Bieden op zichtbare vertoningen met behulp van Zichtbare CPM

Max.-CPM is niet meer beschikbaar als biedstrategie.

Als u alleen wilt betalen voor zichtbare advertentievertoningen, kunt u gebruikmaken van de biedstrategie 'Zichtbare CPM' (kosten per 1000 zichtbare vertoningen). Een display-advertentie wordt als 'zichtbaar' beschouwd als ten minste 50 procent van de advertentie gedurende 1 seconde of langer op het scherm wordt weergegeven. Bij een videoadvertentie is dit 2 seconden of langer. U kunt 'Zichtbare CPM' als biedstrategie selecteren wanneer u CPM-biedingen kiest voor een campagne van het type Alleen in het Display Netwerk.

Hoe het werkt

Met 'Zichtbare CPM' biedt u op 1000 zichtbare vertoningen en betaalt u alleen voor vertoningen die zichtbaar zijn. Met zichtbare CPM kunt u bieden op de werkelijke waarde van uw advertentie die wordt weergegeven op een zichtbare positie op een bepaalde plaatsing. Doorgaans is de kans groter dat u in aanmerking komt voor deze waardevollere typen vertoningen als uw vCPM-bod hoger is dan uw CPM-bod. Zo kunt u uw biedingen concurrerend houden en nog steeds uitkomen met uw gemiddelde dagbudget. Meer informatie over Zichtbare CPM

Voordelen

• U betaalt alleen voor vertoningen die zijn aangemerkt als zichtbaar.
  • Uw biedingen worden geoptimaliseerd voor advertentieruimten waarvan de kans groter is dat ze een zichtbare vertoning opleveren.

Als u handmatig biedingen wilt instellen voor zichtbare vertoningen (in plaats van voor klikken), bereikt u met deze biedstrategie uw doelen gemakkelijker dan met andere typen biedstrategieën.

Opmerking:
  • Met 'Zichtbare CPM' biedt u op 1000 zichtbare vertoningen en betaalt u alleen voor vertoningen die zichtbaar zijn.
  • Als u uw kosten en de hoeveelheid verkeer op hetzelfde niveau wilt houden als bij een CPM-campagne, moet uw bod voor zichtbare CPM over het algemeen hoger zijn dan uw bod voor een standaard CPM-campagne. We raden u aan te experimenteren met een bod dat bij uw campagnedoelen past.
  • De biedstrategie 'Zichtbare CPM' is niet beschikbaar voor campagnes van het type Alleen in het Zoeknetwerk.
  • Als u een campagne instelt die de biedstrategie 'Zichtbare CPM' gebruikt en vervolgens advertenties maakt die hier niet geschikt voor zijn, worden uw advertenties niet weergegeven.
  • Een klein gedeelte van de weergegeven vertoningen kan in rekening worden gebracht.

Uw zichtbare vertoningen bijhouden

Het aantal zichtbare vertoningen wordt in uw campagnerapportage weergegeven. Zo bekijkt u vertoningen en zichtbare vertoningen voor uw zichtbare CPM-campagne.

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het sectiemenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes of klik op Advertenties.
  4. Selecteer in de balk Weergaven bovenaan de optie Display-campagnes of Videocampagnes, afhankelijk van wat u wilt bekijken.
  5. Klik op het dropdownmenu Kolommen Een afbeelding van het Google Ads-kolommenicoon boven de tabel met statistieken en selecteer Kolommen aanpassen.
  6. Klik op het dropdownmenu Zichtbaarheid.
  7. Als u specifieke kolommen wilt toevoegen, vinkt u links van elke kolom die u in uw rapport wilt zien het selectievakje aan.
  8. Begrijpen wat elke kolom Zichtbaarheid betekent:
    • Zichtbare verton.: het aantal zichtbare vertoningen.
    • Gem. zichtbare CPM: de gemiddelde kosten voor 1000 zichtbare vertoningen.
    • Percentage meetbaar: geeft het percentage weer van het totale aantal vertoningen dat kon worden gemeten.
    • Percentage zichtbaar: geeft het percentage weer van de meetbare vertoningen dat zichtbaar was, en schat hoeveel vertoningen daadwerkelijk door klanten werden gezien.
    • Distributie niet-meetb. verton.: geeft het percentage weer van het totale aantal vertoningen dat is weergegeven op locaties waar de zichtbaarheid niet kan worden gemeten.
    • Distributie niet-zichtb. verton.: geeft het percentage weer van alle advertentievertoningen die als niet-zichtbaar werden beschouwd.
    • Distributie zichtb. verton.: geeft het percentage weer van alle advertentievertoningen die als zichtbaar werden beschouwd.
    • Meetbare kosten: geeft de totale kosten weer van vertoningen die konden worden gemeten.
    • Meetbare verton.: geeft het aantal vertoningen weer dat meetbaar was. Niet alle vertoningen die worden weergegeven, kunnen worden gemeten.
    • Niet-meetbare verton.: geeft het aantal keren weer dat uw advertentie is weergegeven op locaties waarvoor de zichtbaarheid niet kan worden gemeten.
    • Niet-zichtbare verton.: geeft het aantal keren weer dat uw advertentie als niet-zichtbaar werd beschouwd.

Tip

Het standaardbod voor de advertentiegroep wordt in de tabel met statistieken weergegeven naast het label '(zichtbaar)'. Zo vindt u uw biedingen op basis van zichtbare CPM sneller.