Over tracking in Google Ads

Parallelle tracking is nu beschikbaar voor uw account. Met parallelle tracking wordt uw bestemmingspagina sneller geladen, waardoor verloren bezoeken kunnen worden beperkt. Met parallelle tracking worden klanten rechtstreeks vanuit uw advertentie naar uw uiteindelijke URL geleid, terwijl klikmeting plaatsvindt op de achtergrond.  Parallelle tracking is de enige trackingmethode voor klikmetingen voor alle accounts. Vraag bij de provider van uw klikmeting na of deze correct werkt met parallelle tracking. Meer informatie over parallelle tracking.

Parallelle tracking is verplicht voor campagnes in het zoeknetwerk, Shopping-campagnes, display-campagnes en videocampagnes. Voor hotelcampagnes is parallelle tracking optioneel. Voor sommige accounts is de schakelaar voor parallelle tracking nog steeds beschikbaar in de accountinstellingen, maar deze optie is alleen van toepassing op hotelcampagnes.

Als u online adverteert, krijgt u standaard diverse waardevolle gegevens, bijvoorbeeld hoe vaak uw advertenties zijn weergegeven en hoeveel klikken ze hebben gegenereerd. Maar wat als u een analysesysteem van derden gebruikt en u zaken wilt bijhouden zoals het aantal klikken dat afkomstig is van mobiele apparaten of de verdeling van het advertentieverkeer tussen het zoeknetwerk van Google en het Google Display Netwerk? U kunt dergelijke gegevens verzamelen door in het veld URL-opties tracking in te stellen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe tracking in Google Ads werkt en wat u precies in het veld voor URL-opties kunt instellen. Het is een goed idee om tracking in te stellen als u succes heeft met uw campagnes en graag meer wilt weten over de gegenereerde klikken.

Hoe tracking werkt

Als iemand op een advertentie klikt waarvoor de trackingtemplate is ingevuld en parallelle tracking aanstaat, wordt diegene naar de uiteindelijke URL geleid terwijl de URL van de trackingtemplate op de achtergrond wordt geladen.

Als iemand op een advertentie klikt waarvoor de trackingtemplate is ingevuld en parallelle tracking uitstaat, wordt diegene naar de URL van de trackingtemplate geleid. Deze URL kan de gebruiker omleiden naar tussenliggende trackingservers voordat die de gebruiker naar de uiteindelijke URL leidt.

Als iemand op een advertentie klikt waarvoor de trackingtemplate niet is ingevuld, wordt diegene naar de uiteindelijke URL geleid.

De URL van de trackingtemplate en alle omleidingen moeten in HTTPS zijn, anders werken ze niet. De omleidingen moeten zich ook aan de serverzijde bevinden. Hoewel Google geen controle heeft over de verdere omleidingen, gebruikt Google Ads altijd HTTPS voor de eerste aanroep voor de tracking-URL als deze niet als zodanig is opgegeven.

Over het veld URL-opties

U kunt URL-opties maken of bewerken op account-, campagne-, advertentiegroep-, zoekwoord- en sitelinkniveau. Het veld URL-opties bestaat uit 3 hoofdgedeelten:

• Trackingtemplate: Het veld waar u uw trackinggegevens opgeeft. Als er op een advertentie wordt geklikt, wordt deze informatie aan uw uiteindelijke URL toegevoegd om de URL van uw landingspagina te maken. Een trackingtemplate die op advertentiegroep-, campagne- of accountniveau is gemaakt, geldt voor alle advertenties in de betreffende advertentiegroep, de betreffende campagne of het betreffende account. Als u meerdere trackingtemplates definieert op verschillende niveaus, wordt de meest specifieke template gebruikt. De trackingtemplate op zoekwoordniveau is het meest specifiek, gevolgd door die op advertentieniveau, advertentiegroepniveau, campagneniveau en accountniveau. Meer informatie over hoe u een trackingtemplate instelt
  • Aangepaste parameter: Dit is een URL-parameter die u zelf kunt maken en toevoegen aan uw trackingtemplates en uiteindelijke URL's. Meer informatie over hoe u aangepaste parameters voor geavanceerde tracking maakt
  • Achtervoegsel uiteindelijke URL: In het veld voor het achtervoegsel voor de uiteindelijke URL kunt u parameters opgeven die aan het eind van de URL van de landingspagina worden toegevoegd, zodat informatie kan worden bijgehouden. Meer informatie over hoe u een achtervoegsel voor de uiteindelijke URL toevoegt

Goed om te weten

• Als u URL-opties instelt op het niveau van een advertentiegroep, campagne of account, kunt u uw trackinggegevens updaten zonder dat u uw advertenties opnieuw ter goedkeuring hoeft in te dienen. Als u echter opties instelt of bewerkt op advertentie-, zoekwoord- of sitelinkniveau, moeten uw advertenties wel worden beoordeeld.
  • U kunt de knop Testen gebruiken om te controleren of uw tracking correct is ingesteld. Zodra u op Testen heeft geklikt, combineert Google Ads uw uiteindelijke URL met de tracking die u heeft ingesteld om ervoor te zorgen dat uw advertentie naar de URL van een landingspagina leidt. Meer informatie over hoe u uw landingspagina kunt testen