Over Display-uitbreiding voor campagnes in het zoeknetwerk

Met Display-uitbreiding voor campagnes in het zoeknetwerk kunt u extra conversies in het Google Display Netwerk krijgen door niet-gebruikt budget voor het zoeknetwerk te benutten tegen vergelijkbare kosten per conversie als in het zoeknetwerk. In dit artikel wordt uitgelegd hoe deze uitbreidingsoptie werkt en hoe u hiermee betere resultaten kunt behalen.

Hoe het werkt

Als u Display-uitbreiding wilt aanzetten voor uw campagnes in het zoeknetwerk, gaat u naar de instellingenkaart Netwerk en vinkt u de optie Display Netwerk aan. Waar mogelijk worden dezelfde instellingen voor uw campagne in het zoeknetwerk in Display-uitbreiding gevolgd, waaronder:

• Bieden en targeting, bijvoorbeeld contextuele relevantie.
  • De limiet van het totale campagnebudget wordt gevolgd en het gebruik van Display-uitbreiding heeft gewoonlijk geen invloed op uw uitgaven voor het zoeknetwerk en is erop gericht alleen niet-gebruikt budget voor het zoeknetwerk te gebruiken.
  • De kosten per conversie voor het Display Netwerk zijn doorgaans vergelijkbaar of lager dan de uitgaven voor het zoeknetwerk.
  • Advertenties worden automatisch gemaakt op basis van uw zoekadvertenties, maar u kunt ook makkelijk zelf beeldadvertenties maken in het gedeelte Componenten op het tabblad Campagnes van uw Google Ads-account.
  • We raden aan om responsieve display-advertenties te gebruiken om uw bereik nog verder te vergroten en uw prestaties te verbeteren.

Uw advertenties kunnen worden getoond als mensen op Google Zoeken en op sites van zoekpartners naar termen zoeken die overeenkomen met uw zoekwoorden. Ze kunnen ook worden getoond op relevante websitepagina's en in relevante apps in het Google Display Netwerk. Door de prestaties van het zoeknetwerk zorgvuldig bij te houden en na een beperkte verkenningsperiode, kan Google selectief advertenties in het Display Netwerk tonen terwijl de gemiddelde prestaties hetzelfde blijven. De uitgaven worden gestopt als de prestaties voor het zoeknetwerk niet kunnen worden gematcht. Campagnes in het zoeknetwerk met Display-uitbreiding en resterend budget genereren met een vergelijkbare CPA tot 15% meer conversies dan campagnes in het zoeknetwerk zonder Display-uitbreiding. U kunt naar verwachting een gemiddelde 14% hogere conversiewaarde bereiken voor Zoeken als uw primaire campagne in het zoeknetwerk gebruikmaakt van Conversiewaarde maximaliseren of Doel-ROAS.

De juiste doelgroep vinden

Een campagne in het zoeknetwerk met Display-uitbreiding helpt uw bereik vergroten zonder dat u extra instellingen hoeft op te geven. Het kan u ook helpen op de juiste plaats en het juiste moment de juiste doelgroep te vinden.

• Extra vertoningen en conversies: Campagnes in het zoeknetwerk met Display-uitbreiding worden alleen weergegeven in het Display Netwerk als we voorspellen dat er niet-gebruikt budget voor het zoeknetwerk is, en als u geen andere display- of universele campagnes heeft die om dezelfde vertoningen concurreren.
  • Prestaties: Campagnes in het zoeknetwerk met Display-uitbreiding en resterend budget voor het zoeknetwerk kunnen tot 15% meer conversies genereren tegen een CPA die vergelijkbaar is met de CPA van de huidige campagne.
  • Breid uw potentiële doelgroep uit: Door het Display Netwerk toe te voegen, kunnen uw advertenties worden getoond in het Google Display Netwerk, een verzameling van meer dan 3 miljoen websites, video's en apps. Zo kunt u potentiële klanten bereiken die browsen door vergelijkbare producten en ze onderzoeken op diverse websites.
  • Ga strategisch te werk: Aangezien Display-uitbreiding volledig is geautomatiseerd, worden uw advertenties geoptimaliseerd om gebruikers in het Display Netwerk te targeten zonder dat u hiervoor extra instellingen hoeft op te geven.

Gebruik responsieve advertenties om meer mensen te bereiken

Als u uw bereik nog verder wilt vergroten en uw prestaties wilt verbeteren, maakt u een responsieve advertentie voor uw campagne in het zoeknetwerk met Display-uitbreiding. Een responsieve advertentie is een handige, alles-in-één-indeling die in het hele Display Netwerk wordt weergegeven. Op basis van door u opgegeven componenten (zoals kopteksten, afbeeldingen en uw landingspagina), worden responsieve advertenties automatisch aangepast aan nagenoeg elke beschikbare advertentieruimte. Dit geldt voor het formaat, het uiterlijk en de indeling van de advertentie. Door 1 advertentie te maken die in bijna elke advertentieruimte in het Display Netwerk past, vergroot u met responsieve advertenties uw bereik en invloed, terwijl u tijd bespaart. Als u Google Ads-componenten voor afbeeldingen heeft geüpload, bijvoorbeeld vanuit Zoeken, kan Display-uitbreiding automatisch responsieve display-advertenties maken. U hoeft hiervoor zelf niets te doen. Meer informatie over responsieve display-advertenties

Opmerking: Als u al campagnes in het zoeknetwerk heeft lopen en deze uitbreidt naar het Display Netwerk, kunt u een toename in het aantal conversies verwachten en als gevolg daarvan een toename in de dagelijkse uitgaven. Gemiddeld zouden uw kosten per conversie in het Display Netwerk vergelijkbaar moeten zijn met die in het zoeknetwerk.

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Een campagne in het zoeknetwerk met Display-uitbreiding maken

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik op de plusknop en selecteer Nieuwe campagne.
  3. Selecteer een doel voor uw campagne. Als geen van de doelen aansluit bij uw behoeften, selecteert u Een campagne maken zonder een doel te selecteren.
    • Als deze stap niet overeenkomt met wat er in uw account staat, selecteert u eerst een campagnetype en dan een doel. Meer informatie over campagnedoelen in Google Ads
  4. Selecteer het campagnetype Zoeken.
  5. Klik op Doorgaan.
  6. Selecteer de gewenste resultaten voor deze campagne en geef uw campagne een naam.
  7. Klik op Doorgaan.
  8. Klik in het menu aan de linkerkant op Campagne-instellingen.
  9. Klik in het gedeelte Netwerken op Netwerkinstellingen weergeven en vink de optie Google Display Netwerk opnemen aan.
  10. Selecteer de overige campagne-instellingen. Meer informatie over campagne-instellingen
  11. Klik op Campagne publiceren.

Een campagne in het zoeknetwerk upgraden

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Plaats de muisaanwijzer op de campagne in het zoeknetwerk die u wilt upgraden. U kunt ook de filters bovenaan de pagina gebruiken om de lijst met alle campagnes te verfijnen.
  5. Klik op het icoon Instellingen Admin Icon bij de geselecteerde campagne.
  6. Klik op het dropdownmenu Netwerken om de optie uit te vouwen en klik op Netwerkinstellingen weergeven.
  7. Vink onder Display Netwerk de optie Google Display Netwerk opnemen aan.
  8. Klik op Opslaan.