Over opties om conversies te tellen

Als eigenaar van een bedrijf wilt u waarschijnlijk al uw verkopen bijhouden. En als u leads genereert, wilt u waarschijnlijk ook elke verkoop bijhouden, maar slechts één, unieke lead per advertentieklik.

Met Conversies bijhouden beschikt u over de benodigde flexibiliteit om conversies te tellen op basis van uw zakelijke behoeften. Voor elke conversieactie kunt u ervoor kiezen om elke conversie te tellen die plaatsvindt na een interactie, of slechtséén conversie na een interactie.Dankzij deze keuzes krijgt u een beter idee van de prestaties van uw campagne en kunt u uw biedingen verfijnen. Uw keuzes om conversies te tellen worden weergegeven in de kolommen 'Conversie', de kolommen 'Alle conversies' en de kolom 'View-through-conversie (VTC)'.

In dit artikel worden de verschillende opties beschreven om Google Ads in te stellen op de manier waarop u uw conversies wilt tellen. Voor algemene informatie over het bijhouden van conversies, leest u Over 'conversies bijhouden'.

Opties voor tellen

Wellicht zijn er meerdere conversieacties die u wilt bijhouden omdat ze activiteit weergeven die waardevol is voor uw bedrijf. U kunt voor elke conversieactie een andere telmethode selecteren.

Er zijn twee instellingen voor het tellen van conversies. Hieronder lichten we deze instellingen nader toe, zodat u weet welke optie het beste past bij de conversieacties die u bijhoudt:

• Elke conversie: Als u voor deze instelling kiest, telt Google Ads elke conversie (per bijgehouden conversieactie) die plaatsvindt na een advertentie-interactie. Dit is een goede keuze als u uw verkopen wilt bijhouden en verbeteren, omdat elke verkoop waarschijnlijk waarde toevoegt voor uw bedrijf.

Voorbeeld

U bent eigenaar van een boekingssite waarop mensen zowel hotelkamers als huurauto's kunnen reserveren. U wilt graag nagaan welke invloed uw advertenties hebben op elk type boeking, dus kiest u ervoor elke conversie te tellen. Wanneer iemand die op reis gaat naar Chicago, Denver en New York een hotelkamer reserveert in elk van deze steden (drie hotelreserveringen) en alleen een huurauto reserveert in Chicago en Denver (twee autoreserveringen), telt deze instelling voor het bijhouden van conversies in totaal vijf conversies.

• Eén conversie: Als u voor deze instelling kiest, telt Google Ads slechts één conversie per advertentieklik. Dit is een goede keuze als u niet geïnteresseerd bent in het aantal verkopen, maar in plaats daarvan wilt weten of er wel of niet een bepaald type lead is gegenereerd. Dit komt doordat meestal slechts één unieke lead per advertentieklik waarde toevoegt voor uw bedrijf.

Voorbeeld

U bent eigenaar van een verzekeringsmaatschappij die inboedel-, auto- en levensverzekeringen aanbiedt, en u meet de conversies voor elk type verzekering als verschillende conversieacties. U wilt graag weten in welke mate uw advertenties mensen aansporen tot het invullen van een formulier op uw site om informatie aan te vragen over een of meer verzekeringsproducten.

U merkt dat mensen soms meerdere formulieren met verschillende waarden voor dezelfde producten invullen. Als dezelfde persoon driemaal het autoverzekeringsformulier en tweemaal het inboedelverzekeringsformulier invult, worden er met de telmethode 'Eén conversie' twee conversies weergegeven: één voor elke conversieactie.

Wellicht wilt u de telmethode 'Eén conversie' gebruiken voor bepaalde conversieacties en 'Elke conversie' voor andere.

Voorbeeld

U bent eigenaar van een firma die financiële diensten verleent, en u gebruikt Google Ads om twee typen conversies te stimuleren: verkopen van online belastingsoftware en leads voor persoonlijk financieel advies. U merkt dat mensen vaak meerdere exemplaren van uw belastingsoftware kopen (wellicht willen ze verschillende typen belasting afzonderlijk administreren). Er worden echter ook regelmatig meerdere leadformulieren ingevuld (wellicht voor verschillende kantoorlocaties of afspraken).

U vindt het wel relevant om elke afzonderlijke verkoop bij te houden, maar wat leads betreft, bent u alleen geïnteresseerd in unieke leads. U stelt daarom voor de conversieactie 'Softwareverkoop' de telmethode 'Elke conversie' in en voor de conversieactie 'Leads' de telmethode 'Unieke conversies'. Als een klik op uw advertentie resulteert in twee verkopen en twee leads, worden er drie conversies weergegeven: één voor elke verkoop en één voor de unieke lead.

Tip

Voor elke conversieactie kunt u het gemiddelde aantal conversies dat door een klik is gegenereerd, zien door in de tabel 'Conversieacties' naar het herhalingspercentage (elke conversie/één conversie) te kijken.

Instructies

In de instellingen van elke conversieactie kunt u de instelling 'Aantal' zien. U kunt deze instelling wijzigen wanneer u uw conversieactie instelt, of u kunt de instelling voor een bestaande conversieactie bewerken door de onderstaande instructies te volgen.

U kunt deze instelling voor al uw conversieacties op elk gewenst moment wijzigen. (Houd er wel rekening mee dat uw wijzigingen alleen van toepassing zijn op toekomstige conversies voor een bepaalde conversieactie, en niet op de bestaande gegevens.)

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik rechtsboven op het gereedschapspictogram . Klik daarna onder 'Meting' op Conversies.
  3. Klik op de naam van de conversieactie die u wilt bewerken.
  4. Klik op Instellingen bewerken.
  5. Klik op Aantal en selecteer Eén of Elke.
  6. Klik op Opslaan en vervolgens op Gereed

Opmerking: Standaardinstellingen voor de telmethode

Als u geen keuze maakt, gebruikt Google Ads automatisch de standaardinstelling. Deze verschilt per conversiebron en is gebaseerd op de telmethode die de meeste adverteerders voor dat specifieke conversietype gebruiken:

• Elke conversie is de standaardinstelling voor website-acties, in-app-acties, Analytics-transacties, klikken op een nummer op uw mobiele website en conversieacties voor importeren.
  • Eén conversie is de standaardinstelling voor telefoongesprekken via advertenties, Analytics-doelen, oproepen naar een telefoonnummer op uw website en conversieacties voor app-installaties. Voor app-installaties geldt dat u de instelling voor de telmethode niet kunt wijzigen, aangezien herhaald downloaden van een app tijdens dezelfde klik geen toegevoegde waarde heeft voor uw bedrijf.

Beveiliging en privacy voor het bijhouden van websites

Google hanteert strenge veiligheidsnormen. Alleen pagina's met de Google-conversietag worden bijgehouden via dit programma. We maken gebruik van gegevensversleuteling en beveiligde servers.

Zorg ervoor dat u gebruikers duidelijke en uitgebreide informatie geeft over de gegevens die u verzamelt op uw websites en toestemming krijgt voor die verzameling als dat wettelijk verplicht is.