Producten koppelen: Google Play- en Google Ads-accounts koppelen

In dit artikel leggen we uit hoe u Google Play-ontwikkelaarsaccounts kunt koppelen vanuit uw Google Ads-account. U leert ook hoe u in uw Google Ads-account koppelingsverzoeken en gekoppelde accounts beheert.

Voordelen van Google Play en Google Ads koppelen

Als u uw Google Ads-account aan uw Google Play-ontwikkelaarsaccount koppelt, kunt u advertenties tonen aan uw app-gebruikers zonder een remarketingtag in te stellen. Daarmee worden automatisch remarketinglijsten aangemaakt voor de apps die zijn gepubliceerd door het gekoppelde Play-ontwikkelaarsaccount. Bekijk meer informatie over hoe u uw ontwikkelaarsaccount aan Google-services koppelt.

Voor apps die gebruikmaken van in-app-facturering, kunt u ook conversies bijhouden zodat u automatisch bijhoudt wanneer iemand die op een van uw advertenties heeft geklikt, een aankoop doet in uw Android-app. U hoeft dan geen conversietrackingcode toe te voegen aan uw app. Op die manier kunt u geavanceerde targetingtechnieken gebruiken op basis van wie de app al heeft en wie de app nog moet downloaden. Zo worden uw advertenties nog effectiever.

Vergeet niet: de eigenaar van het Google Ads-account kan geen wijzigingen aanbrengen in het Google Play-ontwikkelaarsaccount zelf (of vice versa).

Opmerking: Met de lancering van de nieuwe Play Console beëindigen we de koppeling van het type Toegang tot gegevens en account. Bestaande koppelingen voor gegevens en accounttoegang blijven normaal functioneren in de klassieke versie van Play Console, zolang die beschikbaar zijn. Ze werken dan hetzelfde als koppelingen van het type Alleen gegevens.

Voordat u begint

• Check of u beheerderstoegang tot uw Google Ads-account heeft om koppelingen met een Google Play-ontwikkelaarsaccount aan te vragen en te beheren.
  • U kunt een verzoek indienen om met zoveel Google Play-ontwikkelaarsaccounts te koppelen als u maar wilt.

Instructies

Hieronder kunt u lezen hoe u de volgende acties uitvoert:

• Koppelingsverzoeken versturen naar Google Play-ontwikkelaarsaccounts
  • Koppelingsverzoeken van Google Play-ontwikkelaarsaccounts goedkeuren
  • Koppelingsverzoeken opnieuw sturen of annuleren
  • Google Ads en Google Play-ontwikkelaarsaccounts ontkoppelen
  • Koppelingsstatussen bijhouden
Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Een koppelingsverzoek sturen

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Beheerder Admin Icon.
  2. Klik op Gekoppelde accounts.
  3. Ga onder Vanuit Google naar Google Play en klik op Details.
  4. Als u nog geen accounts heeft gekoppeld, klikt u op Koppelen. Als u al gekoppelde accounts heeft, klikt u op de plusknop om een nieuw koppelingsverzoek te maken.
  5. Geef het e-mailadres op van de eigenaar van het Google Play-ontwikkelaarsaccount dat u wilt koppelen.
  6. Klik op Verzenden.

Koppelingsverzoeken van Google Play-ontwikkelaarsaccounts goedkeuren

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Beheerder Admin Icon.
  2. Klik op Gekoppelde accounts.
  3. Zoek Google Play onder 'Uw gekoppelde accounts en producten' en klik op Beheren en koppelen.
  4. Zoek het account waarvoor u het koppelingsverzoek wilt goedkeuren.
  5. Klik op Goedkeuren of Weigeren. Als u een verzoek weigert en vervolgens van gedachten verandert, moet u of de eigenaar van het Google Play-ontwikkelaarsaccount een nieuw koppelingsverzoek verzenden.

Koppelingsverzoeken annuleren

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Beheerder Admin Icon.
  2. Klik op Gekoppelde accounts.
  3. Zoek Google Play onder 'Uw gekoppelde accounts en producten' en klik op Beheren en koppelen.
  4. Zoek het account waarvoor u het koppelingsverzoek wilt annuleren.
  5. Klik op Annuleren.

Koppeling van het type 'Toegang tot gegevens en account'

De koppeling van het type 'Toegang tot gegevens en account' wordt binnenkort beëindigd met de lancering van de nieuwe Play Console. Bestaande koppelingen voor gegevens en accounttoegang blijven normaal functioneren in de klassieke versie van Play Console, zolang deze beschikbaar zijn. Ze werken dan hetzelfde als 'Alleen gegevens'-koppelingen.

Google Ads-account ontkoppelen van Google Play-ontwikkelaarsaccounts

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Beheerder Admin Icon.
  2. Klik op Gekoppelde accounts.
  3. Klik onder Google Play op Details.
  4. Zoek het account waarvoor u de koppeling wilt verwijderen en klik op Koppeling verwijderen.

Koppelingsstatussen bijhouden

Hieronder vindt u de statussen die u mogelijk in de kolom 'Status' ziet op de pagina 'Gekoppelde accounts' voor Google Play.

• Vereist uw goedkeuring: De eigenaar van dit Google Play-ontwikkelaarsaccount heeft een verzoek ingediend om zijn account aan uw Google Ads-account te koppelen. U kunt het verzoek goedkeuren of weigeren.
  • Wachten op goedkeuring van Google Play: Uw verzoek is afgeleverd bij het Google Play-ontwikkelaarsaccount. Deze status wordt geüpdatet wanneer de accounteigenaar uw koppelingsverzoek goedkeurt of weigert.
  • Gekoppeld: Uw Google Ads-account is aan dit Google Play-ontwikkelaarsaccount gekoppeld en de remarketinglijsten voor de apps in het account zijn geactiveerd.
  • Niet gekoppeld: het Google Ads-account en het Google Play-ontwikkelaarsaccount zijn niet gekoppeld omdat het koppelingsverzoek is geweigerd door de eigenaar van het Google Play-ontwikkelaarsaccount, of omdat de accounts zijn ontkoppeld door de Google Ads-gebruiker of de eigenaar van het Google Play-ontwikkelaarsaccount. Als u de accounts opnieuw wilt koppelen, stuurt u een nieuw koppelingsverzoek naar de eigenaar van het Google Play-account.