Over reservering: plaatsingen van gereserveerde media op YouTube

Als u een adverteerder bent of een advertentiebureau heeft, kunt u specifieke plaatsingen tegen betaling reserveren als u wilt betalen op basis van het aantal vertoningen (kosten per 1000 vertoningen of CPM). Met reserveringscampagnes kunt u ook tegen een vaste prijs vertoningen kopen.

Adverteren op basis van reservering is met name geschikt voor uitbreiding van de merkbekendheid, als u een nieuw product of nieuwe service wilt aanbieden of als u een product of service heeft vernieuwd.

Over reserveringscampagnes

Het is nu mogelijk om YouTube-reserveringsadvertenties rechtstreeks te kopen via Reservering in Google Ads of via Meteen reserveren in Display & Video 360. Praat nu met uw Google-vertegenwoordiger om toegang en meer informatie te krijgen.

Uw Google-vertegenwoordiger kan u helpen toegang te krijgen tot CPM-masthead-campagnes in Google Ads. Neem contact op met uw Google-vertegenwoordiger als u een CPM-masthead-campagne wilt maken. Meer informatie over hoe u een CPM-masthead-campagne voor YouTube maakt

U koopt andere reserveringsproducten nog steeds via uw Google-vertegenwoordiger.

Voordelen van adverteren op basis van reservering

• Meer controle: U kunt vertoningen kopen tegen een vaste prijs.
  • Hoge zichtbaarheid: U kunt gegarandeerd dat uw advertentie bovenaan de YouTube Home-feed wordt geplaatst via de YouTube-masthead.
  • Premier voorraad: U heeft toegang tot YouTube Select en kunt prominente content targeten op YouTube. Meer informatie over YouTube Select
  • Merkbekendheid: U kunt een brede doelgroep bereiken.

Advertenties op basis van reservering kopen

Adverteerders en bureaus kunnen advertenties op basis van reservering kopen tegen vaste kosten per 1000 vertoningen. U kunt samenwerken met het advertentieteam van Google of uw campagne maken in Google Ads of Display & Video 360 Meteen reserveren om een schatting van het tarief en de vertoningsdoelen voor uw campagne te krijgen.

U kunt de volgende advertentie-indelingen kopen:

• InStream-advertentie die niet kan worden overgeslagen: Deze advertentie kan niet worden overgeslagen en wordt voor, tijdens of na een video afgespeeld. Deze indeling is ideaal als u een eenvoudige, krachtige boodschap wilt overbrengen en de zichtbaarheid wilt vergroten. Bij deze advertentie-indeling kan de vertoning niet worden overgeslagen en worden weergaven van de video niet geteld. Videoadvertenties die niet kunnen worden overgeslagen, mogen maximaal 15 of 30 seconden duren. Voor Display & Video 360 Meteen reserveren mogen videoadvertenties die niet kunnen worden overgeslagen, maximaal 60 seconden duren. Ontdek meer informatie over Meteen reserveren-deals van Display & Video 360 voor YouTube.
  • In-stream advertentie die kan worden overgeslagen: Deze advertentie wordt getoond als iemand een video start (preroll) of tijdens lange video's en kan na 5 seconden worden overgeslagen. Hoewel er geen lengtelimiet geldt voor in-stream advertenties die kunnen worden overgeslagen, presteren video's die korter dan 3 minuten duren meestal beter. Bij deze indeling worden weergaven van de YouTube-videoadvertentie geteld.
  • Shorts-advertenties: Advertenties in Shorts zijn video- of beeldadvertenties van 6 tot 60 seconden die kunnen worden overgeslagen en die tussen Shorts in de YouTube Shorts-feed worden getoond. Shorts-advertenties die deel uitmaken van de reservering, zijn beschikbaar met YouTube Select Shorts. Neem contact op met uw Google Ads-vertegenwoordiger voor meer informatie over hoe u reservering gebruikt om YouTube Shorts-advertenties te tonen.
  • Bumperadvertenties: Deze videoadvertenties kunnen niet worden overgeslagen en duren 6 seconden. Meer informatie over hoe u een videobereikcampagne met bumperadvertenties maakt
  • Masthead-advertentie: Deze videoadvertentie wordt bovenaan de YouTube-homepage getoond. De feed van de YouTube-homepage is een heel belangrijke bestemming voor kijkers. Met de masthead-indeling is uw advertentie optimaal zichtbaar op die pagina. Masthead-advertenties bieden een getarget bereik voor uw volledige campagne en beheeropties voor budget en frequentie. Gekochte masthead-advertenties zijn beschikbaar op YouTube via desktop, mobiele apps en de YouTube-app voor tv. Meer informatie over YouTube-masthead en hoe u een CPM-masthead-campagne op YouTube maakt.

Advertenties targeten

Voor reserveringsadvertenties die u kunt kopen zijn de volgende targetingopties voor content en doelgroep beschikbaar:

• YouTube Select: YouTube Select Line-ups zijn reserveringsproducten die in aanmerking komende klanten kunnen targeten op de populairste 5% van YouTube-kanalen met de meest betrokken doelgroepen in een bepaalde markt. Line-ups zijn alleen beschikbaar voor kanalen. Deze line-ups kunnen alleen worden getarget als u een eersteklas reserveringscampagne voor bereik maakt. Meer informatie over YouTube Select
  • Onderwerpen: Adverteerders kunnen kiezen uit onderwerpen voor YouTube-video's. U kunt bijvoorbeeld gereserveerde InStream-advertenties weergeven voor content die betrekking heeft op gezinsthema's. Targeting op onderwerp wordt niet ondersteund voor masthead-advertenties.
  • Interesses: Adverteerders kunnen kijkers met bepaalde interesses targeten, zoals sport en hobby's, op basis van het browsegedrag en eerder bekeken content.
  • Affiniteitsdoelgroepen: U kunt mensen bereiken die interesse hebben getoond in bepaalde onderwerpen en waarschijnlijk vaker soortgelijke content zullen bekijken. Met dit type targeting kunt u ook doelgroepen koppelen die vergelijkbaar zijn met doelgroepen die zijn getarget voor offline campagnes. Omvat ook aangepaste affiniteiten die u rechtstreeks in uw Google Ads-account kunt maken.
  • Demografie: U kunt klanten bereiken die waarschijnlijk behoren tot de demografische groepen die u kiest. U kunt bijvoorbeeld potentiële klanten bereiken op basis van langetermijnlevensfeiten of op basis van hun recente koopintentie.