Mainoksista tulevien puheluiden seuranta

Konversioseurannan avulla voit selvittää, miten tehokkaasti vain soitto ‑mainoksesi sekä soitto- tai sijaintilaajennuksia sisältävät mainoksesi johtavat puheluihin.

Tällaisessa konversioseurannassa puhelu lasketaan konversioksi, kun se kestää asettamaasi vähimmäiskestoa pidempään. Näin voit suodattaa pois lyhytkestoisempia puheluita, jotka eivät välttämättä sisällä myyntiä tai muita yrityksellesi tärkeitä toimintoja.

Jos käytät jotakin muuta järjestelmää myyntiin tai muihin konversioihin johtavien puheluiden seurantaan, voit halutessasi luoda puheluiden tuonnin konversiotapahtuman. Jos haluat lisätietoja kaikista puhelukonversiotapahtumista, tutustu puhelukonversioiden seurantaa käsittelevään artikkeliin.

Edut

Tämän maksuttoman työkalun avulla voit selvittää, kuinka hyvin käyttämäsi avainsanat, mainokset, mainosryhmät ja kampanjat tukevat yrityksesi liiketoimintaa. Näin voit tehdä parempia investointeja ja tehostaa sijoitetun pääoman tuottoprosenttiasi. Konversioseurannan avulla voit myös hyödyntää automaattisia hintatarjousstrategioita, kuten Toimintakohtaista hintatavoitetta (CPA-tavoitetta) ja Tavoiteltua mainostuottoa (ROAS). Nämä työkalut auttavat optimoimaan kampanjat automaattisesti liiketoimintatavoitteidesi mukaisesti.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit seurata mainoksista tulevia puheluita.

Vaatimukset

Konversioseurannan määrittäminen mainoksista tuleville puheluille edellyttää seuraavia asioita:

• Google Ads ‑tili: Eikö sinulla vielä ole sellaista? Rekisteröidy osoitteessa https://ads.google.com.
  • Aktiivinen puhelulaajennus, sijaintilaajennus, jossa on soittomahdollisuus, tai vain soitto ‑mainos: Tarvitset vähintään yhden puhelulaajennuksen, sijaintilaajennuksen tai vain soitto ‑mainoksen, jossa käytetään soittoraportointia ja jonka Laske puhelut puhelukonversioina ‑asetus on valittuna. Voit määrittää tämän ennen puhelukonversiotapahtuman luomista tai sen jälkeen.
  • Yritys toimii palvelun piiriin kuuluvassa maassa: Soittoraportointi on tällä hetkellä käytettävissä näissä maissa.

Ohjeet

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa Työkalut-välilehteä ja valitse avattavasta valikosta Konversiot.
    Valitse valikosta Konversiot.
  3. Klikkaa + Konversio ‑painiketta.
    Uusi konversiotapahtuma
  4. Valitse Puhelut-vaihtoehto.
    New phone call conversion
  5. Valitse Vain soitto ‑mainoksista tai mainosten puhelulaajennuksista peräisin olevat puhelut.
  6. Valitse Nimi. Nimeä seurattava puhelukonversio. Näin voit myöhemmin tunnistaa kyseisen tapahtuman konversioraporteissasi. Sopivia nimiä voivat olla esimerkiksi Kukkien puhelintilaukset tai Varauspuhelut. Klikkaa Valmis.
  7. Valitse Arvo. Syötä kullekin puhelulle arvo tai valitse Älä määritä arvoa ‑vaihtoehto, jos et halua laskea arvoa. Klikkaa Valmis.
  8. Klikkaa Puhelun pituus. Määritä, kuinka monta sekuntia puhelun täytyy vähintään kestää, jotta se lasketaan konversioksi. Klikkaa Valmis.
  9. Valitse Määrä. Valitse, haluatko laskea mainoksen klikkausta kohti kaikki konversiot vai yhden konversion. Myyntiä seurattaessa kannattaa laskea kaikki konversiot ja liidejä seurattaessa yksittäiset konversiot. Valitse Valmis.
  10. Valitse Konversioikkuna. Valitse konversiotapahtumalle konversioikkuna (kuinka kauan konversioita seurataan mainoksen klikkaamisen jälkeen). Seurantajakson pituus voi olla 1–60 päivää. Klikkaa Valmis.
  11. Valitse Luokka. Valitse luokka, joka sopii konversiolle parhaiten. Valintaasi käytetään vain konversioraporttien ryhmittelyyn. Voit muuttaa sitä koska tahansa. Klikkaa Valmis.
  12. (Lisäasetukset) Valitse Sisällytä konversioihin. Jos otat tämän asetuksen käyttöön (kyseinen valintaruutu on valittuna oletuksena), tämän konversiotapahtuman data sisältyy Konversiot-raportointisarakkeeseen. Jos poistat valinnan, data sisällytetään silti Kaikki konversiot ‑sarakkeeseen.

Konversiot-sarakkeen dataa käytetään automaattisissa hintatarjousstrategioissa, kuten tavoitellussa mainostuotossa (ROAS), tehostetussa klikkauskohtaisessa hinnassa (ECPC) ja CPA-tavoitteessa. Jos siis käytät automaattista hintatarjousstrategiaa konversioiden optimointiin mutta et halua sisällyttää tätä konversiotapahtumaa hintatarjousstrategiaasi, voit poistaa valinnan. Muussa tapauksessa jätä valinta voimaan. Valitse Valmis.
  13. Klikkaa Tallenna ja jatka ‑painiketta.
  14. Valitse Siirry puhelulaajennuksiin tai Siirry vain soitto ‑mainoksiin ja noudata vastaavia alla olevia ohjeita.
Puhelulaajennusten muokkaaminen

Jos sinulla on jo puhelulaajennus, jota haluat käyttää, jatka noudattamalla alla olevia ohjeita.

Jos sinun tarvitsee luoda puhelulaajennus, noudata näitä ohjeita ensin ja valitse asetukset alla olevien ohjeiden mukaisesti.

1. Klikkaa muokattavaa puhelulaajennusta.
  2. Klikkaa muokattavan puhelinnumeron vierestä kynäkuvaketta Edit (pencil) icon.
  3. Valitse Soittoraportointi-kohdan asetus Käytössä, jotta voit seurata puheluitasi.
  4. Valitse Lisäasetukset. Valitse Raportoi puhelukonversiot ‑kohdan vierestä Laske puhelut puhelukonversioina ‑valintaruutu.
  5. Valitse juuri luomasi konversiotapahtuma. Klikkaa Valmis.
Vain soitto ‑mainosten muokkaaminen

Jos sinulla on jo vain soitto ‑mainos, jota haluat käyttää, jatka noudattamalla alla olevia ohjeita.

Jos sinun tarvitsee luoda vain soitto ‑mainos, noudata näitä ohjeita ja valitse asetukset alla olevien ohjeiden mukaisesti.

1. Valitse haluamasi Vain soitto ‑mainos ja klikkaa kynäkuvaketta Edit (pencil) icon.
  2. Valitse Näytä mainokseni kanssa ‑kohdasta Käytä soittoraportointia.
  3. Valitse Raportoi konversiot ‑kohdan vierestä Laske puhelut puhelukonversioina ‑valintaruutu.
  4. Valitse Konversiotapahtuma-kohdan vierestä juuri luomasi konversiotapahtuman nimi.
  5. Klikkaa Tallenna mainos.