Sporing af opkald fra annoncer

Med konverteringssporing kan du bedre se, hvor effektivt dine opkaldsannoncer og annoncer med opkalds- eller adresseudvidelser fører til telefonopkald.

Denne form for konverteringssporing registrerer et opkald som en konvertering, når det varer længere end en minimumsvarighed, som du angiver. På denne måde kan du filtrere kortere opkald fra, da de sandsynligvis ikke indeholder salg eller andre handlinger, der er værdifulde for din virksomhed.

Hvis du bruger et andet system til at spore, hvornår opkald fører til salg eller konverteringer, er det en god idé at oprette en konverteringshandling for importerede opkald i stedet. Du kan også se alle handlinger for opkaldskonverteringer i vores artikel om konverteringssporing for telefonopkald.

Bemærk! Når du har aktiveret opkaldsrapportering, tælles nye opkald med den generelle konverteringshandling "Opkald fra annoncer". Konverteringshandlingen "Opkald fra annoncer" inkluderes automatisk i kolonnen "Konverteringer". Du kan konfigurere din egen konverteringshandling for opkald ved at følge vejledningen nedenfor.

Fordele

Dette gratis værktøj giver dig indsigt i, hvor effektive dine søgeord, annoncer, annoncegrupper og kampagner er for din virksomhed, så du kan foretage mere fornuftige investeringer og derved øge dit investeringsafkast. Konverteringssporing giver dig også mulighed for at bruge automatiske budstrategier som målpris pr. handling (mål-CPA, target cost-per-action) og mål for annonceafkast (mål-ROAS, target return on ad spend), så dine kampagner optimeres automatisk i forhold til dine forretningsmæssige mål.

I denne artikel viser vi dig, hvordan du sporer telefonopkald fra dine annoncer.

Krav

Du skal have følgende for at kunne konfigurere konverteringssporing for opkald fra annoncer:

• En Google Ads-konto: Hvis du ikke allerede har en, kan du registrere dig på https://ads.google.com.
  • En aktiv annonce med opkaldsudvidelse, adresseudvidelse med mulighed for opkald eller opkaldsannonce: Du skal have mindst én opkaldsudvidelse, adresseudvidelse eller opkaldsannonce.
  • Opkaldsrapportering skal være aktiveret i dine kontoindstillinger.
  • En virksomhed i et kvalificeret land: Opkaldsrapportering er i øjeblikket tilgængelig i disse lande.

Vejledning

1. Log ind på din Google Ads-konto.
  2. Klik på værktøjsikonet øverst til højre på din konto.
  3. Klik på Konverteringer under "Måling".
  4. Klik på plusknappen .
  5. Klik på Telefonopkald.
  6. Vælg Opkald fra annoncer, der bruger opkaldsudvidelser, eller fra opkaldsannoncer, og klik på Fortsæt.
  7. Vælg en beskrivelse af din konverteringshandling på rullemenuen ud for "Kategori". Kategorien giver dig mulighed for at segmentere dine konverteringer i rapporter, så konverteringer, der minder om hinanden, bliver vist sammen.
  8. Vælg Hvert telefonopkald har følgende værdi: ud for "Værdi", og angiv en værdi for hvert opkald, eller vælg Undlad at tildele en værdi.
  9. Vælg, om du vil tælle alle konverteringer eller kun én konvertering pr. annonceklik, ud for "Optælling". "Alle" er mest velegnet til salg, og "Én" er mest velegnet til kundeemner.
  10. Klik på Opkaldsvarighed. Angiv den minimumsvarighed (i sekunder), som et telefonopkald skal have for at blive registreret som en konvertering.
  11. Klik på Konverteringsperiode. Vælg en konverteringsperiode (hvor længe efter et annonceklik du vil spore konverteringer) for denne konverteringshandling. Perioden kan være fra én dag til 60 dage.
  12. (Avanceret) Klik på Inkluder i "Konverteringer". Hvis du tilvælger denne indstilling (der er aktiveret som standard), inkluderes data for denne konverteringshandling i rapporteringskolonnen "Konverteringer". Hvis du fjerner markeringen i afkrydsningsfeltet for denne indstilling, medtages dataene stadig i kolonnen "Alle konverteringer".
    Dataene i kolonnen "Konverteringer" bruges af automatiske budstrategier, f.eks. mål-ROAS, udvidet pris pr. klik (ECPC, Enhanced cost-per-click) eller mål-CPA. Hvis du bruger en automatisk budstrategi til at optimere til konverteringer og ikke vil inkludere denne specifikke konverteringshandling i din budstrategi, kan du fjerne markeringen i afkrydsningsfeltet for denne indstilling. Ellers skal du lade feltet forblive markeret.
  13. Klik på Tilskrivningsmodel. Denne indstilling giver dig mulighed for at vælge, hvordan du tildeler kredit for hver konvertering: Enten til det sidste klik, en kunde foretog før en konvertering, det første klik eller en kombination af klik. Du kan få flere oplysninger om hver enkelt mulighed og om, hvordan denne indstilling fungerer, i Om tilskrivningsmodeller.
  14. Klik på Opret og fortsæt.

Rediger opkaldsudvidelser

Hvis du allerede har en opkaldsudvidelse, som du gerne vil bruge, skal du følge trinnene nedenfor. Hvis du vil oprette en opkaldsudvidelse, skal du først følge denne vejledning og derefter vælge indstillinger ved at følge nedenstående anvisninger.

1. Hold markøren over den opkaldsudvidelse, du vil redigere, og klik derefter på blyantikonet Rediger ud for telefonnummeret.
  2. Vælg Til ud for "Opkaldsrapportering", så du kan spore opkald til din virksomhed.
  3. Markér afkrydsningsfeltet Tæl konverteringer som under "Rapportér konverteringer", og vælg navnet på den konverteringshandling, du lige har oprettet, på rullemenuen.
  4. Klik på Gem.

Rediger opkaldsannoncer

Hvis du allerede har en opkaldsannonce, som du gerne vil bruge, skal du følge trinnene nedenfor.

Hvis du vil oprette en opkaldsannonce, skal du følge denne vejledning først og derefter vælge indstillinger ved at følge nedenstående anvisninger.

1. Hold markøren over den opkaldsannonce, du vil bruge, og klik på blyantikonet Rediger.
  2. Vælg Til ud for "Opkaldsrapportering" for at spore detaljer såsom opkaldsvarigheden. Opkaldsrapportering skal være aktiveret, så du kan tælle telefonopkald af en bestemt varighed som konverteringer.
  3. Markér afkrydsningsfeltet Tæl konverteringer som under "Rapportér konverteringer", og vælg navnet på den konverteringshandling, du lige har oprettet, på rullemenuen.
  4. Klik på Gem ny annonce.