Een standaard Shopping-campagne maken

Opmerking: Google verbetert het introductieproces voor nieuwe gebruikers. Daarom krijgen nieuwe Google Ads-gebruikers mogelijk een geüpdatete workflow. De onderstaande content is van toepassing op Google Ads-gebruikers die hun Google Ads-account al hebben gemaakt en daarop zijn ingelogd. In 2023 wordt deze pagina geüpdatet met meer informatie.

Met Shopping-campagnes geeft u gebruikers uitgebreide informatie over uw aanbod voordat ze op uw advertentie hebben geklikt en kunt u uw producten beter promoten. Met onze op de detailhandel gerichte rapportagetools kunt u daarna de prestaties van uw producten in de loop der tijd bijhouden.

In dit artikel laten we u zien hoe u een Shopping-campagne instelt in Google Ads.

Voordat u begint

Google Ads logo Aanmelden voor Google Ads

Zo te zien heeft u nog geen account. U kunt zich hieronder aanmelden of gratis gepersonaliseerde support krijgen van een Google Ads-expert.

Nu starten

Als u niet bekend bent met Shopping-campagnes, vindt u meer informatie in Over Shopping-campagnes en Shopping-advertenties.

Controleer voordat u uw Shopping-campagne maakt of u voldoet aan de vereisten.

Instructies

Hier vindt u stapsgewijze instructies om een Shopping-campagne te maken:

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op de plusknop en dan op Nieuwe campagne.
  2. Kies het campagnedoel Verkoop, Leads, Websiteverkeer, Lokale winkelbezoeken en promoties of Een campagne maken zonder een doel te selecteren.
    • Op basis van uw doel kunt u kiezen of u een doel wilt toevoegen of het standaarddoel voor het account wilt gebruiken.
  3. Selecteer Shopping als campagnetype.
    • U kunt een Performance Max-campagne maken of doorgaan met uw Shopping-campagne.
  4. Selecteer het Merchant Center-account met de producten die u wilt promoten. Als hier geen accounts staan, moet u eerst uw Merchant Center- en Google Ads-accounts koppelen. U kunt de verkoper niet wijzigen nadat u de campagne heeft gemaakt.
  5. (Optioneel) Selecteer feeds met de producten waarvoor u wilt adverteren in deze campagne:
    • Feeds selecteren op feedlabel: Het feedlabel dat u voor deze campagne selecteert, bepaalt welke feeds uit het geselecteerde Merchant Center-account kunnen worden geadverteerd in deze campagne. U kunt uw feedlabels bewerken in Merchant Center.
    • Feeds selecteren op land van verkoop: Selecteer het land waar uw producten worden verkocht en waar ze naartoe worden gestuurd. Advertenties worden alleen getoond aan mensen in het land dat u selecteert. Als u wilt adverteren, zorgt u ervoor dat er productgegevens in het geselecteerde Merchant Center-account beschikbaar zijn voor het land dat u selecteert. Er kunnen pas producten worden gepromoot in de campagne nadat de productgegevens zijn toegevoegd.
  6. Selecteer het campagnesubtype Standaard Shopping-campagne.
  7. Kies uw advertentievoorkeuren:

• Campagnenaam. Geef een naam voor de campagne op. Aan de hand van deze naam kunt u de campagne later terugvinden. U kunt de naam wijzigen nadat de campagne is gemaakt.
    • Aanvullende instellingen. Vouw het dropdownmenu uit om de volgende instellingen te bewerken:
      • Productfilter. U hoeft deze instelling alleen aan te passen als u het aantal producten wilt beperken dat wordt gebruikt in uw campagne. Hiervoor kiest u de criteria waaraan een product moet voldoen om te worden gepromoot. Alleen producten die voldoen aan alle geselecteerde vereisten, worden toegevoegd aan uw campagne. U kunt deze instelling wijzigen nadat de campagne is gemaakt.
      • Producten in de buurt. Zet advertenties aan voor producten die worden verkocht in lokale winkels. Als u producten in de buurt toevoegt, kunt u advertenties met lokale voorraad gebruiken om producten te promoten die in een fysieke winkel worden verkocht. Voordat u producten in de buurt opneemt, zorgt u dat gegevens van de betreffende producten beschikbaar zijn in het geselecteerde Merchant Center-account.
      • URL-opties voor campagne. U kunt een trackingtemplate instellen en een achtervoegsel voor de uiteindelijke URL toevoegen. Voeg aangepaste parameters toe aan uw trackingtemplate en uiteindelijke URL.
    • Bieden. Selecteer welk type biedingen u wilt gebruiken in uw campagne. U kunt deze instelling wijzigen nadat de campagne is gemaakt.
    • Dagbudget. Selecteer het bedrag dat u bereid bent te besteden aan deze campagne.
    • Campagneprioriteit. U hoeft deze instelling alleen aan te passen als u hetzelfde product promoot in meerdere campagnes voor hetzelfde land van verkoop of een feedlabel. Campagneprioriteit bepaalt welk campagnebudget wordt gebruikt als producten in uw campagnes elkaar overlappen.
    • Netwerken. Standaard worden advertenties in Shopping-campagnes op een aantal plekken getoond. Met de standaardinstelling kunt u verkeer naar uw producten leiden en het aantal conversies verhogen. Als u wilt beperken waar uw advertenties worden getoond, vinkt u het selectievakje uit van netwerken die u wilt uitsluiten.
      • Zoeknetwerk van Google
      • Zoekpartners van Google
    • Apparaten. Standaard kunnen advertenties op elk apparaat worden weergegeven, waaronder computers en mobiele apparaten. U kunt deze instelling wijzigen nadat de campagne is gemaakt.
    • Locaties. Met deze instelling kunt u beperken waar uw advertenties worden weergegeven voor specifieke locaties. U kunt deze instelling wijzigen nadat de campagne is gemaakt.
    • Advertenties met lokale voorraad. U hoeft deze instelling alleen aan te passen als u wilt dat uw Shopping-campagne producten bevat die worden verkocht in lokale winkels. Als u lokale producten wilt promoten, dient u lokale productgegevens in bij Merchant Center. Daarna vinkt u het selectievakje Advertenties aanzetten voor producten die worden verkocht in lokale winkels aan.
  8. Klik op Opslaan en doorgaan.
  9. Maak uw eerste advertentiegroep door een aantal gegevens in te voeren. Uw advertentiegroep bevat afzonderlijke productadvertenties die automatisch worden gemaakt met informatie uit uw Merchant Center-account.
    • Naam van advertentiegroep. Geef een naam voor de advertentiegroep op. Aan de hand van deze naam kunt u de advertentiegroep later terugvinden. U kunt de naam wijzigen nadat de campagne is gemaakt.
    • Bod. Geef het bod voor de advertentiegroep op. Nadat u de advertentiegroep heeft gemaakt, wordt dit bod toegepast op de eerste productgroep in de advertentiegroep Alle producten. U kunt het bod voor de productgroep wijzigen nadat de campagne is gemaakt.
  10. Klik op Opslaan.
  11. U wordt naar de pagina met productgroepen geleid, waar één productgroep (Alle producten) staat die alle producten in de campagne bevat. Op deze pagina kunt u uw campagnes beheren en meer productgroepen maken met onderverdelingen om de biedingen specifieker te maken.