Om Google Analytics IQ-testet

Google Analytics IQ-testet är utformat för att testa vad du kan om bästa metoder inom digital analys och Google Analytics-plattformen. Du måste klara testet för att få Google Analytics IQ-certifikatet.

Innan du börjar

Om du inte har ett konto på Academy for Ads måste du skapa ett för att få åtkomst till de AdWords-test som krävs för att bli certifierad. Ta reda på hur du konfigurerar ditt Academy for Ads-konto.

Så här förbereder du dig inför testet

Google Analytics-testet prövar vad du kan om digital analys och Google Analytics. För att förbereda dig för testet bör du genomföra dessa kurser på Analytics Academy:

Google Analytics-certifieringstesten finns på 19 språk.

Tillgängliga språk: kinesiska (förenklad och traditionell), nederländska, engelska (Storbritannien och USA), franska, italienska, japanska, koreanska, polska, portugisiska, portugisiska (Brasilien), ryska, slovakiska, spanska, spanska (Latinamerika), thailändska, tjeckiska, turkiska, tyska och vietnamesiska

Så här gör du testen

I Academy for Ads kan du göra testet från den utbildningsväg för Google Analytics Individual Qualification som har ”certifiering” i titeln.

Läs mer om hur du gör test och får certifieringar i Academy for Ads

Tidsgräns för testet

Du har 90 minuter på dig att göra testet.

När du börjar göra testet börjar en timer räkna ner tiden. Det går inte att pausa timern när den har börjat räkna ner tiden. Om du lämnar testet, till exempel om du stänger webbläsaren eller datorn stängs av, kommer timern att sluta räkna ner tiden. Då måste du vänta en dag innan du gör testet igen.

Poänggränser

Du behöver få rätt på 80 % av testet för att få godkänt.

Göra om testet

Om du inte klarar testet kan du göra om det efter en dag. Läs igenom Google Analytics för nybörjare och Google Analytics på avancerad nivå för att öka chanserna att klara testet.

Hålla din IQ-kvalificering aktuell

För att hålla din IQ-kvalificering aktuell måste du klara av testet var tolfte månad.

Relaterad länk