Tietoja huomiotekstilaajennuksista

Huomiotekstilaajennusten avulla voit mainostaa asiakkaille ainutlaatuisia palveluita tai tarjouksia, kuten ilmaista toimitusta tai ympärivuorokautista asiakaspalvelua. Kun asiakkaat näkevät mainoksiasi, he saavat yksityiskohtaista tietoa yrityksestäsi, tuotteistasi ja palveluistasi. Tämä artikkeli sisältää huomiotekstilaajennusten yleiskatsauksen.

Ohjeita huomiotekstilaajennusten käyttämiseen

Miltä huomiotekstit näyttävät?

Kun olet luonut huomiotekstilaajennuksen, se voidaan näyttää mainoksesi yhteydessä tietokoneella tai mobiililaitteella. Huomiotekstilaajennusten avulla voit näyttää merkkivälistä, selaimesta ja laitteesta riippuen jopa kymmenen huomiotekstiä mainostekstisi lisäksi. Huomiotekstit myös näkyvät eri tavoin riippuen laitteesta ja muista tekijöistä. Tietokoneella huomiotekstilaajennukset näkyvät yhdellä rivillä pisteillä erotettuina, kun taas mobiililaitteilla ja tableteilla ne näkyvät kappalemuodossa. Huomiotekstilaajennuksia sisältäviä mainoksia voidaan näyttää Googlen hakutulosten ylä‑ tai alapuolella.

Seuraavassa on esimerkki tietokoneella näkyvästä mainoksesta, jossa käytetään huomiotekstejä:

ACME Elektroniikka – Kilpailukykyiset hinnat
Mainos www.example.com
ACME Elektroniikasta saat kannettavat, älypuhelimet, videopelit ja paljon muuta!
Ilmainen toimitus · Asiakaspalvelu 24/7 · Hintatakuu

Edut

• Yrityksen tarjonnan korostaminen: Voit mainostaa yrityksesi suosittuja tai ainutlaatuisia piirteitä muutamalla sanalla tai yhdellä lauseella.
  • Joustavuus ja muokattavuus: Voit lisätä huomiotekstejä tili‑, kampanja‑ tai mainosryhmätasolla ja sisällyttää mainoksiisi sekä yleistä että yksityiskohtaista tietoa. Voit myös valita päivät, viikonpäivät ja vuorokaudenajat, jolloin haluat huomiotekstiesi näkyvän.

Näin huomiotekstit toimivat

Voit lisätä huomiotekstejä tili-, kampanja- tai mainosryhmätasolla. Voit valita huomiotekstien sijainnin, kirjoittaa varsinaisen huomiotekstin ja ajoittaa huomiotekstit näkymään haluamanasi ajankohtana. Huomiotekstien järjestys, pituus ja tehokkuus vaikuttavat siihen, kuinka monta huomiotekstiä mainoksen kanssa näytetään tai näytetäänkö niitä lainkaan.

Hyvä nyrkkisääntö on, että tili- ja kampanjatasolla kannattaa kertoa koko yritystä koskevaa yleistietoa (esim. "puhelintuki 24 h/vrk") ja mainosryhmätasolla taas tarkempia tietoja (esim. "maksuton paketointipalvelu"). Jos lisäät huomiotekstejä mainosryhmään, joka sisältyy huomiotekstilaajennuksia jo sisältävään kampanjaan, kyseisen mainosryhmän mainoksissa käytetään mainosryhmätason huomiotekstejä (kampanjaan liitettyjen huomiotekstien sijaan).

Huomiotekstilaajennusten lisääminen on maksutonta, mutta mainoksesi klikkauksista laskutetaan normaalisti.

Parhaat käytännöt

Muista seuraavat vinkit, kun luot tai optimoit huomiotekstejä:

• Ole tarkka: Anna asiakkaille yksityiskohtaisia tietoja, jotta heille selviää, vastaako tarjontasi heidän tarpeitaan. Käytä esimerkiksi muotoa "Enimmäiskulutus 7 l / 100 km" sen sijaan, että sanoisit "Alhainen polttoaineenkulutus".
  • Lisää laajennuksia tilitasolla: Lisäämällä huomiotekstilaajennukset tilitasolla voit varmistaa, että niitä käytetään kaikissa mainoksissasi. Luo tilitason huomiotekstejä, jotka koskevat koko yritystäsi (esim. "puhelintuki 24 h/vrk").
  • Määritä tarkempia huomiotekstejä alemmilla tasoilla: Jos haluat korostaa tarjontaasi tai ominaisuuksia, jotka koskevat vain tiettyjä liiketoimintasi osa-alueita (esim. "maksuton paketointipalvelu" tai "noutopalvelu"), määritä yksityiskohtaisempia huomiotekstejä kampanja- ja mainosryhmätasoilla. Muista, että alemman tason laajennukset ohittavat aina ylemmän tason laajennukset, joten tilitasolla luomasi huomiotekstit eivät näy, jos lisäät huomiotekstejä kampanja- ja/tai mainosryhmätasolla.
  • Valitse oikea muoto: Huomiotekstilaajennukset poikkeavat sisältöpoimintalaajennuksista, joiden avulla esitellään yrityksen koko tuote- tai palveluvalikoimaa: huomiotekstilaajennukset on tarkoitettu yrityksen yksittäisten osa-alueiden korostamiseen.