Tietoja konversiolaskennan vaihtoehdoista

Jos sinulla on yritys, haluat todennäköisesti laskea kaikki asiakkaidesi tekemät ostokset. Jos luot myös liidejä, haluat ehkä seurata kaikkia asiakkaidesi tekemiä ostoksia mutta vain yksittäisiä liidejä mainoksen klikkausta kohti.

Konversioseurannan avulla voit laskea konversioita joustavasti liiketoimintatarpeidesi mukaan. Voit laskea minkä tahansa konversiotapahtuman yhteydessä kaikki aktivoitumisen jälkeen tapahtuvat konversiot tai vain yhden aktivoitumisen jälkeen tapahtuvan konversion. Näiden laskentavaihtoehtojen ansiosta voit saada paremman käsityksen kampanjoidesi kehityksestä. Ne myös helpottavat hintatarjoustesi tarkentamista. Laskentavaihtoehdot näkyvät Konversiot-sarakkeessa, Kaikki konversiot ‑sarakkeissa ja View-through-konversio-sarakkeessa.

Tässä artikkelissa kerrotaan eri tavoista, joita voit käyttää konversiolaskennan määrittämiseen Google Adsissa. Jos haluat yleistä tietoa konversioseurannasta, lue artikkeli Tietoja konversioseurannasta.

Laskentavaihtoehdot

Haluat ehkä seurata useita eri konversiotoimintoja, koska ne kertovat yrityksellesi arvokkaasta toiminnasta. Voit valita eri laskentamenetelmän jokaista konversiotoimintoa varten.

Tarkastelemme nyt kumpaakin konversioiden laskentatapaa tarkemmin, jotta saat selville, kumpi niistä soveltuu paremmin erilaisten konversiotapahtumiesi seuraamiseen:

• Kaikki konversiot: Tätä asetusta käytettäessä Google Ads laskee kaikki (seurattavan konversiotapahtuman mukaiset) konversiot, jotka tapahtuvat mainokseen kohdistuvan toiminnan jälkeen. Tämä on hyvä vaihtoehto silloin, kun haluat seurata ja kasvattaa myyntiäsi, sillä jokainen myyntitapahtuma tuo todennäköisesti lisäarvoa yrityksellesi.

Esimerkki

Sinulla on matkavaraussivusto, jolla on mahdollista varata sekä hotellihuoneita että vuokra-autoja. Haluat nähdä, miten mainoksesi edistävät kumpaakin varaustyyppiä, joten valitset laskentatavaksi kaikki konversiot. Jos esimerkiksi Lahteen, Ouluun ja Turkuun matkustava henkilö tekee yhden hotellivarauksen kustakin kaupungista (yhteensä kolme hotellivarausta) ja varaa vuokra-auton Lahdesta ja Oulusta (kaksi autovarausta), tällä konversioasetuksella lasketaan varauksista yhteensä viisi konversiota.

• Yksittäinen konversio: Tällä asetuksella Google Ads laskee vain yhden konversion mainoksen klikkausta kohden. Tämä on hyvä valinta, jos et ole kiinnostunut myynnin määrästä vaan tietynlaisten liidien saamisesta. Yleensä vain yksi liidi mainoksen klikkausta kohti tuo lisäarvoa yrityksellesi.

Esimerkki

Sinulla on koti-, auto- ja henkivakuutuksia tarjoava vakuutusyhtiö ja haluat mitata kunkin eri vakuutustyypin konversioita eri konversiotoimintoina. Haluat nähdä, kuinka tehokkaasti mainoksesi saavat ihmiset täyttämään sivustollasi olevan lomakkeen, jossa pyydetään tietoja yhdestä tai useammasta vakuutustuotteesta.

Huomaat, että ihmiset täyttävät toisinaan useita samojen tuotteiden lomakkeita eri arvoilla. Jos sama henkilö täyttää kolme autovakuutuslomaketta ja kaksi kotivakuutuslomaketta, näet yksittäistä konversiota käyttäessäsi kaksi konversiota eli yhden kumpaakin konversiotoimintoa kohti.

Voit myös laskea vain yksittäiset konversiot tietyn konversiotoiminnon osalta ja kaikki konversiot joidenkin toisten konversiotoimintojen osalta.

Esimerkki

Sinulla on rahoituspalveluita tarjoava yritys ja käytät Google Adsia kahdenlaisten konversioiden hankkimiseen: kirjanpito-ohjelmiston myynnin edistämiseen ja liidien hankkimiseen henkilökohtaista veroneuvontaa varten. Huomaat, että ihmiset ostavat usein enemmän kuin yhden kirjanpito-ohjelmiston – mahdollisesti yhden ohjelmiston henkilökohtaista taloudenpitoa ja toisen puolestaan yrityksen kirjanpitoa varten. He kuitenkin myös täyttävät useita liidilomakkeita, ehkäpä varatakseen ajan yrityksesi eri toimipaikkaan tai eri ajankohtana.

Haluat seurata kaikkia myyntitapahtumia, mutta vain yksilöllisiä liidejä. Voit asettaa ohjelmistomyynnin konversiotapahtuman laskemaan kaikki konversiot ja liidien konversiotapahtuman laskemaan yksittäisen konversion. Jos mainoksesi yksittäinen klikkaus johtaa kahteen myyntitapahtumaan ja kahteen liidiin, näet kolme konversiota: yhden konversion kummastakin myyntitapahtumasta sekä yhden konversion yksittäisestä liidistä.

Vinkki

Kuhunkin konversiotapahtumaan liittyvä klikkauksista seuranneiden konversioiden keskimäärä näkyy Konversiotapahtumat-taulukossa toistoprosentin (kaikki konversiot / yksi konversio) kohdalla.

Ohjeet

Jokaisen konversiotoiminnon asetuksissa näkyy Laskentatapa-asetus. Voit muuttaa tätä asetusta samalla kun määrität konversiotoiminnon. Voit myös muuttaa aiemmin määritettyjen konversiotoimintojen laskenta-asetusta alla olevien ohjeiden avulla.

Voit muuttaa tätä asetusta milloin tahansa minkä tahansa konversiotoiminnon osalta. (Muista kuitenkin, että muutokset vaikuttavat vain tietyn konversiotapahtuman tuleviin konversioihin, eivät konversiotapahtuman aiempiin tietoihin.)

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta työkalukuvaketta ja valitse sitten Mittaus-kohdasta Konversiot.
  3. Klikkaa muokattavan konversiotapahtuman nimeä.
  4. Klikkaa Muokkaa asetuksia.
  5. Klikkaa Laskentatapa ja valitse Yksi tai Kaikki.
  6. Valitse Tallenna ja sitten Valmis

Huomioitavaa: Laskentatavan oletusasetukset

Jos et valitse asetusta itse, Google Ads käyttää automaattisesti laskentatavan oletusasetusta. Oletusasetukset vaihtelevat konversion lähteen mukaan ja perustuvat siihen, miten useimmat mainostajat haluavat laskea tietyn tyyppisen konversion:

• Kaikki konversiot on oletus verkkosivustoille, sovelluksen sisäisille toiminnoille, tietyille Analyticsin tapahtumille, mobiilisivustolla olevan puhelinnumeron klikkauksille ja tuonnin konversiotoiminnoille.
  • Yksi konversio on oletus mainoksista tuleville puheluille, Analyticsin tavoitteille, sivustollasi olevaan puhelinnumeroon tuleville puheluille ja sovellusasennusten konversiotapahtumille. Sovellusasennusten laskentatavan asetusta ei voi muokata, koska samaan klikkaukseen liittyvä sovelluksen lataaminen useaan kertaan ei tuo yrityksellesi lisäarvoa.

Turvallisuus ja tietosuoja verkkosivustojen seurannassa

Googlen turvallisuusstandardit ovat tiukat. Tämän ohjelman avulla seurataan vain sivuja, jotka sisältävät Google-konversiotagin. Käytämme tietojen salausta ja suojattuja palvelimia.

Varmista, että kerrot käyttäjille selkeästi ja kattavasti, mitä dataa keräät verkkosivustollasi. Pyydä myös suostumus datan keräämiseen, kun laki sitä vaatii.