Om konverteringsspårning för appar

Konverteringsspårning är ett praktiskt verktyg för att marknadsföra appar för Android eller iOS med hjälp av Google Ads. Funktionen hjälper dig att se hur effektivt dina annonser leder till appinstallationer och aktivitet i appen. I den här artikeln beskriver vi de olika typerna av mobilkonverteringar och hur du spårar dem.

Obs! iOS 14-användare omfattas av nya integritetsåtgärder. Åtgärderna kan påverka din konverteringsspårning i Google Ads. Vi rekommenderar att du använder Google Analytics för Firebase-SDK:et. Firebase-SDK:et integreras automatiskt med SKAdnetwork, vilket är Apples ramverk för mätning av iOS-kampanjer som följer dessa nya integritetsåtgärder. Håll utkik efter iOS-uppdateringar för mer information och vägledning om vilka åtgärder du kan vidta.

Typer av appkonverteringar som du kan spåra

Du kan spåra följande konverteringar för dina Android- och iOS-appar:

• Appinstallationer, som första öppning: Med konverteringsspårning kan du mäta hur effektivt dina annonser leder till installation av dina appar. Förutom att se hur många som ser dina annonser och vidtar åtgärder genom att installera appen kan du även spåra hur många som öppnar appen efter att ha installerat den till följd av dina annonser. Detta registreras som standard med hjälp av Firebase eller de flesta tredjepartsleverantörer av appanalyser.
  • Åtgärder i appar, som köp: Om du använder Google Ads för att generera fler köp eller andra värdefulla åtgärder i din app kan du mäta kampanjernas effektivitet med hjälp av konverteringsspårning. Du kan spåra anpassade åtgärder i din app med hjälp av Firebase eller en tredjepartsleverantör av appanalyser genom att lägga till relevant kod i appen.

För Android-appar finns det flera konverteringar som du kan spåra automatiskt från Google Play utan att du behöver lägga till någon spårningskod i dina appar:

• Nedladdningar: Spåra automatiskt när någon som klickade på din annons laddar ned appen från Google Play Butik.
  • Köp i appen: Spåra automatiskt när någon som har klickat på din annons gör ett köp i appen. Gäller för appar som använder Google Plays fakturering för köp i appar.
  • Förhandsregistreringar: Spåra automatiskt när någon som klickar på din annons förhandsregistrerar sig för en app eller ett spel i Google Play Butik.

Rapportering av appkampanjer i iOS och Android

Vi vill kunna erbjuda en mer fullständig rapportering av konverteringar i appkampanjer i Android och iOS. Därför kan vi använda integritetssäker data från modeller som bygger på data från användare som tidigare har loggat in på Googles tjänster. Modellerna förutser konverteringar för iOS- och Android-appar som vi inte kan observera direkt. På så sätt kan vi generera fullständiga rapporter om beteendemönster i iOS- och Android-appkampanjer genom att kombinera observerade och modellerade konverteringar.

Obs! Fullständiga rapporter om appannonser som visas för iOS- och Android-användare är bara tillgängliga i Google Ads.

Anvisningar

Ställa in konverteringsspårning för appar

Du kan spåra konverteringshändelser för appar som första öppningar och åtgärder i appen genom att importera händelser från Firebase ,tredjepartsleverantörer av appanalyser ochGoogle Play.

Obs! Om du använder hotellkampanjer kan du läsa mer om hur du inkluderar hotellparametrar.

Se konverteringar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Alla konverteringar och visningsbaserade konverteringar

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Kampanjer eller Annonsgrupper.
  4. Klicka på kolumnikonen En bild på kolumnikonen i Google Ads högst upp till höger på kampanjlistan.
  5. Klicka på Ändra kolumner.
  6. Klicka på nedåtpilen vid Konverteringar för att se alla mätvärdesalternativ för konverteringar.
  7. Markera rutorna bredvid Visningsbaserade konv. och Alla konv. (efter konv.tid).
  8. Klicka på Använd.
  9. När du nu visar kampanjer eller annonsgrupper kan du se alla konverteringar och visningsbaserade konverteringar som mätvärdeskolumner.

För utvalda konton: konverteringar av typen Visning med användarengagemang, klick och engagemang (använd dessa för att mäta konverteringar från videoannonser i dina appkampanjer)

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Kampanjer eller Annonsgrupper.
  4. Klicka på segmentikonen Segmentera högst upp till höger på kampanjlistan.
  5. Välj Konverteringar.
  6. Välj Annonsinteraktionstyp i menyn Konverteringar.
  7. Du kan se hur många konverteringar som var ett resultat av klick, visningar med användarengagemang och engagemang.

Budgivning med Mål-CPA för appar

Eftersom dessa kampanjer är optimerade för att räkna appnedladdningar sker ingen fördröjning för Mål-CPA. Så fort du har ställt in konverteringsspårning kan du använda budgivning med Mål-CPA så att du får fler installationer till din målkostnad per installation.

Konverteringsspårning för videoannonser i appar

Konverteringsspårning för videoannonser skiljer sig från andra typer av konverteringsspårning. En konvertering av typen Visning med användarengagemang räknas när någon tittar på minst tio sekunder av din videoannons på YouTube eller i Display-nätverket. Konverteringsrapporter för videor innehåller klickbaserade konverteringar och konverteringar av typen Visning med användarengagemang. Konverteringar i form av appnedladdningar räknas bara om installationen sker högst två dagar efter engagemanget. Konverteringarna fortsätter räknas om personerna som klickar på annonsen också installerar appen inom 30 dagar.

Faktureringen för videoannonsen varierar beroende på var den visas. Om den visas på YouTube debiteras du för varje exponering. Om den visas i Display-nätverket debiteras du för varje engagemang.

Säkerhet och integritet vid appspårning

Google tillämpar strikta riktlinjer för säkerhet. Google Ads samlar bara in data om appar där du har konfigurerat spårning.

Tänk på att ge användarna tydlig och grundlig information om den data du samlar in i dina appar och att inhämta samtycke till datainsamlingen när det är nödvändigt av juridiska skäl.