Mainoksista tulevien puheluiden seuranta

Konversioseurannan avulla voit selvittää, miten tehokkaasti vain soitto ‑mainoksesi sekä soitto- tai sijaintilaajennuksia sisältävät mainoksesi johtavat puheluihin.

Tällaisessa konversioseurannassa puhelu lasketaan konversioksi, kun se kestää asettamaasi vähimmäiskestoa pidempään. Näin voit suodattaa pois lyhytkestoisempia puheluita, jotka eivät välttämättä sisällä myyntiä tai muita yrityksellesi tärkeitä toimintoja.

Jos käytät jotakin muuta järjestelmää sellaisten puheluiden seurantaan, jotka johtavat myyntiin tai muihin konversioihin, voit halutessasi luoda puheluiden tuonnin konversiotapahtuman. Jos haluat lisätietoja kaikista puhelukonversiotapahtumista, tutustu puhelukonversioiden seurantaa käsittelevään artikkeliin.

Edut

Tämän maksuttoman työkalun avulla voit selvittää, kuinka hyvin käyttämäsi avainsanat, mainokset, mainosryhmät ja kampanjat tukevat yrityksesi liiketoimintaa. Näin voit tehdä parempia investointeja ja tehostaa sijoitetun pääoman tuottoprosenttiasi. Konversioseurannan avulla voit myös hyödyntää automaattisia hintatarjousstrategioita, kuten Toimintakohtaista hintatavoitetta (CPA-tavoitetta) ja Tavoiteltua mainostuottoa (ROAS). Nämä työkalut auttavat optimoimaan kampanjat automaattisesti liiketoimintatavoitteidesi mukaisesti.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit seurata mainoksista tulevia puheluita.

Vaatimukset

Konversioseurannan määrittäminen mainoksista tuleville puheluille edellyttää seuraavia asioita:

• Google Ads ‑tili: Eikö sinulla vielä ole sellaista? Rekisteröidy osoitteessa https://ads.google.com.
  • Aktiivinen puhelulaajennus, sijaintilaajennus, jossa on soittomahdollisuus tai Vain soitto ‑mainos: Tarvitset vähintään yhden puhelulaajennuksen, sijaintilaajennuksen tai Vain soitto ‑mainoksen.
  • Soittoraportointi on otettu käyttöön tilin asetuksista.
  • Yritys toimii palvelun piiriin kuuluvassa maassa: Soittoraportointi on tällä hetkellä käytettävissä näissä maissa.

Ohjeet

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta työkalukuvaketta .
  3. Valitse Mittaus-kohdasta Konversiot.
  4. Klikkaa pluspainiketta .
  5. Klikkaa Puhelut.
  6. Valitse Vain soitto ‑mainoksista tai mainosten puhelulaajennuksista peräisin olevat puhelut ja klikkaa Jatka.
  7. Valitse Luokka-kohdan avattavasta valikosta konversiotapahtumasi kuvaus. Luokan avulla voit jakaa konversiot segmentteihin, jolloin näet samankaltaiset konversiot yhdessä.
  8. Valitse Arvo-kohdasta Kunkin puhelun arvo ja anna puhelun arvo tai valitse Älä määritä arvoa.
  9. Valitse Laskentatapa-kohdasta, lasketaanko mainoksen klikkausta kohti kaikki konversiot vai ainoastaan yksi konversio. Myyntiä seurattaessa paras valinta on kaikki konversiot, liidejä seurattaessa puolestaan yksi konversio.
  10. Klikkaa Puhelun pituus. Määritä, kuinka monta sekuntia puhelun on vähintään kestettävä, jotta se lasketaan konversioksi.
  11. Klikkaa Konversioikkuna. Valitse konversiotapahtumalle konversioikkuna (kuinka kauan konversioita seurataan mainoksen klikkaamisen jälkeen). Seurantajakson pituus voi olla 1–60 päivää.
  12. (Lisäasetukset) Klikkaa Sisällytä Konversiot-sarakkeeseen. Jos otat tämän asetuksen käyttöön (valintaruutu on valittuna oletuksena), konversiotapahtuman data sisällytetään Konversiot-raportointisarakkeeseen. Jos poistat valinnan, data sisällytetään silti Kaikki konversiot ‑sarakkeeseen.
    Konversiot-sarakkeen dataa käytetään automaattisissa hintatarjousstrategioissa, kuten tavoitellussa mainostuotossa (ROAS), tehostetussa klikkauskohtaisessa hinnassa (ECPC) ja CPA-tavoitteessa. Jos siis käytät automaattista hintatarjousstrategiaa konversioiden optimointiin mutta et halua sisällyttää tätä konversiotapahtumaa hintatarjousstrategiaasi, voit poistaa valinnan. Muussa tapauksessa jätä valinta voimaan.
  13. Klikkaa Attribuutiomalli. Tällä asetuksella voit valita, minkä tapahtuman ansioksi kukin konversio luetaan: asiakkaan juuri ennen konversiota tekemän viimeisen klikkauksen, ensimmäisen klikkauksen vai klikkausyhdistelmän ansioksi. Artikkelista Tietoja attribuutiomalleista voit lukea lisää eri vaihtoehdoista ja siitä, miten asetus toimii.
  14. Klikkaa Luo ja jatka.

Puhelulaajennusten muokkaaminen

Jos sinulla on jo puhelulaajennus, jota haluat käyttää, jatka noudattamalla alla olevia ohjeita. Jos haluat luoda puhelulaajennuksen, seuraa ensin näitä ohjeita ja valitse sitten asetukset alla olevien ohjeiden mukaisesti.

1. Vie hiiri muokattavan puhelulaajennuksen päälle ja klikkaa sitten puhelinnumeron viereistä kynäkuvaketta Muokkaa.
  2. Valitse Soittoraportointi-kohdasta Käytössä, jotta voit seurata puheluitasi.
  3. Valitse Raportoi konversiot ‑kohdasta Konversiotyyppi ja avattavasta valikosta juuri luomasi konversiotapahtuman nimi.
  4. Klikkaa Tallenna.

Vain soitto ‑mainosten muokkaaminen

Jos sinulla on jo vain soitto ‑mainos, jota haluat käyttää, jatka noudattamalla alla olevia ohjeita.

Jos sinun on luotava vain soitto ‑mainos, seuraa ensin näitä ohjeita ja valitse sitten asetukset alla olevien ohjeiden mukaisesti.

1. Vie hiiri käytettävän Vain soitto ‑mainoksen päälle ja klikkaa kynäkuvaketta Muokkaa.
  2. Valitse Soittoraportointi-kohdan asetukseksi Käytössä, jotta voit seurata esimerkiksi puhelujen kestoa. Soittoraportoinnin on oltava käytössä, jotta tietyn pituiset puhelut lasketaan konversioiksi.
  3. Valitse Raportoi konversiot ‑kohdasta Konversiotyyppi ja avattavasta valikosta juuri luomasi konversiotapahtuman nimi.
  4. Klikkaa Tallenna uusi mainos.