Videokampanjat

Videokampanjoiden avulla voit mainostaa YouTube-videoissa sekä Googlen videokumppaneiden sivustoilla ja sovelluksissa. Tässä artikkelissa kerrotaan Videokampanjoiden eduista ja siitä, miten voit käyttää niitä liiketoimintatavoitteidesi saavuttamiseen.

Video ads formats, marketing objectives & campaign creations

Jos haluat nähdä tekstitykset omalla kielelläsi, laita YouTube-tekstitykset päälle. Klikkaa videosoittimen alareunasta Asetukset-kuvaketta Kuva YouTuben asetuskuvakkeesta ja valitse sitten "Tekstitykset" ja haluamasi kieli.

Edut

• Saavuta tavoitteesi: Kasvata myyntiä, houkuttele lisää liikennettä verkkosivustollesi ja paranna yrityksesi tunnettuutta luomalla Videokampanja.

• Tavoita oikea yleisö: Tavoita käyttäjiä YouTubessa sekä Googlen videokumppaneiden sivustoilla ja sovelluksissa kohdistamalla mainokset esimerkiksi aiheiden, avainsanojen ja demografisten tietojen perusteella.

• Mittaa menestystäsi: Selvitä, tavoittavatko mainoksesi haluamasi yleisön. Seuraa Google Ads ‑tililläsi katselukertoja, kuluja ja budjettitietoja.

Vinkki: Vertaa Videokampanjaa muihin kampanjatyyppeihin löytääksesi parhaan tavan saavuttaa tavoitteesi.

Näin se toimii

Kuva kaikista videomainosmuodoista

Voit luoda kiinnostavia Videokampanjoita käyttämällä useita mainosmuotoja, jotka aktivoivat asiakkaita eri tavoin YouTubessa sekä Googlen videokumppaneiden sivustoilla ja sovelluksissa.

• Ohitettavat In-Stream-mainokset näkyvät muiden videoiden edellä, aikana tai jälkeen. Katsoja voi halutessaan ohittaa mainoksen viiden sekunnin jälkeen.
  • Ei-ohitettavien In-Stream-mainosten avulla voit varmistaa, että koko viestisi tavoittaa käyttäjät. Mainos kestää enintään 15 sekuntia.
  • Puskurimainokset ovat lyhyitä videomainoksia, joilla voit tavoittaa enemmän asiakkaita sekä lisätä bränditietoisuutta lyhyen, mieleenpainuvan viestin avulla. Puskurimainos kestää enintään kuusi sekuntia, eikä sitä voi ohittaa.
  • In-Feed-videomainokset näkyvät vain YouTubessa, ja niiden avulla voit tavoittaa käyttäjiä siellä, missä he katsovat sisältöä. Mainoksen ulkoasu vaihtelee sen mukaan, mitä mainoskokoja ja mainosmuotoja sisällönjulkaisijat tukevat. Kun katsoja klikkaa mainoksen pikkukuvaa, video näkyy sen YouTube-katselusivulla tai ‑kanavasivulla.
  • Outstream-mainokset näkyvät Googlen videokumppaneiden sivustoilla ja sovelluksissa. Näitä mainoksia voi käyttää vain mobiililaitteilla ja tableteilla, ja käyttäjät voivat aloittaa niiden katsomisen helposti napauttamalla. Outstream-mainokset voivat lisätä bränditietoisuutta, sillä niiden avulla voit tavoittaa yleisöä myös YouTuben ulkopuolella.
  • Masthead-mainosten avulla voit esitellä brändiäsi, tuotettasi tai palveluasi videopohjaisella natiivimainosmuodolla, joka näkyy YouTuben etusivun fiidissä kaikilla laitteilla. Näitä mainoksia käyttämällä voit parantaa tavoittavuutta tai bränditietoisuutta merkittävästi, suunnitella ostot etukäteen huutokaupan käyttämisen sijaan ja saada paljon näkyvyyttä YouTuben etusivun fiidissä. Lue lisää YouTuben CPM Masthead ‑kampanjan luomisesta.

Huom. Jotkin ei‑ohitettavat In-Stream-mainokset ja puskurimainokset voivat näkyä myös YouTube TV:ssä, jos ne täyttävät ehdot. Lue lisää YouTube TV ‑mainoksista.

Milloin Videokampanjoita kannattaa käyttää?

• Kun haluat käyttää videomainoksia sekä YouTubessa että sen ulkopuolella.

• Riippumatta siitä, oletko uusi vai kokenut Google-mainostaja.

Videomainosten käyttäminen voi vaikuttaa monimutkaiselta, mutta todellisuudessa niiden luominen ja ylläpitäminen on helppoa. Voit käyttää oman YouTube-tilisi videoita, ja muiden Google Ads ‑kampanjoiden tapaan voit seurata videomainosten tuloksia ja tehdä muutoksia mainosten kohdistukseen.

Esimerkki

Olet juuri avannut uuden ravintolan ja haluat kertoa siitä potentiaalisille asiakkaille.

Videokampanjan avulla tavoitat käyttäjät, jotka selaavat ruoka-aiheisia verkkosivustoja, kuten tiettyjä ruokakulttuureita käsitteleviä blogeja tai ravintola-arvostelusivustoja. Voit myös tavoittaa käyttäjät, joiden katsomissa YouTube-videoissa käsitellään samantyyppisiä ruokia kuin mitä ravintolassasi tarjotaan.