Skapa annonser för dynamisk remarketing

Obs! Med start sommaren 2018 blir responsiva displayannonser den nya standardannonstypen för Display-nätverket i den nya Google Ads-upplevelsen. Dessa annonser har samma funktioner som responsiva annonser, gör det möjligt att använda flera tillgångar av varje typ och ger dig större kontroll över dina annonser. Om du har aktiva responsiva annonser blir du uppmanad att spara dem som responsiva displayannonser.

I dynamiska remarketingkampanjer ser kunderna anpassat innehåll från ett produktflöde som du styr över och länkar till din kampanj. Responsiva displayannonser är den nya standarden för dina dynamiska kampanjer. Ursprungligen införde Google annonser av standardtyp som inte var responsiva. Vi beskriver dem här för din information.

Responsiva displayannonser passar i de flesta annonsutrymmen och är enkla att skapa och redigera. Läs mer om hur du skapar en responsiv displayannons.

Om du har ett specifikt behov som inte tillgodoses av en responsiv annons kan du följa anvisningarna nedan för att ladda upp en anpassad dynamisk annons med Google Web Designer.

Viktigt att tänka på

Vissa annonsörer som använder dynamiska standardannonser börjar se responsiva displayannonser i sina dynamiska kampanjer. Dessa annonser är pausade tills de har granskats och aktiverats.

Befintliga dynamiska standardannonser är skrivskyddade i den nya Google Ads-upplevelsen men fortsätter att visas om de inte pausas av annonsören.

De flesta användare hanterar nu sina konton enbart i den nya Google Ads-upplevelsen. Om du fortfarande använder den tidigare AdWords-upplevelsen ska du välja Tidigare nedan. Läs mer

Som nämnts ovan är Responsiva displayannonser inte tillgängliga i den tidigare versionen av AdWords. Här är några saker att tänka på när det gäller dynamisk remarketing för responsiva annonser:

• Om du har med ett formaterat pris i ditt flöde så används det istället för det prisprefix som du lägger till i Ads när du skapar annonsen.
  • Eftersom responsiva annonser visas i fler storlekar än bilderna från ditt dynamiska flöde passar in i kan annonserna inte alltid använda bilder från ditt flöde.
  • Produkterna som visas i förhandsgranskningen är endast avsedda som illustrationer. Se till att dina flöden följer vår policy för anpassade annonser
  • Google kan visa layouttaggar för annonsörer inom detaljhandeln, t.ex. Nytt, Hett eller Rea, för relevanta produkter i syfte att ge bättre resultat. Layouttaggarna visas automatiskt utifrån produktinsikter från flödet. Läs mer
  • Alla tillgångar visas inte när annonserna visas. Ibland visas dina annonser kanske utan bilder, för att öka räckvidden i Display-nätverket.

Läs mer om hur du använder flöden för dynamisk remarketing

Anpassa priset i dina responsiva annonser

Om du använder ett flöde för flyg, hotell och uthyrning, lokala erbjudanden, resor eller ett anpassat flöde kan du ändra ordningen på prisattributen från flödet i dina responsiva annonser. Läs mer om flöden och anpassade prisattribut som dessa:

• ​​1M i stället för 1 000 000
  • $1M+ i stället för 1 000 000

När du använder responsiva annonser med dynamiska produktflöden i Google Ads kan du även välja att ange information om prisprefix. Det är en snabbare och enklare metod än att anpassa priserna via flödet.

Information om prisprefix åsidosätts när priserna anpassas via flödet.

Ladda upp dynamiska annonser som har skapats med Google Web Designer

Om ditt företag har strikta varumärkesriktlinjer kan du skapa dynamiska annonser med Google Web Designer som du sedan laddar upp till Google Ads. Du kan också använda Google Web Designer för att ställa in regler, så att annonsernas storlekar anpassas efter var de visas i Googles Display-nätverk, vilket gör dem ”responsiva”.

1. Om du inte har använt Google Web Designer tidigare kan du läsa anvisningarna för programmet. Om du har använt Google Web Designer tidigare hittar du mallar och en detaljerad guide i multimediegalleriet.
  2. Se till att du har kopplat ett flöde till den kampanj eller annonsgrupp där du placerar annonserna.
  3. Klicka på fliken Annonser.
  4. Klicka på + Annonser och välj Annonsgalleri.

5. Välj Dynamiska annonser.

6. Välj Överför en egen layout.
  7. Leta reda på filen och ladda upp den.

8. Upprepa åtgärden för varje annonsstorlek.

9. Klicka på Spara.

Obs! När du laddar upp en ny dynamisk annons bör du se till att den har rätt typ (dynamisk) och verksamhetstyp. Annonsmaterialets verksamhetstyp bör matcha kampanjens. Du hittar mer information om flödet på sidan Kampanjinställningar.

Dessutom bör du se till att annonsen är utformad så att den visar en eller flera produkter, dock inte ett specifikt, fast antal produkter (som två eller tre, till exempel). Detta eftersom Google endast kan garantera att en eller flera produkter visas för dynamisk remarketing.

Layouttaggar

Google kan visa layouttaggar för relevanta produkter så att du får ännu bättre resultat. Layouttaggarna visas automatiskt baserat på produktinformation från flödet och kan visas i responsiva displayannonser för detaljhandelsannonsörer. Layouttaggar kan vara

• taggen ”price drop” som visas när priset på produkter i Google Merchant Center-flödet nyligen har sänkts
  • taggen ”new” som visas när en ny produkt läggs till i Google Merchant Center-flödet
  • taggen ”hot” som visas baserat på populära produkter i Google Merchant Center-flödet
  • taggen ”sale” som visas för produkter i Google Merchant Center-flödet som har ett ”sale_price” som är lägre än ”price”.

Google kan även experimentera med andra typer av layouttaggar för att ge bättre resultat.

Anpassa texten i dina dynamiska annonser

Detta gäller enbart den tidigare AdWords-upplevelsen. Ta reda på vilken Google Ads-upplevelse du använder.

Om du använder vanliga dynamiska annonser och ett flöde för utbildning, flyg, resor eller ett anpassat flöde kan du ändra ordningen på attributen från flödet i dina dynamiska annonser.

Anta till exempel att en layout använder destinationsnamnet SFO som annonsrubrik, ”Billiga flyg dagligen” som flygbeskrivning och ”9 000 kronor” som pris.

Men anta att du vill ha en mer beskrivande rubrik. Då kan du använda destinationsnamnet och flygbeskrivningen som annonsrubrik i stället: ”Billiga flyg dagligen till SFO”.

Så här anpassar du dina dynamiska annonser:

1. Klicka på Fler alternativ under Flöden.
  2. Klicka i fältet vid annonselementet du vill anpassa, till exempel Rubrik.
  3. Välj ett flödesattribut på rullgardinsmenyn. Attributet visas inom klammerparenteser, till exempel {Destination ID}. Infoga och ordna attributen i fältet. Du kan också ta med statisk text. Om du till exempel vill använda rubriken ”Billiga flyg dagligen” anger du {Flight description} till {Destination name} i rubrikfältet.
  4. Klicka på Spara och förhandsgranska.