Om undersökningar om varumärkespåverkan

Den här artikeln är avsedd för användare som ser undersökningar om varumärkespåverkan före YouTube-videor. Om du är intresserad av att använda mått för varumärkespåverkan för dina annonser bör du tänka på att Varumärkespåverkan måste aktiveras av en Google-säljare. Om du inte har en säljare för ditt Google Ads-konto kan du inte använda den här funktionen.

Om du har sett korta frågeformulär på YouTube har det troligen varit undersökningar om varumärkespåverkan. Genom att be dig delta i korta undersökningar om produkter och tjänster du känner till kan annonsörer bättre förstå vilken effekt deras annonser har på konsumenterna.

Vad händer med mina svar?

När du har besvarat frågorna delar Google bara med sig av sammanställda svar med dem som skapade enkäten. Det innebär att du inte identifieras personligen och att du inte kopplas till dina svar i undersökningen. Mer information finns i Googles integritetspolicy.

Hur ofta får tittarna mina enkäter?

Som mest kan tittarna få en undersökning per dag och tre enkäter per vecka. Under en 14-dagarsperiod kan tittarna ge ett svar per produkt eller varumärke. Tänk på att om du vill mäta flera frågor eller statistik ser tittarna bara en av frågorna som väljs ut slumpmässigt.

Rapportera otillåten användning av våra tjänster

Om du ser enkätinnehåll du tror bryter mot våra programpolicyer år du gärna hjälpa oss att hålla enkäterna korrekta genom att kontakta teamen bakom YouTube och Google Ads for Video.

När du fyller i formuläret anger du detaljerad information om enkätfrågan det gäller. Vi tar bara bort frågan om den bryter mot våra programpolicyer. Vi kan dock inte meddela när vi har granskat innehållet du har rapporterat.