Tietoja YouTuben varatuista sijoitteluista

Mainostajat ja mainostoimistot voivat ostaa sijoitteluita varauspohjalta Google Adsin huutokauppoihin osallistumisen sijaan. Tällöin maksu perustuu impressioiden määrään (tuhannen näyttökerran hinta) tai päiväkohtaiseen hintaan. Varauskampanjoissa näyttökertoja voi ostaa kiinteällä hinnalla.

Varauspohjainen mainonta on paras tapa edistää bränditietoisuutta, mainostaa uutta tuotetta tai palvelua tai mainostaa uudelleenbrändättyä tuotetta tai palvelua.

Tietoja varauskampanjoista

Varauskampanjat ovat saatavilla ainoastaan Google-myyjän kautta toisin kuin muut Google Adsin kampanjatyypit. Google-myyjä voi toimittaa sinulle kampanjan kehitysraportin, jonka perusteella voit tehdä kohdistusmuutoksia kampanjaasi.

Varauskampanjoilla on vähimmäiskulutusvaatimukset. Kampanjoiden rivikohtia ja mediasuunnitelmia koskevat vähimmäisvaatimukset vaihtelevat maasta toiseen, joten pyydä lisätietoja Google-myyjältäsi.

Huom. Jos aiot varata mastheadeja, käytä mastheadin esikatselutyökalua mainosaineiston suunnitteluun ja viimeistelyyn ennen sen lähettämistä Googlelle.

Varauspohjaisen mainonnan hyödyt

• Hintaan vaikuttaminen: Voit ostaa näyttökertoja kiinteällä hinnalla.
  • Hyvä näkyvyys: Voit varmistaa, että mainoksesi näkyy YouTuben etusivun yläosassa.
  • Bränditietoisuus: Voit tavoittaa laajan yleisön. Jos asiakkaasi esimerkiksi muuttaa imagoaan tai iskulausettaan tai kohdistaa mainontansa eri yleisölle, voit tavoittaa kampanjalla enemmän ihmisiä kuin huutokauppapohjaisella kampanjalla.

Varauspohjaisen mainonnan ostaminen

Mainostajat ja mainostoimistot voivat ostaa varausmainontaa kiinteällä tuhannen näyttökerran hinnalla tai kiinteällä päiväkohtaisella hinnalla. Voit saada Googlen mainontatiimiltä hinta-arvion ja määrittää yhteistyössä tiimin kanssa kampanjan näyttökertatavoitteet.

Muista seuraavat seikat:

• Tuhannen näyttökerran hintaan perustuva kampanja on varattava ja mainosaineistot toimitettava vähintään kolme arkipäivää ennen kampanjan alkamispäivää.
  • Päiväkohtaiseen hintaan perustuva kampanja on varattava kolme viikkoa etukäteen, ja mainosaineistot on toimitettava kolme arkipäivää ennen kampanjan alkamispäivää.

Seuraavia mainosmuotoja voi ostaa tuhannen näyttökerran hinnalla:

• Ei-ohitettava videomainos: Tämä on ei-ohitettava mainosmuoto, joka näytetään toisen videon edellä, aikana tai jälkeen. Valitse tämä muoto, jos haluat välittää käyttäjille yksinkertaisen, tehokkaan viestin ja saada näkyvyyttä. Mainosta ei voi ohittaa, eikä se lisää videon katselukertojen määrää. Vakiotyyppiset videomainokset voivat kestää enintään 15 tai 20 sekuntia. Videomainoksia, jotka kestävät 20 sekuntia, voidaan näyttää ainoastaan videoissa, joiden pituus on vähintään 10 minuuttia.
  • Ohitettava videomainos: Tämä ohitettava mainos näkyy, kun käyttäjä aloittaa videon katsomisen (videota edeltävä mainos). Mainoksen enimmäispituus on 60 minuuttia, ja sen voi ohittaa viiden sekunnin jälkeen. Tämä mainosmuoto lisää YouTube-videomainoksen katselukertojen määrää. Mainostaja maksaa jokaisesta tuhannesta näyttökerrasta riippumatta siitä, onko katsoja ohittanut mainoksen.
  • Masthead tuhannen näyttökerran hinnalla: Tämä videomainos näkyy YouTuben etusivun yläosassa. YouTuben etusivu saa valtavasti näkyvyyttä, ja Masthead-mainoksen avulla varmistat parhaan paikan tältä keskeiseltä sivulta. Ostamalla mastheadin tuhannen näyttökerran hinnalla voit tavoittaa laajan yleisön haluamallasi budjetilla ja näyttötiheydellä. Tuhannen näyttökerran hinnalla ostetut mastheadit ovat saatavilla YouTubessa tietokoneilla, mobiilisovelluksissa ja television YouTube-sovelluksessa.
  • Puskurimainos: Tämä on ei-ohitettava videomainos, joka kestää kuusi sekuntia. Lisätietoja videokampanjoista, joissa käytetään puskurimainoksia

Seuraavia mainosmuotoja voi ostaa päiväkohtaisella hinnalla:
  • Masthead päiväkohtaiselle hinnalla: Tämä videomainos näkyy YouTuben etusivun yläosassa. Päiväkohtaisella hinnalla ostetut mastheadit ovat saatavilla YouTubessa tietokoneilla ja mobiilisovelluksissa.

Huom. TV-ruuduille mastheadin voi varata ainoastaan tuhannen näyttökerran hinnalla.

Mainosten kohdistaminen

Tuhannen näyttökerran hinnalla ostetuille varausmainoksille on saatavilla seuraavat sisältö- ja yleisökohdistuksen vaihtoehdot:

• Google Preferred: Google Preferred Lineups ‑varaustuotteiden avulla kriteerit täyttävät mainostajat voivat kohdistaa mainoksensa niille YouTube-kanaville, jotka ovat suosituimman viiden prosentin joukossa ja joilla on innokkaimmat yleisöt. Lineupit sisältävät vain kanavia. Lue lisää Google Preferred ‑tuotteista.
  • Aiheet: Mainostajat voivat valita, mihin aiheisiin liittyvien YouTube-videoiden yhteydessä mainos näytetään. Voit esimerkiksi näyttää varausmainoksia tuhannen näyttökerran hinnalla koko perheelle sopivan sisällön yhteydessä.
  • Kiinnostuksen kohteet: Mainostajat voivat kohdistaa mainokset katsojille, joita kiinnostavat tietyt asiat, kuten urheilu tai harrastukset. Kiinnostuksen kohteet selviävät katsojien selaushistoriasta ja katsotusta sisällöstä.
  • Asiasta kiinnostuneet yleisöt: Mainostajat voivat tavoittaa katsojia, jotka ovat osoittaneet kiinnostusta tiettyihin aiheisiin ja jotka todennäköisesti katsovat niihin liittyvää sisältöä myös jatkossa. Tällaisen kohdistamisen avulla saat myös helpommin yhteyden sellaisiin yleisöihin, jotka ovat offline-kampanjoiden kohteena.
  • Demografiset tiedot: Voit tavoittaa asiakkaita, jotka todennäköisesti kuuluvat valitsemiisi demografisiin ryhmiin. Ryhmiä muodostetaan esimerkiksi iän ja sukupuolen perusteella.
  • Ensimmäinen sijainti: Tämä kohdistusvaihtoehto voidaan lisätä In-Stream-mainoksiin (tällöin tuhannen näyttökerran hintaan lisätään lisämaksu). Sen avulla voit varata ensimmäisen Videomainoksen, jonka käyttäjä näkee istunnon aikana. Sama tapa on käytössä TV-mainonnassa, jossa mainostaja maksaa enemmän saadakseen mainoksensa näkymään mainoskatkon alussa.