Puhelinnumeroiden klikkausten seuranta mobiilisivustolla

Konversioseurannan avulla voit selvittää, kuinka tehokkaasti mainoksesi houkuttelevat käyttäjiä klikkaamaan mobiilisivustollasi olevaa yrityksen puhelinnumeroa. Muista puhelukonversioiden seurantatavoista poiketen tämä ominaisuus seuraa vain puhelinnumeroiden klikkauksia. Toteutuneiden puheluiden määrää ei seurata. Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka voit seurata verkkosivustosi mobiiliversiossa toteutuneita puhelinnumeroiden klikkauksia. Voit mitata tekstilinkin, kuvan tai painikkeen klikkauksia.

Huomioitavaa ennen aloitusta

Tarvitset seuraavat asiat, jotta voit ottaa puhelinnumeroiden klikkausten konversioseurannan käyttöön:

• Google Ads -tili: Jos sinulla ei vielä ole tiliä, voit hankkia sen osoitteessa http://ads.google.com.
  • Verkkosivusto: Konversioseurantakoodi (eli tagi) lisätään sivustolle.
  • Mahdollisuus muokata verkkosivustoa: Sinun tai verkkovastaavasi on pystyttävä lisäämään edellä mainittu tagi sekä JavaScript-koodinpätkä ja onClick-tapahtumankäsittelijä verkkosivustosi koodiin.

Ohjeet

Uusi Google Ads on nyt useimpien käyttäjien ainoa tapa hoitaa tilejä. Jos käytät edelleen aiempaa AdWordsia, valitse alta AiempiLisätietoja

Konversioseurantatagi haetaan AdWords-tililtä.

1. Kirjaudu sisään AdWords-tilillesi.
  2. Klikkaa Työkalut-välilehteä ja valitse avattavasta valikosta Konversiot.
    Valitse valikosta Konversiot.
  3. Klikkaa + Konversio -painiketta.
    Uusi konversiotapahtuma
  4. Valitse Puhelut-vaihtoehto.
    New phone call conversion
  5. Valitse Mobiilisivustossa olevan numeron klikkaukset.
  6. Valitse Nimi. Syötä seurattavan puhelukonversion nimi. Sen avulla voit myöhemmin tunnistaa kyseisen toiminnon konversioraporteissasi. Sopivia nimiä voivat olla esimerkiksi Kukkien puhelintilaukset tai Varauspuhelut. Valitse Valmis.
  7. Valitse Arvo. Syötä kullekin puhelulle arvo tai valitse Älä määritä arvoa -vaihtoehto, jos et halua laskea arvoa. Valitse Valmis.
  8. Valitse Määrä. Valitse, haluatko laskea mainoksen klikkausta kohti kaikki konversiot vai yhden konversion. Myyntiä seurattaessa kannattaa laskea kaikki konversiot ja liidejä seurattaessa yksittäiset konversiot. Valitse Valmis.
  9. Valitse Konversionseurantajakso. Valitse tälle konversiotoiminnolle konversionseurantajakso (eli kuinka kauan konversioita seurataan mainoksen klikkauksen tai näyttökerran jälkeen). Seurantajakson pituus voi olla 1–90 päivää. Valitse Valmis.
  10. Valitse Luokka. Valitse luokka, joka sopii konversiolle parhaiten. Valintaasi käytetään vain konversioraporttien ryhmittelyyn. Voit muuttaa sitä koska tahansa. Valitse Valmis.
  11. (Lisäasetukset) Klikkaa kohtaa Sisällytä konversioihin. Tämä oletuksena valittuna oleva asetus tarkoittaa sitä, että tämän konversiotoiminnon tiedot sisällytetään Konversiot-raportointisarakkeeseen. Jos poistat tämän asetuksen valinnan, tiedot sisällytetään kuitenkin edelleen Kaikki konversiot ‑sarakkeeseen.

Konversiot-sarakkeen tietoja käytetään automaattisissa hintatarjousstrategioissa, kuten tavoitellussa mainostuotossa, tehostetussa klikkauskohtaisessa hinnassa ja hankintakohtaisessa hintatavoitteessa. Jos siis käytät automaattista hintatarjousstrategiaa konversioiden optimointiin mutta et kuitenkaan halua sisällyttää tätä konversiotoimintoa hintatarjousstrategiaasi, voit poistaa tämän asetuksen valinnan. Muussa tapauksessa jätä merkintä valintaruutuun. Valitse Valmis.
  12. Valitse Tallenna ja jatka.