Responsiivisten hakumainosten mainosmuokkaajien luominen

Tärkeää
  • 30.6.2022 alkaen et voi enää luoda tai muokata laajennettujen tekstimainosten mainosmuokkaajia, sillä uusien laajennettujen tekstimainosten luontia ei enää tueta.
  • Et voi myöskään enää ladata tai muokata laajennettujen tekstimainosten bisnesdataa.
  • Laajennettujen tekstimainosten mainosmuokkaajat näkyvät 31.5.2024 asti.
  • Suosittelemme, että siirryt käyttämään responsiivisia hakumainoksia.
  • Lue lisää siitä, miten voit tavoittaa Haun käyttäjät oikealla viestillä helpommin.

Mainosmuokkaajien avulla voit saada kaikki haluamasi mainokset mukautumaan potentiaalisten asiakkaiden hakuihin reaaliajassa. Voit valita omia reaaliaikaisesti lisättäviä määritteitä, kuten tuotteen nimen ja hinnan, sekä räätälöidä monia mainoksia kerralla.

Huom. Responsiivisten hakumainosten mainosmuokkaajien asetukset eroavat tekstimainoksista. Sen sijaan, että käyttäisit yhtä muokkaussyötettä, jossa on useita mainossisältö- ja kohdistusasetuksia, voit luoda määritteitä tai ladata ne kerralla tilillesi ja asettaa mainossisällön osat suoraan kampanjaasi, mainosryhmiisi ja avainsanoihisi. Muokkaajat käyttävät niiden mainosryhmien, kampanjoiden ja avainsanojen kohdistusasetuksia, joissa ne näkyvät. Jos sinulla on tekstimainoksille tarkoitettuja bisnesdatan mainosmuokkaajia, voit muuttaa ne responsiivisten hakumainosten edellyttämään muotoon. Lue lisää tekstimainosten mainosmuokkaajien muuttamisesta responsiivisia hakumainoksia varten.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten responsiivisille hakumainoksille luodaan mainosmuokkaajia. Mainosmuokkaajien käyttöönotto responsiivisissa hakumainoksissa tapahtuu neljässä vaiheessa:

1. Avaa bisnesdata.
  2. Luo mainosmuokkaajasi (lisää mainoksen määritteet). Näin luokittelet dynaamisen tekstin.
  3. Lisää määritteen tiedot (määritä arvot sopiville tasoille). Tämä on teksti, joka näkyy mainoksissa.

Huom. Jos et lisää arvoja, mainosmuokkaajan sisältävää responsiivista hakumainosta ei voida tarkastaa.

4. Muokkaa mainostekstiä (lisää mainosmuokkaaja responsiiviseen hakumainokseesi).

Ohjeet

1. Bisnesdatan avaaminen

Tämä kuva havainnollistaa mainosmuokkaajien käyttöönoton ensimmäistä vaihetta (yhteensä neljästä vaiheesta) responsiivisissa hakumainoksissa.

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Avaa ensin bisnesdatasi.

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Valitse Bisnesdata.
  3. Klikkaa Mainosmuokkaajan määritteet.
  4. Klikkaa pluspainiketta .

AVAA TILILLÄSI

2. Muokkaajan luominen (valitse mainoksen määritteet)

Lisää seuraavaksi yksittäisiä tietoja mainoksesta, jota haluat muokata. Näitä tietoja sanotaan määritteiksi, ja voit käyttää niitä koko tililläsi.

Voit lisätä määritteitä yksitellen tai ladata useita määritteitä kerralla laskentataulukosta sen jälkeen, kun ne on luotu yksitellen Google Adsissa.

Huom. Jos päätät ladata useita määritteitä laskentataulukosta, ne täytyy luoda yksitellen Google Adsissa vain kerran.

Määritteiden luominen yksitellen

Määritteiden lisääminen

1. Lisää Määrite-kenttään nimi, joka kuvaa muokattavaa sisältöä.
    • Jos muokkaat tuotteen nimeä, voit kirjoittaa esimerkiksi Tuote. Tämä nimi voi olla mikä tahansa.
  2. Valitse Datatyyppi, joka määrittää muokattavan tekstin muotoilun. Katso seuraavasta muotoilun parhaat käytännöt.
    • Jos muokkaus koskee tuotteen hintaa, valitse datatyypiksi Hinta.
    • Huom. Suosittelemme, että määrittelet datatyypit, jotta järjestelmä voi tarkastaa ja hyväksyä mainoksen nopeammin ja paremmin ja mainos voi alkaa näkyä mahdollisimman pian.
  3. Lisää määritteitä klikkaamalla pluspainiketta .
  4. Luo määritteet klikkaamalla Luo.

Datatyyppejä koskevat parhaat käytännöt

Datatyyppi Yleinen käyttö Sallitut merkit Esimerkkiarvo
Teksti TuotteenNimi Kaikki kirjaimet, numerot ja symbolit Vaelluskengät
Hinta Hinta Kaikki numerot (myös desimaaliluvut) ja kelvolliset valuuttamerkit 24,99 €
Numero Varastomäärä Kaikki numerot (myös desimaaliluvut) 11 tai 11,5
Prosentti Hinta (alennettu hinta / korkotaso) Mikä tahansa numero (desimaalit mukaan lukien) ja prosenttisymboli 35 %
Huom. Määritteiden nimet eivät saa alkaa alaviivalla (_), eivätkä ne saa sisältää symboleja, välimerkkejä tai erikoismerkkejä, kuten Wingdings-merkkejä, nuolia, pystypalkkeja tai muita symboleja. Erikoismerkkien käyttäminen voi johtaa mainosten hylkäämiseen. Esimerkiksi seuraavat erikoismerkit eivät ole sallittuja: -, <3, =>, <=, ⇐, ⇍, ->, ⇒, », :-), :), ∞, ⋇, Ξ, ****, |, +, -, /, *, (, ), [, ], {, }, “, \, •, ‘, =, :, $, \\

Määritteiden poistaminen

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Voit poistaa määritteen bisnessyötteestäsi. Jos poistat määritteen, se poistetaan kaikista kampanjoista.

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Valitse Bisnesdata.
  3. Valitse muokkaaja, jonka määritteen haluat poistaa. Etsi Tyyppi-sarakkeesta Mainosmuokkaajadata.
  4. Valitse poistettavien määritteiden viereinen valintaruutu.
  5. Klikkaa Muokkaa ja valitse sitten Poista.

Useiden määritteiden lataaminen laskentataulukosta

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Joukkotoiminnot-valikkoa.
  3. Valitse Lataukset.
  4. Klikkaa pluspainiketta .
  5. Klikkaa Lataa esimerkkimalli, niin näet, mitä dataa tiedostossa on oltava. Jätä mallipohjan sarakkeiden A–C rivit 8–12 tyhjiksi.
  6. Valitse tiedostosi lähde laskentataulukosta tai Google Sheetsistä.
  7. Lisää määritteet. Huomaathan, että mainosmuokkaajan määritteitä voi luoda enintään 40.
    • Lisää Määrite-sarakkeeseen määritteen nimi.
    • Lisää määritteessä käytettävien merkkien muoto Datatyyppi-sarakkeeseen.
    • Lisää Tilin arvo ‐sarakkeeseen määritteen arvo.
  8. Luo arvot (tämä on esimerkki arvoista, joita voit lisätä):
    • Lisää Kampanja-sarakkeeseen kampanjan nimi.
    • Lisää Mainosryhmä‑sarakkeeseen mainosryhmän nimi.
    • Lisää Avainsana-sarakkeeseen avainsana.
    • Lisää muokkaajan nimi Muokkaaja:nimi ‑sarakkeeseen.
    • Lisää muokkaajien lukumäärä Muokkaaja:määrä ‑sarakkeeseen.
    • Lisää muokkaajan prosenttiosuus Muokkaaja:prosentti ‑sarakkeeseen.
    • Lisää muokkaajan hinta Muokkaaja:hinta ‑sarakkeeseen.
  9. Jos haluat poistaa nykyiset arvot ja ottaa käyttöön oletusarvot, sinun tulee lisätä “remove_value” Tilin arvo ‑sarakkeeseen tai sopivaan muokkaajasarakkeeseen. Näin muokkaajassa näkyy oletusarvo.
Huom. Avainsana- ja mainosryhmätason muokkaajia varten on täytettävä sekä Mainosryhmä- että Kampanja-sarakkeiden tiedot. Mainosryhmän ja kampanjan nimien sijaan voit käyttää myös mainosryhmän tunnusta. Muista käyttää arvoihin liittyvän määritesarakkeen nimessä etuliitettä Muokkaaja:. Tässä esimerkissä määrite on Nimi, joten arvoihin liittyvien sarakeotsikoiden on oltava muotoa Muokkaaja:Nimi.

Joukkolatauksen ajoittaminen

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Joukkotoiminnot-valikkoa.
  3. Valitse Lataukset.
  4. Valitse Aikataulut ja klikkaa sitten pluspainiketta .
  5. Valitse Lähde-kohdasta lähde, lataa tiedosto ja valitse joukkolatauksen Aikataulu ja Aika.
  6. Klikkaa Tallenna.

3. Määritteen tietojen lisääminen (määritä arvot sopiville tasoille)

Kun olet luonut määritteen, voit lisätä muokkaajalle sisältöä. Sisältöä ovat mainoksissa näkyvä teksti, hinta tai numero. Muista, että tämän sisällön täytyy läpäistä mainosten hyväksymisprosessi.

Jos haluat lisätä sisältöä koko tilille, päivitä Tilin arvo ‐sarake seuraavasti:

Arvojen lisääminen on tärkeää, koska jos responsiivisessa hakumainoksessa ei ole muokkaajan arvoa, sitä ei voida tarkastaa.
  1. Vie hiiri Tilin arvo ‑sarakkeen päälle ja klikkaa kynäkuvaketta Muokkaa.
  2. Lisää teksti, joka näkyy tätä muokkaajaa käyttävissä mainoksissa.
  3. Klikkaa Tallenna.

Voit muokata tätä sisältöä edelleen eri kampanjoille (ja vastaavasti myös mainosryhmille ja avainsanoille):

1. Palaa Kampanjat-sivulle.
  2. Klikkaa sarakekuvaketta Kuva Google Ads ‐sarakekuvakkeesta.
  3. Avaa Mainosmuokkaajan määritteet ja valitse muokattavien määritteiden ruudut.
    • Jos esimerkiksi olet luonut määritteen nimeltä Hinta, valitse Hinta.
  4. Klikkaa Käytä.
  5. Luomasi määrite näkyy kaikkien Hakukampanjoiden sarakkeena.
  6. Muokkaa kunkin kampanjan tekstiä muokkaamalla määritettä. Valitse "Käytä omaa arvoa". Oletusvalinta on "Käytä perittyä arvoa", jolloin arvona käytetään tilitasolla kaikille kampanjoille valitsemaasi arvoa.
    • Jos loit jälleenmyyntihintaa koskevan määritteen, lisää kussakin kampanjassa mainostetun tuotteen jälleenmyyntihinta.
Huom. Responsiivisten hakumainosten muokkaajat käyttävät kohdistusasetuksia tässä järjestyksessä: avainsana, mainosryhmä, kampanja, tili ja oletusarvo. Oletusarvoa käytetään, jos mainosmuokkaajasi ei näy tai jos teksti ylittää merkkirajoituksen.

4. Mainostekstin muokkaaminen (lisää mainosmuokkaaja responsiiviseen hakumainokseesi)

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Kun olet luonut muokkaajan, voit muokata sen avulla mainoksiasi.

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Mainokset.
  4. Klikkaa pluspainiketta ja valitse Responsiivinen hakumainos.
  5. Lisää aaltosulku "{" siihen mainostekstisi kohtaan, jossa haluat muokkaajan näkyvän. Tämä kuva havainnollistaa, kuinka voit lisätä aaltosulkeen siihen mainoksesi kohtaan, jossa haluat muokkaajan näkyvän.
  6. Valitse avattavasta valikosta Mainosmuokkaaja.
  7. Valitse määrite, jonka haluat näkyvän mainostekstisi tässä osassa. Tämä kuva havainnollistaa, kuinka voit valita määritteen, jonka haluat näkyvän tässä mainostekstin osassa.
  8. Lisää muokkaajalle oletusarvo, jos haluat määrittää, mikä teksti näkyy, kun mikään ei käynnistä muokkaajaasi.
  9. Klikkaa Käytä.