Lag en Shopping-kampanje

Med Shopping-kampanjer kan du markedsføre produktene dine ved å gi brukerne detaljert informasjon om hva du selger, før de i det hele tatt har klikket på annonsen din. Ved hjelp av rapporteringsverktøy for detaljhandel kan du følge med på resultatene for produktene dine over tid.

I denne artikkelen går vi gjennom prosessen for å opprette Shopping-kampanjer i Google Ads.

Før du begynner

Hvis du ikke vet hvordan Shopping-kampanjer fungerer, bør du lese artikkelen vår i brukerstøtten om Shopping-kampanjer og Shopping-annonser.

Før du lager en Shopping-kampanje, må du sørge for at du oppfyller kravene.

Veiledning

Her har du en trinnvis veiledning til å opprette Shopping-kampanjer:

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer i sidemenyen til venstre.
  3. Klikk på plussknappen og så på Ny kampanje.
  4. Velg Shopping under Kampanjetype, og klikk på Neste.
  5. Velg innstillinger for annonseringen:

• Kampanjenavn. Skriv inn et navn for kampanjen. Dette navnet kommer du til å bruke for å finne kampanjen senere. Navnet kan endres etter at kampanjen er opprettet.
    • Forhandler. Velg Merchant Center-kontoen som inneholder de produktene du ønsker å markedsføre. Hvis du ikke ser noen kontoer her, må du først knytte sammen Merchant Center- og Google Ads-kontoen din. Du kan ikke endre selger etter at du har opprettet kampanjen. Finn ut mer om hvordan du knytter sammen kontoer.
    • Salgsland. Velg landet produktene dine skal selges i og leveres til. Annonsene blir bare vist for personer fra det landet du velger. Hvis du vil annonsere, må du sørge for at produktdataene i den valgte Merchant Center-kontoen er tilgjengelige for det landet du velger. Hvis det ikke finnes noen tilgjengelige produktdata, er det ingen produkter å annonsere for i kampanjen før du har lagt til noen slike data. Salgslandet kan imidlertid ikke endres etter at kampanjen er opprettet. Finn ut mer om krav til språk og valuta for hvert land.
    • Beholdningsfilter. Du trenger bare å justere denne innstillingen hvis du vil begrense antallet produkter kampanjen din skal inneholde. For å gjøre dette velger du kriteriene et produkt må oppfylle for å bli markedsført. Bare de produktene som oppfyller alle kravene du velger, blir lagt til i kampanjen. Denne innstillingen kan endres etter at kampanjen er opprettet.
    • Budgivning. Velg budgivningstypen du vil bruke i kampanjen din. Denne innstillingen kan endres etter at kampanjen er opprettet. Finn ut mer om hvordan du velger budstrategi.
    • Dagsbudsjett. Velg hvor mye du er villig til å bruke på denne kampanjen. Finn ut hvordan du velger et budbeløp som fungerer for deg.
    • Prioritet for kampanjen. Du trenger bare å justere denne innstillingen hvis du markedsfører det samme produktet i flere kampanjer for det samme salgslandet. Denne innstillingen brukes for å fastslå hvilket kampanjebudsjett som skal prioriteres når produkter overlapper hverandre i kampanjene dine. Finn ut mer om prioritet for kampanjer.
    • Nettverk. Annonser i Shopping-kampanjer vises som standard på følgende steder:

Med standardinnstillingen kan du få mer trafikk til produktene dine og flere konverteringer. Hvis du vil begrense hvilke steder annonsene dine blir vist på, fjerner du avmerkingen for nettverkene du vil utelukke. Finn ut mer om hvor Shopping-annonser kan vises.

• Googles søkenettverk
      • Googles søkepartnere
      • YouTube og Google Discover i Displaynettverket
    • Enheter. Annonser kan som standard vises på alle typer enheter, inkludert datamaskiner og mobilenheter. Denne innstillingen kan endres etter at kampanjen er opprettet.
    • Steder. Du kan bruke denne innstillingen for å begrense visningen av annonsene dine, slik at de bare vises på bestemte steder. Denne innstillingen kan endres etter at kampanjen er opprettet.
    • Annonser for varer i butikk. Du trenger bare å justere denne innstillingen hvis du vil at Shopping-kampanjen din skal omfatte produkter som selges i lokale butikker. Hvis du vil markedsføre lokale produkter, må du sende inn produktinformasjon om de lokale produktene i Merchant Center. Merk deretter av for «Slå på annonser for produkter som selges i lokale butikker». Finn ut mer om å bruke annonser for varer i butikk.
  6. Klikk på Lagre og fortsett.
  7. Deretter velger du hvilken type annonsegruppe du vil opprette.

• Shopping-produktannonser (anbefales hvis Shopping er nytt for deg). Dette er enkeltstående produktannonser. Annonsene opprettes automatisk med bruk av informasjonen fra Merchant Center-kontoen din. Hvis du vil opprette denne annonsetypen, går du til neste trinn.

• Fremhevede Shopping-annonser. Dette er forskjellige relaterte produkter som grupperes sammen i én annonse. Prosessen for å opprette disse annonsene er litt mer omfattende. Hvis du vil opprette denne annonsetypen, bør du finne ut mer om hvordan du oppretter fremhevede Shopping-annonser.

8. Lag den første annonsegruppen din ved å legge inn litt informasjon.

• Annonsegruppenavn. Skriv inn et navn på annonsegruppen. Dette navnet kommer du til å bruke for å finne annonsegruppen senere. Navnet kan endres etter at kampanjen er opprettet.
    • Bud. Angi ønsket bud på annonsegruppen. Når du har opprettet annonsegruppen, blir dette budet brukt på den første produktgruppen i «Alle produkter»-annonsegruppen. Du kan endre budet på produktgruppen etter at kampanjen er opprettet.
  9. Klikk på Lagre.
  10. Nå kommer du til siden for produktgrupper, der du ser «Alle produkter»-produktgruppen, som inneholder alle produktene i kampanjen. Lag flere produktgrupper ved hjelp av underinndelinger, slik at du kan bruke mer spesifikke bud. Finn ut hvordan du kan administrere Shopping-kampanjer med produktgrupper.