In-stream advertenties die kunnen worden overgeslagen

In-stream advertenties die kunnen worden overgeslagen, zijn geschikt voor weergave vóór, tijdens of na andere video's op YouTube, en op websites en in apps van Google-videopartners. Na 5 seconden heeft de kijker de mogelijkheid de advertentie over te slaan en de video verder te bekijken.

In dit artikel vindt u meer informatie over de technische specificaties en rapportagetools die beschikbaar zijn voor in-stream advertenties die kunnen worden overgeslagen.

Voordelen

• Genereer conversies, krijg videoweergaven en bereik met uw advertenties nieuwe gebruikers op meerdere apparaten, waaronder desktops, telefoons en tv's.
  • Bied op wat u belangrijk vindt. Afhankelijk van uw campagnedoel kunt u betalen op basis van het totale aantal vertoningen of wanneer kijkers uw advertentie helemaal bekijken of interactie hebben met de video (afhankelijk van wat eerst gebeurt).
  • Voeg interactieve functies, waaronder call-to-action-knoppen, componenten voor sitelinks of productfeeds, aan uw advertenties toe om mensen aan te zetten tot meer interactie met uw merk of bedrijf.

Hoe in-stream advertenties die kunnen worden overgeslagen, worden getoond op YouTube

Desktop

Voorbeeldadvertentie die wordt weergegeven op de YouTube-weergavepagina voor desktops

Mobiel

Voorbeeldadvertentie die wordt weergegeven op een YouTube-weergavepagina op een mobiele telefoon

Tv-schermen

Een illustratie met een voorbeeld van een in-stream advertentie die kan worden overgeslagen.

Deze afbeelding toont in-stream advertenties met QR-code die kunnen worden overgeslagen.

Opmerking: De QR-code verschijnt als de knop 'Advertentie overslaan' op uw scherm wordt weergegeven. Alleen bepaalde tv's ondersteunen deze advertentie.

Beschikbare items

Item Beschrijving
URL YouTube-video De link naar uw video. De URL kan elke standaardvideo zijn die naar YouTube is geüpload. De video moet openbaar of verborgen zijn en voldoen aan ons advertentiebeleid en onze vereisten.

Uiteindelijke URL

De URL waar mensen terechtkomen nadat ze op uw advertentie hebben geklikt. Deze moet overeenkomen met wat uw advertentie promoot. Informatie over uiteindelijke URL's en trackingtemplates.
Zichtbare URL Het websiteadres dat in uw advertentie wordt weergegeven. Over het algemeen is dit de URL van de site of pagina die u promoot. De zichtbare URL moet overeenkomen met het domein waar mensen terechtkomen wanneer ze interactie hebben met uw advertentie.
Begeleidende banner Een begeleidende banner is een afbeelding die naast uw advertentie wordt weergegeven op desktops. U kunt een automatisch gegenereerde begeleidende banner gebruiken (op basis van informatie van uw YouTube-kanaal) of een 300x60 jpeg-, gif- of png-bestand uploaden (van maximaal 150 KB). Bekijk meer informatie over hoe u een begeleidende banner voor een videoadvertentie maakt.

Advertentiespecificaties

Als u uw video wilt gebruiken in een advertentie, moet de video zijn geüpload naar YouTube en zijn ingesteld op Openbaar of Verborgen.

Aanbevolen Geaccepteerd Highlights

Resolutie

1080p (Full HD)

Aanbevolen aantal pixels (px) voor HD:

• 1920 x 1080 px (horizontaal)
  • 1080 x 1920 px (verticaal)
  • 1080 x 1080 px (vierkant)

720p (standaard HD)

Minimumaantal pixels:

• 1280 x 720 px (horizontaal)
  • 720 x 1280 px (verticaal)
  • 480 x 480 px (vierkant)

Minimumaantal pixels voor SD:

• 640 x 480 px (horizontaal)
  • 480 x 640 px (verticaal)
  • 480 x 480 px (vierkant)

We raden u af om SD te gebruiken als u streeft naar optimale kwaliteit

Beeldverhouding

• 16:9 voor horizontaal
  • 9:16 voor verticaal
  • 1:1 voor vierkant
  • 4:3 (SD) voor horizontaal
  • 2:3 (SD) voor verticaal

We raden u af om SD te gebruiken als u streeft naar optimale kwaliteit

Indeling

MPG (MPEG-2 of MPEG-4)

WMV, AVI, MOV, FLV, MPEG-1, MP4, MPEGPS, 3GPP, WebM, DNxHR, ProRes, CineForm en HEVC (h265)

Audiobestanden, zoals MP3, WAV en PCM, worden niet geaccepteerd voor YouTube

Bestandsgrootte

≤256 GB

Lengte

Best practice per marketingdoel

• Bekendheid: 0:15-0:20
  • Overweging: 2:00-3:00
  • Actie: 0:15-0:20

Willekeurige lengte. Geen minimum of maximum.

• Weergaven tellen alleen mee voor uw YouTube-weergaveaantal als uw video >0:10 is.
  • Overweging: We raden u aan deze indeling te gebruiken om uw verhaal te vertellen. Advertenties 0:60-3:00 genereren meer overweging dan kortere versies.

Kop/beschrijving

≤15 tekens

Als u een CTA heeft: ≤10 tekens

Ondersteunde Google Ads-doelen

• Sales
  • Leads
  • Websiteverkeer
  • Product- en merkoverweging
  • Merkbekendheid en bereik

Beschikbare biedstrategieën

Kosten per weergave (CPV)

Met CPV-biedingen betaalt u als een kijker 30 seconden van uw video bekijkt (of de hele video als deze minder dan 30 seconden duurt) of interactie heeft met uw video, afhankelijk van wat eerst gebeurt.

CPV-biedingen zijn beschikbaar als u een videocampagne maakt met het doel Product- en merkoverweging.

Doelkosten per actie (CPA)

Met doel-CPA-biedingen stelt u de gemiddelde kosten in die u voor elke conversie wilt betalen. We optimaliseren de biedingen op basis van de doel-CPA die u instelt, zodat u zoveel mogelijk conversies kunt genereren. Sommige conversies kunnen meer of minder kosten dan uw doel.

Doel-CPA-biedingen zijn beschikbaar als u een videocampagne maakt met het doel Sales, Leads of Websiteverkeer.

Aantal conversies maximaliseren

Met bieden op basis van 'Aantal conversies maximaliseren' worden automatisch biedingen ingesteld, zodat u zoveel mogelijk conversies kunt genereren binnen uw budget. U kunt eventueel een doel-CPA instellen met bieden op basis van Aantal conversies maximaliseren om een zo hoog mogelijke conversiewaarde te genereren voor het doelrendement op advertentie-uitgaven (ROAS).

Bieden op basis van Aantal conversies maximaliseren is beschikbaar als u een videocampagne maakt met het doel Sales, Leads of Websiteverkeer.

Doelkosten per duizend vertoningen (dCPM)

Bij doel-CPM-biedingen stelt u het bedrag in dat u gemiddeld wilt betalen voor iedere 1000 keer dat uw advertentie wordt getoond. Vervolgens optimaliseren we uw biedingen om ervoor te zorgen dat u zoveel mogelijk unieke gebruikers bereikt. Sommige vertoningen kunnen meer of minder dan uw doel kosten.

Doel-CPM-biedingen zijn beschikbaar als u een videocampagne maakt met het doel Merkbekendheid en bereik of Product- en merkoverweging (alleen binnen het subtype Videoadvertentiereeks).

Rapportage

Statistieken

Alle standaard videostatistieken zijn beschikbaar voor in-stream advertenties die kunnen worden overgeslagen.

Metingen van derden

Metingen van derden zijn alleen beschikbaar via Ads Data Hub. Meer informatie over het proces voor metingen door derden op YouTube

Beleid

In-stream advertenties die kunnen worden overgeslagen, moeten voldoen aan het Google Ads-beleid en het YouTube-beleid.