Over Google Analytics Individual Qualification (IQ)

Met de Google Analytics Individual Qualification (IQ) toont u aan dat u vaardig bent in het gebruik van Google Analytics. Deze kwalificatie wordt toegekend aan iedereen die is geslaagd voor het Google Analytics-assessment. Gekwalificeerde gebruikers kunnen Google Analytics op effectieve wijze binnen hun organisatie toepassen en anderen helpen hetzelfde te doen. U kunt het assessment afleggen en de certificering behalen via Skillshop, het online trainingsprogramma van Google.

Voordat u begint

Als u geen Skillshop-account heeft, moet u er een maken om toegang te krijgen tot de Google Ads-assessments die vereist zijn als u een certificering wilt behalen. Meer informatie over hoe u uw Skillshop-account instelt

Hoe Google Analytics IQ werkt

Als u gecertificeerd wilt worden voor Google Analytics, moet u slagen voor het Google Analytics-assessment. Wanneer u een Academy for Ads-account maakt, krijgt u toegang tot het Google Analytics-assessment.

De assessments voor de certificering voor Google Analytics zijn beschikbaar in negentien talen.

Beschikbare talen: Chinees (traditioneel), Chinees (vereenvoudigd), Duits, Engels (VK), Engels (VS), Frans, Indonesisch, Italiaans, Japans, Koreaans, Nederlands, Pools, Portugees, Portugees (Brazilië), Russisch, Slowaaks, Spaans, Spaans (Latijns-Amerika), Thai, Tsjechisch, Turks en Vietnamees

Richtlijnen voor het kenbaar maken van een kwalificatie voor individuen

Met een kwalificatie voor individuen (IQ) laat u zien dat iemand in uw bedrijf basisvaardigheden in het gebruik van Google Analytics heeft. Houd er rekening mee dat u door een badge voor Google Analytics IQ te maken of weer te geven, het brandingbeleid van Google schendt en mogelijk inbreuk maakt op de handelsmerkrechten van Google. Als u een badge maakt of weergeeft, kan uw kwalificatie worden ingetrokken.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een kwalificatie voor individuen en de Partner-badge?

• Een kwalificatie is persoonsgebonden. Ieder Partners-lid kan een Google Analytics Individual Qualification behalen. Als u voor het Google Analytics IQ-assessment bent geslaagd, kunt u dit aantonen met een persoonlijk certificaat dat Google heeft verstrekt.
  • Een badge is gekoppeld aan een bureau. Een bureau dat aan de vereisten voor de Partner-status voldoet, verdient de Google Partner-badge en kan zichzelf promoten als een 'Google Partner'. Houd er rekening mee dat een bureau niet simpelweg een 'Google Partner' wordt door deel te nemen aan het programma.

Wat is het verschil tussen een kwalificatie voor individuen en de status Google Analytics Certified Partner (GACP)?

Een GACP is een professionele serviceorganisatie die voldoet aan de strenge eisen die aan een goedgekeurde geautoriseerde consultant worden gesteld. Deze bedrijven worden vermeld op de pagina Support door professionele Google Analytics-services. Een Google Analytics Individual Qualification is bedoeld voor iedereen die zijn of haar vaardigheid op het gebied van Google Analytics wil of moet aantonen. Als u een Google Analytics Individual Qualification heeft, bent u niet automatisch een Google Analytics Certified Partner. Op deze pagina leest u hoe u een geautoriseerde consultant kunt worden.

De assessments afleggen

In Academy for Ads kunt u het assessment afleggen voor het leertraject Google Analytics Individual Qualification met 'certificering' in de titel.

Meer informatie over assessments afleggen en certificeringen verdienen in Academy for Ads