Over uw inzichten in gegevens

Google heeft wijzigingen aangebracht in de manier waarop gegevensinzichten worden verkregen.

Wat hetzelfde is gebleven:

• Segmenten in uw campagnes blijven dezelfde gebruikers targeten.
  • Er zijn geen gevolgen voor de targeting of rapportage-inzichten.

De volgende wijzigingen worden doorgevoerd in de manier waarop Google uw gegevensinzichten verzamelt:

• Sommige landen worden mogelijk niet ondersteund vanwege lopende updates. Dit kan ertoe leiden dat bepaalde segmenten geen inzichten krijgen.
  • Als er wijzigingen worden aangebracht, kunnen er verschillen optreden in de getoonde inzichten. Als gevolg krijgen sommige segmenten minder dimensies in inzichten.

We hebben de volgende verbeteringen in Google Ads aangebracht om een uitgebreide en geconsolideerde weergave van uw doelgroepen te bieden en het beheer en de optimalisatie van doelgroepen te vereenvoudigen:

• Nieuwe doelgroeprapportage
    Gedetailleerde rapportage over demografie, segmenten en uitsluitingen voor doelgroepen is nu samengevoegd op één plaats. Klik op het icoon Campagnes Campaigns Icon, open het tabblad 'Doelgroepen, zoekwoorden en content' en klik op Doelgroepen. U kunt uw doelgroepen ook makkelijk beheren vanaf deze rapportpagina. Ontdek meer informatie over doelgroeprapportage.
  • Nieuwe termen
    We gebruiken nieuwe termen in het rapport Doelgroep en in Google Ads. Zo worden 'doelgroeptypen' (waaronder vergelijkbare, aangepaste, in-market- en affiniteitsdoelgroepen) nu 'doelgroepsegmenten' genoemd en is 'remarketing' nu 'uw gegevens'. Ontdek meer informatie over de updates van termen en woordgroepen in doelgroepen.

Met gegevensinzichten kunt u nieuwe doelgroepen vinden omdat u waardevolle informatie over uw websitebezoekers en app-gebruikers krijgt. Als u bijvoorbeeld Conversies bijhouden van Google Ads gebruikt, kunt u met gegevensinzichten doelgroepen vinden die zijn gerelateerd aan het gegevenssegment Alle converterende bezoekers. Hiermee kunt u uw targeting uitbreiden of uw biedingen aanpassen, zodat u deze goed presterende doelgroepen beter bereikt.

Voordelen

• Vind nieuwe en relevante doelgroepen om de targeting van uw advertentiegroepen uit te breiden.
  • Ontdek de demografie, locaties, apparaten en interesses van mensen in uw gegevenssegmenten.
  • Neem doordachte beslissingen over bijvoorbeeld de targeting van uw advertenties en de hoogte van uw biedingen.
  • Stimuleer de verkoop aan nieuwe klanten die zeer waarschijnlijk zullen converteren op uw website.
  • Vergelijk uw ideale doelgroepsegmenten met de algemene bevolking.

Voorbeeld

Een bedrijf dat outdoorkleding verkoopt, bekijkt de lijst Alle converterende bezoekers in het rapport Gegevensinzichten van Google Ads. Het bedrijf constateert dat de mensen die op de website converteren, doorgaans aan de volgende kenmerken voldoen: vrouw, leeftijd van 25 tot en met 44, outdoorliefhebber, gebruikt meestal een mobiel apparaat, momenteel op zoek naar schoenen. Op basis van deze inzichten besluit het kledingbedrijf een campagne te maken met advertenties die dit doelgroepprofiel targeten.

Toegang krijgen tot uw gegevensinzichten

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

1. Klik op het gereedschapsicoon Google Ads | Moersleutel [icoon] rechtsboven in het scherm.
  2. Klik onder Gedeelde bibliotheek op Doelgroepbeheer.
  3. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Uw gegevensinzichten.

Hoe het rapport is ingedeeld

Het rapport Gegevensinzichten bestaat uit 2 gedeelten: Distributie van doelgroep en Relevante doelgroepen. U kunt een doelgroepsegment selecteren en afzonderlijk bekijken of ter vergelijking een benchmark gebruiken, zoals de bevolking van een land. U kunt het rapport ook downloaden (rechtsboven in het scherm).

Distributie van doelgroep geeft een overzicht van de distributie van de doelgroep in de lijst en van de kenmerken van de gebruikers, zoals locaties, demografie en apparaten. Relevante doelgroepen geeft aan de hand van een indexscore de mensen in een Google-doelgroepsegment weer in vergelijking met de algemene bevolking. U ziet ook de kans dat dat Google-doelgroepsegment in uw doelgroeplijst voorkomt.

• Marktsegmenten: Deze doelgroepsegmenten bestaan uit klanten die in de markt zijn, wat betekent dat ze onderzoek doen naar producten en actief overwegen services of producten te kopen die u aanbiedt. Met marktsegmenten kunnen adverteerders zich beter richten op het genereren van conversies van klanten die zeer waarschijnlijk een aankoop gaan doen. Een bedrijf dat outdoorkleding verkoopt, kan bijvoorbeeld constateren dat de mensen in het segment 'Alle geconverteerde bezoekers' waarschijnlijk meer interesse hebben in 'Benodigdheden en accessoires voor wintersporten' dan de gekozen benchmark.
  • Affiniteitssegmenten: Aan de hand van deze doelgroepsegmenten kunnen bedrijven tegen lage kosten een tv-advertentiecampagne uitbreiden tot een online campagne. Ze zijn gebaseerd op de levensstijl van mensen, hun koopgedrag en hun interesses op lange termijn. Een bedrijf dat outdoorkleding verkoopt, kan bijvoorbeeld constateren dat de mensen in het segment 'Alle bezoekers' waarschijnlijk meer interesse hebben in het affiniteitssegment Natuurliefhebbers dan de gekozen benchmark.

Inzichten toepassen

Markt- en affiniteitssegmenten

• Bekijk de interesses en koopintentie van mensen in uw doelgroepsegmenten.
  • Target markt- en affiniteitssegmenten die vergelijkbaar zijn met de mensen in uw doelgroepsegmenten.

Demografie

• Bekijk een demografische uitsplitsing van segmenten van uw gegevens op basis van bijvoorbeeld leeftijd, gender en gezinsinkomen.
  • Target een specifieke demografische doelgroep met gerichte advertenties.
  • Bepaal welke productcategorieën populairder zijn bij een bepaalde demografische doelgroep.
  • Pas uw biedingen aan op basis van demografie.

Locaties

• Target de locaties waar uw belangrijkste converterende bezoekers zich bevinden.
  • Benchmarkinzichten*

(*Welke landen beschikbaar zijn voor benchmarks, is afhankelijk van de doelgroep op de lijst en de locatie van de gebruikers op de lijst.)

Apparaten

• Pas biedingen aan per apparaat, inclusief mobiel.

Vergelijkbare segmenten

• Bereik mogelijke nieuwe klanten die uw website nog niet hebben bezocht of uw app nog niet hebben gebruikt, maar wel interesses hebben die vergelijkbaar zijn met die van uw websitebezoekers of bestaande klanten.
  • Maak een nieuwe advertentiegroep die mensen met vergelijkbare interesses target.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik de vergelijkingspercentages interpreteren?

Aan de hand van de vergelijkingspercentages kunt u bepalen waar u uw targeting op moet richten. Stel dat u mensen wilt targeten die vergelijkbaar zijn met de mensen in de lijst Alle bezoekers. U constateert dat 22,5% van 'Alle bezoekers' op dit moment in de markt is voor een fiets, vergeleken met 6,48% in Nederland. In vergelijking met de totale Nederlandse bevolking is de kans dus groter dat mensen in uw lijst in de markt zijn voor een fiets. U kunt de resultaten waarschijnlijk verbeteren door meer targets voor fietsen toe te voegen.

Is het slim om de markt- en affiniteitssegmenten in het rapport te targeten?

Aan de hand van het rapport Gegevensinzichten kunt u bepalen welke doelgroepsegmenten overeenkomsten vertonen met de mensen die uw website hebben bezocht of uw app hebben gebruikt. Soms kan de naam van een segment verrassend zijn en een nieuw inzicht in uw bedrijf bieden.

Voor welke typen Google Ads-gegevenssegmenten kan ik gegevensinzichten bekijken?

• De bezoekers van uw website en app (Google Analytics en algemene sitetag)
  • Klantenmatch-segmenten
  • YouTube-gebruikers

Waarom worden de inzichten in de gegevens niet getoond in mijn account?

De lijst moet minimaal 1000 actieve gebruikers hebben gehad in de afgelopen 30 dagen om inzichten te laten zien. Klantenmatch-lijsten moeten minimaal 1000 Gmail-gebruikers bevatten voordat doelgroepinzichten worden getoond in seed-lijsten.