Mainosmuokkaajien määrittäminen

Mainosmuokkaajien avulla voit sovittaa mainoksesi potentiaalisten asiakkaidesi reaaliaikaiseen kontekstiin: siihen, mitä asiakkaat etsivät, missä ja millä laitteella he selaavat verkkoa ja milloin he katsovat mainostasi. Lue lisätietoja mainosmuokkaajien eduista tai ota muokkaajat käyttöön noudattamalla alla olevia ohjeita. Luo ensin mainosmuokkaajatiedot ja määritä sitten muokkaajat mainostekstiin jokaisessa mainosryhmässä, jossa haluat viitata kyseisiin tietoihin.

Mainosmuokkaajatietojen luominen

Määritä ensin attribuutit näin:
  1. Lataa mainosmuokkaajien tietomalli (.csv).
  2. Määritä muokatut attribuutit (tiedot), joita haluat kunkin muokkaajan näyttävän.
    • Mallin sarakkeet A–E sisältävät muokattuja malliattribuutteja. Vaihda nämä muokatut malliattribuutit omiin attribuutteihin ja poista ylimääräiset sarakkeet.
    • Varmista, että kaikki attribuuttisi määrittävät attribuutin tyypin muodossa Attribuutti (AttribuutinTyyppi). Katso kaikki attribuutin tyypit.
    • Esimerkiksi sarakkeen A Malli-attribuutti on muokattu attribuutti, joka määrittää kohteen text kyseisen sarakkeen tiedoille ja näkyy muodossa Malli (text).
    • Attribuuttien nimiin ei kannata lisätä välilyöntejä.
  3. (Valinnainen) Kun haluat tehdä lisämäärityksiä, kuten määrittää aikatauluja ja laiteasetuksia, sisällytä myös vakioattribuutit.
Määritä seuraavaksi kohdistus näin:
  1. Tiedoston mainosmuokkaajien tietomalli (.csv) sarakkeet F–H sisältävät valinnaisia kohdistusattribuutteja.
    • Voit säilyttää useita kohdistussarakkeita. Jos esimerkiksi haluat muokata mainoksiasi samalle avainsanalle eri kampanjoissa, käytä sekä Kohdeavainsana- että Kohdekampanja‑saraketta.
    • Voit kohdistaa mainoksen mainosryhmän mukaan käyttämällä sekä Kohdemainosryhmä- että Kohdekampanja-saraketta.
  2. Poista kaikki sarakkeet, joita et halua ottaa mukaan (tarvittaessa vaikka kaikki, jos haluat käyttää muokkaajia koko tililläsi), tai lisää erilaisia kohdistusattribuutteja.
  3. Jos kohdistat mainoksen avainsanan mukaan, sinulla on kaksi vaihtoehtoa.
    • Käytä Target keyword ‑attribuuttia ja muotoile avainsanat sen alle samalla tavalla kuin muotoilet avainsanan vastaavuustyypit.
    • Käytä Target keyword text ‑attribuuttia yhdessä Target keyword match type ‑attribuutin kanssa ja määritä vastaavuustyyppi Target keyword match type ‑kohdassa. Lue lisää vastaavuustyypeistä
Lisää sitten datasi ja lähetä ne Google Adsiin:
  1. Lisää jokaiselle riville data, joka muokkaajien on tarkoitus näyttää.
    • Korvaa rivien 2 ja 3 mallitiedot.
    • Varmista, että kaikki kohdistussarakkeet vastaavat avainsanojasi ja/tai kampanjoidesi ja mainosryhmiesi nimiä tarkalleen, myös välilyöntien ja isojen kirjainten osalta.
    • Muista käyttää sallittua tyyppiä jokaisessa sarakkeessa, jossa on muokattu attribuutti.
  2. Tallenna tiedosto .csv-, .tsv-, .xls- tai .xlsx-muodossa. .xls- tai .xlsx-tiedoston suurin sallittu koko on 50 Mt ja .csv- ja .tsv-tiedoston 500 Mt.
  3. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi osoitteessa https://ads.google.com.
  4. Klikkaa oikeasta yläkulmasta työkalukuvaketta ja valitse siirtymispalkin oikeasta reunasta Yritysdata.
  5. Klikkaa sinistä plusmerkkiä ja valitse Mainoksen muokkaustoiminnon tiedot.
  6. Nimeä tietojoukko.
    • Tietojoukolle tässä kohdassa antamasi nimi on se, jota muokkaajat käyttävät.
    • Käytä lyhyttä nimeä ilman välilyöntejä.
    • Älä käytä minkään vanhan (poistetun) tietojoukon nimeä. Muokkaajat, jotka viittaavat poistettuihin tietojoukkoihin, eivät toimi.
  7. Valitse LÄHETÄ.

Muokkaajien määrittäminen mainostekstiin

Kun olet luonut mainosmuokkaajatiedot edellä olevien ohjeiden mukaisesti, voit määrittää mainosmuokkaajia mihin tahansa hakuverkoston tai Display-valintaa käyttävän hakuverkoston kampanjan tekstimainokseen. Muokkaajat voivat näyttää tekstiä lähettämistäsi tiedoista tai mainoksen toiminnosta.

Ennen kuin aloitat

• Jotta Google Ads voi näyttää muokattuja mainoksiasi, varmista, että kaikissa muokkaajia sisältävissä mainoksissa käytetään oletusarvoja. Vaihtoehtoisesti voit sisällyttää samaan mainosryhmään tekstimainoksen, joka ei sisällä muokkaajia.
  • Estä mainoksen hylkääminen ottamalla merkkirajoitus huomioon. Varmista, että muokkaajat korvataan arvoilla, jotka eivät ylitä rajoituksia.
  • Kuten kaikkien mainosten, myös muokkaajia sisältävien mainosten täytyy vastata Googlen ammatillisia ja oikeakielisyyttä koskevia standardeja.

Ohjeet

1. Kun luot tekstimainoksen, voit sisällyttää muokkaajan mihin tahansa paitsi lopullisen URL-osoitteen kenttään.
    • Käytä muotoa {=TietojoukonNimi.AttribuutinNimi}.
    • Jos olet antanut tiedostolle esimerkiksi nimen Yleiskoneet ja haluat viitata muokattuun attribuuttiin Malli (text), muokkaaja on {=Yleiskoneet.Malli}. Huomaa, että muokkaaja ei sisällä attribuuttityyppiä.
    • Katso esimerkkejä siitä, miltä muokkaajat näyttävät mainostekstissä.
  2. Huolehdi siitä, että mainosmuokkaajan tiedot ja attribuutit vastaavat tarkalleen toisiaan.
  3. Muokkaajat voivat aiheuttaa sen, että tekstin pituus ylittää merkkirajoitukset. Tämä ei sinänsä haittaa, kunhan huolehdit siitä, että muokkaajien tilalle tulevat arvot eivät ylitä rajoitusta (jos rajoitukset ylittyvät, räätälöityjä mainoksia ei näytetä).
  4. Tallenna mainos tavalliseen tapaan.
  5. Varmista, että mainos kuuluu mainosryhmään, joka sisältää myös mainoksen (eli mainoksen, jossa ei ole muokkaajia). Jos muokatun mainoksen mainosryhmä ei sisällä mainosta, Google Ads ei voi näyttää sitä.

Mainosmuokkaajien tarkastaminen

Kun olet lähettänyt tiedoston mainosmuokkaajatietoineen, toimi seuraavasti:

Muistettavaa

Et voi pysäyttää mainosmuokkaajia, mutta voit keskeyttää niitä sisältävien mainosten näyttämisen tai poistaa muokkaajiin liittyvät tiedot.

• Keskeytä muokkaajia sisältävät mainokset: Keskeytä mainosten näyttäminen tavalliseen tapaan.
  • Poista muokkaajiin liittyvät tiedot: Poista kaikki tiedot, joihin muokkaajat viittaavat. Jos räätälöity mainos on kohdistettu esimerkiksi viiteen mainosryhmään ja haluat keskeyttää San Francisco -nimisen mainosryhmän muokkaajat, voit poistaa San Francisco -mainosryhmän kohdistavat rivit.
  • Jos poistat koko tietojoukon, et voi käynnistää muokkaajia uudelleen lähettämällä uuden tietojoukon ja antamalla sille saman nimen. Tietojen muokkaaminen (koko tietojoukon poistamisen sijaan) on paras vaihtoehto, jos haluat pitää mainosmuokkaajat käynnissä.

Lisätietoja muokkaajatiedoista

Kun luot tai lähetät mainosmuokkaajatietoja, voit tarvittaessa käyttää apuna attribuutteja ja kielikoodeja.

Kielikoodit
Kieli Koodi
arabia ar
bulgaria bg
katalaani ca
kiina (Kiina) zh-CN
kiina (Hongkong) zh-HK
kiina (Taiwan) zh-TW
kroatia hr
tšekki cs
tanska da
hollanti nl
englanti (Australia) en-AU
englanti (Iso-Britannia) en-GB
englanti (Yhdysvallat) en-US
viro et
filipino fil
suomi fi
ranska fr
saksa de
kreikka el
heprea iw
hindi hi
unkari hu
indonesia id
italia it
japani ja
korea ko
latvia lv
liettua lt
malaiji ms
norja no
puola pl
portugali (Brasil) pt-BR
portugali (Portugali) pt-PT
romania ro
venäjä ru
serbia sr
slovakki sk
sloveeni sl
espanja (Eurooppa) es
espanja (Latinalainen Amerikka) es-419
ruotsi sv
thai th
turkki tr
ukraina uk
vietnam vi
Attribuuttityypit (muokatut attribuutit)
Attribuuttityyppi Yleinen käyttö Sallitut merkit Esimerkkiarvo
text TuotteenNimi Kaikki kirjaimet, numerot ja symbolit Vaelluskengät
number Varastomäärä Kaikki kokonaisluvut 11
price Hinta Kaikki numerot (myös desimaaliluvut) ja kelvolliset valuuttamerkit 24,99 €
date Aikaleima yyyy/MM/dd hh:mm:ss 2014/08/14 17:01:00
Vakioattribuutit
Attribuutti Toiminto Hyväksyttävät arvot
Device preference Rajoitus, joka estää tietoriviä näkymästä muissa kuin älypuhelimissa näytettävissä mainoksissa (ei tableteissa tai tietokoneissa) mobile tai all
Scheduling Viikonpäivät ja kellonajat, joiden mukaisesti mainosmuokkaajien on tarkoitus näkyä Päivä, alkamisaika – päättymisaika. Jos esimerkiksi haluat muokkaajan näkyvän maanantaisin klo 9–17, määritä arvoksi Monday, 09:00 AM - 05:00 PM. Jos haluat sisällyttää aikatauluun useita päiviä, erottele päivät puolipisteellä. Voit esimerkiksi ajoittaa muokkaajan sekä maanantaille että tiistaille kirjoittamalla Monday, 09:00 AM - 05:00 PM; Tuesday, 09:00 AM - 05:00 PM.
Start date Aloittaa syötekohteen näyttämisen tällä päivämäärällä yyyy/mm/dd hh:mm:ss (24 tunnin kello)
End date Lopettaa syötekohteen näyttämisen tällä päivämäärällä yyyy/mm/dd hh:mm:ss (24 tunnin kello)
Custom ID Datarivin yksilöllinen, yksilöivä arvo. Google Ads määrittää jokaiselle riville Item ID ‑arvon, mutta voit halutessasi luoda omia ID-arvoja, jotka Google Ads tunnistaa. Kaikki kirjain- ja numeroyhdistelmät
Kohdesijainnin rajoitus Kohdistustapa, jota käytetään Kohdistettu sijainti ‑kohdassa ilmoitetuille sijainneille Physical location tai tyhjä arvo
Kohdistusattribuutit
Attribuutti Toiminto Hyväksyttävät arvot
Kohdeavainsana Avainsana, jonka on tarkoitus käynnistää tämä rivi. Avainsanat, joissa käytetään hakutyyppien välimerkkimuotoilua (esim. [kukat], kun halutaan täysi vastaavuus). Katso hakutyyppien muodot.
Kohdeavainsanan teksti Avainsana, jonka on tarkoitus käynnistää tämä rivi. Tämän avainsanan hakutyyppi on määritelty Target keyword match type -sarakkeessa. Avainsanat, joissa ei käytetä hakutyyppien välimerkkimuotoilua
Kohdeavainsanan hakutyyppi Hakutyyppi, jota haluat käyttää Kohdeavainsanan tekstit -sarakkeen vastaavassa avainsanassa broad, phrase tai exact
Target ad group Mainosryhmä, jossa tämän rivin tietoja on tarkoitus käyttää Nykyisten mainosryhmien nimet
Target campaign Kampanja, jossa tämän rivin tietoja on tarkoitus käyttää Nykyisten kampanjoiden nimet
Kohdistettu sijainti Sijainti, jonka on tarkoitus käynnistää tämä rivi, kun se vastaa käyttäjän sijaintia tai kiinnostuksen kohdetta Sijainnin nimi millä tahansa kielellä.
Kohdesijainnin rajoitus Kohdistustapa, jota käytetään Kohdistettu sijainti ‑kohdassa ilmoitetuille sijainneille Physical location tai tyhjä arvo