Skapa en Shopping-kampanj

Med Shopping-kampanjer kan du marknadsföra dina produkter genom att ge användarna detaljerad information om vad du säljer innan de ens klickar på din annons. Med butiksfokuserade rapportverktyg kan du sedan följa upp resultatet för produkterna över tid.

I denna artikel beskriver vi hur du skapar en Shopping-kampanj i Google Ads.

Innan du börjar

Om du inte är bekant med Shopping-kampanjer kan du läsa mer Om Shopping-kampanjer och Shopping-annonser.

Se till att du uppfyller kraven innan du skapar din Shopping-kampanj.

Anvisningar

Så här skapar du en Shopping-kampanj:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Kampanjer på sidmenyn till vänster.
  3. Klicka på plusknappen och sedan på Ny kampanj.
  4. Välj Shopping som Kampanjtyp och klicka på Nästa.
  5. Välj annonsinställningar:

• Kampanjens namn Ge kampanjen ett namn. Namnet hjälper dig att hitta kampanjen senare. Du kan ändra namnet efter att du har skapat kampanjen.
    • Säljare Välj det Merchant Center-konto som innehåller produkterna du vill annonsera om. Om du inte ser några konton måste du först länka ditt Merchant Center-konto till ditt Google Ads-konto. Du kan inte ändra säljare när du väl har skapat kampanjen. Läs om hur du länkar Merchant Center och Google Ads.
    • Försäljningsland Välj landet där produkterna säljs och dit de levereras. Annonserna visas bara för personer i det landet. Produktdata i det valda Merchant Center-kontot måste vara tillgänglig för försäljningslandet du väljer. I annat fall måste du lägga till produkter i kampanjen innan du kan annonsera om dem. Du kan inte ändra försäljningslandet när du väl har skapat kampanjen. Läs om hur du använder rätt språk och valuta.
    • Sortimentfilter Du behöver bara ändra den här inställningen om du vill begränsa antalet produkter som används i kampanjen. Välj villkoren som en produkt måste uppfylla för att marknadsföras. Enbart produkter som uppfyller alla krav läggs till i kampanjen. Du kan ändra denna inställning efter att du har skapat kampanjen.
    • Budgivning Välj vilken typ av budgivning du vill använda i kampanjen. Du kan ändra denna inställning efter att du har skapat kampanjen. Läs om hur du bestämmer en budstrategi utifrån dina mål.
    • Daglig budget Välj hur mycket du är villig att spendera på kampanjen. Läs om hur du anger en budget för din kampanj.
    • Kampanjens prioritet Du behöver bara ändra denna inställning om du annonserar om samma produkt i flera kampanjer i samma försäljningsland. Kampanjens prioritet avgör vilken kampanjs budget som ska användas om produkterna överlappar varandra i kampanjerna. Läs mer om hur du använder kampanjprioritet för Shopping-kampanjer.
    • Nätverk Annonser i Shopping-kampanjer visas som standard på ett antal platser:

Standardinställningen kan hjälpa dig att leda trafik till dina produkter och få fler konverteringar. Om du vill begränsa var annonserna visas avmarkerar du rutan för nätverken du vill utesluta. Läs mer om Shopping-kampanjer och Shopping-annonser

• Googles Söknätverk
      • Googles sökpartner
      • YouTube, Gmail och Google-förslag i Display-nätverket
    • Enheter Som standard kan annonserna visas på alla enheter, inräknat datorer och mobila enheter. Du kan ändra denna inställning efter att du har skapat kampanjen.
    • Platser Med den här inställningen kan du ange på vilka specifika platser annonserna ska visas. Du kan ändra denna inställning efter att du har skapat kampanjen.
    • Annonser om lokalt sortiment Du behöver bara ändra denna inställning om du vill att Shopping-kampanjen ska innehålla produkter som säljs i lokala butiker. Om du vill annonsera om lokala produkter måste du skicka in lokal produktdata via Merchant Center. Markera sedan kryssrutan Aktivera annonser för produkter som säljs i lokala butiker. Läs mer om hur du använder en Shopping-kampanj för att marknadsföra lokalt lager.
  6. Klicka på Spara och fortsätt.
  7. Välj den typ av annonsgrupp du vill skapa:

• Shopping-annons med produkt (rekommenderas om du inte har använt Shopping-annonser tidigare). Detta är enskilda produktannonser. De skapas automatiskt med hjälp av informationen i ditt Merchant Center-konto. Fortsätt med nästa steg om du vill skapa denna typ av annons.

• Framhävd Shopping-annons. Med denna annonstyp grupperas flera liknande produkter i en och samma annons. Tillvägagångssättet inbegriper flera steg. Om du vill skapa denna typ av annons kan du läsa mer om hur du skapar en framhävd Shopping-annons.

8. Skapa din första annonsgrupp genom att ange ett antal uppgifter:

• Annonsgruppens namn Ge annonsgruppen ett namn. Namnet hjälper dig att hitta annonsgruppen senare. Du kan ändra namnet efter att du har skapat kampanjen.
    • Bud Ange ett bud för annonsgruppen. När du har skapat annonsgruppen används budet på den första produktgruppen i annonsgruppen Alla produkter. Du kan ändra budet för produktgruppen efter att du har skapat kampanjen.
  9. Klicka på Spara.
  10. Produktgruppsidan öppnas, där du hittar produktgruppen Alla produkter som innehåller alla produkterna i kampanjen. Om du skapar flera mindre produktgrupper kan du ange mer specifika bud. Läs om hur du hanterar en Shopping-kampanj med produktgrupper.