Dynamische remarketing: een feed maken voor uw responsieve advertenties

Sommige adverteerders die standaard dynamische advertenties gebruiken, zien vanaf nu suggesties voor responsieve advertenties in hun dynamische campagnes. Deze advertenties blijven onderbroken tot ze worden beoordeeld en aangezet. Responsieve advertenties hebben een gestroomlijnd configuratieproces en kunnen de algemene prestaties van dynamische remarketingcampagnes verbeteren.

Bestaande standaard dynamische advertenties zijn alleen-lezen in het nieuwe, verbeterde Google Ads, maar worden nog wel weergegeven (tenzij ze door de adverteerder worden onderbroken).

Zet YouTube-ondertiteling aan voor ondertiteling in uw eigen taal. Selecteer het icoon Instellingen Afbeelding van icoon voor YouTube-instellingen onderaan de videospeler, selecteer Ondertiteling en kies dan uw taal.

Bij dynamische remarketing maakt u een feed van al uw producten of services met bijbehorende kenmerken, zoals unieke ID's, afbeeldingen en prijzen. Aan de hand van de feedgegevens, die worden gebruikt om responsieve advertenties te maken, wordt de meest relevante informatie in deze advertenties weergegeven aan mensen die uw website eerder hebben bezocht.

Dynamic flight ad

Er zijn verschillende typen feeds voor verschillende typen bedrijven. Zo zal een luchtvaartmaatschappij een vluchtenfeed maken. Mensen die de website van de luchtvaartmaatschappij hebben bezocht, krijgen dan bijvoorbeeld advertenties te zien die toegesneden zijn op de vluchten waarnaar ze hebben gezocht, die ze hebben bekeken of die ze begonnen waren te boeken.

In dit artikel:

Informatie over feeds

Zet YouTube-ondertiteling aan voor ondertiteling in uw eigen taal. Selecteer het icoon Instellingen Afbeelding van icoon voor YouTube-instellingen onderaan de videospeler, selecteer Ondertiteling en kies dan uw taal.

Als u een feed maakt, maakt u eigenlijk een database van producten en services die in uw responsieve advertenties kunnen worden gebruikt. Hier volgen een paar items die de luchtvaartmaatschappij uit het bovenstaande voorbeeld in haar feed met vluchten zou kunnen opnemen:

Bestemmings-ID Vluchtbeschrijving Uiteindelijke URL Prijs van vlucht
SFO Boek uw vlucht http://example.com/flights_SFO € 900,00
BOS Boek uw vlucht http://example.com/flights_BOS € 650,00
  • Voor uw feed maakt u een bestand van het type csv, tsv, xls of xlsx. Vervolgens uploadt u het bestand naar Google Ads.
  • De rijen bevatten de producten of services.
  • De kolommen bevatten de kenmerken van de items die u opneemt (zoals de unieke ID, de prijs en de beschrijving). De letters en spaties ervan moeten voldoen aan de bijbehorende specificaties. Het is belangrijk om ID's op te nemen in uw feed, omdat deze door uw Google-tag worden gebruikt om de mensen op uw lijsten te koppelen aan de producten die ze hebben bekeken.
  • Als u uw feed al naar Google Ads heeft geüpload, maar u wilt nog een kolom toevoegen, dan moet u een nieuwe feed maken.
  • Als u producten of services heeft die in verschillende markten beschikbaar zijn, maakt u voor elke taal en valuta een aparte feed.
  • 'Bedrijfsgegevens' ondersteunt UTF-8, UTF-16 en UTF-32 (u kunt het beste UTF-8 gebruiken) De gegevens kunnen tussen deze indelingen worden omgezet zonder kwaliteitsverlies. Bedrijfsgegevens biedt geen ondersteuning voor UTF7, UTF1, UTF-EBCDIC, SCSU, BOCU, GB-18030, Latin 1 en ISO-8859-1.
  • Het aantal feeds en feeditems dat u per account kunt maken, is beperkt. Ontdek meer informatie over limieten voor uw Google Ads-account.

Feedtemplates en specificaties downloaden voor uw type bedrijf

Voor verschillende soorten bedrijven zijn er verschillende soorten feeds. Kies een type feed dat geschikt is voor uw producten of services. U maakt een feed die overeenkomt met het type bedrijf dat u heeft geselecteerd toen u uw campagne voor dynamische remarketing heeft opgezet. Gebruik alleen een feed van het type Aangepast als geen van de andere bedrijfstypen bij uw producten of services past.

Opmerking: De koppen voor de kenmerken moeten blijven zoals ze zijn om ervoor te zorgen dat feedtemplates correct worden gelezen. In niet-Engelse feeds moeten de koppen voor de kenmerken eveneens hun oorspronkelijke Engelse waarden behouden, anders herkent het systeem ze niet.

Onderwijs
Kenmerk Specificatie Voorbeeldwaarden Kan in advertentie worden weergegeven
Programma-ID* komt overeen met de id-parameter van het item-object Een willekeurige reeks letters en cijfers. ID's moeten uniek zijn en overeenkomen met de waarden in uw Google-tag. 1255
Locatie-ID komt overeen met de gebeurtenisparameter location_id Een willekeurige reeks letters en cijfers. De ID-reeks (bijvoorbeeld programma-ID + locatie-ID of alleen locatie-ID) moet uniek zijn. Mountain View
Programmanaam* Maximaal 25 tekens (12 voor double-byte-talen). Verpleegkunde Gebruikt
Schoolnaam Maximaal 25 tekens (12 voor double-byte-talen). Opleiding Verpleegkunde Mountain View Gebruikt
Uiteindelijke URL Geüpgradede URL's Hetzelfde domein als uw website. Begint met 'http://' of 'https://' http://example.com/nursing
Thumbnail image URL Png (aanbevolen), jpg of gif. Jpg- en gif-bestanden moeten worden opgeslagen in RGB-kleurcode met een ICC-profiel. 300 x 300 pixels en 72 dpi worden aanbevolen. Maximaal 11,4 MB en 6 miljoen pixels. http://www.example.com/thumbnail.png Gebruikt
Afbeeldings-URL Idem als hierboven. http://www.example.com/image.png
Studiegebied Maximaal 25 tekens (12 voor double-byte-talen). Gezondheid Gebruikt
Programmabeschrijving Maximaal 25 tekens (12 voor double-byte-talen). Diploma Verpleegkunde Gebruikt
Contextuele zoekwoorden Tekst. Gebruik puntkomma's om meerdere zoekwoorden van elkaar te scheiden. Diploma Verpleegkunde; Mountain View
Adres Gebruik een van de volgende notaties:
  • Plaats, staatcode, land
  • Volledig adres inclusief postcode
  • Breedte-/lengtegraad in DDD-notatie
Gebruik komma's om de adresdelen van elkaar te scheiden. Bekijk deze specificaties voor plaatsen, regio's en landen.
  • Mountain View, Californië, Verenigde Staten
  • 123 Boulevard St, Mountain View, CA 94043
  • 41.40338, 2.17403

Trackingtemplate Geüpgradede URL's Geef alle ValueTrack-parameters, aangepaste parameters of trackingsomleidingen op voor de URL van uw item. {lpurl}?usertype={_user}&ad={_adformatid}&src=google or http://redirect.com?url={lpurl}
Aangepaste parameter Geüpgradede URL's Neem maximaal 3 sleutel/waardeparen op, die automatisch worden ingevuld in de klik-URL. Deze mogen niet groter zijn dan 16 tekens of 200 bytes. Gebruik een puntkomma om sleutel/waardeparen van elkaar te scheiden. De sleutel moet alfanumeriek zijn (alleen letters en cijfers). {_program}=verpleegkunde;{_type}=diploma
Bestemmings-URL** Hetzelfde domein als uw website. Begint met 'http://' of 'https://' http://example.com/nursing
Uiteindelijke mobiele URL

De voor mobiele apparaten geoptimaliseerde bestemmingspagina van uw product als u verschillende URL's heeft voor internetverkeer via mobiele apparaten en desktops.

Als u momenteel de ValueTrack-parameter 'ifmobile' in uw URL's gebruikt, zorgt u ervoor dat deze geen problemen veroorzaakt als u besluit het kenmerk 'final_mobile_url' te gebruiken in combinatie met de ValueTrack-parameter 'ifmobile'.

http://www.m.example.com/asp/sp.asp?id=1030
Vergelijkbare programma-ID's Tekenreekslijst met aanbevolen programma-ID's die samen met dit item worden weergegeven. 1275,1285,1255

*Vereist

**Vereist als u 'Final URL' niet gebruikt

Vluchten
Kenmerk Specificatie Voorbeeldwaarden Kan in advertentie worden weergegeven
Bestemmings-ID* komt overeen met de id-parameter van het item-object Een willekeurige reeks letters en cijfers. ID's moeten uniek zijn en overeenkomen met de waarden in uw Google-tag. PAR
ID van vertrekpunt komt overeen met de gebeurtenisparameter van de bestemming

Een willekeurige reeks letters en cijfers.

De ID-reeks (bijvoorbeeld bestemmings-ID + herkomst-ID) moet uniek zijn.

LON
Beschrijving van vlucht* Maximaal 25 tekens (12 voor double-byte-talen). Boek uw ticket Gebruikt
Uiteindelijke URL Geüpgradede URL's Hetzelfde domein als uw website. Begint met 'http://' of 'https://' http://example.com/flights

Afbeeldings-URL

(ten zeerste aanbevolen)

Png (aanbevolen), jpg of gif. Jpg- en gif-bestanden moeten worden opgeslagen in RGB-kleurcode met een ICC-profiel. 300 x 300 pixels en 72 dpi worden aanbevolen. Maximaal 11,4 MB en 6 miljoen pixels. http://www.example.com/image.png Gebruikt
Naam van bestemming Maximaal 25 tekens (12 voor double-byte-talen). Parijs
Naam van vertrekpunt Maximaal 25 tekens (12 voor double-byte-talen). Londen

Prijs van vlucht

(ten zeerste aanbevolen)

Bedrag gevolgd door de alfabetische valutacode in ISO 4217-standaardnotatie. Gebruik '.' als decimaalteken. € 100,00 Gebruikt
Uitverkoopprijs voor vlucht Bedrag gevolgd door de alfabetische valutacode in ISO 4217-standaardnotatie. Gebruik '.' als decimaalteken. De waarden voor 'Uitverkoopprijs van vlucht' moeten lager zijn dan voor 'Prijs van vlucht'. € 80,00 Gebruikt
Opgemaakte prijs Alle tekens. Als u dit kenmerk heeft opgenomen in uw feed, wordt het in uw advertentie gebruikt in plaats van Prijs. Voor betere resultaten gebruikt u dit kenmerk samen met Prijs. Dit raden we niet aan als de prijzen regelmatig veranderen.
  • Vanaf € 100,00
  • € 80 - 100
Gebruikt
Opgemaakte uitverkoopprijs Alle tekens. Als u dit kenmerk heeft opgenomen in uw feed, wordt het in uw advertentie gebruikt in plaats van Uitverkoopprijs. Voor betere resultaten gebruikt u dit kenmerk samen met Uitverkoopprijs. Dit raden we niet aan als de prijzen regelmatig veranderen.
  • In de uitverkoop voor € 80,00
  • € 60 - 80
Gebruikt
Trackingtemplate Geüpgradede URL's Geef alle ValueTrack-parameters, aangepaste parameters of trackingsomleidingen op voor de URL van uw item. {lpurl}?usertype={_user}&ad={_adformatid}&src=google or http://redirect.com?url={lpurl}
Aangepaste parameter Geüpgradede URL's Neem maximaal 3 sleutel/waardeparen op, die automatisch worden ingevuld in de klik-URL. Deze mogen niet groter zijn dan 16 tekens of 200 bytes. Gebruik een puntkomma om sleutel/waardeparen van elkaar te scheiden. {_dest}=PAR;{_type}=internationaal
Bestemmings-URL** Hetzelfde domein als uw website. Begint met 'http://' of 'https://' http://example.com/flights
Uiteindelijke mobiele URL

De voor mobiele apparaten geoptimaliseerde bestemmingspagina van uw product als u verschillende URL's heeft voor internetverkeer via mobiele apparaten en desktops.

Als u momenteel de ValueTrack-parameter 'ifmobile' in uw URL's gebruikt, zorgt u ervoor dat deze geen problemen veroorzaakt als u besluit het kenmerk 'final_mobile_url' te gebruiken in combinatie met de ValueTrack-parameter 'ifmobile'.

http://www.m.example.com/asp/sp.asp?id=1030
Vergelijkbare bestemmings-ID's Tekenreekslijst met aanbevolen bestemmings-ID's die samen met dit item worden weergegeven. PAR,LON
Link naar Android-app

Voegt een deep link voor Android toe die er als volgt uitziet: *android-app://{package_id}/{scheme}/{host_path}*.

Beschrijving van veld:

• package_id: App-ID zoals vermeld in de Android Play Store.
  • scheme: Het schema voor de app. Dit kan een HTTP-, HTTPS- of aangepast schema zijn.
  • host_path: Identificeert de specifieke content in uw app.
http://example.com/gizmos?1234 → android-app://com.example.android/http/example.com/gizmos?1234
iOS-app-link

Voegt een deep link voor iOS toe die er als volgt uitziet: *{scheme}://{host}/{path}*.

Beschrijving van veld:

• scheme: Geeft aan welke app iOS moet openen.
  • host: De host die moet worden geopend in de app.
  • path: Aanvullende informatie over de locatie in de app die moet worden geopend. Als dit kenmerk aanwezig is, moet ook 'ID van iOS App Store' aanwezig zijn.
exampleApp://content/page
ID van iOS App Store Dit kenmerk wordt gebruikt om te controleren of gebruikers de app op hun apparaat hebben geïnstalleerd voordat ze naar een specifieke pagina worden geleid. Het gebruik van dit kenmerk is aanbevolen als de bestemmingspagina van uw mobiele iOS-app een betere gebruikerservaring biedt dan de bestemmingspagina van uw website en u geen universele links ondersteunt voor deep links in iOS. Deze waarde is een geheel getal. Als dit kenmerk aanwezig is, moet ook 'iOS-app-link' aanwezig zijn. 12345678

*Vereist

**Vereist als u 'Final URL' niet gebruikt

Hotels en vakantiewoningen
Kenmerk Specificatie Voorbeeldwaarden Kan in advertentie worden weergegeven
Perceel-ID* komt overeen met de id-parameter van het item-object Een willekeurige reeks letters en cijfers. ID's moeten uniek zijn en overeenkomen met de waarden in uw Google-tag. 52639
Naam van hotel/vakantiewoning* Een willekeurige reeks letters en cijfers. ID's moeten uniek zijn. Mountain View Hotel Gebruikt
Uiteindelijke URL Geüpgradede URL's Hetzelfde domein als uw website. Begint met 'http://' of 'https://' http://www.example.com/hotel

Afbeeldings-URL

(ten zeerste aanbevolen)

Png (aanbevolen), jpg of gif. Jpg- en gif-bestanden moeten worden opgeslagen in RGB-kleurcode met een ICC-profiel. 300 x 300 pixels en 72 dpi worden aanbevolen. Maximaal 11,4 MB en 6 miljoen pixels. http://www.example.com/image.png Gebruikt
Naam van bestemming Maximaal 25 tekens (12 voor double-byte-talen). Downtown Mountain View Gebruikt

Beschrijving

(ten zeerste aanbevolen)

Maximaal 25 tekens (12 voor double-byte-talen). Nabij luchthaven SJC Gebruikt

Prijs

(ten zeerste aanbevolen)

Bedrag gevolgd door de alfabetische valutacode in ISO 4217-standaardnotatie. Gebruik '.' als decimaalteken. € 100,00 Gebruikt
Uitverkoopprijs Bedrag gevolgd door de alfabetische valutacode in ISO 4217-standaardnotatie. Gebruik '.' als decimaalteken. De waarden voor Uitverkoopprijs moeten lager zijn dan die voor Prijs. € 80,00 Gebruikt
Opgemaakte prijs Alle tekens. Als u dit kenmerk heeft opgenomen in uw feed, wordt het in uw advertentie gebruikt in plaats van Prijs. Voor betere resultaten gebruikt u dit kenmerk samen met Prijs. Dit raden we niet aan als de prijzen regelmatig veranderen.
  • Vanaf € 100,00
  • € 80 - 100
Gebruikt
Opgemaakte uitverkoopprijs Alle tekens. Als u dit kenmerk heeft opgenomen in uw feed, wordt het in uw advertentie gebruikt in plaats van Uitverkoopprijs. Voor betere resultaten gebruikt u dit kenmerk samen met Uitverkoopprijs. Dit raden we niet aan als de prijzen regelmatig veranderen.
  • In de uitverkoop voor € 80,00
  • € 60 - 80
Gebruikt
Sterbeoordeling Getal van 1 t/m 5. 3 Gebruikt
Categorie Tekst Hotelsuite Inhoud
Contextuele zoekwoorden Tekst. Gebruik puntkomma's om meerdere zoekwoorden van elkaar te scheiden. Mountain View "Hotels"; hotels in Californië
Adres Gebruik een van de volgende notaties:
  • Plaats, staatcode, land
  • Volledig adres inclusief postcode
  • Breedte-/lengtegraad in DDD-notatie
Gebruik komma's om de adresdelen van elkaar te scheiden. Bekijk deze specificaties voor plaatsen, regio's en landen.
  • Mountain View, Californië, Verenigde Staten
  • 123 Boulevard St, Mountain View, CA 94043
  • 41.40338, 2.17403

Trackingtemplate Geüpgradede URL's Geef alle ValueTrack-parameters, aangepaste parameters of trackingsomleidingen op voor de URL van uw item. {lpurl}?usertype={_user}&ad={_adformatid}&src=google or http://redirect.com?url={lpurl}
Aangepaste parameter Geüpgradede URL's Neem maximaal 3 sleutel/waardeparen op, die automatisch worden ingevuld in de klik-URL. Deze mogen niet groter zijn dan 16 tekens of 200 bytes. Gebruik een puntkomma om sleutel/waardeparen van elkaar te scheiden. {_hotelid}=12345;{_type}=resort
Bestemmings-URL** Hetzelfde domein als uw website. Begint met 'http://' of 'https://' http://example.com/hotel
Uiteindelijke mobiele URL

De voor mobiele apparaten geoptimaliseerde bestemmingspagina van uw product als u verschillende URL's heeft voor internetverkeer via mobiele apparaten en desktops.

Als u momenteel de ValueTrack-parameter 'ifmobile' in uw URL's gebruikt, zorgt u ervoor dat deze geen problemen veroorzaakt als u besluit het kenmerk 'final_mobile_url' te gebruiken in combinatie met de ValueTrack-parameter 'ifmobile'.

http://www.m.example.com/asp/sp.asp?id=1030
Vergelijkbare perceel-ID's Tekenreekslijst met aanbevolen perceel-ID's die samen met dit item worden weergegeven. 52639,52640,52641
Link naar Android-app

Voegt een deep link voor Android toe die er als volgt uitziet: *android-app://{package_id}/{scheme}/{host_path}*.

Beschrijving van veld:

• package_id: App-ID zoals vermeld in de Android Play Store.
  • scheme: Het schema voor de app. Dit kan een HTTP-, HTTPS- of aangepast schema zijn.
  • host_path: Identificeert de specifieke content in uw app.
http://example.com/gizmos?1234 → android-app://com.example.android/http/example.com/gizmos?1234
iOS-app-link

Voegt een deep link voor iOS toe die er als volgt uitziet: *{scheme}://{host}/{path}*.

Beschrijving van veld:

• scheme: Geeft aan welke app iOS moet openen.
  • host: De host die moet worden geopend in de app.
  • path: Aanvullende informatie over de locatie in de app die moet worden geopend. Als dit kenmerk aanwezig is, moet ook 'ID van iOS App Store' aanwezig zijn.
exampleApp://content/page
ID van iOS App Store Dit kenmerk wordt gebruikt om te controleren of gebruikers de app op hun apparaat hebben geïnstalleerd voordat ze naar een specifieke pagina worden geleid. Het gebruik van dit kenmerk is aanbevolen als de bestemmingspagina van uw mobiele iOS-app een betere gebruikerservaring biedt dan de bestemmingspagina van uw website en u geen universele links ondersteunt voor deep links in iOS. Deze waarde is een geheel getal. Als dit kenmerk aanwezig is, moet ook 'iOS-app-link' aanwezig zijn. 12345678

*Vereist

**Vereist als u 'Final URL' niet gebruikt

Vacatures
Kenmerk Specificatie Voorbeeldwaarden Kan in advertentie worden weergegeven
Vacature-ID* komt overeen met de id-parameter van het item-object Een willekeurige reeks letters en cijfers. ID's moeten uniek zijn en overeenkomen met de waarden in uw Google-tag. 1255
Locatie-ID komt overeen met de gebeurtenisparameter location_id Een willekeurige reeks letters en cijfers. De ID-reeks (vacature-ID + locatie-ID of alleen locatie-ID) moet uniek zijn. MTV
Titel* Maximaal 25 tekens (12 voor double-byte-talen). Software-engineer Gebruikt
Uiteindelijke URL Geüpgradede URL's Hetzelfde domein als uw website. Begint met 'http://' of 'https://' http://www.example.com/jobs

Afbeeldings-URL

(ten zeerste aanbevolen)

Png (aanbevolen), jpg of gif. Jpg- en gif-bestanden moeten worden opgeslagen in RGB-kleurcode met een ICC-profiel. 300 x 300 pixels en 72 dpi worden aanbevolen. Maximaal 11,4 MB en 6 miljoen pixels. http://www.example.com/image.png Gebruikt
Ondertitel Maximaal 25 tekens (12 voor double-byte-talen). Level II Gebruikt

Beschrijving

(ten zeerste aanbevolen)

Maximaal 25 tekens (12 voor double-byte-talen). Uw technische vaardigheden gebruiken Gebruikt

Salaris

(ten zeerste aanbevolen)

Maximaal 25 tekens (12 voor double-byte-talen). € 100.000 Gebruikt
Categorie Tekst Technisch
Contextuele zoekwoorden Tekst. Gebruik puntkomma's om meerdere zoekwoorden van elkaar te scheiden. Vacature software engineering; vacatures software
Adres Gebruik een van de volgende notaties:
  • Plaats, staatcode, land
  • Volledig adres inclusief postcode
  • Breedte-/lengtegraad in DDD-notatie
Gebruik komma's om de adresdelen van elkaar te scheiden. Bekijk deze specificaties voor plaatsen, regio's en landen.
  • Mountain View, Californië, Verenigde Staten
  • 123 Boulevard St, Mountain View, CA 94043
  • 41.40338, 2.17403

Trackingtemplate Geüpgradede URL's Geef alle ValueTrack-parameters, aangepaste parameters of trackingsomleidingen op voor de URL van uw item. {lpurl}?usertype={_user}&ad={_adformatid}&src=google or http://redirect.com?url={lpurl}
Aangepaste parameter Geüpgradede URL's Neem maximaal 3 sleutel/waardeparen op, die automatisch worden ingevuld in de klik-URL. Deze mogen niet groter zijn dan 16 tekens of 200 bytes. Gebruik een puntkomma om sleutel/waardeparen van elkaar te scheiden. {_job}=1234;{_type}=engineering
Bestemmings-URL** Hetzelfde domein als uw website. Begint met 'http://' of 'https://' http://example.com/jobs
Uiteindelijke mobiele URL

De voor mobiele apparaten geoptimaliseerde bestemmingspagina van uw product als u verschillende URL's heeft voor internetverkeer via mobiele apparaten en desktops.

Als u momenteel de ValueTrack-parameter 'ifmobile' in uw URL's gebruikt, zorgt u ervoor dat deze geen problemen veroorzaakt als u besluit het kenmerk 'final_mobile_url' te gebruiken in combinatie met de ValueTrack-parameter 'ifmobile'.

http://www.m.example.com/asp/sp.asp?id=1030
Vergelijkbare taak-ID's Tekenreekslijst met aanbevolen taak-ID's die samen met dit item worden weergegeven. 1275,1285,1256

*Vereist

**Vereist als u 'Final URL' niet gebruikt

Lokale aanbiedingen
Kenmerk Specificatie Voorbeeldwaarden Kan in advertentie worden weergegeven
Aanbiedings-ID* komt overeen met de id-parameter van het item-object Een willekeurige reeks letters en cijfers. ID's moeten uniek zijn en overeenkomen met de waarden in uw Google-tag. 1234
Naam van aanbieding* Maximaal 25 tekens (12 voor double-byte-talen). 50% korting bij lokale supermarkten Gebruikt
Uiteindelijke URL Geüpgradede URL's Hetzelfde domein als uw website. Begint met 'http://' of 'https://' http://www.example.com/deals

Afbeeldings-URL

(ten zeerste aanbevolen)

Png (aanbevolen), jpg of gif. Jpg- en gif-bestanden moeten worden opgeslagen in RGB-kleurcode met een ICC-profiel. 300 x 300 pixels en 72 dpi worden aanbevolen. Maximaal 11,4 MB en 6 miljoen pixels. http://www.example.com/image.png Gebruikt
Ondertitel Maximaal 25 tekens (12 voor double-byte-talen). Levensmiddelen Gebruikt

Beschrijving

(ten zeerste aanbevolen)

Maximaal 25 tekens (12 voor double-byte-talen). Voordelige boodschappen Gebruikt

Prijs

(ten zeerste aanbevolen)

Bedrag gevolgd door de alfabetische valutacode in ISO 4217-standaardnotatie. Gebruik '.' als decimaalteken. € 100,00 Gebruikt
Uitverkoopprijs Bedrag gevolgd door de alfabetische valutacode in ISO 4217-standaardnotatie. Gebruik '.' als decimaalteken. De waarden voor Uitverkoopprijs moeten lager zijn dan die voor Prijs. € 80,00 Gebruikt
Opgemaakte prijs Alle tekens. Als u dit kenmerk heeft opgenomen in uw feed, wordt het in uw advertentie gebruikt in plaats van Prijs. Voor betere resultaten gebruikt u dit kenmerk samen met Prijs. Dit raden we niet aan als de prijzen regelmatig veranderen.
  • Vanaf € 100,00
  • € 80 - 100
Gebruikt
Opgemaakte uitverkoopprijs Alle tekens. Als u dit kenmerk heeft opgenomen in uw feed, wordt het in uw advertentie gebruikt in plaats van Uitverkoopprijs. Voor betere resultaten gebruikt u dit kenmerk samen met Uitverkoopprijs. Dit raden we niet aan als de prijzen regelmatig veranderen.
  • In de uitverkoop voor € 80,00
  • € 60 - 80
Gebruikt
Adres Gebruik een van de volgende notaties:
  • Plaats, staatcode, land
  • Volledig adres inclusief postcode
  • Breedte-/lengtegraad in DDD-notatie
Gebruik komma's om de adresdelen van elkaar te scheiden. Bekijk deze specificaties voor plaatsen, regio's en landen.
  • Mountain View, Californië, Verenigde Staten
  • 123 Boulevard St, Mountain View, CA 94043
  • 41.40338, 2.17403

Categorie Tekst Levensmiddelen
Contextuele zoekwoorden Tekst. Gebruik puntkomma's om meerdere zoekwoorden van elkaar te scheiden. Besparen boodschappen voordeelcheques; goedkope boodschappen
Trackingtemplate Geüpgradede URL's Geef alle ValueTrack-parameters, aangepaste parameters of trackingsomleidingen op voor de URL van uw item. {lpurl}?usertype={_user}&ad={_adformatid}&src=google or http://redirect.com?url={lpurl}
Aangepaste parameter Geüpgradede URL's Neem maximaal 3 sleutel/waardeparen op, die automatisch worden ingevuld in de klik-URL. Deze mogen niet groter zijn dan 16 tekens of 200 bytes. Gebruik een puntkomma om sleutel/waardeparen van elkaar te scheiden. {_vendor}=lokalesuper;{_type}=actie
Bestemmings-URL** Hetzelfde domein als uw website. Begint met 'http://' of 'https://' http://example.com/deals
Uiteindelijke mobiele URL

De voor mobiele apparaten geoptimaliseerde bestemmingspagina van uw product als u verschillende URL's heeft voor internetverkeer via mobiele apparaten en desktops.

Als u momenteel de ValueTrack-parameter 'ifmobile' in uw URL's gebruikt, zorgt u ervoor dat deze geen problemen veroorzaakt als u besluit het kenmerk 'final_mobile_url' te gebruiken in combinatie met de ValueTrack-parameter 'ifmobile'.

http://www.m.example.com/asp/sp.asp?id=1030
Vergelijkbare aanbiedings-ID's Tekenreekslijst met aanbevolen lokale aanbiedings-ID's die samen met dit item worden weergegeven. 1234,1235,1236
Link naar Android-app

Voegt een deep link voor Android toe die er als volgt uitziet: *android-app://{package_id}/{scheme}/{host_path}*.

Beschrijving van veld:

• package_id: App-ID zoals vermeld in de Android Play Store.
  • scheme: Het schema voor de app. Dit kan een HTTP-, HTTPS- of aangepast schema zijn.
  • host_path: Identificeert de specifieke content in uw app.
http://example.com/gizmos?1234 → android-app://com.example.android/http/example.com/gizmos?1234
iOS-app-link

Voegt een deep link voor iOS toe die er als volgt uitziet: *{scheme}://{host}/{path}*.

Beschrijving van veld:

• scheme: Geeft aan welke app iOS moet openen.
  • host: De host die moet worden geopend in de app.
  • path: Aanvullende informatie over de locatie in de app die moet worden geopend. Als dit kenmerk aanwezig is, moet ook 'ID van iOS App Store' aanwezig zijn.
exampleApp://content/page
ID van iOS App Store Dit kenmerk wordt gebruikt om te controleren of gebruikers de app op hun apparaat hebben geïnstalleerd voordat ze naar een specifieke pagina worden geleid. Het gebruik van dit kenmerk is aanbevolen als de bestemmingspagina van uw mobiele iOS-app een betere gebruikerservaring biedt dan de bestemmingspagina van uw website en u geen universele links ondersteunt voor deep links in iOS. Deze waarde is een geheel getal. Als dit kenmerk aanwezig is, moet ook 'iOS-app-link' aanwezig zijn. 12345678

*Vereist

**Vereist als u 'Final URL' niet gebruikt

Onroerend goed
Kenmerk Specificatie Voorbeeldwaarden Kan in advertentie worden weergegeven
Vermeldings-ID* komt overeen met de id-parameter van het item-object Een willekeurige reeks letters en cijfers. ID's moeten uniek zijn en overeenkomen met de waarden in uw Google-tag. mtv_12345
Vermeldingsnaam* Maximaal 25 tekens (12 voor double-byte-talen). Boulevard-bungalow Gebruikt
Uiteindelijke URL Geüpgradede URL's Hetzelfde domein als uw website. Begint met 'http://' of 'https://' http://www.example.com/realestate

Afbeeldings-URL

(ten zeerste aanbevolen)

Png (aanbevolen), jpg of gif. Jpg- en gif-bestanden moeten worden opgeslagen in RGB-kleurcode met een ICC-profiel. 300 x 300 pixels en 72 dpi worden aanbevolen. Maximaal 11,4 MB en 6 miljoen pixels. http://www.example.com/image.png Gebruikt
Plaatsnaam Maximaal 25 tekens (12 voor double-byte-talen). Mountain View, Californië Gebruikt

Beschrijving

(ten zeerste aanbevolen)

Maximaal 25 tekens (12 voor double-byte-talen). 3 sl.k, 2 badk., 326 m² Gebruikt

Prijs

(ten zeerste aanbevolen)

Bedrag gevolgd door de alfabetische valutacode in ISO 4217-standaardnotatie. Gebruik '.' als decimaalteken. € 6000,00 Gebruikt
Accommodatietype Tekst Woonhuis
Vermeldingstype Tekst Te koop
Contextuele zoekwoorden Tekst. Gebruik puntkomma's om meerdere zoekwoorden van elkaar te scheiden. Te koop; koopwoningen
Adres Gebruik een van de volgende notaties:
  • Plaats, staatcode, land
  • Volledig adres inclusief postcode
  • Breedte-/lengtegraad in DDD-notatie
Gebruik komma's om de adresdelen van elkaar te scheiden. Bekijk deze specificaties voor plaatsen, regio's en landen.
  • Mountain View, Californië, Verenigde Staten
  • 123 Boulevard St, Mountain View, CA 94043
  • 41.40338, 2.17403

Trackingtemplate Geüpgradede URL's Geef alle ValueTrack-parameters, aangepaste parameters of trackingsomleidingen op voor de URL van uw item. {lpurl}?usertype={_user}&ad={_adformatid}&src=google or http://redirect.com?url={lpurl}
Aangepaste parameter Geüpgradede URL's Neem maximaal 3 sleutel/waardeparen op, die automatisch worden ingevuld in de klik-URL. Deze mogen niet groter zijn dan 16 tekens of 200 bytes. Gebruik een puntkomma om sleutel/waardeparen van elkaar te scheiden. {_ptype}=woonhuis;{_type}=verkoop
Bestemmings-URL** Hetzelfde domein als uw website. Begint met 'http://' of 'https://' http://example.com/realestate
Uiteindelijke mobiele URL

De voor mobiele apparaten geoptimaliseerde bestemmingspagina van uw product als u verschillende URL's heeft voor internetverkeer via mobiele apparaten en desktops.

Als u momenteel de ValueTrack-parameter 'ifmobile' in uw URL's gebruikt, zorgt u ervoor dat deze geen problemen veroorzaakt als u besluit het kenmerk 'final_mobile_url' te gebruiken in combinatie met de ValueTrack-parameter 'ifmobile'.

http://www.m.example.com/asp/sp.asp?id=1030
Vergelijkbare vermeldings-ID's Tekenreekslijst met aanbevolen vermeldings-ID's die samen met dit item worden weergegeven. mtv_12345,mtv_12350,mtv_12355

*Vereist

**Vereist als u 'Final URL' niet gebruikt

Detailhandel

Als u productfeeds voor uw detailhandelsbedrijf wilt maken, heeft u een Google Merchant Center-account nodig.

Opmerking: Voor landen waar Shopping-advertenties niet beschikbaar zijn, kan Google Merchant Center niet worden gebruikt om dynamische remarketingcampagnes te maken. Gebruik in plaats daarvan bedrijfsgegevensfeeds met het bedrijfstype Aangepast.
Reizen
Kenmerk Specificatie Voorbeeldwaarden Kan in advertentie worden weergegeven
Bestemmings-ID* komt overeen met de id-parameter van het item-object Een willekeurige reeks letters en cijfers. ID's moeten uniek zijn en overeenkomen met de waarden in uw Google-tag. PAR
ID van vertrekpunt komt overeen met de gebeurtenisparameter van het vertrekpunt Een willekeurige reeks letters en cijfers. De ID-reeks (bijvoorbeeld bestemmings-ID + ID van vertrekpunt of alleen ID van vertrekpunt) moet uniek zijn. LON
Titel* Maximaal 25 tekens (12 voor double-byte-talen). Boek uw treinkaartje Gebruikt
Uiteindelijke URL Geüpgradede URL's Hetzelfde domein als uw website. Begint met 'http://' of 'https://' http://www.example.com/travel

Afbeeldings-URL

(ten zeerste aanbevolen)

Png (aanbevolen), jpg of gif. Jpg- en gif-bestanden moeten worden opgeslagen in RGB-kleurcode met een ICC-profiel. 300 x 300 pixels en 72 dpi worden aanbevolen. Maximaal 11,4 MB en 6 miljoen pixels. http://www.example.com/image.png Gebruikt
Naam van bestemming Maximaal 25 tekens (12 voor double-byte-talen). Parijs Gebruikt
Naam van vertrekpunt Maximaal 25 tekens (12 voor double-byte-talen). Londen Gebruikt

Prijs

(ten zeerste aanbevolen)

Bedrag gevolgd door de alfabetische valutacode in ISO 4217-standaardnotatie. Gebruik '.' als decimaalteken. 100,00 EUR Gebruikt
Uitverkoopprijs Bedrag gevolgd door de alfabetische valutacode in ISO 4217-standaardnotatie. Gebruik '.' als decimaalteken. De waarden voor Uitverkoopprijs moeten lager zijn dan die voor Prijs. 80,00 EUR Gebruikt
Opgemaakte prijs Alle tekens. Als u dit kenmerk heeft opgenomen in uw feed, wordt het in uw advertentie gebruikt in plaats van Prijs. Voor betere resultaten gebruikt u dit kenmerk samen met Prijs. Dit raden we niet aan als de prijzen regelmatig veranderen.
  • Vanaf € 100,00
  • € 80 - 100
Gebruikt
Opgemaakte uitverkoopprijs Alle tekens. Als u dit kenmerk heeft opgenomen in uw feed, wordt het in uw advertentie gebruikt in plaats van Uitverkoopprijs. Voor betere resultaten gebruikt u dit kenmerk samen met Uitverkoopprijs. Dit raden we niet aan als de prijzen regelmatig veranderen.
  • In de uitverkoop voor € 80,00
  • € 60 - 80
Gebruikt
Categorie Tekst Express
Contextuele zoekwoorden Tekst. Gebruik puntkomma's om meerdere zoekwoorden van elkaar te scheiden. Parijs trein; vervoer Parijs
Bestemmingsadres Gebruik een van de volgende notaties:
  • Plaats, staatcode, land
  • Volledig adres inclusief postcode
  • Breedte-/lengtegraad in DDD-notatie
Gebruik komma's om de adresdelen van elkaar te scheiden. Bekijk deze specificaties voor plaatsen, regio's en landen.
  • Mountain View, Californië, Verenigde Staten
  • 123 Boulevard St, Mountain View, CA 94043
  • 41.40338, 2.17403

Trackingtemplate Geüpgradede URL's Geef alle ValueTrack-parameters, aangepaste parameters of trackingsomleidingen op voor de URL van uw item. {lpurl}?usertype={_user}&ad={_adformatid}&src=google or http://redirect.com?url={lpurl}
Aangepaste parameter Geüpgradede URL's Neem maximaal 3 sleutel/waardeparen op, die automatisch worden ingevuld in de klik-URL. Deze mogen niet groter zijn dan 16 tekens of 200 bytes. Gebruik een puntkomma om sleutel/waardeparen van elkaar te scheiden. {_dest}= LON;{_type}=internationaal
Bestemmings-URL** Hetzelfde domein als uw website. Begint met 'http://' of 'https://' http://example.com/travel
Uiteindelijke mobiele URL

De voor mobiele apparaten geoptimaliseerde bestemmingspagina van uw product als u verschillende URL's heeft voor internetverkeer via mobiele apparaten en desktops.

Als u momenteel de ValueTrack-parameter 'ifmobile' in uw URL's gebruikt, zorgt u ervoor dat deze geen problemen veroorzaakt als u besluit het kenmerk 'final_mobile_url' te gebruiken in combinatie met de ValueTrack-parameter 'ifmobile'.

http://www.m.example.com/asp/sp.asp?id=1030
Vergelijkbare bestemmings-ID's Tekenreekslijst met aanbevolen bestemmings-ID's die samen met dit item worden weergegeven. PAR,LON
Link naar Android-app

Voegt een deep link voor Android toe die er als volgt uitziet: *android-app://{package_id}/{scheme}/{host_path}*.

Beschrijving van veld:

• package_id: App-ID zoals vermeld in de Android Play Store.
  • scheme: Het schema voor de app. Dit kan een HTTP-, HTTPS- of aangepast schema zijn.
  • host_path: Identificeert de specifieke content in uw app.
http://example.com/gizmos?1234 → android-app://com.example.android/http/example.com/gizmos?1234
iOS-app-link

Voegt een deep link voor iOS toe die er als volgt uitziet: *{scheme}://{host}/{path}*.

Beschrijving van veld:

• scheme: Geeft aan welke app iOS moet openen.
  • host: De host die moet worden geopend in de app.
  • path: Aanvullende informatie over de locatie in de app die moet worden geopend. Als dit kenmerk aanwezig is, moet ook 'ID van iOS App Store' aanwezig zijn.
exampleApp://content/page
ID van iOS App Store Dit kenmerk wordt gebruikt om te controleren of gebruikers de app op hun apparaat hebben geïnstalleerd voordat ze naar een specifieke pagina worden geleid. Het gebruik van dit kenmerk is aanbevolen als de bestemmingspagina van uw mobiele iOS-app een betere gebruikerservaring biedt dan de bestemmingspagina van uw website en u geen universele links ondersteunt voor deep links in iOS. Deze waarde is een geheel getal. Als dit kenmerk aanwezig is, moet ook 'iOS-app-link' aanwezig zijn. 12345678

*Vereist

**Vereist als u 'Final URL' niet gebruikt

Aangepast

Gebruik alleen een feed van het type Aangepast als geen van de andere bedrijfstypen bij uw producten of services past.

Kenmerk Specificatie Voorbeeldwaarden Kan in advertentie worden weergegeven
ID* komt overeen met de id-parameter van het item-object Een willekeurige reeks letters en cijfers. ID's moeten uniek zijn en overeenkomen met de waarden in uw Google-tag. Sedan
ID2 komt overeen met de gebeurtenisparameter location_id Een willekeurige reeks letters en cijfers. De ID-reeks (bijvoorbeeld ID + ID2 of alleen ID) moet uniek zijn. Rood
Itemtitel* Maximaal 25 tekens (12 voor double-byte-talen). Mid-size sedan Gebruikt
Uiteindelijke URL Geüpgradede URL's Hetzelfde domein als uw website. Begint met 'http://' of 'https://' http://www.example.com/cars

Afbeeldings-URL

(ten zeerste aanbevolen)

Png (aanbevolen), jpg of gif. Jpg- en gif-bestanden moeten worden opgeslagen in RGB-kleurcode met een ICC-profiel. 300 x 300 pixels en 72 dpi worden aanbevolen. Maximaal 11,4 MB en 6 miljoen pixels. http://www.example.com/image.png Gebruikt
Nadere aanduiding van item Maximaal 25 tekens (12 voor double-byte-talen). Te koop in Mountain View Gebruikt

Beschrijving van item

(ten zeerste aanbevolen)

Maximaal 25 tekens (12 voor double-byte-talen). Populair+ste middenklasser Gebruikt
Categorie van item Tekst Sedans

Prijs

(ten zeerste aanbevolen)

Bedrag gevolgd door de alfabetische valutacode in ISO 4217-standaardnotatie. Gebruik '.' als decimaalteken. € 20.000,00 Gebruikt
Uitverkoopprijs Bedrag gevolgd door de alfabetische valutacode in ISO 4217-standaardnotatie. Gebruik '.' als decimaalteken. De waarden voor Uitverkoopprijs moeten lager zijn dan die voor Prijs. € 15.000,00 Gebruikt
Opgemaakte prijs Alle tekens. Als u dit kenmerk heeft opgenomen in uw feed, wordt het in uw advertentie gebruikt in plaats van Prijs. Voor betere resultaten gebruikt u dit kenmerk samen met Prijs. Dit raden we niet aan als de prijzen regelmatig veranderen.
  • Vanaf € 20.000,00
  • € 20.000
  • € 15.000 - 20.000
Gebruikt
Opgemaakte uitverkoopprijs Alle tekens. Als u dit kenmerk heeft opgenomen in uw feed, wordt het in uw advertentie gebruikt in plaats van Uitverkoopprijs. Voor betere resultaten gebruikt u dit kenmerk samen met Uitverkoopprijs. Dit raden we niet aan als de prijzen regelmatig veranderen.
  • In de uitverkoop voor € 15.000,00
  • € 15K
  • € 12.000 - 15.000
Gebruikt
Contextuele zoekwoorden Tekst. Gebruik puntkomma's om meerdere zoekwoorden van elkaar te scheiden. Sedans; 4-deurs sedan
Adres van item Gebruik een van de volgende notaties:
  • Plaats, staatcode, land
  • Volledig adres inclusief postcode
  • Breedte-/lengtegraad in DDD-notatie
Gebruik komma's om de adresdelen van elkaar te scheiden. Bekijk deze specificaties voor plaatsen, regio's en landen.
  • Mountain View, Californië, Verenigde Staten
  • 123 Boulevard St, Mountain View, CA 94043
  • 41.40338, 2.17403

Trackingtemplate Geüpgradede URL's Geef alle ValueTrack-parameters, aangepaste parameters of trackingsomleidingen op voor de URL van uw item. {lpurl}?usertype={_user}&ad={_adformatid}&src=google or http://redirect.com?url={lpurl}
Aangepaste parameter Geüpgradede URL's Neem maximaal 3 sleutel/waardeparen op, die automatisch worden ingevuld in de klik-URL. Deze mogen niet groter zijn dan 16 tekens of 200 bytes. Gebruik een puntkomma om sleutel/waardeparen van elkaar te scheiden. {_model}=automodel;{_type}=sedan
Bestemmings-URL** Hetzelfde domein als uw website. Begint met 'http://' of 'https://' http://example.com/cars
Uiteindelijke mobiele URL

De voor mobiele apparaten geoptimaliseerde bestemmingspagina van uw product als u verschillende URL's heeft voor internetverkeer via mobiele apparaten en desktops.

Als u momenteel de ValueTrack-parameter 'ifmobile' in uw URL's gebruikt, zorgt u ervoor dat deze geen problemen veroorzaakt als u besluit het kenmerk 'final_mobile_url' te gebruiken in combinatie met de ValueTrack-parameter 'ifmobile'.

http://www.m.example.com/asp/sp.asp?id=1030
Vergelijkbare ID's Tekenreekslijst met aanbevolen ID's die samen met dit item worden weergegeven.

Sedan,Rood

Link naar Android-app

Voegt een deep link voor Android toe die er als volgt uitziet: *android-app://{package_id}/{scheme}/{host_path}*.

Beschrijving van veld:

• package_id: App-ID zoals vermeld in de Android Play Store.
  • scheme: Het schema voor de app. Dit kan een HTTP-, HTTPS- of aangepast schema zijn.
  • host_path: Identificeert de specifieke content in uw app.
http://example.com/gizmos?1234 → android-app://com.example.android/http/example.com/gizmos?1234
iOS-app-link

Voegt een deep link voor iOS toe die er als volgt uitziet: *{scheme}://{host}/{path}*.

Beschrijving van veld:

• scheme: Geeft aan welke app iOS moet openen.
  • host: De host die moet worden geopend in de app.
  • path: Aanvullende informatie over de locatie in de app die moet worden geopend. Als dit kenmerk aanwezig is, moet ook 'ID van iOS App Store' aanwezig zijn.
exampleApp://content/page
ID van iOS App Store Dit kenmerk wordt gebruikt om te controleren of gebruikers de app op hun apparaat hebben geïnstalleerd voordat ze naar een specifieke pagina worden geleid. Het gebruik van dit kenmerk is aanbevolen als de bestemmingspagina van uw mobiele iOS-app een betere gebruikerservaring biedt dan de bestemmingspagina van uw website en u geen universele links ondersteunt voor deep links in iOS. Deze waarde is een geheel getal. Als dit kenmerk aanwezig is, moet ook 'iOS-app-link' aanwezig zijn. 12345678

*Vereist

**Vereist als u 'Final URL' niet gebruikt

Een nieuwe feed maken en uploaden

Eerst maakt u offline uw feed, als bestand van het type csv, tsv, xls of xlsx. Daarna uploadt u dit bestand naar het gedeelte Bedrijfsgegevens van uw account. Als u een detailhandelaar bent, kunt u uw productfeed uploaden via Google Merchant Center.

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik op Bedrijfsgegevens.
  3. Klik bovenaan op Datafeeds.
  4. Klik op de plusknop , ga naar 'Feed voor dynamische advertenties' en selecteer uw bedrijfstype.
  5. Klik op Selecteer een bestand vanaf uw computer en voeg uw feedbestand toe.
  6. Klik op Toepassen.
Opmerking: Controleer na het uploaden of er geen fouten in uw feed zitten. Meldingen over foutieve afbeeldingen of adressen verschijnen mogelijk pas na 3 tot 4 uur.

U kunt ook de Google Ads API (AdWords API) gebruiken om feeditems op te halen, toe te voegen, te updaten of te verwijderen.

Gebruik niet uitsluitend hoofdletters in uw feed. Als u dat wel doet, worden uw advertenties afgekeurd. Zo is 'Ons Nieuwe Horloge' wel toegestaan, maar 'ONS NIEUWE HORLOGE' niet.

Uw feed, tag en campagne mogen geen persoonlijke of gevoelige informatie gebruiken of verzamelen over bezoekers van sites of gebruikers van apps. Ontdek meer informatie over het Beleid voor gepersonaliseerd adverteren van Google.

Nieuwe en geüpdatete items in uw feed doorlopen een goedkeuringsprocedure, waarbij wordt gekeken of ze volgens ons advertentiebeleid geschikt zijn voor gebruikers. Items in uw feed worden pas beoordeeld nadat uw campagne en advertenties zijn aangezet en pas in uw advertenties gebruikt nadat ze zijn goedgekeurd. De meeste feeditems worden binnen 3 werkdagen beoordeeld.

Problemen met uw feed oplossen

Als een item in uw feed niet beschikbaar is of niet aan de specificaties voldoet, wordt het niet gebruikt in uw advertenties. U krijgt mogelijk foutmeldingen meteen na het uploaden van uw feed. Als dat niet het geval is, check dan 3 tot 4 uur nadat uw feed is verwerkt of er foutmeldingen zijn.

Kijk eerst naar de specificaties voor uw type bedrijf (zie hierboven) om problemen met items in uw feed op te lossen. U kunt items rechtstreeks bewerken in het gedeelte Bedrijfsgegevens van uw account of u kunt de items offline bewerken en de feed dan opnieuw uploaden naar Bedrijfsgegevens.

Items met de status Wacht op beoordeling

Items kunnen om de volgende redenen de status Wacht op beoordeling hebben nadat u uw feed heeft geüpload:

• Campagne is niet actief: De beleidsreview van de datafeed kan pas starten als uw dynamische remarketingcampagne het volgende bevat:
    • Een actief account met correcte factureringsgegevens
    • Een actieve advertentiegroep
    • Aangezette responsieve advertenties
    • Een actieve feed, gelinkt aan de campagne
  • Dit is een nieuwe feed: De beleidsreview kan tot 4 werkdagen duren (of langer, afhankelijk van het siteverkeer).
  • Items krijgen niet voldoende taghits: Zorg dat de tag correct is geïmplementeerd. Ontdek meer informatie over validaties en meldingen in de Google-tag.
    Opmerking:
    • Producten waarvoor de Google-tag een groot aantal bezoeken registreert, worden het eerst beoordeeld. Het kan daarom langer duren voordat producten met weinig verkeer zijn beoordeeld.
    • Producten die nooit zijn bezocht, worden niet beoordeeld.
Fouten na upload van de feed
Foutmelding Probleem Oplossing
Vereiste kenmerken ontbreken Er ontbreken verplichte kenmerken (kolommen) in de feed. Voeg alle verplichte kenmerken (kolommen) toe.
Ongeldige kenmerken De feed bevat onnodige kenmerken (kolommen) die niet aan de specificaties voldoen. Verwijder de onnodige kenmerken (kolommen).
Ongeldige prijsnotatie De alfabetische ISO4217-valutacode ontbreekt. Voeg de alfabetische ISO4217-valutacode toe aan de prijs.
Ongeldige URL De URL begint niet met 'http://' of 'https://'. Voeg 'http://' of 'https://' toe aan het begin van de URL.
Ongeldige contextuele zoekwoorden De contextuele zoekwoorden zijn niet door een puntkomma van elkaar gescheiden. Scheid de contextuele zoekwoorden van elkaar met een puntkomma.
Fouten nadat uw feed is verwerkt
Foutmelding Probleem Oplossing
Afbeelding niet gevonden Het systeem heeft geen toegang tot de afbeelding. De server waar de afbeelding is opgeslagen, weigert bijvoorbeeld de toegang of doet er te lang over om toegang te verlenen. Zet de afbeelding op een plaats waar deze toegankelijk is.
Ongeldige bestandsindeling De afbeelding is niet van een standaard bestandstype of heeft geen standaardindeling. Converteer de afbeelding naar png, jpg, jpeg of gif en sla deze op in RGB-kleurcode met een bijgevoegd ICC-profiel.
Ongeldig afbeeldingsformaat De afbeelding is te groot. Maak de afbeelding kleiner:
  • Aanbevolen afmetingen voor afbeeldingen: 300 x 300 pixels
  • Aanbevolen resolutie: 72 dpi
  • Maximale bestandsgrootte: 11,4 MB
  • Maximaal aantal pixels: 6 miljoen
Ongeldige adresnotatie Het adres is niet in de juiste notatie opgegeven. Gebruik een van de volgende notaties:
  • Plaats, staatcode, land
  • Volledig adres inclusief postcode
  • Breedte-/lengtegraad in DDD-notatie
Gebruik komma's om de adresdelen van elkaar te scheiden. Bekijk deze specificaties voor plaatsen, regio's en landen.
Afbeelding niet gedownload wegens SSL-fout Door problemen met het SSL-certificaat van uw website kan ons systeem de afbeelding niet downloaden. Check uw SSL-certificaat met een online tool. U kunt ook overschakelen naar URL's die het SSL-certificaat van uw website niet gebruiken.