Dynamisk remarketing: Skapa ett flöde för dina responsiva annonser

Vissa annonsörer som använder dynamiska standardannonser kan se förslag på responsiva annonser i sina dynamiska kampanjer. Dessa annonser är pausade tills de har granskats och aktiverats. Responsiva annonser är enkla att skapa och kan förbättra resultatet av dina dynamiska remarketingkampanjer.

Befintliga dynamiska standardannonser är skrivskyddade i den nya Google Ads-upplevelsen men fortsätter att visas om de inte pausas av annonsören.

Aktivera YouTube-textning om du vill se undertexter på ditt språk. Klicka på inställningsikonen Bild på ikon för inställningar i YouTube längst ned i videospelaren, välj Undertexter/textning och sedan ditt språk.

Med dynamisk remarketing skapar du ett flöde för alla dina produkter eller tjänster, med attribut som unikt id, bild och pris. Eftersom information från ditt flöde används för att skapa responsiva annonser visas den mest relevanta informationen för personer som har besökt din webbplats tidigare.

Dynamic flight ad

Det finns olika typer av flöden för olika typer av verksamheter. Ett flygbolag kanske till exempel skapar ett flöde för flyg. Personer som har besökt flygbolagets webbplats tidigare ser skräddarsydda annonser med information om flygen de sökte efter, tittade på eller började boka.

I den här artikeln:

Om flöden

Aktivera YouTube-textning om du vill se undertexter på ditt språk. Klicka på inställningsikonen Bild på ikon för inställningar i YouTube längst ned i videospelaren, välj Undertexter/textning och sedan ditt språk.

När du skapar ett flöde skapar du i princip en databas över produkter och tjänster som kan användas i dina responsiva annonser. Flygbolaget i vårt exempel skulle kunna ta med det här i sitt flygflöde:

Mål-id Flygbeskrivning Slutlig webbadress Flygbiljettpris
SFO Boka flyg http://example.com/flights_SFO 9 000 kr
BOS Boka flyg http://example.com/flights_BOS 6 500 kr
  • Flödet kan skapas som en fil med formatet .CSV, .TSV, .XLS eller .XLSX och laddas upp till Google Ads.
  • Varje rad motsvarar en produkt eller tjänst.
  • Kolumnerna motsvarar attributen för varje objekt (till exempel unikt id, pris och beskrivning) och måste matcha bokstäverna och blankstegen i specifikationerna. Det är viktigt att ta med id:n i flödet, eftersom de används i Google-taggen för att koppla personer på listorna till produkter de har tittat på.
  • Om du vill lägga till en ny kolumn efter att ha laddat upp flödet till Google Ads måste du skapa ett nytt flöde.
  • För produkter och tjänster som finns på olika marknader måste du skapa ett flöde för varje språk och valuta.
  • Företagsinformation har stöd för UTF-8, UTF-16 och UTF-32 (det är bäst att använda UTF-8). Konverteringen av data mellan dessa format är förlustfri. Företagsinformation har inte stöd för UTF7, UTF1, UTF-EBCDIC, SCSU, BOCU, GB-18030, Latin 1 eller ISO-8859-1.
  • Det finns maxgränser för antalet flöden och flödesobjekt per konto. Läs mer om gränser i ditt Google Ads-konto.

Hämta flödesmallar och specifikationer för din företagstyp

Det finns olika typer av flöden för olika typer av verksamheter. Välj en typ som motsvarar dina produkter eller tjänster. Flödestypen måste överensstämma med verksamhetstypen du valde när du skapade din dynamiska remarketingkampanj. Använd endast flödet Anpassat om de andra verksamhetstyperna inte passar dina produkter eller tjänster.

Obs! Attributrubrikerna måste förbli oförändrade för att flödesmallarna ska kunna läsas korrekt. Även för flöden som inte är på engelska måste de ursprungliga engelska attributrubrikerna behållas så att systemet kan känna igen dem.

Utbildning
Attribut Specifikation Exempelvärden Kan visas i annonsen
Program ID* matchar objektets id-parameter Godtycklig följd av bokstäver och siffror. Id:t måste vara unikt och matcha värdena i Google-taggen. 1255
Location ID matchar händelseparametern location_id Godtycklig följd av bokstäver och siffror. Id-följden (till exempel program-id + plats-id eller bara plats-id) måste vara unik. Mountain View
Program name* Högst 25 tecken (12 för dubbelbyte-språk) Sjuksköterskeutbildning Används
School name Högst 25 tecken (12 för dubbelbyte-språk) MTV School of Nursing Används
Final URL Upgraded URLs Samma domän som din webbplats. Börjar med ”http://” eller ”https://”. http://example.com/nursing
Thumbnail image URL PNG (rekommenderas), JPG eller GIF. JPG- och GIF-filer måste sparas med en RGB-färgkod och en ICC-profil. 300 × 300 pixlar och 72 dpi rekommenderas. Max 11,4 MB och 6 miljoner pixlar. http://www.example.com/thumbnail.png Används
Image URL Samma som ovan. http://www.example.com/image.png
Area of study Högst 25 tecken (12 för dubbelbyte-språk) Hälsa Används
Program description Högst 25 tecken (12 för dubbelbyte-språk) Legitimerad sjuksköterska Används
Contextual keywords Text. Avgränsa sökorden med semikolon. Sjuksköterskeutbildning, Mountain View
Address Använd en av följande formateringsmetoder:
  • ort, delstatskod, land
  • fullständig adress med postnummer
  • latitud-longitud i formatet DDD
Avgränsa adressen med kommatecken. Se en lista över orter, regioner och länder i specifikationerna.
  • Mountain View, CA, USA
  • 123 Boulevard St, Mountain View, CA 94043
  • 41.40338, 2.17403

Tracking template Upgraded URLs Ta med eventuella ValueTrack-parametrar, anpassade parametrar eller spårningsomdirigeringar för din objektwebbadress. {lpurl}?usertype={_user}&ad={_adformatid}&src=google or http://redirect.com?url={lpurl}
Custom parameter Upgraded URLs Inkludera upp till tre nyckel:värde-par som fylls i automatiskt i klickwebbadressen. Ingen av dessa får överstiga 16 tecken eller 200 byte. Avgränsa nyckel:värde-par med semikolon. Nyckeln måste vara alfanumerisk (endast bokstäver och siffror). {_program}=nursing;{_type}=certification
Destination URL** Samma domän som din webbplats. Börjar med ”http://” eller ”https://”. http://example.com/nursing
Final mobile URL

Den mobiloptimerade målsidan för produkten om du har olika webbadresser för trafik från mobil- respektive datorwebben.

Om du för närvarande använder ValueTrack-parametern ”ifmobile” i dina webbadresser ska du se till att den inte orsakar problem om du bestämmer dig för att använda attributet ”final_mobile_url” i kombination med ValueTrack-parametern ”ifmobile”.

http://www.m.​example.​com/asp​/sp.asp?​id=1030
Similar Program IDs Stränglista över rekommenderade program-id:n som ska visas tillsammans med objektet 1275,1285,1255

*Obligatoriskt

**Obligatoriskt om du inte använder Final URL.

Flyg
Attribut Specifikation Exempelvärden Kan visas i annonsen
Destination ID* matchar objektets id-parameter Godtycklig följd av bokstäver och siffror. Id:t måste vara unikt och matcha värdena i Google-taggen. PAR
Origin ID matchar händelseparameterns destination

Godtycklig följd av bokstäver och siffror.

Id-följden (till exempel mål-id + ursprungs-id) måste vara unik.

LON
Flight description* Högst 25 tecken (12 för dubbelbyte-språk) Boka biljett Används
Final URL Upgraded URLs Samma domän som din webbplats. Börjar med ”http://” eller ”https://”. http://example.com/flights

Image URL

(rekommenderas starkt)

PNG (rekommenderas), JPG eller GIF. JPG- och GIF-filer måste sparas med en RGB-färgkod och en ICC-profil. 300 × 300 pixlar och 72 dpi rekommenderas. Max 11,4 MB och 6 miljoner pixlar. http://www.example.com/image.png Används
Destination name Högst 25 tecken (12 för dubbelbyte-språk) Paris
Origin name Högst 25 tecken (12 för dubbelbyte-språk) London

Flygbiljettpris

(rekommenderas starkt)

Belopp följt av alfabetisk valutakod enligt standarden ISO 4217. Använd ”.” som decimaltecken. 1 000 kr Används
Flight sale price Belopp följt av alfabetisk valutakod enligt standarden ISO 4217. Använd ”.” som decimaltecken. Värdet på Flight sales price ska vara mindre än värdet på Flight price. 800 kr Används
Formatted price Valfria tecken. Om du tar med detta attribut i ditt flöde används det i stället för Price i annonsen. För att ge bättre resultat ska detta attribut användas tillsammans med Price. Detta rekommenderas inte om priserna ändras ofta.
  • Från 1 000 kr
  • 800–1 000 kr
Används
Formatted sale price Valfria tecken. Om detta ingår i ditt flöde kommer det här attributet att användas i din annons i stället för Sale price. Använd för bättre resultat detta attribut tillsammans med Sale price. Detta rekommenderas inte om priserna ändras ofta.
  • På rea för 800 kr
  • 600–800 kr
Används
Tracking template Upgraded URLs Ta med eventuella ValueTrack-parametrar, anpassade parametrar eller spårningsomdirigeringar för din objektwebbadress. {lpurl}?usertype={_user}&ad={_adformatid}&src=google or http://redirect.com?url={lpurl}
Custom parameter Upgraded URLs Inkludera upp till tre nyckel:värde-par som fylls i automatiskt i klickwebbadressen. Ingen av dessa får överstiga 16 tecken eller 200 byte. Avgränsa nyckel:värde-par med semikolon. {_dest}=PAR;{_type}=international
Destination URL** Samma domän som din webbplats. Börjar med ”http://” eller ”https://”. http://example.com/flights
Final mobile URL

Den mobiloptimerade målsidan för produkten om du har olika webbadresser för trafik från mobil- respektive datorwebben.

Om du för närvarande använder ValueTrack-parametern ”ifmobile” i dina webbadresser ska du se till att den inte orsakar problem om du bestämmer dig för att använda attributet ”final_mobile_url” i kombination med ValueTrack-parametern ”ifmobile”.

http://www.m.example.com/asp/sp.asp?id=1030
Similar Destination IDs Stränglista över rekommenderade destinations-id:n som ska visas tillsammans med objektet. PAR,LON
Android app link

Lägger till en djuplänk för Android i formatet *android-app://{package_id}/{scheme}/{host_path}*.

Beskrivning för fält:

• package_id: Det app-id som anges i Android-appbutiken.
  • scheme: Schemat som skickas med till appen. Det kan vara http, https eller ett anpassat schema.
  • host_path: Identifierar det specifika innehållet i appen.
http://example.com/gizmos?1234 → android-app://com.example.android/http/example.com/gizmos?1234
iOS app link

Lägger till en djuplänk för iOS i formatet *{scheme}://{host}/{path}*.

Beskrivning för fält:

• scheme: Anger för iOS vilken app som ska öppnas.
  • host: Anger vilken värd som ska öppnas i appen.
  • path: Anger ytterligare information om vilken plats i appen som ska öppnas. Om detta tas med måste även id:t för iOS-appbutiken tas med.
exampleApp://content/page
iOS app store ID Detta används för att kontrollera om användaren har installerat appen på sin enhet före djuplänkning. Det rekommenderas om målsidan för din iOS-app ger en bättre upplevelse än webbplatsens målsida och du inte har stöd för universella länkar för iOS-djuplänkning. Detta värde är ett heltal. Om detta tas med måste även iOS-applänken tas med. 12345678

*Obligatoriskt

**Obligatoriskt om du inte använder Final URL.

Hotell och uthyrning
Attribut Specifikation Exempelvärden Kan visas i annonsen
Property ID* matchar objektets id-parameter Godtycklig följd av bokstäver och siffror. Id:t måste vara unikt och matcha värdena i Google-taggen. 52639
Property name* Godtycklig följd av bokstäver och siffror. ID:t måste vara unikt. Mountain View Hotel Används
Final URL Upgraded URLs Samma domän som din webbplats. Börjar med ”http://” eller ”https://”. http://www.example.com/hotel

Image URL

(rekommenderas starkt)

PNG (rekommenderas), JPG eller GIF. JPG- och GIF-filer måste sparas med en RGB-färgkod och en ICC-profil. 300 × 300 pixlar och 72 dpi rekommenderas. Max 11,4 MB och 6 miljoner pixlar. http://www.example.com/image.png Används
Destination name Högst 25 tecken (12 för dubbelbyte-språk) Centrala Mountain View Används

Description

(rekommenderas starkt)

Högst 25 tecken (12 för dubbelbyte-språk) Nära flygplatsen SJC Används

Price

(rekommenderas starkt)

Belopp följt av alfabetisk valutakod enligt standarden ISO 4217. Använd ”.” som decimaltecken. 1 000 kr Används
Sale price Belopp följt av alfabetisk valutakod enligt standarden ISO 4217. Använd ”.” som decimaltecken. Värden på Sale price ska vara mindre än värden på Price. 800 kr Används
Formatted price Valfria tecken. Om du tar med detta attribut i ditt flöde används det i stället för Price i annonsen. För att ge bättre resultat ska detta attribut användas tillsammans med Price. Detta rekommenderas inte om priserna ändras ofta.
  • Från 1 000 kr
  • 800–1 000 kr
Används
Formatted sale price Valfria tecken. Om detta ingår i ditt flöde kommer det här attributet att användas i din annons i stället för Sale price. Använd för bättre resultat detta attribut tillsammans med Sale price. Detta rekommenderas inte om priserna ändras ofta.
  • På rea för 800 kr
  • 600–800 kr
Används
Star rating Måste vara en siffra, 1–5. 3 Används
Category Text Hotellsvit innehåll
Contextual keywords Text. Avgränsa sökorden med semikolon. Mountain View ”hotell”; hotell South Bay
Address Använd en av följande formateringsmetoder:
  • ort, delstatskod, land
  • fullständig adress med postnummer
  • latitud-longitud i formatet DDD
Avgränsa adressen med kommatecken. Se en lista över orter, regioner och länder i specifikationerna.
  • Mountain View, CA, USA
  • 123 Boulevard St, Mountain View, CA 94043
  • 41.40338, 2.17403

Tracking template Upgraded URLs Ta med eventuella ValueTrack-parametrar, anpassade parametrar eller spårningsomdirigeringar för din objektwebbadress. {lpurl}?usertype={_user}&ad={_adformatid}&src=google or http://redirect.com?url={lpurl}
Custom parameter Upgraded URLs Inkludera upp till tre nyckel:värde-par som fylls i automatiskt i klickwebbadressen. Ingen av dessa får överstiga 16 tecken eller 200 byte. Avgränsa nyckel:värde-par med semikolon. {_hotelid}=12345;{_type}=resort
Destination URL** Samma domän som din webbplats. Börjar med ”http://” eller ”https://”. http://example.com/hotel
Final mobile URL

Den mobiloptimerade målsidan för produkten om du har olika webbadresser för trafik från mobil- respektive datorwebben.

Om du för närvarande använder ValueTrack-parametern ”ifmobile” i dina webbadresser ska du se till att den inte orsakar problem om du bestämmer dig för att använda attributet ”final_mobile_url” i kombination med ValueTrack-parametern ”ifmobile”.

http://www.m.​example.​com/asp​/sp.asp?​id=1030
Similar Property IDs Stränglista över rekommenderade egendoms-id:n som ska visas tillsammans med objektet. 52639,52640,52641
Android app link

Lägger till en djuplänk för Android i formatet *android-app://{package_id}/{scheme}/{host_path}*.

Beskrivning för fält:

• package_id: Det app-id som anges i Android-appbutiken.
  • scheme: Schemat som skickas med till appen. Det kan vara http, https eller ett anpassat schema.
  • host_path: Identifierar det specifika innehållet i appen.
http://example.com/gizmos?1234 → android-app://com.example.android/http/example.com/gizmos?1234
iOS app link

Lägger till en djuplänk för iOS i formatet *{scheme}://{host}/{path}*.

Beskrivning för fält:

• scheme: Anger för iOS vilken app som ska öppnas.
  • host: Anger vilken värd som ska öppnas i appen.
  • path: Anger ytterligare information om vilken plats i appen som ska öppnas. Om detta tas med måste även id:t för iOS-appbutiken tas med.
exampleApp://content/page
iOS app store ID Detta används för att kontrollera om användaren har installerat appen på sin enhet före djuplänkning. Det rekommenderas om målsidan för din iOS-app ger en bättre upplevelse än webbplatsens målsida och du inte har stöd för universella länkar för iOS-djuplänkning. Detta värde är ett heltal. Om detta tas med måste även iOS-applänken tas med. 12345678

*Obligatoriskt

**Obligatoriskt om du inte använder Final URL.

Jobb
Attribut Specifikation Exempelvärden Kan visas i annonsen
Job ID* matchar objektets id-parameter Godtycklig följd av bokstäver och siffror. Id:t måste vara unikt och matcha värdena i Google-taggen. 1255
Location ID matchar händelseparametern location_id Godtycklig följd av bokstäver och siffror. Id-sekvensen (Job ID + Location ID eller bara Location ID) måste vara unik. MTV
Title* Högst 25 tecken (12 för dubbelbyte-språk) Programutvecklare Används
Final URL Upgraded URLs Samma domän som din webbplats. Börjar med ”http://” eller ”https://”. http://www.example.com/jobs

Image URL

(rekommenderas starkt)

PNG (rekommenderas), JPG eller GIF. JPG- och GIF-filer måste sparas med en RGB-färgkod och en ICC-profil. 300 × 300 pixlar och 72 dpi rekommenderas. Max 11,4 MB och 6 miljoner pixlar. http://www.example.com/image.png Används
Subtitle Högst 25 tecken (12 för dubbelbyte-språk) Nivå II Används

Description

(rekommenderas starkt)

Högst 25 tecken (12 för dubbelbyte-språk) Använd dina tekniska kunskaper Används

Salary

(rekommenderas starkt)

Högst 25 tecken (12 för dubbelbyte-språk) 600 000 kr Används
Category Text Teknisk
Contextual keywords Text. Avgränsa sökorden med semikolon. Programutveckling jobb; Programvara jobb
Address Använd en av följande formateringsmetoder:
  • ort, delstatskod, land
  • fullständig adress med postnummer
  • latitud-longitud i formatet DDD
Avgränsa adressen med kommatecken. Se en lista över orter, regioner och länder i specifikationerna.
  • Mountain View, CA, USA
  • 123 Boulevard St, Mountain View, CA 94043
  • 41.40338, 2.17403

Tracking template Upgraded URLs Ta med eventuella ValueTrack-parametrar, anpassade parametrar eller spårningsomdirigeringar för din objektwebbadress. {lpurl}?usertype={_user}&ad={_adformatid}&src=google or http://redirect.com?url={lpurl}
Custom parameter Upgraded URLs Inkludera upp till tre nyckel:värde-par som fylls i automatiskt i klickwebbadressen. Ingen av dessa får överstiga 16 tecken eller 200 byte. Avgränsa nyckel:värde-par med semikolon. {_job}=1234;{_type}=engineering
Destination URL** Samma domän som din webbplats. Börjar med ”http://” eller ”https://”. http://example.com/jobs
Final mobile URL

Den mobiloptimerade målsidan för produkten om du har olika webbadresser för trafik från mobil- respektive datorwebben.

Om du för närvarande använder ValueTrack-parametern ”ifmobile” i dina webbadresser ska du se till att den inte orsakar problem om du bestämmer dig för att använda attributet ”final_mobile_url” i kombination med ValueTrack-parametern ”ifmobile”.

http://www.m.example.com/asp/sp.asp?id=1030
Similar Job IDs Stränglista över rekommenderade jobb-id:n som ska visas tillsammans med objektet. 1275,1285,1256

*Obligatoriskt

**Obligatoriskt om du inte använder Final URL.

Lokala erbjudanden
Attribut Specifikation Exempelvärden Kan visas i annonsen
Transaction ID* matchar objektets id-parameter Godtycklig följd av bokstäver och siffror. Id:t måste vara unikt och matcha värdena i Google-taggen. 1234
Deal name* Högst 25 tecken (12 för dubbelbyte-språk) 50% rabatt hos lokala livsmedelsbutiker Används
Final URL Upgraded URLs Samma domän som din webbplats. Börjar med ”http://” eller ”https://”. http://www.example.com/deals

Image URL

(rekommenderas starkt)

PNG (rekommenderas), JPG eller GIF. JPG- och GIF-filer måste sparas med en RGB-färgkod och en ICC-profil. 300 × 300 pixlar och 72 dpi rekommenderas. Max 11,4 MB och 6 miljoner pixlar. http://www.example.com/image.png Används
Subtitle Högst 25 tecken (12 för dubbelbyte-språk) Livsmedelsbutiker Används

Description

(rekommenderas starkt)

Högst 25 tecken (12 för dubbelbyte-språk) Spara pengar Används

Price

(rekommenderas starkt)

Belopp följt av alfabetisk valutakod enligt standarden ISO 4217. Använd ”.” som decimaltecken. 1 000 kr Används
Sale price Belopp följt av alfabetisk valutakod enligt standarden ISO 4217. Använd ”.” som decimaltecken. Värdet på Sale Price ska vara mindre än värdet på Price. 800 kr Används
Formatted price Valfria tecken. Om du tar med detta attribut i ditt flöde används det i stället för Price i annonsen. För att ge bättre resultat ska detta attribut användas tillsammans med Price. Detta rekommenderas inte om priserna ändras ofta.
  • Från 1 000 kr
  • 800–1 000 kr
Används
Formatted sale price Valfria tecken. Om detta ingår i ditt flöde kommer det här attributet att användas i din annons i stället för Sale price. Använd för bättre resultat detta attribut tillsammans med Sale price. Detta rekommenderas inte om priserna ändras ofta.
  • På rea för 800 kr
  • 600–800 kr
Används
Address Använd en av följande formateringsmetoder:
  • ort, delstatskod, land
  • fullständig adress med postnummer
  • latitud-longitud i formatet DDD
Avgränsa adressen med kommatecken. Se en lista över orter, regioner och länder i specifikationerna.
  • Mountain View, CA, USA
  • 123 Boulevard St, Mountain View, CA 94043
  • 41.40338, 2.17403

Category Text Mat
Contextual keywords Text. Avgränsa sökorden med semikolon. Livsmedelskuponger; Rabatt på livsmedel
Tracking template Upgraded URLs Ta med eventuella ValueTrack-parametrar, anpassade parametrar eller spårningsomdirigeringar för din objektwebbadress. {lpurl}?usertype={_user}&ad={_adformatid}&src=google or http://redirect.com?url={lpurl}
Custom parameter Upgraded URLs Inkludera upp till tre nyckel:värde-par som fylls i automatiskt i klickwebbadressen. Ingen av dessa får överstiga 16 tecken eller 200 byte. Avgränsa nyckel:värde-par med semikolon. {_vendor}=LocalGrocer;{_type}=promotion
Destination URL** Samma domän som din webbplats. Börjar med ”http://” eller ”https://”. http://example.com/deals
Final mobile URL

Den mobiloptimerade målsidan för produkten om du har olika webbadresser för trafik från mobil- respektive datorwebben.

Om du för närvarande använder ValueTrack-parametern ”ifmobile” i dina webbadresser ska du se till att den inte orsakar problem om du bestämmer dig för att använda attributet ”final_mobile_url” i kombination med ValueTrack-parametern ”ifmobile”.

http://www.m.example.com/asp/sp.asp?id=1030
Similar Deal IDs Stränglista över id:n för lokala erbjudanden som ska visas tillsammans med detta objekt. 1234,1235,1236
Android app link

Lägger till en djuplänk för Android i formatet *android-app://{package_id}/{scheme}/{host_path}*.

Beskrivning för fält:

• package_id: Det app-id som anges i Android-appbutiken.
  • scheme: Schemat som skickas med till appen. Det kan vara http, https eller ett anpassat schema.
  • host_path: Identifierar det specifika innehållet i appen.
http://example.com/gizmos?1234 → android-app://com.example.android/http/example.com/gizmos?1234
iOS app link

Lägger till en djuplänk för iOS i formatet *{scheme}://{host}/{path}*.

Beskrivning för fält:

• scheme: Anger för iOS vilken app som ska öppnas.
  • host: Anger vilken värd som ska öppnas i appen.
  • path: Anger ytterligare information om vilken plats i appen som ska öppnas. Om detta tas med måste även id:t för iOS-appbutiken tas med.
exampleApp://content/page
iOS app store ID Detta används för att kontrollera om användaren har installerat appen på sin enhet före djuplänkning. Det rekommenderas om målsidan för din iOS-app ger en bättre upplevelse än webbplatsens målsida och du inte har stöd för universella länkar för iOS-djuplänkning. Detta värde är ett heltal. Om detta tas med måste även iOS-applänken tas med. 12345678

*Obligatoriskt

**Obligatoriskt om du inte använder Final URL.

Fastigheter
Attribut Specifikation Exempelvärden Kan visas i annonsen
Listing ID* matchar objektets id-parameter Godtycklig följd av bokstäver och siffror. Id:t måste vara unikt och matcha värdena i Google-taggen. mtv_12345
Listing name* Högst 25 tecken (12 för dubbelbyte-språk) Boulevard Bungalow Används
Final URL Upgraded URLs Samma domän som din webbplats. Börjar med ”http://” eller ”https://”. http://www.example.com/realestate

Image URL

(rekommenderas starkt)

PNG (rekommenderas), JPG eller GIF. JPG- och GIF-filer måste sparas med en RGB-färgkod och en ICC-profil. 300 × 300 pixlar och 72 dpi rekommenderas. Max 11,4 MB och 6 miljoner pixlar. http://www.example.com/image.png Används
City name Högst 25 tecken (12 för dubbelbyte-språk) Mountain View, Kalifornien Används

Description

(rekommenderas starkt)

Högst 25 tecken (12 för dubbelbyte-språk) 3 sovrum, 2 badrum, 146 kvm Används

Price

(rekommenderas starkt)

Belopp följt av alfabetisk valutakod enligt standarden ISO 4217. Använd ”.” som decimaltecken. 60 000 kr Används
Property type Text Hus
Listing type Text Till salu
Contextual keywords Text. Avgränsa sökorden med semikolon. Till salu; Hus till salu
Address Använd en av följande formateringsmetoder:
  • ort, delstatskod, land
  • fullständig adress med postnummer
  • latitud-longitud i formatet DDD
Avgränsa adressen med kommatecken. Se en lista över orter, regioner och länder i specifikationerna.
  • Mountain View, CA, USA
  • 123 Boulevard St, Mountain View, CA 94043
  • 41.40338, 2.17403

Tracking template Upgraded URLs Ta med eventuella ValueTrack-parametrar, anpassade parametrar eller spårningsomdirigeringar för din objektwebbadress. {lpurl}?usertype={_user}&ad={_adformatid}&src=google or http://redirect.com?url={lpurl}
Custom parameter Upgraded URLs Inkludera upp till tre nyckel:värde-par som fylls i automatiskt i klickwebbadressen. Ingen av dessa får överstiga 16 tecken eller 200 byte. Avgränsa nyckel:värde-par med semikolon. {_ptype}=condo;{_type}=sale
Destination URL** Samma domän som din webbplats. Börjar med ”http://” eller ”https://”. http://example.com/realestate
Final mobile URL

Den mobiloptimerade målsidan för produkten om du har olika webbadresser för trafik från mobil- respektive datorwebben.

Om du för närvarande använder ValueTrack-parametern ”ifmobile” i dina webbadresser ska du se till att den inte orsakar problem om du bestämmer dig för att använda attributet ”final_mobile_url” i kombination med ValueTrack-parametern ”ifmobile”.

http://www.m.example.com/asp/sp.asp?id=1030
Similar Listing IDs Stränglista över rekommenderade produktinformations-id:n som ska visas tillsammans med objektet. mtv_12345,mtv_12350,mtv_12355

*Obligatoriskt

**Obligatoriskt om du inte använder Final URL.

Detaljhandel

Du måste ha ett Google Merchant Center-konto för att kunna skapa produktflöden för detaljhandel.

Obs! I länder där Shopping-annonser inte är tillgängliga går det inte att skapa dynamiska remarketingkampanjer med Google Merchant Center. Använd istället företagsinformationsflöden med företagstypen Anpassad.
Resor
Attribut Specifikation Exempelvärden Kan visas i annonsen
Destination ID* matchar objektets id-parameter Godtycklig följd av bokstäver och siffror. Id:t måste vara unikt och matcha värdena i Google-taggen. PAR
Origin ID matchar händelseparametern ursprung Godtycklig följd av bokstäver och siffror. Id-följden (till exempel mål-id + ursprungs-id eller bara ursprungs-id) måste vara unik. LON
Title* Högst 25 tecken (12 för dubbelbyte-språk) Boka tågbiljett Används
Final URL Upgraded URLs Samma domän som din webbplats. Börjar med ”http://” eller ”https://”. http://www.example.com/travel

Image URL

(rekommenderas starkt)

PNG (rekommenderas), JPG eller GIF. JPG- och GIF-filer måste sparas med en RGB-färgkod och en ICC-profil. 300 × 300 pixlar och 72 dpi rekommenderas. Max 11,4 MB och 6 miljoner pixlar. http://www.example.com/image.png Används
Destination name Högst 25 tecken (12 för dubbelbyte-språk) Paris Används
Origin name Högst 25 tecken (12 för dubbelbyte-språk) London Används

Price

(rekommenderas starkt)

Belopp följt av alfabetisk valutakod enligt standarden ISO 4217. Använd ”.” som decimaltecken. 1 000 kr Används
Sale price Belopp följt av alfabetisk valutakod enligt standarden ISO 4217. Använd ”.” som decimaltecken. Värden på Sale price ska vara mindre än värden på Price. 800 kr Används
Formatted price Valfria tecken. Om du tar med detta attribut i ditt flöde används det i stället för Price i annonsen. För att ge bättre resultat ska detta attribut användas tillsammans med Price. Detta rekommenderas inte om priserna ändras ofta.
  • Från 1 000 kr
  • 800–1 000 kr
Används
Formatted sale price Valfria tecken. Om detta ingår i ditt flöde kommer det här attributet att användas i din annons i stället för Sale price. Använd för bättre resultat detta attribut tillsammans med Sale price. Detta rekommenderas inte om priserna ändras ofta.
  • På rea för 800 kr
  • 600–800 kr
Används
Category Text Express
Contextual keywords Text. Avgränsa sökorden med semikolon. tåg Paris; Paris transport
Destination address Använd en av följande formateringsmetoder:
  • ort, delstatskod, land
  • fullständig adress med postnummer
  • latitud-longitud i formatet DDD
Avgränsa adressen med kommatecken. Se en lista över orter, regioner och länder i specifikationerna.
  • Mountain View, CA, USA
  • 123 Boulevard St, Mountain View, CA 94043
  • 41.40338, 2.17403

Tracking template Upgraded URLs Ta med eventuella ValueTrack-parametrar, anpassade parametrar eller spårningsomdirigeringar för din objektwebbadress. {lpurl}?usertype={_user}&ad={_adformatid}&src=google or http://redirect.com?url={lpurl}
Custom parameter Upgraded URLs Inkludera upp till tre nyckel:värde-par som fylls i automatiskt i klickwebbadressen. Ingen av dessa får överstiga 16 tecken eller 200 byte. Avgränsa nyckel:värde-par med semikolon. {_dest}= LON;{_type}=international
Destination URL** Samma domän som din webbplats. Börjar med ”http://” eller ”https://”. http://example.com/travel
Final mobile URL

Den mobiloptimerade målsidan för produkten om du har olika webbadresser för trafik från mobil- respektive datorwebben.

Om du för närvarande använder ValueTrack-parametern ”ifmobile” i dina webbadresser ska du se till att den inte orsakar problem om du bestämmer dig för att använda attributet ”final_mobile_url” i kombination med ValueTrack-parametern ”ifmobile”.

http://www.m.example.com/asp/sp.asp?id=1030
Similar Destination IDs Stränglista över rekommenderade destinations-id:n som ska visas tillsammans med objektet. PAR,LON
Android app link

Lägger till en djuplänk för Android i formatet *android-app://{package_id}/{scheme}/{host_path}*.

Beskrivning för fält:

• package_id: Det app-id som anges i Android-appbutiken.
  • scheme: Schemat som skickas med till appen. Det kan vara http, https eller ett anpassat schema.
  • host_path: Identifierar det specifika innehållet i appen.
http://example.com/gizmos?1234 → android-app://com.example.android/http/example.com/gizmos?1234
iOS app link

Lägger till en djuplänk för iOS i formatet *{scheme}://{host}/{path}*.

Beskrivning för fält:

• scheme: Anger för iOS vilken app som ska öppnas.
  • host: Anger vilken värd som ska öppnas i appen.
  • path: Anger ytterligare information om vilken plats i appen som ska öppnas. Om detta tas med måste även id:t för iOS-appbutiken tas med.
exampleApp://content/page
iOS app store ID Detta används för att kontrollera om användaren har installerat appen på sin enhet före djuplänkning. Det rekommenderas om målsidan för din iOS-app ger en bättre upplevelse än webbplatsens målsida och du inte har stöd för universella länkar för iOS-djuplänkning. Detta värde är ett heltal. Om detta tas med måste även iOS-applänken tas med. 12345678

*Obligatoriskt

**Obligatoriskt om du inte använder Final URL.

Anpassad

Använd endast flödet Anpassat om de andra verksamhetstyperna inte passar dina produkter eller tjänster.

Attribut Specifikation Exempelvärden Kan visas i annonsen
ID* matchar objektets id-parameter Godtycklig följd av bokstäver och siffror. Id:t måste vara unikt och matcha värdena i Google-taggen. Sedan
ID2 matchar händelseparameterns location_id Godtycklig följd av bokstäver och siffror. Id-följden (till exempel id + id2 eller bara id) måste vara unik. Röd
Item title* Högst 25 tecken (12 för dubbelbyte-språk) Sedan mellanstorlek Används
Final URL Upgraded URLs Samma domän som din webbplats. Börjar med ”http://” eller ”https://”. http://www.example.com/cars

Image URL

(rekommenderas starkt)

PNG (rekommenderas), JPG eller GIF. JPG- och GIF-filer måste sparas med en RGB-färgkod och en ICC-profil. 300 × 300 pixlar och 72 dpi rekommenderas. Max 11,4 MB och 6 miljoner pixlar. http://www.example.com/image.png Används
Item subtitle Högst 25 tecken (12 för dubbelbyte-språk) Till salu i Mountain View Används

Item description

(rekommenderas starkt)

Högst 25 tecken (12 för dubbelbyte-språk) Populäraste bilmodellen Används
Item category Text Sedanbilar

Price

(rekommenderas starkt)

Belopp följt av alfabetisk valutakod enligt standarden ISO 4217. Använd ”.” som decimaltecken. 200 000 kr Används
Sale price Belopp följt av alfabetisk valutakod enligt standarden ISO 4217. Använd ”.” som decimaltecken. Värden på Sale price ska vara mindre än värden på Price. 150 000 kr Används
Formatted price Valfria tecken. Om du tar med detta attribut i ditt flöde används det i stället för Price i annonsen. För att ge bättre resultat ska detta attribut användas tillsammans med Price. Detta rekommenderas inte om priserna ändras ofta.
  • Från 200 000 kr
  • 200 000 kr
  • 150 000–200 000 kr
Används
Formatted sale price Valfria tecken. Om detta ingår i ditt flöde kommer det här attributet att användas i din annons i stället för Sale price. Använd för bättre resultat detta attribut tillsammans med Sale price. Detta rekommenderas inte om priserna ändras ofta.
  • På rea för 150 000 kr
  • 150 000 kr
  • 120 000–150 000 kr
Används
Contextual keywords Text. Avgränsa sökorden med semikolon. Sedan; fyrdörrars sedan
Item address Använd en av följande formateringsmetoder:
  • ort, delstatskod, land
  • fullständig adress med postnummer
  • latitud-longitud i formatet DDD
Avgränsa adressen med kommatecken. Se en lista över orter, regioner och länder i specifikationerna.
  • Mountain View, CA, USA
  • 123 Boulevard St, Mountain View, CA 94043
  • 41.40338, 2.17403

Tracking template Upgraded URLs Ta med eventuella ValueTrack-parametrar, anpassade parametrar eller spårningsomdirigeringar för din objektwebbadress. {lpurl}?usertype={_user}&ad={_adformatid}&src=google or http://redirect.com?url={lpurl}
Custom parameter Upgraded URLs Inkludera upp till tre nyckel:värde-par som fylls i automatiskt i klickwebbadressen. Ingen av dessa får överstiga 16 tecken eller 200 byte. Avgränsa nyckel:värde-par med semikolon. {_model}=CarModel;{_type}=sedan
Destination URL** Samma domän som din webbplats. Börjar med ”http://” eller ”https://”. http://example.com/cars
Final mobile URL

Den mobiloptimerade målsidan för produkten om du har olika webbadresser för trafik från mobil- respektive datorwebben.

Om du för närvarande använder ValueTrack-parametern ”ifmobile” i dina webbadresser ska du se till att den inte orsakar problem om du bestämmer dig för att använda attributet ”final_mobile_url” i kombination med ValueTrack-parametern ”ifmobile”.

http://www.m.example.com/asp/sp.asp?id=1030
Similar IDs Stränglista över rekommenderade id:n som ska visas tillsammans med objektet

Sedan,Röd

Android app link

Lägger till en djuplänk för Android i formatet *android-app://{package_id}/{scheme}/{host_path}*.

Beskrivning för fält:

• package_id: Det app-id som anges i Android-appbutiken.
  • scheme: Schemat som skickas med till appen. Det kan vara http, https eller ett anpassat schema.
  • host_path: Identifierar det specifika innehållet i appen.
http://example.com/gizmos?1234 → android-app://com.example.android/http/example.com/gizmos?1234
iOS app link

Lägger till en djuplänk för iOS i formatet *{scheme}://{host}/{path}*.

Beskrivning för fält:

• scheme: Anger för iOS vilken app som ska öppnas.
  • host: Anger vilken värd som ska öppnas i appen.
  • path: Anger ytterligare information om vilken plats i appen som ska öppnas. Om detta tas med måste även id:t för iOS-appbutiken tas med.
exampleApp://content/page
iOS app store ID Detta används för att kontrollera om användaren har installerat appen på sin enhet före djuplänkning. Det rekommenderas om målsidan för din iOS-app ger en bättre upplevelse än webbplatsens målsida och du inte har stöd för universella länkar för iOS-djuplänkning. Detta värde är ett heltal. Om detta tas med måste även iOS-applänken tas med. 12345678

*Obligatoriskt

**Obligatoriskt om du inte använder Final URL.

Skapa och ladda upp ett nytt flöde

Börja med att skapa flödet offline som en fil med formatet .CSV, .TSV, .XLS eller XLSX, och ladda upp den i avsnittet Företagsdata i ditt konto. Om du är detaljhandlare ska du ladda upp produktflödet i Google Merchant Center.

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på verktygsikonen Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Företagsinformation.
  3. Klicka på Dataflöden högst upp.
  4. Klicka på plusknappen , välj Flöde för dynamiska annonser och välj sedan din företagstyp.
  5. Klicka på Välj en fil från datorn och bifoga flödesfilen.
  6. Klicka på Använd.
Obs! Kontrollera att flödet inte innehåller några fel när du har laddat upp det. Fel i bilder och adresser kanske inte visas förrän efter tre till fyra timmar.

Du kan också använda Google Ads API (AdWords-API) om du vill hämta, lägga till, uppdatera och ta bort objekt i flödet.

Använd inte stora bokstäver i ditt flöde eftersom dina annonser inte godkänns om du gör det. Till exempel tillåts "Vår nya klocka" men inte "VÅR NYA KLOCKA".

Flödet, taggen och kampanjen får inte använda eller samla in personuppgifter eller känsliga uppgifter om webbplats- eller appbesökarna. Läs mer om Googles policyer för anpassade annonser.

Nya och uppdaterade objekt i flödet genomgår en granskning, där vi kontrollerar att de är lämpliga för användarna enligt våra annonseringspolicyer. Objekten i flödet granskas inte förrän dina kampanjer och annonser har aktiverats, och används inte i dina annonser förrän de har godkänts. De flesta flödesobjekt granskas inom tre arbetsdagar.

Åtgärda problem med flödet

När ett objekt i flödet inte är tillgängligt eller inte följer specifikationerna visas det inte i annonserna. Felet kanske syns så snart du har laddat upp flödet. Om det inte gör det bör du kontrollera tre till fyra timmar efter att flödet har bearbetats.

Korrigera objekt i flödet genom att börja med att kontrollera företagstypen (ovan) i specifikationerna. Du kan redigera objektet direkt i avsnittet Företagsinformation i ditt konto, eller redigera objektet offline och ladda upp flödet igen i Företagsinformation.

Objekt med statusen Väntar på granskning

Objekt kan ha statusen Väntar på granskning när du har laddat upp ditt flöde av följande orsaker:

• Kampanjen är inte aktiv: Detta måste finnas i din dynamiska remarketingkampanj innan vi kan börja granska om dataflödet följer policyerna:
    • ett aktivt konto med korrekta faktureringsuppgifter
    • en aktiv annonsgrupp
    • aktiverade responsiva annonser
    • ett aktivt flöde som är kopplat till kampanjen
  • Flödet är nytt: Det kan ta upp till fyra arbetsdagar (eller längre beroende på webbplatstrafiken) innan policygranskningen kan slutföras.
  • Objektet får inte tillräckligt med taggträffar: Kontrollera att taggen är korrekt implementerad. Läs mer om verifieringar och varningar i Google-taggen.
    Obs!
    • Produkter där Google-taggen har registrerat många besök granskas först. Det kan därför ta längre tid innan produkter med lite trafik granskas.
    • Produkter helt utan besök granskas inte.
Fel efter att du har laddat upp flödet
Felmeddelande Problem Åtgärd
Obligatoriska attribut saknas Obligatoriska attribut (kolumner) saknas i flödet. Lägg till alla obligatoriska attribut (kolumner).
Ogiltiga attribut Flödet innehåller onödiga attribut (kolumner) som inte följer specifikationerna. Ta bort onödiga attribut (kolumner).
Ogiltigt prisformat Priset anges inte med alfabetisk valutakod enligt ISO 4217. Lägg till valutakoden enligt ISO 4217 efter priset.
Ogiltig webbadress Webbadressen börjar inte med ”http://” eller ”https://”. Lägg till ”http://” eller ”https://” före webbadressen.
Ogiltiga innehållsbaserade sökord Listan över innehållsbaserade sökord avgränsas inte med semikolon. Avgränsa innehållsbaserade sökord med semikolon.
Fel efter att flödet har bearbetats
Felmeddelande Problem Åtgärd
Bilden är inte tillgänglig Vårt system kan inte komma åt bilden. Servern som är värd för bilden kanske blockerar åtkomst eller tar för lång tid för att tillåta åtkomst. Placera bilden hos en värd med åtkomst.
Ogiltigt bildformat Bilden är inte av standardfiltyp eller i standardformat. Konvertera bilden till png-, jpg-, jpeg- eller gif-format och spara den i RGB-färgkod med en ICC-profil bifogad.
Ogiltig bildstorlek Bilden är för stor. Förminska bilden:
  • Rekommenderad bildstorlek: 300 × 300 pixlar
  • Rekommenderad upplösning: 72 dpi
  • Största filstorlek: 11,4 MB
  • Maximalt antal pixlar: 6 miljoner pixlar
Ogiltigt adressformat Adressen är felaktigt formaterad. Använd en av följande formateringsmetoder:
  • ort, delstatskod, land
  • fullständig adress med postnummer
  • latitud-longitud i formatet DDD
Avgränsa adressen med kommatecken. Se en lista över orter, regioner och länder i specifikationerna.
Filen laddades inte ned på grund av SSL-fel Problem med webbplatsens SSL-certifikat hindrar vårt system från att ladda ned bilden. Kontrollera ditt SSL-certifikat med ett onlineverktyg eller byt till webbadresser som inte använder webbplatsens SSL-certifikat.