Tietoja videokampanjoiden joukkohallintatyökaluista

Google Adsin joukkohallintatyökalujen avulla voit entistä tehokkaammin luoda ja hallinnoida videokampanjoita ja mainoksia sekä luoda niihin liittyviä raportteja kerralla. Seuraavassa on muutamia käytettävissä olevia työkaluja:

• Joukkolähetykset: Luo ja muokkaa satoja videokampanjoita kerralla sen sijaan, että loisit ja muokkaisit niitä yksitellen. Kun lataat laskentataulukon kampanjoistasi, mainosryhmistäsi tai mainoksistasi, voit muokata niitä offline-tilassa ja ladata sitten laskentataulukon takaisin tilillesi.
  • Joukkomuokkaus heti: Kun haluat muokata useaa tilisi elementtiä kerralla, voit käyttää Kampanjat-, Mainosryhmät- ja Mainokset-sivuilla olevaa avattavaa Muokkaa-valikkoa. Joukkomuokkauksen avulla säästät aikaa, sillä tällöin yhden tai usean kampanjasi monia kohteita päivitetään samanaikaisesti. Voit tarkastella tilisi muokkauksia viimeisen 90 päivän ajalta klikkaamalla Viimeisimmät joukkomuokkaukset ‑valikkovaihtoehtoa.
  • Automaattiset säännöt: Automatisoi tilillesi tehtävät muutokset (kuten hintatarjoukset, budjetit ja tila) määrittämiesi ehtojen perusteella. Voit esimerkiksi automatisoida videomainostesi tilaan ja katselukertakohtaisiin hintatarjouksiin tehtävät muutokset valitsemiesi ehtojen mukaan.
  • Hallinnoijan tilin raportointi: Voit luoda, ladata ja hallinnoida kaikkien ylläpitämiesi tilien erilaisia tehokkuusraportteja raportointikuvakkeen  Raportit-kohdassa. Jos haluat tietää, miten tehokkaita videokampanjasi ovat, voit lisätä näihin raportteihin tietoja, kuten näyttökerrat ja katseluprosentin. Lisäksi voit tarkentaa raportointia entisestään suodattamalla kampanjat ainoastaan Video-kampanjatyypin mukaan.
  • Google Ads Editor: Google Ads Editorissa voit luoda ja muokata videokampanjoitasi.
  • Google Ads ‑ohjelmat: Voit automatisoida Google Ads ‑tilisi toimintoja JavaScript-ohjelmakoodilla. Ohjelmien avulla voit muuttaa hintatarjouksia, keskeyttää mainosryhmiä, hallita tilisi kohteita ja paljon muuta. Lisätietoja

Joukkolähetykset

Lataamalla laskentataulukon, joka sisältää kaikki videokampanjoidesi, mainosryhmiesi tai mainostesi elementit, voit luoda, muokata, lisätä tai poistaa näitä elementtejä nopeasti yhdellä kertaa. Näet muutokset tililläsi heti päivitetyn laskentataulukon lähettämisen jälkeen. Lue lisää muutosten tekemisestä joukkolähetysten avulla.

Joukkomuokkaus heti

Tee laajoja muutoksia videokampanjoihisi, mainosryhmiisi ja mainoksiisi.

Voit muokata videokampanjoitasi, mainoksiasi ja asetuksiasi heti yhdellä kertaa seuraavasti:
  1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi osoitteessa https://ads.google.com.
  2. Klikkaa Kampanjat-, Mainosryhmät- tai Mainokset-sivua.

Huomioitavaa

Videokampanjat ovat avattavassa Kaikki kampanjat ‑valikossa muiden mahdollisten kampanjatyyppien kanssa. Tämän avattavan valikon kautta voit tarkastella pelkkiä videokampanjoitasi valitsemalla Videokampanjat.

3. Valitse taulukosta muokattavien kohteiden valintaruudut ja klikkaa sitten Muokkaa-vaihtoehtoa.
  4. Valitse Muokkaa-valikossa vaihtoehdot, jotka liittyvät muokattaviin elementteihin (esimerkiksi hintatarjoukset, mainokset tai kohdistustavat).

Huom.

Voit tarkastella tilisi muokkauksia viimeisen 90 päivän ajalta klikkaamalla Viimeisimmät joukkomuokkaukset ‑valikkovaihtoehtoa. Viimeisimmät joukkomuokkaukset ‑vaihtoehto näkyy vain Kampanjat-, Mainosryhmät- ja Mainokset-sivujen Muokkaa-valikossa.

Automaattiset säännöt

Käyttämällä automaattisia sääntöjä säästät aikaa, sillä sinun ei tarvitse jatkuvasti valvoa videokampanjoitasi eikä tehdä muutoksia itse. Automaattisten sääntöjen avulla voit esimerkiksi

• ajoittaa videomainoksesi näkymään tiettyinä vuorokaudenaikoina
  • muokata hintatarjouksia vuorokaudenajan, sesonkien tai muiden muuttuvien olojen mukaan.

Muista seuraavat seikat

Järjestelmä ei ole yhtä älykäs kuin sinä, joten määritä oikeanlaiset rajat säännöillesi ja tarkista lokisi aina silloin tällöin. Näin voit varmistaa, että sääntöjen avulla suoritetut toiminnot pohjautuvat riittäviin tietoihin.

Voit luoda automaattisia sääntöjä videokampanjoillesi, mainosryhmillesi tai mainoksillesi seuraavasti:
  1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi osoitteessa https://ads.google.com.
  2. Valitse Kampanjat-, Mainosryhmät- tai Mainokset-sivu ja klikkaa avattavaa Automaattinen-valikkoa.
  3. Valitse Automaattinen-valikossa jokin säännöistä.
  4. Anna säännön ehdot ja säännön käynnistämistä koskevat vaatimukset.
  5. Valitse Toistuvuus-valikosta, miten usein sääntö suoritetaan (esimerkiksi päivittäin tai ainoastaan kerran tiettynä päivänä ja kellonaikana) sekä ajanjakso vaatimustesi arvioimista varten. Anna sitten säännöllesi nimi ja valitse, millä tavoin haluat ilmoituksen, kun sääntö suoritetaan.
  6. Vahvista, että olet määrittänyt säännön haluamallasi tavalla, klikkaamalla Esikatsele tulokset ‑painiketta. Esikatselun avulla ainoastaan vahvistetaan sääntö. Toiminto ei tee pysyviä muutoksia tilillesi.
  7. Klikkaa Tallenna.
  8. Kun olet luonut säännön, on tärkeää tarkkailla, että se varmasti toimii haluamallasi tavalla. Voit hallinnoida sääntöjäsi valitsemalla Hallinnoi sääntöjä ‑vaihtoehdon Automaattinen-valikosta. Näkyviin tulee sääntöluettelo. Voit keskeyttää, ottaa käyttöön tai poistaa sääntöjä Tila-sarakkeessa tai muokata niitä Toiminnot-sarakkeessa.
  9. Aina kun sääntö suoritetaan, lokitaulukkoon ilmestyy merkintä. Voit tarkastella lisätietoja säännön tekemistä muutoksista valitsemalla Näytä tiedot.

Hallinnoijan tilin raportointi

Hallinnoijan tilillä voit hankkia tehokkuusraportin kaikista hallinnoimistasi videotileistä.

Voit luoda kaikkia tilejä koskevia videokampanjan tehokkuusraportteja hallinnoijan tileillä seuraavasti:
  1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi osoitteessa https://www.ads.google.com/home/tools/manager-accounts/.
  2. Klikkaa raportointikuvaketta  ja valitse Ennalta määritetyt raportit > Perus > Kampanja.
  3. Klikkaa kampanjatyypin vieressä olevaa suodatinkuvaketta Suodatinkuvake ja valitse Video.
  4. Klikkaa Käytä.
  5. Klikkaa latauskuvaketta Download ja valitse sitten haluamasi tiedostotyyppi.

Tällöin raporttisi ladataan tietokoneellesi.

Videokampanjoiden luominen ja muokkaaminen Google Ads Editorin avulla

Google Ads Editorin avulla voit luoda ja hallinnoida videokampanjoita ja muokata videokampanjoiden asetuksia. TrueView- ja puskurivideomainokset ovat interaktiivinen tapa tavoittaa asiakkaat YouTubessa ja muualla internetissä. Muista, että TrueView for Shopping ‑kampanjoita, mobiilisovelluksen asennuskampanjoita ja toimintakehotuspeittokuvia ei tueta.

Videokampanjan luominen

1. Valitse tilin puunäkymässä tili, jolla haluat videokampanjan näkyvän.
  2. Valitse tyyppiluettelosta Kampanjat.
  3. Valitse datanäkymän yläpuolelta Lisää kampanja.
  4. Valitse datanäkymässä uusi kampanja.
  5. Valitse muokkauspaneelin avattavasta Kampanjatyyppi-valikosta Video.

Videokampanjan muokkaaminen

1. Valitse tilin puunäkymässä muokattavan kampanjan sisältävä tili.
  2. Valitse tyyppiluettelosta Kampanjat.
  3. Valitse muokattava kampanja.

Seuraavaksi voit muuttaa asetuksia. Voit esimerkiksi lisätä sisällön poissulkemisia, joiden avulla voit määrittää kohteet, joissa et halua näyttää mainoksia.

1. Voit lisätä sisällön poissulkemisia valitsemalla Sisällön poissulkemiset ‑osiossa Muokkaa.
  2. Valitse sivusto-, sisältö- tai mainoksen sijoitteluluokat, joissa et halua näyttää mainoksiasi.
  3. Valitse OK.

Voit muuttaa verkoston asetuksia valitsemalla Videoasetukset ja sen jälkeen YouTube-haku, YouTube-videot tai Sisällytä videokumppanit. Hintatarjousstrategia-osion avattavan valikon avulla voit myös muuttaa hintatarjousstrategiaksesi vaihtoehdon Manuaalinen katselukertakohtainen hinta.

Mainosryhmien luominen tai muokkaaminen

1. Valitse tilin puunäkymässä muokattavan kampanjan sisältävä tili.
  2. Valitse tyyppiluettelosta Mainosryhmät.
  3. Luo uusi mainosryhmä valitsemalla Lisää mainosryhmä tai valitse muokattavaksi jokin aiemmin luotu mainosryhmä.

Seuraavaksi voit muokata eri kenttiä, kuten suosituimman sisällön hintatarjouksen muokkauskenttää. Sen avulla voit asettaa hintatarjouksen muokkauksia sisällölle, joka on järjestelmämme laskelmien mukaan keskimääräistä suositumpaa, jolla on keskimääräistä enemmän näyttökertoja päivässä ja keskimääräistä enemmän liikennettä ja jonka katsojien sitoutumisen taso on muita korkeampi.

Jos olet luomassa uutta mainosryhmää, valittavanasi on kaksi mainostyyppiä: In-Stream ja In-Display.

Mainosten luominen ja muokkaaminen

1. Valitse tilin puunäkymässä muokattavan kampanjan sisältävä tili.
  2. Valitse tyyppiluettelosta Mainokset ja laajennukset.
  3. Jos mainosryhmäsi muotoasetus on In‑Stream, valitse TrueView In‑Stream ‑videomainokset. Jos mainosryhmäsi muotoasetus on In‑Display, valitse TrueView In‑Display ‑videomainokset.
  4. Voit muokata muokkauspaneelin kenttiä, kuten videotunnusta, lopullista URL-osoitetta ja tilaa. Voit myös lähettää kuvan mainostasi varten valitsemalla Täydentävä banneri ‑osiossa Valitse kuva

Muista: Mainosmuodon on vastattava mainosryhmän tyyppiä. Jos sinulla on esimerkiksi In‑Stream-mainosryhmä, kyseissä mainosryhmässä voi olla vain In‑Stream-mainoksia.