Tietoja konversiolaskennan vaihtoehdoista

Jos sinulla on yritys, haluat todennäköisesti laskea kaikki asiakkaidesi tekemät ostokset. Jos luot myös liidejä, haluat ehkä seurata kaikkia asiakkaidesi tekemiä ostoksia mutta vain yksittäisiä liidejä mainoksen klikkausta kohti.

Konversioseurannan avulla voit laskea konversioita joustavasti liiketoimintatarpeidesi mukaan. Voit laskea minkä tahansa konversiotapahtuman yhteydessä kaikki interaktion jälkeiset konversiot tai vain yhden interaktion jälkeisen konversion. Näiden laskentavaihtoehtojen avulla voit saada paremman käsityksen kampanjoidesi tuloksista. Ne myös helpottavat hintatarjousten tarkentamista. Laskentavaihtoehdot näkyvät Konversiot-sarakkeissa, Kaikki konversiot ‑sarakkeissa ja View-through-konversio-sarakkeessa.

Tässä artikkelissa kerrotaan, millä eri tavoin voit laskea konversioita Google Adsissa. Jos haluat yleistä tietoa konversioseurannasta, lue artikkeli Tietoja konversioseurannasta.

Laskentavaihtoehdot

Haluat ehkä seurata useita eri konversiotapahtumia, koska ne kertovat yrityksellesi arvokkaasta toiminnasta. Voit valita jokaiselle konversiotapahtumalle eri laskentatavan.

Tarkastelemme nyt kumpaakin konversioiden laskentatapaa tarkemmin, jotta saat selville, kumpi niistä soveltuu paremmin erilaisten konversiotapahtumien seuraamiseen:

• Kaikki konversiot: Tätä asetusta käytettäessä Google Ads laskee kaikki (seurattavan konversiotapahtuman mukaiset) konversiot, jotka tapahtuvat mainosinteraktion jälkeen. Tämä on hyvä vaihtoehto silloin, kun haluat seurata ja kasvattaa myyntiäsi, sillä jokainen myyntitapahtuma tuo todennäköisesti lisäarvoa yrityksellesi.

Esimerkki

Sinulla on matkavaraussivusto, jonka kautta voi varata sekä hotellihuoneita että vuokra-autoja. Haluat nähdä, miten mainoksesi edistävät kumpaakin varaustyyppiä, joten valitset laskentatavaksi kaikki konversiot. Jos esimerkiksi Lahteen, Ouluun ja Turkuun matkustava henkilö tekee yhden hotellivarauksen kustakin kaupungista (yhteensä kolme hotellivarausta) ja varaa vuokra-auton Lahdesta ja Oulusta (kaksi autovarausta), tällä konversioasetuksella varauksista lasketaan yhteensä viisi konversiota.

• Yksi konversio: Tätä asetusta käytettäessä Google Ads laskee vain yhden konversion mainoksen klikkausta kohden. Tämä on hyvä valinta, jos et ole kiinnostunut myynnin määrästä vaan tietynlaisten liidien saamisesta. Yleensä vain yksi liidi mainoksen klikkausta kohti tuo lisäarvoa yrityksellesi.

Esimerkki

Sinulla on koti-, auto- ja henkivakuutuksia tarjoava vakuutusyhtiö ja haluat mitata kunkin vakuutustyypin konversioita eri konversiotapahtumina. Haluat nähdä, kuinka tehokkaasti mainoksesi saavat ihmiset täyttämään sivustollasi olevan lomakkeen, jossa pyydetään tietoja yhdestä tai useammasta vakuutustuotteesta.

Huomaat, että ihmiset täyttävät toisinaan useita samojen tuotteiden lomakkeita eri arvoilla. Jos sama henkilö täyttää kolme autovakuutuslomaketta ja kaksi kotivakuutuslomaketta, näet yksittäistä konversiota käyttäessäsi kaksi konversiota eli yhden kumpaakin konversiotapahtumaa kohti.

Voit myös laskea vain yhden konversion tietyn konversiotapahtuman osalta ja kaikki konversiot joidenkin muiden konversiotapahtumien osalta.

Esimerkki

Sinulla on rahoituspalveluita tarjoava yritys ja käytät Google Adsia kahdenlaisten konversioiden hankkimiseen: kirjanpito-ohjelmiston myynnin edistämiseen ja liidien hankkimiseen henkilökohtaista veroneuvontaa varten. Huomaat, että ihmiset ostavat usein enemmän kuin yhden kirjanpito-ohjelmiston– mahdollisesti yhden ohjelmiston henkilökohtaista taloudenpitoa ja toisen taas yrityksen kirjanpitoa varten. He kuitenkin myös täyttävät useita liidilomakkeita, ehkäpä varatakseen ajan yrityksesi eri toimipaikkaan tai eri ajankohtana.

Haluat seurata kaikkia myyntitapahtumia, mutta vain yksilöllisiä liidejä. Voit asettaa ohjelmistomyynnin konversiotapahtuman laskemaan kaikki konversiot ja liidien konversiotapahtuman laskemaan yksittäisen konversion. Jos mainoksesi yksittäinen klikkaus johtaa kahteen myyntitapahtumaan ja kahteen liidiin, näet kolme konversiota: yhden konversion kummastakin myyntitapahtumasta sekä yhden konversion yksittäisestä liidistä.

Riippumatta valitsemastasi laskentatavasta näet jokaisen konversiotapahtuman osalta vähintään kerran konvertoituneilta asiakkailta saamiesi konversioiden keskimääräisen määrän tarkastelemalla Konversiotapahtumat-taulukon toistoprosenttia. Toistoprosentti on niiden konversioiden keskimääräinen määrä, jotka saat vähintään yhteen konversioon johtaneiden interaktioiden perusteella. Se lasketaan jakamalla niiden konversioiden määrä, jotka olisit saanut Kaikki konversiot ‑asetuksella, niiden konversioiden määrällä, jotka saisit Yksi konversio ‑asetuksella.

Toistoprosentti ei muutu, jos muutat laskentatavan Yksi konversio ‑asetuksesta Kaikki konversiot ‑asetukseksi tai toisinpäin. Jos laskentatapa-asetuksena on Yksi konversio, voit nähdä toistoprosentista, miltä konversioraportointisi näyttäisi, jos asetuksena olisi Kaikki konversiot.​ Jos toistoprosentti on 1,5 ja saat 10 konversiota Yksi konversio ‑asetuksella, saisit Kaikki konversiot ‑asetuksella 1,5 kertaa enemmän konversioita (1,5 * 10 = 15). Konversioiden laskentatapa-asetuksiin tehdyt muutokset vaikuttavat vain tulevaan konversioraportointiin.

Huom. Sovelluskonversioiden toistoprosentin vertailu eri sovellusten välillä ei joissakin tapauksissa ole hyödyllistä. Eri sovelluksilla voi eri syistä olla erilaisia kohdekäyttäjiä, joilla voi olla erilaisia kulutustottumuksia. Nämä syyt voivat liittyä esimerkiksi sovelluksen optimointityyppeihin ja/tai käyttöjärjestelmään (iOS/Android).

Ohjeet

Jokaisen konversiotoiminnon asetuksissa näkyy Laskentatapa-asetus. Voit muuttaa tätä asetusta samalla kun määrität konversiotapahtuman. Voit myös muuttaa aiemmin määritettyjen konversiotapahtumien laskenta-asetusta alla olevien ohjeiden avulla.

Voit muuttaa tätä asetusta milloin tahansa minkä tahansa konversiotoiminnon osalta. (Muista kuitenkin, että muutokset vaikuttavat vain tietyn konversiotapahtuman tuleviin konversioihin, eivät konversiotapahtuman aiempaan dataan.)

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa Tavoitteet-kuvaketta Goals Icon.
  3. Klikkaa avattavaa Konversiot-valikkoa ja valitse Yhteenveto.
  4. Klikkaa muokattavan konversiotapahtuman nimeä.
  5. Klikkaa Muokkaa asetuksia.
  6. Klikkaa Määrä ja valitse Yksi tai Jokainen.
  7. Klikkaa Tallenna ja valitse Valmis.

Hyvä huomata: Laskentatavan oletusasetukset

Jos et valitse asetusta itse, Google Ads käyttää automaattisesti laskentatavan oletusasetusta. Oletusasetukset vaihtelevat konversion lähteen mukaan ja perustuvat siihen, miten useimmat mainostajat haluavat laskea tietyn tyyppisen konversion:

• Kaikki konversiot on oletus verkkosivustoille, sovelluksessa tehdyille valinnoille, Analyticsin tapahtumille, mobiilisivustolla olevan puhelinnumeron klikkauksille ja importoitaville konversiotapahtumille.
  • Yksi konversio on oletus mainoksista tuleville puheluille, Analyticsin tavoitteille, sivustollasi olevaan puhelinnumeroon soitetuille puheluille ja sovellusasennusten konversiotapahtumille. Sovellusasennusten laskentatapa-asetusta ei voi muuttaa, koska samaan klikkaukseen liittyvä sovelluksen lataaminen useaan kertaan ei tuo yrityksellesi lisäarvoa.

Tietoturva ja yksityisyys sovellusten seurannassa

Googlen tietoturvastandardit ovat tiukat. Google Ads kerää dataa vain sovelluksista, joilla olet määrittänyt seurannan.

Kerro käyttäjille selkeästi ja kattavasti, mitä dataa keräät sovelluksissasi. Pyydä myös suostumus datan keräämiseen, kun laki sitä vaatii.