Spor klik på et telefonnummer på et mobilwebsite

Konverteringssporing giver dig mulighed for at finde ud af, hvor effektive dine annoncer er med hensyn til at føre til klik på din virksomheds telefonnummer på dit mobilwebsite. I modsætning til andre typer sporing af konverteringer via telefonopkald sporer denne funktion kun klik på dit telefonnummer og ikke faktiske telefonopkald. I denne artikel viser vi dig, hvordan du sporer klik på telefonnumre på mobilversionen af dit website. Du kan måle klik på et tekstlink, et billede eller en knap.

Før du begynder

Du skal have følgende, før du kan konfigurere konverteringssporing for klik på telefonnumre:

• En Google Ads-konto: Har du endnu ikke en? Tilmeld dig en Google Ads-konto.
  • Et website: Det er her, du indsætter konverteringssporingskoden (et såkaldt "tag").
  • Mulighed for at redigere websitet: Enten du eller din webudvikler skal kunne tilføje tagget på dit website og tilføje et JavaScript-kodestykke med en handler for onclick-hændelser.

Vejledning

Trin 1: Opret en konverteringshandling

1. Log ind på din Google Ads-konto.
  2. Klik på værktøjsikonet Google Ads | værktøjer [ikon] øverst til højre, og klik på Konverteringer under "Måling".
  3. Klik på plusknappen .
  4. Klik på Telefonopkald.
  5. Vælg Klik på dit nummer på dit mobilwebsite.
  6. Klik på Fortsæt.
  7. Brug rullemenuen "Optimering af mål og handling" til at vælge den målkategori, der skal grupperes sammen med din konverteringshandling. Den har standardvalg for "Mål" som "Kundeemne via telefonopkald" og "Konverteringshandlingoptimering" som "Primær handling".
  8. Tilføj et "Konverteringsnavn" med højst 100 tegn.
  9. Under "Værdi" skal du enten vælge Brug samme værdi for hver konvertering og angive en værdi for hver konvertering via telefonopkald eller vælge Brug ikke en værdi for denne konverteringshandling, hvilket ikke anbefales.
  10. Vælg, om du vil tælle alle konverteringer eller kun én konvertering pr. annonceklik, ud for "Optælling". "Alle" er mest velegnet til salg, og "Én" er mest velegnet til kundeemner.
  11. Klik på Opkaldsvarighed. Angiv den minimumsvarighed (i sekunder), som et telefonopkald skal have for at blive registreret som en konvertering.
  12. Vælg en konverteringsperiode (hvor længe efter et annonceklik der skal spores konverteringer) for denne konverteringshandling under rullemenuen "Konverteringsperiode for klikkonverteringer". Perioden kan være fra én dag til 60 dage.
  13. (Avanceret) Klik på Standardkonverteringsmål for konto.
    • Hvis du tilvælger denne indstilling (der er aktiveret som standard), inkluderes data for denne konverteringshandling i rapporteringskolonnen "Konverteringer". Hvis du fjerner markeringen i afkrydsningsfeltet for denne indstilling, inkluderes dataene stadig i kolonnen "Alle konverteringer".
    • Dataene i kolonnen "Konverteringer" bruges af automatiske budstrategier, f.eks. mål-ROAS, udvidet pris pr. klik (ECPC, Enhanced cost-per-click) eller mål-CPA. Hvis du bruger en automatisk budstrategi til at optimere til konverteringer og ikke vil inkludere denne specifikke konverteringshandling i din budstrategi, kan du fjerne markeringen i afkrydsningsfeltet for denne indstilling. Ellers skal du lade det være markeret.
  14. Klik på Tilskrivningsmodel. Denne indstilling giver dig mulighed for at vælge, hvordan du tildeler kredit for hver konvertering: Enten til det sidste klik, en kunde foretog før en konvertering, det første klik eller en kombination af klik. Læs Om tilskrivningsmodeller for at få flere oplysninger om hver enkelt mulighed og om, hvordan denne indstilling fungerer.
  15. Klik på Opret og fortsæt.

Trin 2: Konfigurer dit Google-tag

Følg vejledningen til konfiguration af et Google-tag.

Når du har konfigureret dit Google-tag, skal du tilføje et hændelseskodestykke. Hændelseskodestykket sporer klik på et telefonnummer på dit website, der skal tælles som konverteringer. Installer dette kodestykke mellem <head></head>-taggene på den side, hvor dit telefonnummer vises, lige efter Google-tagget.

Bemærk! Når du sporer klik på telefonnumre, ser du klikdata i stedet for opkaldsdata (f.eks. opkaldsvarighed) i dine konverteringsrapporter.

1. Kopiér Google-tagget, og følg derefter vejledningen i at tilføje det på dit website.
  2. Under "Hændelseskodestykke" skal du kopiere kodestykket og derefter følge vejledningen for at tilføje det på dit website. Tilføj hændelseskodestykket på den side, der har en knap eller et link, som du gerne vil spore med hensyn til klik.
  3. Klik på Næste.
  4. Klik på Udfør.
  5. Følg denne vejledning for at tilføje et ekstra stykke kode til knappen eller linket, du gerne vil spore. Dette trin er nødvendigt, for at konverteringssporingen fungerer.

Tjek dit Google-tag

Hvis du vil sikre dig, at dit konverteringssporingstag er installeret og sporer konverteringer korrekt, eller du har mistanke om, at der er et problem med tagget, skal du finde og løse problemer med dit konverteringssporingstag.