Om annonsetilpasning

Viktig
  • Fra og med 30. juni 2022 kan du ikke lenger opprette eller endre annonsetilpasning for utvidede tekstannonser, ettersom det ikke lenger er mulig å opprette nye utvidede tekstannonser.
  • Du kan heller ikke laste opp eller redigere bedriftsdata for utvidede tekstannonser.
  • Eksisterende annonsetilpasning for utvidede tekstannonser blir fortsatt vist frem til 31. mai 2024.
  • Vi anbefaler på det sterkeste at du går over til å bruke responsive søkeannonser.
  • Finn ut mer om hvordan det blir enklere å vise det rette budskapet i søk.

Med annonsetilpasning kan du automatisk tilpasse teksten i søkeannonser, for eksempel basert på søkeord.

I denne artikkelen ser vi nærmere på fordelene du kan oppnå med annonsetilpasning, og hvordan det fungerer.

Fordeler

• Skreddersydde budskap: Annonsene spesialtilpasses hvert søk eller den enkelte nettsiden.
  • Skalerbarhet: Med annonsetilpasning kan én og samme tekstannonse ha hundrevis av varianter, og den mest relevante varianten vises til alle potensielle kunder.
  • Rapportering: De automatiske tekstoppdateringene som skjer når en annonse utløses, tilbakestiller ikke resultatdataene for annonsen.

Slik fungerer det

Annonsetilpasning fungerer på samme måte som innsetting av søkeord og nedtellingstidtakere, i og med at du setter inn dynamisk innhold direkte i annonsene dine. Du kan bruke annonsetilpasning i tekstannonser og responsive søkeannonser. Med unntak av nettadressen kan du tilpasse enhver del av annonseteksten. Du kan tilpasse banen for visningsadressen til responsive søkeannonser både i forbindelse med tilpasning av plassering og bedriftsdata, men ikke i forbindelse med nedtellinger i slike annonser.

Før du kan bruke en tilpasning, må du legge til detaljer om tilpasningen i bedriftsdataene dine. Du kan laste opp disse opplysningene via et regneark eller legge dem til manuelt.

Du må så spesifisere plasseringen i annonseteksten der teksten skal tilpasses. Legg til navnet på tilpasningen, omsluttet av krøllparenteser («{}»), i annonseteksten for å indikere hvilket innhold som skal tilpasses.

Finn ut hvordan du oppretter tilpasninger for responsive søkeannonser og tekstannonser.

Når bør du bruke annonsetilpasning?

Hvis du bruker annonsetilpasning på en hensiktsmessig måte, vet folk at du har det de er på utkikk etter, samtidig som du oppmuntrer dem til å legge handleturen innom deg.

• Gjennomføring av salg: Med annonsetilpasning kan du vise bestemte rabatter på visse produkter, rabatter knyttet til periodiske salg eller rabatter som bare gis i en tidsbegrenset periode.
  • Administrering av store beholdninger: Med annonsetilpasning kan du bruke merkevarerelaterte søkeord for å vise spesifikke detaljer om produktet en person søker etter. Eksempler:
    • Med søkeordmålretting kan du tilpasse måten søkeord settes inn på.
    • Hvis du har angitt målretting mot kampanjer og annonsegrupper, kan du raskt oppdatere data i tråd med den aktuelle strukturen (f.eks. pris per produkt hvis målrettingen mot brukere på annonsegruppenivå er produktbasert).
    • Du kan bruke målretting på kontonivå hvis du oppdaterer en global variabel, for eksempel nåværende årlige rentesatser eller løpende rabatter.

Eksempler

Målretting etter søkeord

Hvis du bruker målretting mot søkeord, kan annonsen din inneholde flere detaljer om det potensielle kunder ser etter. Denne metoden fungerer erfaringsmessig godt for annonsører med en stor beholdning der produktdetaljene er et sterkt salgsargument.

Eksempel

Svein har en kjøkkenutstyrsbutikk som selger hundrevis av forskjellige miksmastere. Han vil at annonsene skal inneholde opplysninger om hver modell og den aktuelle tilbudsprisen.

Med annonsetilpasning kan han vise disse opplysningene om alle miksmasterne i én annonse. Når han bruker responsive søkeannonser, må han først opprette tilpasningene ved å definere attributtene som deretter kan brukes i hele kontoen. Alt han må gjøre, er å laste opp dataene for annonsetilpasning med opplysningene om de enkelte miksmasterne. En linje fra regnearket for annonsetilpasning kan se slik ut:

Søkeord Tilpasning: Model Tilpasning: Capacity Tilpasning: Type Tilpasning: Start_price Tilpasning: Sale_ends
prowhip 300 ProWhip 300 5 tilt-head $199 USD 2015/05/15 20:00:00

I Søkeord-kolonnen ser du hvilket søkeord som skal utløse informasjonen i de andre kolonnene.

Når Svein skriver annonsen, bruker han tilpassere som refererer til hver kolonne i stedet for spesifikke opplysninger. Den første delen av tilpasningen («Mixers») er navnet han har gitt datasettet, og den andre delen (f.eks. «Model») er navnet på en kolonne.

{=Mixers.Model}-miksmaster
www.example.com
{=Mixers.Capacity}-liters {=Mixers.Type}-miksmaster.
{=Mixers.Start_price} – salget slutter om {=COUNTDOWN(Mixers.Sale_ends)}.

Hvis en person søker etter «kjøp prowhip 300» 10. juni 2021, og denne annonsen vises, oppdaterer tilpasningen annonsen i henhold til søkeordet «prowhip 300», slik som dette:

ProWhip 300-miksmaster

Annonse www.example.com

Miksmaster med stativ og 5 liters kapasitet.

USD 199 – salget slutter om fem dager.

Sveins annonse overbeviser folk om at han har det de leter etter (en miksmaster med stativ og 5 liters kapasitet), og gir dem et insitament (tilbudsprisen) til å kjøpe en miksmaster fra butikken hans.

Bruk tilpasning i en hel kampanje eller annonsegruppe

Eksempel

Sveins konto er organisert slik at hver kampanje har fokus på én kategori av kjøkkenutstyr (f.eks. stavmiksere, blendere og brødmaskiner), med én annonsegruppe per merkevare. Han har oppdaget at når folk ser etter en bestemt modell, ender de ofte opp med å kjøpe en annen modell innenfor samme merkevare, og han ønsker derfor å fremheve det store utvalget for bestemte merkevarer. Da må han tilpasse annonsene sine basert på annonsegruppe, og bruke kolonnene «Target campaign» og «Target ad group». Her er et eksempel på en linje fra annonsetilpasningsdataene:

Kampanje Annonsegruppe Tilpasning: Brand Tilpasning: Num_models Tilpasning: Start_price
Miksmastere ProWhip ProWhip 9 USD 150

Deretter oppretter han en slik annonse for hver annonsegruppe:

{=Mixers.Brand}-miksmastere
www.example.com
{=Mixers.Num_models} modeller å velge mellom.
Fra {=Mixers.Start_price}.

En person som søker etter «prowhip 300», kan få annonsen vist slik:

ProWhip-miksmastere

Annonse www.example.com

Velg mellom 9 modeller.

Fra USD 150.

Linker til relatert innhold