Puhelinnumeroiden klikkausten seuranta mobiilisivustolla

Konversioseurannan avulla voit selvittää, kuinka tehokkaasti mainoksesi houkuttelevat käyttäjiä klikkaamaan mobiilisivustollasi olevaa yrityksen puhelinnumeroa. Muista puhelukonversioiden seurantatavoista poiketen tämä ominaisuus seuraa vain puhelinnumeroiden klikkauksia. Toteutuneiden puheluiden määrää ei seurata. Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka voit seurata verkkosivustosi mobiiliversiossa toteutuneita puhelinnumeroiden klikkauksia. Voit mitata tekstilinkin, kuvan tai painikkeen klikkauksia.

Huomioitavaa ennen aloitusta

Tarvitset seuraavat asiat, jotta voit ottaa puhelinnumeroiden klikkausten konversioseurannan käyttöön:

• Google Ads ‑tili: Eikö sinulla vielä ole sellaista? Luo tili osoitteessa http://ads.google.com.
  • Verkkosivusto: Konversioseurantakoodi (eli tagi) lisätään sivustolle.
  • Mahdollisuus muokata verkkosivustoa: Sinun tai verkkovastaavasi on pystyttävä lisäämään edellä mainittu tagi sekä JavaScript-koodinpätkä ja onClick-tapahtumankäsittelijä verkkosivustosi koodiin.

Ohjeet

Vaihe 1: Konversiotapahtuman luominen

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta työkalukuvaketta  ja valitse Mittaus-kohdasta Konversiot.
  3. Klikkaa pluspainiketta .
  4. Valitse Puhelut.
  5. Valitse Mobiilisivustolla olevan numeron klikkaukset.
  6. Klikkaa Jatka.
  7. Kirjoita seurattavan puhelukonversion nimi Konversion nimi ‑kohdan viereen. Sen avulla voit myöhemmin tunnistaa kyseisen toiminnon konversioraporteissasi. Sopivia nimiä voivat olla esimerkiksi Kukkien puhelintilaukset tai Varauspuhelut.
  8. Valitse Luokka-kohdan avattavasta valikosta luokka, joka parhaiten kuvaa konversiotasi.
  9. Määritä Arvo-kohdassa kullekin klikkaukselle arvo. Valitse Käytä eri arvoja kullekin klikkaukselle ja anna oletusarvo tai valitse Älä käytä arvoa, jos et halua laskea arvoa.
  10. Valitse Laskentatapa-kohdasta, haluatko laskea kaikki konversiot vai yhden konversion yhtä mainoksen klikkausta kohti. Myyntiä seurattaessa kannattaa laskea kaikki konversiot ja liidejä seurattaessa yksi konversio.
  11. Valitse Konversionseurantajakso. Valitse avattavasta valikosta konversionseurantajakso konversiotapahtumalle. Seurantajakson pituus voi olla 1–90 päivää.
  12. Klikkaa View-through-konversionseurantajakso. Valitse konversiotapahtumalle haluamasi view-through-konversionseurantajakso avattavasta valikosta. Seurantajakson pituus voi olla 1–30 päivää.
  13. Valitse Sisällytä Konversiot-sarakkeeseen. Tällä asetuksella voit valita, sisällytetäänkö tämän konversiotapahtuman tiedot Konversiot-raportointisarakkeeseen. Asetus on oletusarvoisesti valittuna. Jos poistat tämän asetuksen valinnan, tiedot sisällytetään kuitenkin edelleen Kaikki konversiot ‑sarakkeeseen. Tämän asetuksen valinta kannattaa kenties poistaa, jos käytät Smart Biddingia etkä halua sisällyttää tätä nimenomaista konversiotapahtumaa hintatarjousstrategiaasi. Lue lisätietoja Sisällytä Konversiot-sarakkeeseen ‑asetuksesta.
  14. Klikkaa Luo ja jatka.

Vaihe 2: Määritä konversioseurannan tagi

Kun määrität mobiilisivuston konversioseurannan, sinun on lisättävä sivustollesi kaksi koodinpätkää: yleinen sivustotagi ja tapahtumakoodinpätkä.

Yleinen sivustotagi lisää verkkosivuston kävijöitä Kaikki vierailijat ‑uudelleenmarkkinointiluetteloihisi (jos olet määrittänyt uudelleenmarkkinoinnin) ja asettaa verkkotunnukseesi uusia evästeitä, jotka tallentavat tietoja käyttäjän sivustollesi tuoneesta mainoksen klikkauksesta. Huomaa, että Google Adsin konversioseurannan tagi voi näiden klikkaustietojen avulla laskea konversioita Google Ads ‑kampanjoidesi ansioksi. Varmista, että kerrot käyttäjille selkeästi ja kattavasti, mitä dataa keräät sivustollasi. Sinun on myös pyydettävä suostumus datan keräämiseen, kun laki sitä vaatii.

Yleinen sivustotagi on lisättävä jokaiselle verkkosivustosi sivulle, mutta tarvitset vain yhden yleisen sivustotagin yhtä Google Ads ‑tiliä kohti.

Tapahtumakoodinpätkä seuraa verkkosivustollasi olevan puhelinnumeron klikkauksia, jotka tulee laskea konversioiksi. Asenna tämä koodinpätkä heti yleisen sivustotagin perään sen sivun <head></head>-tagien väliin, jolla puhelinnumerosi näkyy.

Huomioitavaa

Puhelinnumeroiden klikkauksia seurattaessa konversioraporteissa näytetään keston ja muun puheludatan sijasta klikkauksiin liittyvä data.

Kun olet luonut konversiotapahtuman, asenna tagisi jommallakummalla alla esitetyistä tavoista.

Vaihtoehto 1: Asenna tagi itse

1. Valitse Yleinen sivustotagi ‑kohdasta omaa tilannettasi parhaiten kuvaava vaihtoehto ja noudata tagin asentamiseen liittyviä ohjeita:
    • En ole lisännyt verkkosivustolleni yleistä sivustotagia: Valitse tämä vaihtoehto, jos määrität tagia tilisi konversiotapahtumalle ensimmäistä kertaa etkä ole asentanut yleistä sivustotagia toisesta Google-tuotteesta. Tästä vaihtoehdosta näet yleisen sivustotagin kokonaisuudessaan. Asenna tagi kopioimalla sen koodi ja liittämällä koodi sivustosi jokaisen sivun <head></head>-tagien väliin.

Alla on esimerkki yleisestä sivustotagista, jossa CONVERSION ID on Google Ads ‑tilisi yksilöllinen konversiotunnus.

<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=AW-CONVERSION_ID"></script>

<script>

window.dataLayer = window.dataLayer || [];
      function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
       gtag('js', new Date());
      gtag('config', 'AW-CONVERSION_ID');

</script>
    • Asensin yleisen sivustotagin verkkosivustolleni toisesta Google-tuotteesta (esimerkiksi Google Analyticsista) tai toiselta Google Ads ‑tililtä: Jos tämä kuvaa tilannettasi, sinun ei tarvitse lisätä yleistä sivustotagia uudelleen verkkosivustollesi. Jotta konversioseuranta toimii tällä tilillä, sinun on kuitenkin lisättävä config-komento (eli konversiotunnuksesi sisältävä koodinpätkä) yleisen sivustotagin jokaiseen esiintymään. Alla näkyy kyseinen komento, jossa AW-CONVERSION_ID on tilisi konversiotunnus.

gtag('config', 'AW-CONVERSION_ID');

Lisää config-komento verkkosivustosi yleisen sivustotagin jokaiseen esiintymään </script>-lopputagin yläpuolelle.

Seuraavassa on esimerkki sekä Google Analyticsille että Google Adsille määritetystä yleisestä sivustotagista, jossa Google Ads ‑tilin config-komento näkyy korostettuna.

<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=GA-_TRACKING_ID">

</script>

<script>

window.dataLayer = window.dataLayer || [];

function gtag(){dataLayer.push(arguments);}

gtag('js', new Date());

gtag('config', 'GA_TRACKING_ID');
        gtag('config', 'AW-CONVERSION_ID');

</script>

• Olen jo lisännyt yleisen sivustotagin verkkosivustolleni, kun loin toisen konversiotapahtuman tällä Google Ads ‑tilillä: Jos tämä kuvaa tilannettasi, sinun ei tarvitse lisätä yleistä sivustotagia uudelleen verkkosivustollesi. Varmista, että yleinen sivustotagi näkyy sivustosi jokaisella sivulla ja että tagin jokaisen esiintymän config-komento sisältää tilisi konversiotunnuksen. Näet konversiotunnuksesi, kun valitset tämän vaihtoehdon.

2. (Valinnainen) Muokkaa yleistä sivustotagia haluamallasi tavalla:​

• Jos et halua yleisen sivustotagin lisäävän sivuston vierailijoita uudelleenmarkkinointiluetteloihisi, lisää alla korostettuna näkyvä osio yleisen sivustotagin 'config'-komentoon.

gtag('config', 'AW-CONVERSION_ID', {'send_page_view': false});

• Jos et halua yleisen sivustotagin asettavan ensimmäisen osapuolen evästeitä sivustosi verkkotunnukseen, lisää alla korostettuna näkyvä osio yleisen sivustotagisi 'config'-komentoon.

gtag('config', 'AW-CONVERSION_ID', {'conversion_linker': false});

Tämä ei kuitenkaan ole suositeltavaa, sillä se heikentää konversioiden mittauksen tarkkuutta.

3. Kopioi yleinen sivustotagi ja noudata sitten ohjeita tagin lisäämiseen verkkosivustollesi

4. Kopioi koodinpätkä Tapahtumakoodinpätkä-kohdasta ja noudata ohjeita tagin lisäämiseen verkkosivustollesi. Sinun on lisättävä tapahtumakoodinpätkä sille sivulle, jolla olevan painikkeen tai linkin klikkauksia haluat seurata.

5. Valitse Seuraava.

6. Klikkaa Valmis.

7. Lisää ylimääräinen koodinpätkä seurattavaan painikkeeseen tai linkkiin noudattamalla näitä ohjeita. Tämä vaihe on pakollinen, jotta konversioseuranta toimii.

Vaihtoehto 2: Käytä Google Tag Manageria

Google Tag Manager on taginhallintajärjestelmä, jonka avulla voit helposti ja nopeasti päivittää verkkosivustollasi käytettäviä tageja ja koodinpätkiä. Google Tag Manageria voi käyttää myös konversioseurannan tagin asentamiseen.

1. Kopioi konversiotapahtumasi konversiotunnus ja konversiotunniste (joka näkyy tällä välilehdellä).
  2. Seuraa Google Adsin konversioseurannan määrittämistä koskevia ohjeita Google Tag Managerissa. Tärkeää: Jotta seuranta toimii varmasti oikein kaikilla selaimilla, lisää konversionlinkitystagi ja määritä se käynnistymään kaikilla verkkosivuillasi.
  3. Valitse Seuraava.
  4. Klikkaa Valmis.
  5. Tee vaaditut lisämääritykset Google Tag Managerissa. Tämä vaihe on pakollinen, jotta konversioseuranta toimii.
    Valitse jompikumpi seuraavista vaihtoehdoista:
    1. Perusmääritykset: Määritä klikkaustriggeri, jotta konversioseurannan tagi käynnistyy asianmukaisen klikkauksen yhteydessä.
    2. Lisäasetukset: Lisää funktion kutsu linkin, painikkeen tai painikkeen kuvan koodiin. Määritä sitten muokatun tapahtuman triggeri, jotta konversioseurannan tagi käynnistyy tapahtuman (tässä tapauksessa klikkauksen) yhteydessä.

Konversioseurannan tagin tarkistaminen

Jos haluat tarkastaa, että konversioseurannan tagi on lisätty ja että konversioseuranta toimii oikein, tai jos epäilet, että tagissa on virhe, lue nämä konversioseurannan tagin tarkastamisohjeet.