Verkkosivuston konversioseurannan määrittäminen

Konversioseurannan avulla näet, miten tehokkaasti mainoksen klikkaukset johtavat verkkosivustollasi asiakkaiden tekemiin arvokkaisiin toimintoihin, kuten ostoksiin, rekisteröitymisiin ja lomakkeiden lähetyksiin.
Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit luoda konversiotapahtuman verkkosivustosi asiakastapahtumien seuraamista varten. Konversiotapahtuma määritetään Google Ads ‑tilillä. Määrityksen yhteydessä saat koodinpätkän, jota kutsutaan tagiksi. Konversioseurannan määrittäminen viimeistellään lisäämällä konversioseurannan tagi verkkosivustolle.

Ennen kuin aloitat

Verkkosivuston konversioseurannan määrittäminen edellyttää seuraavaa:

• Verkkosivusto: Konversioseurantakoodi eli tagi lisätään tänne.
  • Mahdollisuus verkkosivuston muokkaamiseen: Joko sinun tai verkkovastaavan on voitava lisätä tagi verkkosivustolle.

Tässä artikkelissa kerrotaan ohjeet asetusten määrittämiseen. Jos haluat lisätietoja konversioseurannan toiminnasta ja syistä sen käyttämiseen, lue Tietoja konversioseurannasta.

Jos et tiedä, sopiiko verkkosivuston konversioseuranta omiin tarpeisiisi, saat kaikkien eri tyyppisten konversioiden seurantaa koskevia ohjeita täältä.

Ohjeet

Uusi Google Ads on nyt useimpien käyttäjien ainoa tapa hoitaa tilejä. Jos käytät edelleen aiempaa AdWordsia, valitse alta AiempiLisätietoja

Vaihe 1: Luo konversiotapahtuma

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta työkalukuvaketta  ja valitse Mittaus-kohdasta Konversiot.
  3. Klikkaa pluspainiketta .
  4. Klikkaa Verkkosivusto.
  5. Kirjoita Konversion nimi ‑kohtaan seurattavan konversion nimi, esimerkiksi "uutiskirjeen tilaus" tai "hääkimpun osto". Tämän nimen avulla tunnistat kyseisen konversiotapahtuman helposti konversioraporteissasi.
  6. Valitse Luokka-kohdan avattavasta valikosta konversiotapahtumasi kuvaus. Luokan avulla voit jakaa konversiot segmentteihin, jolloin näet samankaltaiset konversiot yhdessä.
  7. Valitse Arvo-kohdasta, miten kunkin konversion arvoa seurataan.
    • Käytä samaa arvoa kaikille konversioille. Kirjoita summa, jonka arvoinen kukin konversio on yrityksellesi.
    • Käytä eri arvoja kullekin konversiolle. Käytä tätä vaihtoehtoa, jos seuraat esimerkiksi erihintaisten tuotteiden ostoja. Kun myöhemmin lisäät konversioseurannan tagin, sinun on muokattava tagia siten, että se seuraa tapahtumakohtaisia arvoja
    • Älä käytä arvoa
  8. Valitse Laskentatapa-kohdasta, miten konversiot lasketaan.
    • Yksi. Tämä asetus sopii parhaiten liideille, kuten verkkosivuston rekisteröitymislomakkeelle, kun vain yksi konversio mainosklikkausta kohti tuo lisäarvoa yrityksellesi.
    • Kaikki. Tämä asetus sopii parhaiten myyntiin, kun jokainen konversio tuo todennäköisesti lisäarvoa yritykselle.
  9. Klikkaa Konversionseurantajakso. Valitse avattavasta valikosta, kuinka pitkään konversioita seurataan mainoksen vuorovaikutuksen jälkeen. Seurantajakson pituus voi olla 1–90 päivää. Lue lisätietoja konversionseurantajaksoista.
  10. Klikkaa View-through-konversionseurantajakso. Valitse avattavasta valikosta, kuinka pitkään view-through‑konversioita seurataan. Seurantajakson pituus voi olla 1–30 päivää.
  11. Klikkaa Sisällytä konversioihin. Tällä asetuksella voit valita, sisällytetäänkö tämän konversiotapahtuman tiedot Konversiot-raportointisarakkeeseen. Asetus on oletusarvoisesti valittuna. Jos poistat tämän asetuksen valinnan, data sisällytetään silti edelleen Kaikki konversiot ‑sarakkeeseen. Tämän asetuksen valinta kannattaa kenties poistaa, jos käytät Smart Biddingia etkä halua sisällyttää tätä nimenomaista konversiotapahtumaa hintatarjousstrategiaasi. Lue lisää Sisällytä Konversiot-sarakkeeseen ‑asetuksesta.
  12.  Klikkaa Luo ja jatka.

Seuraavaksi näytöllä näkyy, että olet luonut konversiotapahtuman. Määritä tagi noudattamalla seuraavan osion ohjeita.

Tärkeää: Jos määrität kampanjatasolla sisällytettävät konversiot konversiotapahtumajoukkojen avulla, muista lisätä tämä uusi tapahtuma kaikkiin tarvittaviin joukkoihin. Muutoin tapahtumaa ei huomioida kampanjoiden optimoinnissa.

Vaihe 2: Määritä konversioseurannan tagi

Kun määrität verkkosivuston konversioseurannan ensimmäisen kerran, sinun on lisättävä sivustollesi kaksi koodinpätkää: yleinen sivustotagi ja tapahtumakoodinpätkä.

Yleinen sivustotagi lisää verkkosivuston kävijöitä Kaikki vierailijat ‑uudelleenmarkkinointiluetteloihisi (jos olet määrittänyt uudelleenmarkkinoinnin) ja asettaa verkkotunnukseesi uusia evästeitä, jotka tallentavat tietoja käyttäjän sivustollesi tuoneesta mainoksen klikkauksesta. Huomaa, että Google Adsin konversioseurannan tagi voi näiden klikkaustietojen avulla laskea konversioita Google Ads ‑kampanjoidesi ansioksi. Varmista, että annat käyttäjille selkeät ja kattavat tiedot siitä, mitä dataa keräät verkkosivustollasi, ja pyydät luvan datan keräämiseen, kun laki sitä vaatii.

Yleinen sivustotagi on asennettava jokaiselle verkkosivustosi sivulle, mutta tarvitset vain yhden yleisen sivustotagin yhtä Google Ads ‑tiliä kohti.

Tapahtumakoodinpätkä seuraa tapahtumia, jotka tulisi laskea konversioiksi. Asenna tämä koodinpätkä sivustosi niille sivuille, joiden konversioita haluat seurata. Kuhunkin konversiotapahtumaan liittyy tietty tapahtumakoodinpätkä, kun taas yleinen sivustotagi on sama kaikissa Google Ads ‑tilin konversiotapahtumissa.

Asenna tagisi jommallakummalla alla esitetyistä tavoista.

Vaihtoehto 1: Asenna tagi itse

1. Valitse Yleinen sivustotagi ‑kohdasta omaa tilannettasi parhaiten kuvaava vaihtoehto ja noudata tagin asentamiseen liittyviä ohjeita:
    • En ole lisännyt verkkosivustolleni yleistä sivustotagia: Valitse tämä vaihtoehto, jos määrität tagia tilisi konversiotapahtumalle ensimmäistä kertaa etkä ole asentanut yleistä sivustotagia toisesta Google-tuotteesta. Tästä vaihtoehdosta näet yleisen sivustotagin kokonaisuudessaan. Voit asentaa tagin kopioimalla sen koodin ja liittämällä koodin verkkosivustosi jokaisen sivun <head></head>-tagien väliin.

Alla on esimerkki yleisestä sivustotagista, jossa AW-CONVERSION_ID on Google Ads ‑tilisi yksilöllinen konversiotunnus.

<script async
      src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=AW-CONVERSION_ID"></script>

<script>

window.dataLayer = window.dataLayer || [];

function gtag(){dataLayer.push(arguments);}

gtag('js', new Date());

gtag('config', 'AW-CONVERSION_ID');

</script>

• Asensin yleisen sivustotagin verkkosivustolleni toisesta Google-tuotteesta (esimerkiksi Google Analyticsista) tai toiselta Google Ads ‑tililtä: Jos tämä kuvaa tilannettasi, sinun ei tarvitse lisätä yleistä sivustotagia uudelleen verkkosivustollesi. Jotta konversioseuranta toimisi tällä tilillä, sinun on kuitenkin lisättävä config-komento (eli konversiotunnuksesi sisältävä koodinpätkä) jokaiseen yleisen sivustotagin esiintymään. Alla näkyy kyseinen komento, jossa AW-CONVERSION_ID on tilisi konversiotunnus.

gtag('config', 'AW-CONVERSION_ID');

Lisää config-komento verkkosivustosi yleisen sivustotagin jokaiseen esiintymään </script>-lopputagin yläpuolelle.

Seuraavassa on esimerkki sekä Google Analyticsille että Google Adsille määritetystä yleisestä sivustotagista, jossa Google Ads ‑tilin config-komento näkyy korostettuna.

<script async
      src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=GA_TRACKING_ID">

</script>

<script>

window.dataLayer = window.dataLayer || [ ] ;

function gtag(){dataLayer.push(arguments);}

gtag( 'js', new Date () ) ;

gtag( 'config', 'GA_TRACKING_ID');

gtag( 'config', 'AW-CONVERSION_ID');

</script>

• Asensin jo yleisen sivustotagin verkkosivustolleni, kun loin toisen konversiotapahtuman tällä Google Ads ‑tilillä: Jos tämä kuvaa tilannettasi, sinun ei tarvitse lisätä yleistä sivustotagia verkkosivustollesi uudelleen. Varmista, että yleinen sivustotagi näkyy sivustosi jokaisella sivulla ja että tagin jokaisen esiintymän config-komento sisältää tilisi konversiotunnuksen. Näet konversiotunnuksesi, kun valitset tämän vaihtoehdon.

2. (Valinnainen) Muokkaa yleistä sivustotagia haluamallasi tavalla:
    • Jos et halua yleisen sivustotagin lisäävän sivuston vierailijoita uudelleenmarkkinointiluetteloihisi sivun ensimmäisen latauskerran yhteydessä, lisää alla korostettuna näkyvä osio yleisen sivustotagin config-komentoon.
      gtag('config',' AW-CONVERSION_ID',{'send_page_view': false});

• Jos et halua yleisen sivustotagin asettavan ensimmäisen osapuolen evästeitä sivustosi verkkotunnukseen, lisää alla korostettuna näkyvä osio yleisen sivustotagisi 'config'-komentoon.
      gtag('config',' AW-CONVERSION_ID',{'conversion_linker': false});

Huomioitavaa

Tämä ei kuitenkaan ole suositeltavaa, sillä se heikentää konversioiden mittauksen tarkkuutta.
    •  Jos haluat poistaa uudelleenmarkkinointidatan keräämisen käytöstä, lisää korostettuna näkyvä gtag('set')-komento yleiseen sivustotagiisi gtag('js')-komennon yläpuolelle. Tämä poistaa uudelleenmarkkinointidatan keräämisen käytöstä kaikilta määritetyiltä Google Ads ‑tileiltä.

<script async
      src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=AW-CONVERSION_ID"></script>

<script>

window.dataLayer = window.dataLayer || [];

function gtag(){dataLayer.push(arguments);}

gtag('set', 'allow_ad_personalization_signals', false);

gtag('js', new Date());

gtag('config', 'AW-CONVERSION_ID');

</script>

3. Kopioi yleinen sivustotagi ja seuraa sitten ohjeita tagin lisäämiseen verkkosivustollesi.

4. Valitse Tapahtumakoodinpätkä-kohdasta, haluatko seurata konversioita sivun lataamisen vai klikkauksen perusteella.
    • Sivun lataaminen: Laske konversioiksi tilanteet, jolloin asiakkaat käyvät konversiosivulla (kuten ostoksen tai rekisteröitymisen vahvistussivulla). Tämä on oletusasetus ja yleisin vaihtoehto. Lue lisätietoja Googlen tietosuojastandardeista.
    • Klikkaus: Laske konversioiksi tilanteet, jolloin asiakas klikkaa painiketta tai linkkiä (kuten Osta nyt ‑painiketta).
  5. Kopioi tapahtumakoodinpätkä ja lisää se sitten verkkosivustollesi ohjeiden mukaan tai klikkaa Lataa koodinpätkä, jos haluat lisätä sen myöhemmin.
    • Jos seuraat konversioita sivun lataamisen perusteella, lisää tapahtumakoodinpätkä seurattavalle sivulle.
    • Jos seuraat konversioita klikkauksen perusteella, lisää tapahtumakoodinpätkä sille sivulle, jolla olevan painikkeen tai linkin klikkauksia haluat seurata.
  6. Valitse Seuraava
  7. Klikkaa Valmis.
  8. Jos seuraat verkkosivustosi klikkauksia konversioina, lisää ylimääräinen koodinpätkä seurattavaan painikkeeseen tai linkkiin noudattamalla näitä ohjeita. Tämä vaihe on pakollinen, jotta konversioseuranta toimii.

Vaihtoehto 2: Käytä Google Tag Manageria

Google Tag Manager on taginhallintajärjestelmä, jonka avulla voit helposti ja nopeasti päivittää verkkosivustollasi käytettäviä tageja ja koodinpätkiä. Google Tag Manageria voi käyttää myös konversioseurannan tagin asentamiseen.

1. Kopioi konversiotapahtumasi konversiotunnus ja konversiotunniste (joka näkyy tällä välilehdellä).
  2. Seuraa Google Adsin konversioseurannan määrittämistä koskevia ohjeita Google Tag Managerissa. Tärkeää: Jotta seuranta toimii varmasti oikein kaikilla selaimilla, lisää konversionlinkitystagi ja määritä se käynnistymään kaikilla verkkosivuillasi.
  3. Klikkaa Seuraava.
  4. Klikkaa Valmis.
  5. Jos seuraat verkkosivustosi klikkauksia konversioina, sinun on tehtävä vaaditut lisämääritykset Google Tag Managerissa. Tämä vaihe on pakollinen, jotta konversioseuranta toimii. Valitse jompikumpi seuraavista vaihtoehdoista:
  • Perusmääritykset: Määritä klikkaustriggeri, jotta konversioseurannan tagi käynnistyy asianmukaisen klikkauksen yhteydessä.
  • Lisäasetukset: Lisää funktion kutsu linkin, painikkeen tai painikkeen kuvan koodiin. Määritä sitten muokatun tapahtuman triggeri, jotta konversioseurannan tagi käynnistyy tapahtuman (tässä tapauksessa klikkauksen) yhteydessä.

Vinkki: Asenna konversioseurannan tagi Google Tag Managerin avulla

Voit asentaa konversioseurannan tagin Google Tag Managerin avulla sen sijaan, että lisäisit tagin manuaalisesti verkkosivustosi koodiin. Anna seuraavat tiedot:
  • konversiotunnus
  • konversiotunniste.
Mainitut tiedot löytyvät konversiotapahtuman tapahtumakoodinpätkästä. Alla olevassa esimerkkikoodinpätkässä AW-CONVERSION_ID tarkoittaa tilikohtaista konversiotunnusta. AW-CONVERSION_LABEL puolestaan tarkoittaa konversiotunnistetta, joka on konversiotapahtumakohtainen.
<!-- Event snippet for Example conversion page -->
<script>
  gtag('event', 'conversion', {'send_to': 'AW-CONVERSION_ID/AW-CONVERSION_LABEL',
    'value': 1.0,
    'currency': 'USD'
  });
</script>

Datan keräämisestä ilmoittaminen sivuston kävijöille

Varmista, että annat käyttäjille selkeät ja kattavat tiedot siitä, mitä dataa keräät verkkosivustollasi, ja pyydät suostumuksen datan keräämiseen, kun laki sitä vaatii.

Turvallisuus ja tietosuoja verkkosivustojen seurannassa

Googlen turvallisuusstandardit ovat tiukat. Tämän ohjelman avulla seurataan vain sivuja, jotka sisältävät Google-konversiotagin. Käytämme tietojen salausta ja suojattuja palvelimia.

Varmista, että kerrot käyttäjille selkeästi ja kattavasti, mitä dataa keräät verkkosivustollasi. Pyydä myös suostumus datan keräämiseen, kun laki sitä vaatii.