Mainoksista tulevien puheluiden seuranta

Konversioseurannan avulla voit selvittää, miten hyvin soittomainoksesi sekä puhelu- tai sijaintielementtejä sisältävät mainoksesi johtavat puheluihin.

Puhelua seurataan konversiona, kun sen kesto on valitsemaasi vähimmäiskestoa pidempi. Näin voit suodattaa pois lyhyemmät puhelut, joihin ei todennäköisesti liity myyntiä tai muuta yrityksellesi arvokasta toimintaa.

Jos seuraat myyntiin tai muihin konversioihin johtavia puheluita jollakin muulla järjestelmällä, sinun kannattaa ehkä luoda puheluiden tuonnin konversiotapahtuma. Lisätietoa kaikista puhelukonversiotapahtumista saat artikkelista Puhelukonversioiden seuranta.

Huom. Kun olet ottanut soittoraportoinnin käyttöön, uudet puhelut lasketaan Puhelut mainoksista ‑oletuskonversiotapahtumiin. Nämä konversiotapahtumat sisällytetään automaattisesti Konversiot-sarakkeeseen. Voit luoda oman puhelukonversiotapahtuman seuraamalla alla olevia ohjeita.

Edut

Tämän ominaisuuden avulla voit selvittää, kuinka hyvin käyttämäsi avainsanat, mainokset, mainosryhmät ja kampanjat tukevat yrityksesi liiketoimintaa. Näiden tietojen avulla voit tehdä entistä kannattavampia investointeja ja parantaa sijoitetun pääoman tuottoprosenttiasi. Konversioseurannan avulla voit myös hyödyntää automaattisia hintatarjousstrategioita, kuten CPA- tai ROAS-tavoitetta, jotka auttavat optimoimaan kampanjat automaattisesti liiketoimintatavoitteidesi mukaisesti.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit seurata mainoksista tulevia puheluita.

Vaatimukset

Seuraavien vaatimusten on täytyttävä, ennen kuin voit ottaa konversioseurannan käyttöön mainoksista tuleville puheluille:

Ohjeet

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Tavoitteet-kuvaketta Goals Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Konversiot-valikkoa.
  3. Valitse Yhteenveto.
  4. Klikkaa Uusi konversiotapahtuma.
  5. Valitse Puhelut.
  6. Valitse Vain soitto ‑mainoksista tai mainosten puhelulaajennuksista peräisin olevat puhelut ja klikkaa Jatka.
  7. Valitse avattavasta "Tavoitteen ja tapahtuman optimointi" ‑valikosta tavoitekategoria ja sitä vastaava konversiotapahtuma. Tavoite-kohdan oletusasetuksena on "Puheluliidi" ja konversiotapahtuman optimoinnin oletusasetuksena "Ensisijainen tapahtuma".
  8. Lisää konversion nimi (enintään 100 merkkiä).
  9. Valitse Arvo-kohdasta joko Aseta sama arvo kaikille konversioille ja lisää arvo kullekin puhelukonversiolle tai valitse Älä käytä arvoa tälle konversiotapahtumalle (ei suositella).
  10. Valitse Laskentatapa-kohdasta, lasketaanko mainoksen klikkausta kohti kaikki konversiot vai ainoastaan yksi konversio. Myyntiä seurattaessa kannattaa laskea kaikki ja liidejä seurattaessa yksittäiset konversiot.
  11. Valitse Puhelun kesto. Valitse, kuinka monta sekuntia puhelun on vähintään kestettävä, jotta se lasketaan konversioksi.
  12. Valitse konversiotapahtumalle konversioikkuna (eli kuinka kauan konversioita seurataan mainoksen klikkaamisen jälkeen) avattavasta Klikkauskonversioikkuna-valikosta. Ikkuna voi olla 1–60 päivää.
  13. (Lisäasetukset) Klikkaa Tilin oletuskonversiotavoitteet.
    • Jos otat tämän asetuksen käyttöön (kyseinen ruutu on valittuna oletuksena), tämän konversiotapahtuman data sisältyy Konversiot-raportointisarakkeeseen. Jos poistat tämän asetuksen valinnan, data sisällytetään Kaikki konversiot ‑sarakkeeseen.
    • Konversiot-sarakkeen dataa käytetään automaattisissa hintatarjousstrategioissa, kuten ROAS-tavoitteessa, tehostetussa klikkauskohtaisessa hinnassa (ECPC) ja CPA-tavoitteessa. Jos siis käytät automaattista hintatarjousstrategiaa konversioiden optimointiin mutta et halua sisällyttää tätä konversiotapahtumaa hintatarjousstrategiaasi, voit poistaa valinnan. Jätä asetus muussa tapauksessa valituksi.
  14. Klikkaa Attribuutiomalli. Tällä asetuksella voit valita, minkä ansioksi kukin konversio luetaan: asiakkaan juuri ennen konversiota tekemän viimeisen klikkauksen, ensimmäisen klikkauksen vai eri klikkausten yhdistelmän ansioksi. Lue lisää eri vaihtoehdoista ja asetuksen toiminnasta Attribuutiomallit-artikkelista.
  15. Klikkaa Luo ja jatka.
Yritysprofiilista tulevien puheluiden seuranta

Jos Google Ads ‐tilisi on linkitetty Yritysprofiiliin ja soittohistoria on päällä, sellaiset profiilisi kautta soitetut puhelut, jotka on kirjattu mainosinteraktiosta tulleiksi, näkyvät tililläsi "Puhelut mainoksista" ‐konversiotapahtumina.

Jotta voit seurata Yritysprofiilista tulevia puheluita, varmista seuraavat asiat: