Opprett annonser for dynamisk remarketing

Merk: Fra og med sommeren 2018 kommer responsive bannerannonser til å være den nye standardtypen av annonser for Displaynettverket i den nye utgaven av Google Ads. I disse annonsene får du all funksjonalitet som kommer med responsive annonser. Du kan i tillegg ha med flere elementer av hver type, og du får bedre kontroll over annonsene dine. Hvis du for tiden kjører responsive annonser, blir du bedt om å lagre dem som responsive bannerannonser.

Med kampanjer med dynamisk remarketing kan du vise kundene personlig tilpasset innhold fra en produktfeed du selv kontrollerer og legger til i kampanjen din.

Responsive bannerannonser passer i stort sett alle annonseplasser, og de er enkle å opprette og endre. Finn ut hvordan du oppretter en responsiv bannerannonse.

Hvis du har et bestemt behov som ikke dekkes av responsive bannerannonser, kan du følge veiledningen nedenfor for å laste opp en egendefinert dynamisk annonse med Google Web Designer.

Vær oppmerksom på følgende

Enkelte annonsører som bruker dynamiske standardannonser, kommer til å se foreslåtte responsive bannerannonser konfigurert i de dynamiske kampanjene sine. Disse annonsene forblir på pause frem til de er gjennomgått og aktivert.

Dynamiske standardannonser som allerede måtte finnes, blir skrivebeskyttet i Google Ads, men de blir fortsatt vist med mindre annonsører setter dem på pause.

Veiledning

Sånn oppretter du responsive bannerannonser

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Velg Bannerkampanjer i navigasjonspanelet til venstre.
  3. Klikk så på Annonser og utvidelser i sidemenyen til venstre.
  4. Klikk på den blå plussknappen .
  5. Velg Responsiv bannerannonse.
  6. Velg en annonsegruppe. Hvis du vil at de responsive bannerannonsene dine skal ha støtte for dynamisk remarketing, må du sørge for at annonsegruppen din – eller kampanjen den tilhører – er tilknyttet en feed.
  7. Legg til og lagre bildene dine. For at du skal få tilgang til alle annonseformatene våre, må du ta med bilder.  Vi anbefaler at du tar med en rekke elementer. Da blir det nemlig enklere for Google å optimalisere annonsene du får vist. Du kan laste opp inntil 15 markedsføringsbilder og fem logoer. Du kan bruke ett bilde som er beskåret til liggende og kvadratisk format, eller to forskjellige bilder med hvert sitt høyde/bredde-forhold. Last opp bildene du vil bruke, hent dem fra nettstedet ditt eller velg noen av gratisbildene fra arkivet vårt. Du kan også velge blant nylig brukte bilder.
    • Liggende: Hvis du velger å laste opp et bilde i liggende format, bør det ha et høyde/bredde-forhold på 1,91:1 og være større enn 600 x 314 piksler. Maksimal filstørrelse er 5 MB.
    • Kvadrat: Hvis du velger å laste opp et kvadratisk bilde, bør det ha et høyde/bredde-forhold på 1:1 og være større enn 300 x 300 piksler. Maksimal filstørrelse er 5 MB.
    • Logo (valgfritt). Hvis du velger opplastingsalternativet, bør logoen være kvadratisk (1:1) og være minst 128 x 128 piksler. For kvadratiske logoer anbefaler vi at størrelsen er 1200 x 1200 piksler. Med tanke på best mulig gjengivelse anbefaler vi også at du legger til en logo i liggende format (4:1) i en størrelse på minst 512 x 128 piksler. Vi anbefaler at den liggende logoen har en størrelse på 1200 x 300 piksler. En gjennomsiktig bakgrunn er best i alle logoer, men bare hvis logoen er sentrert. Maksimal filstørrelse er 5 MB.
    • Unngå tekst: Teksten kan ikke dekke mer enn 20 % av bildet. Merk: For at bildet skal kunne passe inn i visse annonseplasser, kan det bli horisontalt beskåret med inntil fem prosent på hver side.
  8. Fullfør annonseinformasjonen: Du kan ha flere overskrifter og beskrivelser som skal gjengis i de responsive bannerannonsene. Du kan laste opp flere versjoner av følgende:
    • Skriv en kort overskrift (minst én eller opptil fem overskrifter med 30 eller færre tegn). Den korte overskriften er den første linjen i annonsen og vises i annonseplasser der det ikke er plass til den lange overskriften. Korte overskrifter kan vises med eller uten beskrivelsen.
    • Skriv en lang overskrift (90 eller færre tegn). Den lange overskriften er den første linjen i annonsen din. I større annonser vises denne overskriften i stedet for den korte overskriften. Lange overskrifter kan vises med eller uten beskrivelsen. Merk: Når den lange overskriften gjengis i annonser, tilpasses lengden etter nettstedet der annonsen vises. Hvis den lange overskriften forkortes, slutter den med en ellipse.
    • Skriv en beskrivelse (minst én eller opptil fem beskrivelser). Beskrivelsen supplerer overskriften og oppfordrer til handling. Den kan bestå av opptil 90 tegn og vises etter (den korte eller lange) overskriften. Merk: Lengden på beskrivelsen som gjengis, avhenger av nettstedet der annonsen vises. Hvis beskrivelsen forkortes, slutter den med en ellipse.
    • Bedriftsnavn: Dette er navnet på bedriften eller merkevaren din.
    • Endelig nettadresse: Dette er nettadressen folk havner på etter at de klikker på annonsen din.
    • Valgfritt: Gå til de avanserte alternativene for nettadresser for å legge til sporingsparametere eller egendefinerte parametere i nettadressen.
    • Valgfritt: Klikk på FLERE ALTERNATIVER, og velg Tekst for handlingsfremmende oppfordring. Velg et språk fra rullegardinmenyen til venstre og en spesifikk handlingsfremmende tekst fra rullegardinmenyen til høyre.
    • Valgfritt for dynamiske responsive annonser: Du kan ta med markedsføringstekst (f.eks. «Gratis frakt innen to dager») og fastpris.
  9. Se en forhåndsvisning av de mest populære størrelsene og annonseformatene til de potensielle annonsene dine. Ettersom responsive bannerannonser er utviklet for å brukes i stort sett alle annonseplasser i Displaynettverket, kan de vises i tusenvis av ulike utforminger.
  10. Klikk på Lagre.
  11. Vent i minst en uke etter at annonsen er godkjent, før du gjennomgår resultatene. Inntil da er dataene ufullstendige.

Slik laster du opp dynamiske annonser

Du kan også lage og laste opp dine egne bildeannonser, noe som gir deg mer kontroll over reklamene for bannerkampanjene dine. Slike annonser opprettes utenfor Google Ads (f.eks. i Google Web Designer). Du kan laste dem opp til Google Ads i en ZIP-fil. Du kan også bruke Google Web Designer til å angi regler, slik at størrelsen på annonsene dine tilpasses i henhold til hvor de vises i Google Displaynettverk, noe som gjør dem «responsive». Knytt disse annonsene til en feed for dynamisk remarketing.

Krav for bruk av HTML5-annonser

HTML5-annonser er ikke tilgjengelige for alle annonsører. Hvis du ikke har tilgang til slike annonser, kan du sende inn en forespørsel om å få bruke HTML5-formatet. I så fall må kontoen din oppfylle følgende krav:
  • overholdelse av retningslinjene over tid
  • god betalingshistorikk
  • over USD 1000 i samlet forbruk
Du mottar en oppdatering per e-post når forespørselen din er gjennomgått av Google Ads-teamet. I mellomtiden kan du bruke andre alternativer, som for eksempel opplastede bildeannonser og responsive annonser.
Hvis du ikke har brukt Google Web Designer før, bør du lese veiledningen for Google Web Designer. Hvis du har litt erfaring med Google Web Designer, kan du bruke malene og den omfattende veiledningen i Rich Media-galleriet. Finn ut mer om opplastede annonser for Displaynettverket.
  1. Hvis du ikke har brukt Google Web Designer før, bør du lese veiledningen for Google Web Designer. Viktig: Ikke start helt forfra når du lager annonsen. Hvis du har litt erfaring med Google Web Designer, kan du bruke malene og den omfattende veiledningen i Rich Media-galleriet.
  2. Sørg for at du har knyttet en feed til kampanjen eller annonsegruppen der du skal plassere annonsene.
  3. Velg Annonser og utvidelser, og klikk på plussknappen .
  4. Velg Last opp bannerannonser.
  5. Opprett annonsen din ved hjelp av en mal, eller last den opp.
  6. Klikk på Lagre.

Merk: Når du laster opp en ny egendefinert dynamisk annonse, må du kontrollere at annonsetypen er «dynamisk», og at du har valgt riktig bedriftstype. Bedriftstypen for reklamen må samsvare med kampanjen. Du finner mer informasjon om feeden din under Kampanjeinnstillinger.

I tillegg må du kontrollere at annonsen din er utformet for å vise ett produkt eller mer, men ikke et bestemt, fast antall produkter (f.eks. to eller tre), fordi Google bare kan garantere at ett eller flere produkter blir vist for dynamisk remarketing.

Oppsettsmerker

Google kan vise oppsettsmerker på relevante produkter for at annonsørene skal oppnå bedre resultater. Disse merkene vises automatisk på grunnlag av produktstatistikk fra feeden, og kan vises på responsive bannerannonser for annonsører innen detaljhandel. Her er noen eksempler på mulige oppsettsmerker:

• «Rabatt»-merker kan vises når produkter i Google Merchant Center-feeden nylig er blitt billigere.
  • Det kan vises «Nyhet»-merker når nye produkter blir lagt til i Google Merchant Center-feeden.
  • Det kan vises «Populær»-merker i populære varer i Google Merchant Center-feeden.
  • «Salg»-merker kan vises i varer i Google Merchant Center-feeden som har lavere tilbudspris enn pris.

Google kan eksperimentere med andre typer oppsettsmerker for at annonsørene skal oppnå bedre resultater.