Een Shopping-campagne maken

Met Shopping-campagnes kunt u uw producten promoten door gebruikers uitgebreide informatie over uw aanbod te geven voordat ze ook maar op uw advertentie hebben geklikt. Met onze op de detailhandel gerichte rapportagetools kunt u vervolgens de prestaties van uw producten in de loop der tijd bijhouden.

In dit artikel laten we u zien hoe u een Shopping-campagne kunt instellen in Google Ads.

Voordat u begint

Als u niet bekend bent met Shopping-campagnes, kunt u meer informatie vinden in het artikel Over Shopping-campagnes en Shopping-advertenties.

Voordat u uw Shopping-campagne maakt, moet u controleren of u voldoet aan de vereisten.

Instructies

Hier vindt u stapsgewijze instructies voor het maken van een Shopping-campagne:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Campagnes.
  3. Klik op de plusknop en vervolgens op Nieuwe campagne.
  4. Selecteer Shopping als campagnetype en klik op Volgende.
  5. Kies uw advertentievoorkeuren:

• Campagnenaam. Geef een naam voor de campagne op. Aan de hand van deze naam kunt u de campagne later terugvinden. U kunt de naam wijzigen nadat de campagne is gemaakt.
    • Verkoper. Selecteer het Merchant Center-account met de producten die u wilt promoten. Als hier geen accounts worden weergegeven, moet u eerst uw Merchant Center- en Google Ads-accounts linken. U kunt de verkoper niet wijzigen nadat u de campagne heeft gemaakt. Meer informatie over het linken van accounts.
    • Land van verkoop. Selecteer het land waar uw producten worden verkocht en waarnaar ze worden verzonden. Advertenties worden alleen weergegeven aan mensen in het land dat u selecteert. Als u wilt adverteren, zorgt u ervoor dat er productgegevens in het geselecteerde Merchant Center-account beschikbaar zijn voor het land dat u selecteert. Er kunnen pas producten worden gepromoot in de campagne nadat de productgegevens zijn toegevoegd. U kunt het land van verkoop niet wijzigen nadat u de campagne heeft gemaakt. Meer informatie over taal- en valutavereisten voor elk land.
    • Productfilter. U hoeft deze instelling alleen aan te passen als u het aantal producten wilt beperken dat wordt gebruikt in uw campagne. Hiervoor kiest u de criteria waaraan een product moet voldoen om te worden gepromoot. Alleen producten die voldoen aan alle geselecteerde vereisten, worden toegevoegd aan uw campagne. U kunt deze instelling wijzigen nadat de campagne is gemaakt.
    • Bieden. Selecteer welk type biedingen u wilt gebruiken in uw campagne. U kunt deze instelling wijzigen nadat de campagne is gemaakt. Meer informatie over het kiezen van een biedstrategie.
    • Dagbudget. Selecteer het bedrag dat u bereid bent te besteden aan deze campagne. Meer informatie over het selecteren van een geschikt biedingsbedrag.
    • Campagneprioriteit. U hoeft deze instelling alleen aan te passen als u hetzelfde product promoot in meerdere campagnes voor hetzelfde land van verkoop. Campagneprioriteit bepaalt welk campagnebudget wordt gebruikt wanneer producten in uw campagnes elkaar overlappen. Meer informatie over campagneprioriteit.
    • Netwerken. Standaard worden advertenties in Shopping-campagnes op een aantal plekken weergegeven:

Met de standaardinstelling kunt u verkeer naar uw producten leiden en het aantal conversies verhogen. Als u wilt beperken waar uw advertenties worden weergegeven, verwijdert u het vinkje uit het selectievakje van netwerken die u wilt uitsluiten. Meer informatie over waar Shopping-advertenties kunnen worden weergegeven.

• Zoeknetwerk van Google
      • Zoekpartners van Google
      • YouTube en Google Discover in het Display Netwerk
    • Apparaten. Standaard kunnen advertenties op elk apparaat worden weergegeven, waaronder computers en mobiele apparaten. U kunt deze instelling wijzigen nadat de campagne is gemaakt.
    • Locaties. Met deze instelling kunt u beperken waar uw advertenties worden weergegeven voor specifieke locaties. U kunt deze instelling wijzigen nadat de campagne is gemaakt.
    • Advertenties met informatie over de winkelvoorraad. U hoeft deze instelling alleen aan te passen als u wilt dat uw Shopping-campagne producten bevat die worden verkocht in lokale winkels. Als u lokale producten wilt promoten, dient u lokale productgegevens in bij Merchant Center. Vink vervolgens het selectievakje aan voor 'Advertenties inschakelen voor producten die worden verkocht in lokale winkels'. Meer informatie over het gebruik van advertenties met lokale voorraad.
  6. Klik op Opslaan en doorgaan.
  7. Kies vervolgens welke advertentiegroep u wilt maken:

• Shopping-productadvertentie (aanbevolen als u nog nooit heeft gewerkt met Google Shopping). Dit zijn afzonderlijke productadvertenties. Ze worden automatisch gemaakt met behulp van de informatie in uw Merchant Center-account. Als u dit type advertentie wilt maken, gaat u verder met de volgende stap.

• Shopping-showcaseadvertentie. Dit zijn verschillende verwante producten die tot één advertentie worden gegroepeerd. U moet extra handelingen verrichten om deze advertenties te maken. Lees meer over hoe u een Shopping-showcaseadvertentie kunt maken als u dit type advertentie wilt maken.

8. Maak uw eerste advertentiegroep door enkele gegevens in te voeren.

• Naam van advertentiegroep. Geef een naam voor de advertentiegroep op. Aan de hand van deze naam kunt u de advertentiegroep later terugvinden. U kunt de naam wijzigen nadat de campagne is gemaakt.
    • Bod. Geef het bod voor de advertentiegroep op. Nadat u de advertentiegroep heeft gemaakt, wordt dit bod toegepast op de eerste productgroep in de advertentiegroep: 'Alle producten'. U kunt het bod op de productgroep wijzigen nadat de campagne is gemaakt.
  9. Klik op Opslaan.
  10. U wordt naar de pagina met productgroepen gebracht, waar één productgroep ('Alle producten') wordt weergegeven die alle producten in de campagne bevat. Maak meer productgroepen met behulp van onderverdelingen om de biedingen specifieker te maken. Meer informatie over hoe u een Shopping-campagne beheert met productgroepen.