Konfigurer konverteringssporing for nettsteder

Merk: Den globale nettstedstaggen (gtag.js) kalles nå Google-taggen. Denne endringen gir nye muligheter med både nye og eksisterende gtag.js-installasjoner, slik at du kan gjøre mer, heve datakvaliteten og ta i bruk nye funksjoner – uten ekstra kode. Finn ut mer om Google-taggen.

Med konverteringssporing kan du finne ut i hvilken grad annonseklikk resulterer i verdifull kundeaktivitet på nettstedet ditt – som kjøp, registreringer og skjemaer som sendes inn.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du kan opprette konverteringshandlinger for å spore kundehandlinger på nettsteder.

Før du begynner

Merk: Hvis du vil konfigurere konverteringsmålingen med et nettsted et CMS (et innholdsstyringssystem) er vert for, (f.eks. et nettsted opprettet via Wix, WordPress, Drupal, Squarespace, GoDaddy, WooCommerce, Shopify, Magento, Awesome Motive, Hubspot osv.), finner du en veiledningen til dette i delen om integrering av partnere som tilbyr konverteringssporing.

Konverteringssporing kan konfigureres i to trinn:

Opprett en konverteringshandling Konfigurer Google-taggen
En animert GIF som illustrerer hvordan du oppretter en ny konverteringshandling for nettstedet ditt. Animasjon som viser tag-ID-en og destinasjons-ID-en i Google Tag Manager.

Før du kan konfigurere sporing av konverteringer på nettstedet, må du ha dette:

• Et nettsted: Det er her du setter inn koden for Google-taggen.
  • Mulighet til å endre koden på nettstedet: Enten du selv eller nettutvikleren din må kunne legge til koden på nettstedet.

Hvis du vil finne ut mer om hvordan konverteringssporing fungerer, og hvorfor det er lurt å bruke denne funksjonen, kan du lese artikkelen Om konverteringssporing.

Hvis du er usikker på om konverteringssporing på nettsteder er den riktige løsningen for deg, kan du klikke her for å se veiledninger for alle de forskjellige typene konverteringssporing.