Over opties om conversies te tellen

Als eigenaar van een bedrijf wilt u waarschijnlijk al uw verkopen bijhouden. En als u leads genereert, wilt u waarschijnlijk ook elke verkoop bijhouden, maar alleen één unieke lead per advertentieklik.

Conversies bijhouden biedt de flexibiliteit om conversies te tellen op basis van uw zakelijke behoeften. Voor elke conversieactie kunt u kiezen of u elke conversie wilt tellen die na een interactie plaatsvindt, of maar één conversie na een interactie wilt tellen. Dankzij deze opties krijgt u beter inzicht in de campagneprestaties en kunt u uw biedingen verfijnen. Uw keuzes voor conversies tellen staan in de kolommen Conversie, de kolommen Alle conversies en de kolom View-through-conversie (VTC).

In dit artikel worden de verschillende opties beschreven om Google Ads in te stellen op de manier waarop u uw conversies wilt tellen. Voor algemene informatie over het bijhouden van conversies, leest u Over Conversies bijhouden.

Opties voor tellen

Wellicht zijn er meerdere conversieacties die u wilt bijhouden omdat ze activiteit weergeven die waardevol is voor uw bedrijf. U kunt voor elke conversieactie een andere telmethode selecteren.

Er zijn 2 instellingen voor conversies tellen. Hieronder lichten we deze instellingen nader toe, zodat u weet welke optie het best is voor de conversieacties die u bijhoudt:

• Elke conversie: Als u voor deze instelling kiest, telt Google Ads elke conversie (per bijgehouden conversieactie) die plaatsvindt na een advertentie-interactie. Dit is een goede keuze als u uw verkopen wilt bijhouden en verbeteren, omdat elke verkoop waarschijnlijk waarde toevoegt voor uw bedrijf.

Voorbeeld

U bent eigenaar van een boekingssite waarop mensen zowel hotelkamers als huurauto's kunnen reserveren. U wilt graag nagaan welke invloed uw advertenties hebben op elk type boeking, dus kiest u ervoor elke conversie te tellen. Als iemand die op reis gaat naar Chicago, Denver en New York, een hotelkamer reserveert in al deze steden (3 hotelreserveringen) en alleen een huurauto reserveert in Chicago en Denver (2 autoreserveringen), telt deze instelling voor Conversies bijhouden in totaal 5 conversies.

• Eén conversie: Als u voor deze instelling kiest, telt Google Ads maar één conversie per advertentieklik. Dit is een goede keuze als u niet geïnteresseerd bent in het aantal verkopen, maar in plaats daarvan wilt weten of er wel of niet een bepaald type lead is gegenereerd. Dit komt omdat meestal slechts één unieke lead per advertentieklik mogelijk waarde toevoegt voor uw bedrijf.

Voorbeeld

U bent eigenaar van een verzekeringsmaatschappij die inboedel-, auto- en levensverzekeringen aanbiedt, en u meet de conversies voor elk type verzekering als verschillende conversieacties. U wilt graag weten in welke mate uw advertenties mensen aansporen een formulier in te vullen op uw site om informatie aan te vragen over een of meer verzekeringsproducten.

U merkt dat mensen soms meerdere formulieren met verschillende waarden voor dezelfde producten invullen. Als dezelfde persoon driemaal het autoverzekeringsformulier en tweemaal het inboedelverzekeringsformulier invult, worden er met de telmethode 'Eén conversie' twee conversies weergegeven: één voor elke conversieactie.

Wellicht wilt u de telmethode 'Eén conversie' gebruiken voor bepaalde conversieacties en 'Elke conversie' voor andere.

Voorbeeld

U bent eigenaar van een firma die financiële diensten verleent, en u gebruikt Google Ads om twee typen conversies te stimuleren: verkopen van online belastingsoftware en leads voor persoonlijk financieel advies. U merkt dat mensen vaak meerdere exemplaren van uw belastingsoftware kopen (wellicht willen ze verschillende typen belasting afzonderlijk administreren). Er worden echter ook regelmatig meerdere leadformulieren ingevuld (wellicht voor verschillende kantoorlocaties of afspraken).

U vindt het wel relevant om elke afzonderlijke verkoop bij te houden, maar wat leads betreft, bent u alleen geïnteresseerd in unieke leads. U stelt daarom voor de conversieactie Softwareverkoop de telmethode Elke conversie in en voor de conversieactie Leads de telmethode Eén conversie. Als een klik op uw advertentie resulteert in 2 verkopen en 2 leads, worden er 3 conversies getoond: 1 voor elke verkoop en 1 voor de unieke lead.

Welke methode u ook kiest, voor elke conversieactie wordt het gemiddelde aantal conversies getoond van klanten die minimaal één keer een conversie hebben opgeleverd. U gaat hiervoor naar de kolom Herhalingsratio in de tabel Conversieacties. De herhalingsratio is het gemiddelde aantal conversies dat u krijgt op basis van interacties die hebben geleid tot ten minste één conversie. Deze waarde komt overeen met het aantal conversies dat zou zijn geregistreerd met de instelling Elke conversie, gedeeld door het aantal dat zou zijn geregistreerd met de instelling Eén conversie.

De herhalingsratio verandert niet als u de instelling voor tellen wijzigt van Eén conversie in Elke conversie of andersom. Als u de instelling Eén conversie heeft geselecteerd, kunt u aan de hand van de herhalingsratio bepalen hoe conversies zouden worden gerapporteerd als u de instelling Elke conversie zou kiezen. Als de herhalingsratio 1,5 is en u 10 conversies heeft geregistreerd met de instelling Eén conversie, zou u met Elke conversie 1,5 keer zo veel conversies hebben (1,5*10 = 15). Wijzigingen in de instellingen voor conversies tellen zijn alleen van toepassing op toekomstige conversierapportage.

Opmerking: In sommige gevallen is het niet logisch om de herhalingsratio voor app-conversies in verschillende apps te vergelijken. Dit komt omdat er verschillende factoren zijn, waardoor verschillende apps verschillende doelgebruikers hebben, met mogelijk verschillende uitgavenpatronen. Voorbeelden zijn app-optimalisatietypen, besturingssysteem (iOS en Android), andere factoren of een combinatie van deze factoren.

Instructies

In de instellingen van elke conversieactie kunt u de instelling Aantal zien. U kunt deze instelling wijzigen wanneer u uw conversieactie instelt, of u kunt de instelling voor een bestaande conversieactie bewerken door de onderstaande instructies te volgen.

U kunt deze instelling voor al uw conversieacties op elk gewenst moment wijzigen. (Houd er wel rekening mee dat uw wijzigingen alleen van toepassing zijn op toekomstige conversies voor een bepaalde conversieactie, en niet op de bestaande gegevens.)

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op het icoon Doelen Goals Icon.
  3. Klik op het dropdownmenu Conversies en vervolgens op Overzicht.
  4. Klik op de naam van de conversieactie die u wilt bewerken.
  5. Klik op Instellingen bewerken.
  6. Klik op Aantal en selecteer Eén of Elke.
  7. Klik op Opslaan en dan op Klaar.

Opmerking: Standaardinstellingen voor de telmethode

Als u geen keuze maakt, gebruikt Google Ads automatisch de standaardinstelling. Deze verschilt per conversiebron en is gebaseerd op de telmethode die de meeste adverteerders voor dat specifieke conversietype gebruiken:

• Elke conversie is de standaardinstelling voor website-acties, in-app-acties, Analytics-transacties, klikken op een nummer op uw mobiele website en conversieacties voor importeren.
  • Eén conversie is de standaardinstelling voor telefoongesprekken via advertenties, Analytics-doelen, oproepen naar een telefoonnummer op uw website en conversieacties voor app-installaties. Voor app-installaties geldt dat u de instelling voor de telmethode niet kunt wijzigen, aangezien er geen toegevoegde waarde is voor uw bedrijf als een app herhaaldelijk wordt gedownload tijdens dezelfde klik.

Beveiliging en privacy voor app-tracking

Google hanteert strenge veiligheidsnormen. Google Ads verzamelt alleen gegevens in apps waarvoor u tracking heeft ingesteld.

Zorg dat u gebruikers duidelijke, uitgebreide informatie geeft over de gegevens die u in uw apps verzamelt en dat u hiervoor toestemming vraagt als dat wettelijk verplicht is.