Studiemateriaal voor de Shopping Advertising-kennistest

Een Shopping-campagne maken

Met Shopping-campagnes kunt u uw producten promoten door gebruikers uitgebreide informatie over uw aanbod te geven voordat ze ook maar op uw advertentie hebben geklikt. Met onze op de detailhandel gerichte rapportagetools kunt u vervolgens de prestaties van uw producten in de loop der tijd bijhouden.

In dit artikel laten we u zien hoe u een Shopping-campagne instelt in Google Ads.

Voordat u begint

Als u niet bekend bent met Shopping-campagnes, kunt u meer informatie bekijken in Over Shopping-campagnes en Shopping-advertenties.

Voordat u uw Shopping-campagne maakt, moet u controleren of u voldoet aan de vereisten.

Instructies

De meeste gebruikers kunnen nu uitsluitend hun accounts beheren met het nieuwe, verbeterde Google Ads. Als u nog steeds de vorige AdWords-versie gebruikt, kiest u hieronder VorigeMeer informatie

Rondleiding: Een Shopping-campagne maken

Klik hieronder op de knop 'Help me' om naar uw account te gaan en hulp te krijgen bij elke stap.

Help me

Hier vindt u de stapsgewijze instructies voor het maken van een Shopping-campagne:

1. Log in op uw AdWords-account.
  2. Klik op het tabblad Campagnes. Klik vervolgens op + Campagne en selecteer Shopping.
  3. Geef op de pagina 'Campagne-instellingen selecteren' een naam op voor uw campagne. Als u de campagne-instellingen van een andere Shopping-campagne wilt overnemen, gaat u naar 'of laad instellingen van' en selecteert u de gewenste campagne in het dropdown-menu 'Bestaande campagnes'.
  4. Geef een verkoper-ID op door op het dropdown-menu Account selecteren te klikken en de verkoper-ID te kiezen. De verkoper-ID is het Google Merchant Center-account dat is gekoppeld aan de producten waarvoor u met deze Shopping-campagne reclame maakt.
  5. Selecteer in het dropdown-menu naast 'Land van verkoop' het land waar de producten in deze campagne worden verkocht. Deze instelling bepaalt voor welke producten in uw Merchant Center-voorraad advertenties worden weergegeven met deze campagne. De producten worden gefilterd op basis van het doelland dat aan de producten is gekoppeld.
  6. Als u de optionele instellingen 'Campagneprioriteit' en 'Voorraadfilter' wilt gebruiken of lokale producten adverteert, klikt u op Shopping-instellingen (geavanceerd).
  7. Gebruik de optionele instelling 'Campagneprioriteit' wanneer u met meerdere Shopping-campagnes voor hetzelfde product adverteert en u wilt bepalen welke campagne (met het bijbehorende bod) wordt gebruikt wanneer voor deze producten advertenties worden weergegeven. De prioriteit van alle Shopping-campagnes is standaard ingesteld op 'Laag'. Als u deze instelling wilt wijzigen, selecteert u 'Gemiddeld' of 'Hoog', afhankelijk van de prioriteit die u deze campagne wilt geven ten opzichte van andere Shopping-campagnes die dezelfde producten bevatten. Meer informatie over de instelling 'Campagneprioriteit'.
  8. Gebruik de optionele instelling 'Voorraadfilter' om op basis van de Merchant Center-productkenmerken die u kiest, het aantal producten waarvoor u met uw Shopping-campagne adverteert, te beperken. Het voorraadfilter is standaard ingesteld op 'Geen – alle producten gebruiken in land van verkoop (aanbevolen). Als u deze instelling wilt wijzigen, selecteert u Aangepast filter maken.
    • Selecteer in de twee dropdown-menu's onder 'Komt overeen met elk van de volgende items' het kenmerk en de bijbehorende waarde van de producten die u in uw Shopping-campagne wilt opnemen.
    • Als u een extra filter wilt toevoegen, klikt u op + en selecteert u opnieuw een kenmerk en een waarde zoals hierboven wordt beschreven. U kunt maximaal zeven kenmerkfilters gebruiken.
  9. Shopping-campagnes geven standaard producten weer die online worden verkocht. Als u via uw Shopping-campagne ook producten wilt weergeven die in lokale winkels worden verkocht, kunt u overwegen de optie voor advertenties met informatie over de winkelvoorraad in te schakelen. Nadat u een geverifieerde feed voor lokale producten heeft ingediend bij Google Merchant Center, kunt u in uw Shopping-campagne producten uit uw lokale winkels promoten door het selectievakje 'Lokale voorraadadvertenties inschakelen' aan te vinken. Wanneer u dit selectievakje aanvinkt, kunt u uw voorraad filteren of onderverdelen op basis van kanaal of exclusiviteit van kanaal. Meer informatie over het gebruik van advertenties met informatie over de winkelvoorraad
  10. Kies naast Locaties de geografische gebieden waar u de Shopping-advertenties in deze campagne wilt weergeven. U kunt kiezen of u specifieke locaties wilt opnemen of uitsluiten.
  11. Advertenties in Shopping-campagnes worden standaard weergegeven in het zoeknetwerk van Google en op websites van zoekpartners van Google. Het zoeknetwerk van Google omvat Google.com en Google.com/shopping. Zoekpartners omvatten websites van derden die producten die te koop zijn, weergeven en links naar dergelijke producten bevatten. Als u zoekpartners opneemt, kunt u meer gebruikers bereiken, uw zichtbaarheid vergroten en het verkeer naar uw producten verbeteren. U kunt het vinkje verwijderen uit het selectievakje 'Inclusief zoekpartners' als u ze niet wilt opnemen in uw campagne.
  12. Uw biedstrategie is standaard ingesteld op 'Ik stel handmatig mijn biedingen in voor klikken', wat inhoudt dat u zelf de maximumkosten per klik (max. CPC) instelt. Dit doet u bij de volgende stap.

Als u Conversies bijhouden gebruikt, is 'Verbeterde CPC inschakelen' automatisch geselecteerd. Met Verbeterde kosten per klik (Verbeterde CPC) worden uw handmatige biedingen automatisch aangepast om het ontvangen aantal conversies te maximaliseren terwijl uw totale kosten hetzelfde blijven. Meer informatie over het gebruik van de biedstrategie 'Verbeterde CPC' met uw Shopping-campagne.

13. Voer uw maximum CPC-bod in naast 'Standaardbod'. Dit bod is van toepassing op de eerste advertentiegroep en productgroep die u voor uw campagne maakt. U kunt uw biedingen later wijzigen op het tabblad 'Productgroepen'.
  14. Selecteer voor deze campagne naast 'Budget' de optie 'Afzonderlijk budget' of pas een budget uit een gedeelde bibliotheek toe. Voor een afzonderlijk budget voert u het bedrag in dat u per dag aan deze campagne wilt besteden (houd er rekening mee dat het werkelijke bedrag kan variëren). Meer informatie over gedeelde budgetten.
  15. Selecteer eventueel aanvullende geavanceerde opties voor uw campagne, zoals weergavesnelheid, advertentieplanning en een dynamische tracking-URL.
  16. Klik op Opslaan en doorgaan.
  17. U komt terecht op de pagina Advertentiegroepen maken. In het gedeelte 'Advertentiegroep maken' moet u een aantal besluiten nemen over de manier waarop u uw campagne wilt ordenen. Hoe u uw instellingen ordent, hangt af van uw doelen voor de campagne. Vergeet niet dat u de indeling van uw campagne op een later tijdstip nog kunt wijzigen als dat nodig mocht zijn. Bekijk meer informatie over hoe u advertentiegroepen gebruikt in uw Shopping-campagne.

Praktische tips: pictogram met vinkje Praktische tips

Lees de praktische tips van Google voor meer informatie over hoe u uw Shopping-campagnes kunt optimaliseren om de moderne consument aan te spreken die altijd online is.
Shopping-campagnes optimaliseren: praktische tips van Google