendrag.
  4. Klikk på Ny konverteringshandling.
  5. Klikk på Telefonsamtaler.
  6. Velg Anrop fra annonser med anropsutvidelser eller oppringningsannonser, og klikk på Fortsett.
  7. Bruk «Optimalisering av mål og handlinger»-rullegardinmenyen for å velge målkategorien du vil gruppere sammen med konverteringshandlingen din. Standardinnstillingen for «Mål» er «Potensielt salg fra telefonsamtale», og standardinnstillingen for «Optimaliseringsalternativer for konverteringshandlingen» er «Primær handling».
  8. Legg til et konverteringsnavn som ikke inneholder mer enn 100 tegn.
  9. Under «Verdi» velger du Bruk samme verdi for hver konvertering og skriver inn en verdi for hver anropskonvertering. Alternativt velger du Ikke bruk noen verdi for denne konverteringshandlingen, men vi anbefaler ikke dette.
  10. Ved siden av «Telling» velger du om du ønsker å telle alle konverteringer eller én konvertering per annonseklikk. «Alle» passer best for salg, mens «Én» passer best for potensielle salg.
  11. Klikk på Anropsvarighet. Angi hvor lenge en samtale må vare, i sekunder, for at den skal telles som en konvertering.
  12. I «Konverteringsvindu for klikk»-rullegardinmenyen velger du et konverteringsvindu (hvor lenge etter et annonseklikk du vil spore konverteringer) for denne konverteringshandlingen. Vinduet kan være på 1–60 dager.
  13. (Avansert) Klikk på Standard konverteringsmål i kontoen.
    • Hvis du slår på denne innstillingen – som er valgt som standard – blir data for denne konverteringshandlingen tatt med i «Konverteringer»-rapportkolonnen. Hvis du fjerner merket for denne innstillingen, blir dataene fortsatt tatt med i «Alle konverteringer»-kolonnen.
    • Dataene i «Konverteringer»-kolonnen brukes av automatiske budstrategier som for eksempel mål-ROAS, utvidet kostnad per klikk (ECPC) eller mål-CPA. Hvis du bruker en automatisk budstrategi for å optimalisere for konverteringer, og du ikke ønsker å ta med denne bestemte konverteringshandlingen i budstrategien din, kan du fjerne avmerkingen for denne innstillingen. Alternativt kan du la avmerkingen bli stående.
  14. Klikk på Attribusjonsmodell. Med denne innstillingen kan du velge om hver konvertering skal tilskrives det siste klikket en kunde utførte før en konvertering, det første klikket eller en kombinasjon av klikk. Du finner mer informasjon om hvert alternativ og hvordan denne innstillingen fungerer, i artikkelen Om attribusjonsmodeller.
  15. Klikk på Opprett og fortsett.
Sporing av anrop fra bedriftsprofilen din

Hvis Google Ads-kontoen din er knyttet sammen med en bedriftsprofil der samtaleloggen er slått på, blir anrop som genereres via bedriftsprofilen, og som tilskrives en annonseinteraksjon, rapportert i «Anrop fra annonser»-konverteringshandlingen i Google Ads-kontoen din.

Før du kan spore anrop fra bedriftsprofilen din, må følgende krav være oppfylt: