Använda frekvenstak

Genom att ange ett frekvenstak kan du begränsa hur många gånger annonser visas för en och samma person. Du kan använda frekvenstak i displaykampanjer och videokampanjer.

I den här artikeln beskriver vi hur du använder frekvenstak i dina kampanjer.

Så fungerar det

Frekvenstaket fungerar på olika sätt beroende på kampanjtyp.

Displaykampanjer

• Du kan låta Google Ads optimera hur ofta dina annonser visas för användare eller ställa in ett frekvenstak manuellt för att hantera antalet exponeringar för kampanjen, annonsgruppen eller annonsen.
  • Tredjepartscookies används som standard, men om de inte är tillgängliga används förstapartscookies för att uppskatta antalet exponeringar.
  • Du kan bara ställa in frekvenstak i avsnittet Frekvenshantering i kampanjinställningarna. Du kan inte justera inställningarna för frekvenstak när du skapar en ny kampanj.
  • För displaykampanjer räknas endast synliga exponeringar in i frekvenstaket.

Videokampanjer

• Frekvenstak för videokampanjer kan bara ställas in på kampanjnivå. När du ställer in ett frekvenstak för en videokampanj anger du en gräns för dina videor i en kampanj under valda tidsintervall baserat på:
    • Exponeringar
    • Visningar
    • Både exponeringar och visningar
  • Om videor i en kampanj används i andra videokampanjer räknas även de andra kampanjernas exponeringar och visningar in i kampanjens frekvenstak.
  • När en användare nått frekvenstaket slutar Google att visa kampanjen för användaren. Det här gäller endast in stream- och bumperannonser i auktionen.

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Ange ett frekvenstak för en displaykampanj

Obs! Du kan ange frekvenstak för en displaykampanj först efter att du har skapat kampanjen. Du gör det i avsnittet Frekvenshantering i kampanjinställningarna.
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Kampanjer.
  4. Klicka på fliken Inställningar och välj en displaykampanj där du vill lägga till ett frekvenstak.
  5. Klicka på Fler inställningar.
  6. Välj Frekvenshantering och sedan hur ofta dina annonser ska visas för en och samma användare. Du kan välja att låta Google Ads optimera hur ofta dina annonser visas (rekommenderas) eller ange dina egna inställningar för frekvenstaket.
  7. Klicka på Spara.

Ange frekvenstak för en ny videokampanj

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Kampanjer.
  4. Klicka på plusknappen och välj Ny kampanj.
  5. Välj ett kampanjmål och klicka på Fortsätt.
  6. Välj en kampanjtyp.
  7. Klicka på Fortsätt.
  8. Klicka på Fler inställningar.
  9. Välj Frekvenstak.
    • Tak för exponeringsfrekvens: Begränsa hur många gånger annonser i kampanjen kan visas för en och samma användare.
    • Tak för visningsfrekvens: Begränsa hur många gånger annonser i kampanjen kan få en visning eller interaktion från en och samma användare.
  10. Ange tak för exponeringar eller visningar för kampanjen. Värdet måste vara ett heltal (till exempel 4, inte 4,5).
  11. Välj ett tidsintervall (per dag, vecka eller månad).
  12. Klicka på Skapa kampanj när du är klar.

Ange ett frekvenstak i en befintlig videokampanj

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Kampanjer.
  4. Klicka på fliken Inställningar och välj sedan den videokampanj du vill lägga till ett frekvenstak för.
  5. Klicka på Fler inställningar.
  6. Välj Frekvenstak.
    • Tak för exponeringsfrekvens: Begränsa hur många gånger annonser i kampanjen kan visas för en och samma användare.
    • Tak för visningsfrekvens: Begränsa hur många gånger annonser i kampanjen kan få en visning eller interaktion från en och samma användare.
  7. Ange tak för exponeringar eller visningar för kampanjen. Värdet måste vara ett heltal (till exempel 4, inte 4,5).
  8. Välj ett tidsintervall (per dag, vecka eller månad).
  9. Klicka på Spara.