Studiemateriaal voor de Display Advertising-kennistest

Zichtbare vertoningen voor uw vCPM-campagne bekijken

Als u alleen wilt betalen voor advertenties die potentiële klanten kunnen zien, kunt u dit doen met kosten per duizend zichtbare vertoningen (zichtbare CPM of vCPM). De zichtbare CPM-biedstrategie optimaliseert uw biedingen voor advertentieruimten waarvan de kans groter is dat ze zichtbaar worden. Als u geïnteresseerd bent in het maximaliseren van het aantal advertentieweergaven, in plaats van het aantal klikken, kunt u dit doel gemakkelijker bereiken met deze biedstrategie dan met andere biedstrategieën.

In dit artikel vindt u richtlijnen voor het gebruik van zichtbare CPM voor uw campagnes. U kunt ook meer informatie bekijken over hoe u zichtbare vertoningen van advertenties in deze campagnes bekijkt.

Hoe het werkt

Met zichtbare CPM biedt u op 1000 zichtbare vertoningen en betaalt u voor vertoningen die zichtbaar zijn. Een display-advertentie wordt als 'zichtbaar' beschouwd wanneer 50% van de advertenties één seconde of langer op het scherm wordt weergegeven. Een videoadvertentie moet twee seconden of langer worden weergegeven. Met zichtbare CPM kunt u bieden op de werkelijke waarde van uw advertentie die wordt weergegeven op een zichtbare positie op een bepaalde plaatsing. Meer informatie over zichtbare CPM.

Als u uw kosten en de hoeveelheid verkeer op hetzelfde niveau wilt houden als bij een CPM-campagne, moet uw bod voor zichtbare CPM over het algemeen hoger zijn dan uw bod voor een CPM-standaardcampagne. We raden u aan te experimenteren met een bod dat bij uw campagnedoelen past.

De zichtbare CPM-biedstrategie is alleen beschikbaar voor campagnes in het Display Netwerk. Als u een campagne maakt die deze biedstrategie gebruikt en advertenties maakt die niet geschikt zijn, worden uw advertenties niet weergegeven.

Instructies

De meeste gebruikers kunnen nu uitsluitend hun accounts beheren met het nieuwe, verbeterde Google Ads. Als u nog steeds de vorige AdWords-versie gebruikt, kiest u hieronder VorigeMeer informatie

Het aantal zichtbare vertoningen wordt weergegeven in uw campagnerapportage. Volg de onderstaande instructies als u wilt zien hoeveel zichtbare vertoningen uw advertentie heeft ontvangen in een CPM-campagne voor zichtbare vertoningen:

1. Klik op het tabblad Campagnes, Advertentiegroepen, Advertenties of Display Netwerk op het dropdownmenu Kolommen, vlak boven de tabel met statistieken.
  2. Als u een vooraf gedefinieerde set 'Zichtbare CPM'-kolommen wilt toevoegen, selecteert u Branding.
  3. Als u specifieke statistieken voor Actieve weergave wilt toevoegen, selecteert u 'Kolommen aanpassen' en klikt u op de statistiekengroep Prestatie (Actieve weergave). Klik op Toevoegen naast elke kolom die u in uw rapportage wilt zien.
  4. Wanneer u terugkeert naar uw tabel, worden de volgende kolommen weergegeven:
    • Zichtbare verton.: geeft het aantal zichtbare vertoningen weer.
    • Zichtbare CTR: geeft weer hoe vaak mensen op uw advertentie hebben geklikt nadat deze zichtbaar werd.
    • Gem. zichtbare CPM: geeft de gemiddelde kosten weer voor 1000 zichtbare vertoningen
    • Meetbare verton.: geeft het aantal vertoningen weer dat meetbaar was. Niet alle vertoningen die worden weergegeven, kunnen worden gemeten.
    • Meetbare kosten: geeft de totale kosten weer van vertoningen die konden worden gemeten.
    • Percentage meetbaar: geeft het percentage vertoningen weer dat kon worden gemeten voor alle weergegeven vertoningen
    • Percentage zichtbaar: geeft het percentage vertoningen weer dat zichtbaar werd ten opzichte van alle vertoningen die konden worden gemeten

Opmerking

Het standaardbod van uw advertentiegroep wordt in de kolom 'Max. CPM' weergegeven naast het label '(zichtbaar)'. Hiermee kunt u uw biedingen voor Zichtbare CPM sneller identificeren in uw tabel met statistieken.