Lägga bud på synliga visningar med hjälp av CPM för synlighet

Högsta CPM är inte längre tillgänglig som budstrategi.

Om du bara vill betala för annonsexponeringar uppmätta som synliga kan du göra det med CPM för synlighet (kostnad per tusen visningar). En annons räknas som ”synlig” när 50 procent av din annons visas på skärmen under en sekund eller längre för Display-annonser, eller spelas kontinuerligt i 2 sekunder eller längre för videoannonser. Du kan välja CPM för synlighet som budstrategi i samband med att du väljer CPM-budgivning för kampanjer av typen Endast Display-nätverket.

Så fungerar det

Med CPM för synlighet lägger du bud per tusen synliga exponeringar, och du betalar bara för exponeringar som mäts som synliga. Med CPM för synlighet kan du lägga bud på det faktiska värdet när din annons visas i en synlig position för en given placering. Tänk på att det oftast är mer effektivt att ange ett högre vCPM-bud än det vanliga CPM-budet när du vill vinna de här mer värdefulla exponeringarna. På så sätt håller du dina bud konkurrenskraftiga samtidigt som du håller dig inom din genomsnittliga dagliga budget. Läs mer om CPM för synlighet

Fördelar

• Betala bara för visningar som mäts som synliga.
  • Buden optimeras så att annonsplatser som sannolikt är synliga prioriteras.

Om du är intresserad av att manuellt ställa in bud för synliga exponeringar, snarare än klick, kan denna budstrategi hjälpa dig att uppnå detta mål bättre än andra typer av budstrategier.

Obs!
  • Med CPM för synlighet lägger du bud per tusen synliga exponeringar, och du betalar bara för exponeringar som mäts som synliga.
  • För att kostnaderna och trafiken ska behållas på samma nivå som med en CPM-kampanj, kan du behöva ange ett högre CPM-bud för synlighet än för en vanlig CPM-kampanj. Vi rekommenderar att du experimenterar med olika bud tills du hittar en nivå som passar dina mål med kampanjen.
  • Budstrategin CPM för synlighet är inte tillgänglig för kampanjer av typen Endast söknätverket.
  • Om du skapar din kampanj med budstrategin CPM för synlighet och sedan skapar annonser som inte är kompatibla visas inte dina annonser.
  • En liten del av de visade visningarna kan debiteras.

Så övervakar du dina synliga visningar

Antalet synliga exponeringar visas i kampanjrapporterna. Följ stegen nedan för att se exponeringar och synliga exponeringar för din CPM-kampanj för synlighet:

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Kampanjer eller Annonser.
  4. Välj Displaykampanjer eller Videokampanjer i fältet Vyer högst upp, beroende på vad du vill se.
  5. Klicka på rullgardinsmenyn Kolumner En bild på kolumnikonen i Google Ads ovanför statistiktabellen och välj Ändra kolumner.
  6. Klicka på rullgardinsmenyn Synlighet.
  7. Om du vill lägga till specifika kolumner markerar du rutan till vänster om varje kolumn som du vill se i rapporten.
  8. Ta reda på vad varje alternativ i kolumnen Synlighet betyder:
    • Synliga exp.: antalet synliga exponeringar
    • Gen. CPM för synlighet: den genomsnittliga kostnaden för 1 000 synliga exponeringar
    • Mätbar frekvens: procentandelen av det totala antal exponeringar som kunde mätas
    • Synlighetsfrekvens: procentandelen av dina mätbara exponeringar där annonsen var synlig, vilket ger en uppskattning av hur många exponeringar som faktiskt sågs av kunder
    • Distr. av icke-mätbara exp.: procentandelen av det totala antal exponeringar som visades på platser där synligheten inte kunde mätas
    • Distr. av icke-synliga exp.: procentandelen av alla dina annonsexponeringar som registrerades som icke-synliga
    • Distr. av synliga exp.: procentandelen av alla dina annonsexponeringar som registrerades som synliga
    • Mätbar kostnad: den totala kostnaden för exponeringar som kunde mätas
    • Mätbara exp.: antalet exponeringar som kunde mätas. Alla exponeringar går inte att mäta.
    • Icke-mätbara exp.: hur många gånger som din annons visades på platser där det inte går att mäta synlighet
    • Icke-synlig exp.: hur många gånger din annons registrerades som icke-synlig

Tips

Ditt standardbud för annonsgruppen visas med etiketten ”(synlig)” i statistiktabellen. Det gör det enkelt att hitta dina CPM-bud för synlighet i statistiktabellen.