Display-advertenties maken voor dynamische remarketing

Zet YouTube-ondertiteling aan voor ondertiteling in uw eigen taal. Selecteer het icoon Instellingen Afbeelding van icoon voor YouTube-instellingen onderaan de videospeler, selecteer Ondertiteling en kies dan uw taal.

Dynamische remarketingcampagnes geven gepersonaliseerde content weer aan klanten (waaronder advertenties van producten die ze op uw website of in uw app hebben bekeken) via een productfeed die u zelf beheert en aan uw campagne koppelt. U kunt responsieve display-advertenties maken die zijn ontworpen voor dynamische remarketingcampagnes. Als u meer controle wilt over uw advertentiemateriaal, kunt u in plaats daarvan een display-advertentie uploaden.

voorbeeld van een responsieve advertentie

Als u een specifieke behoefte heeft die niet is opgenomen in een responsieve display-advertentie, volgt u de onderstaande instructies om een aangepaste dynamische advertentie te uploaden met Google Web Designer.

Aandachtspunten

Sommige adverteerders die standaard dynamische advertenties gebruiken, zien vanaf nu suggesties voor responsieve display-advertenties in hun dynamische campagnes. Deze advertenties blijven onderbroken tot ze worden beoordeeld en aangezet.

Bestaande standaard dynamische advertenties zijn alleen-lezen in Google Ads, maar worden nog wel weergegeven (tenzij ze worden onderbroken door adverteerders).

Voordat u begint

• Maak een feed voor uw product of services om in uw dynamische remarketingcampagne te gebruiken. Voor dynamische remarketingcampagnes is een feed vereist.
  • Afbeeldingen zijn nodig om toegang te hebben tot al onze advertentie-indelingen. We raden u aan meerdere items te hebben, zodat Google uw advertenties gemakkelijker kan optimaliseren. U kunt maximaal 15 marketingafbeeldingen en 5 logo's uploaden. U kunt één afbeelding naar liggende of vierkante indelingen bijsnijden of per hoogte-breedteverhouding een verschillende afbeelding gebruiken. Upload uw afbeeldingen, scan ze van uw website of selecteer afbeeldingen uit onze bibliotheek met gratis professionele stockfoto's. U kunt ook recent gebruikte beelden kiezen. Meer informatie over Praktische tips voor afbeeldingen

Instructies

Responsieve display-advertenties maken

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Selecteer Display-campagnes in de balk Weergaven bovenaan.
    Opmerking: Als u liever het navigatievenster links gebruikt, klikt u linksboven in uw Google Ads-account op Weergave wijzigen.
    Klik in het paginamenu links op Advertenties en componenten.
  3. Klik op de plusknop en selecteer Responsieve display-advertentie.
  4. Selecteer een advertentiegroep. Als u wilt dat uw responsieve display-advertenties dynamische remarketing ondersteunen, controleert u of de advertentiegroep of de bijbehorende campagne aan een feed is gekoppeld.
  5. Voeg uw afbeeldingen toe en sla ze op. Praktische tips voor afbeeldingen voor responsieve display-advertenties
  6. Vul alle gegevens voor uw advertentie in. U kunt meerdere koppen en beschrijvingen maken die in uw responsieve display-advertenties moeten worden weergegeven. U kunt meerdere versies van de volgende items uploaden:
    • Een korte kop (minimaal 1 of maximaal 5 koppen van 30 tekens of minder). De korte kop is de eerste regel van uw advertentie als u geen promotietekst heeft opgenomen in dynamische display-advertenties. Korte koppen kunnen worden weergegeven met of zonder uw beschrijving. Praktische tips voor korte koppen
    • Een lange kop (90 tekens of minder).
    • Een beschrijving (minstens 1 of maximaal 5 beschrijvingen). De beschrijving draagt bij aan de kop en nodigt mensen uit om actie te ondernemen.
    • Een bedrijfsnaam. Dit is de naam van uw bedrijf of merk. Zorg ervoor dat de spelling en hoofdletters van uw bedrijfsnaam correct zijn, aangezien de advertentie precies bevat wat u opgeeft.
    • Een uiteindelijke URL. Dit is de webpagina waar gebruikers naartoe gaan als ze op uw advertentie klikken.
    • (Optioneel) Ga naar URL-opties voor advertenties als u trackingparameters of aangepaste parameters aan uw URL wilt toevoegen.
    • (Optioneel) Ga naar Meer opties en selecteer Tekst voor call-to-action. Selecteer in de dropdownmenu's de tekst voor de call-to-action en de taal hiervoor.
    • (Optioneel voor dynamische responsieve advertenties) Voeg promotietekst toe (bijvoorbeeld 'Gratis bezorging binnen 2 dagen') en een prijsvoorvoegsel. Door dit handige item te gebruiken, kunt u de interactie met uw advertentie verbeteren. Als u een promotietekst wilt gebruiken, klikt u op Meer opties, vinkt u het vakje aan naast 'Dynamische advertentieopties' en voegt u de promotietekst toe.
      Hier ziet u enkele praktische tips voor promotietekst:
      • Wees specifiek over uw aanbieding. '30% korting op alle schoolbenodigdheden' is beter dan '30% korting'.
      • Overdrijf de aanbieding niet. Het gebruik van HOOFDLETTERS of overmatige interpunctie kan ervoor zorgen dat gebruikers hun interesse verliezen.
      • Vermijd herhaling. In promotietekst mag uw merknaam nooit worden herhaald.
      • Effectieve boodschappen: aankondigingen voor nieuwe producten, sweepstakes, aanbiedingen in de winkel en dagaanbiedingen.
      • Veel gebruikers zijn erg gevoelig voor prijsgerelateerde tekst. Aanbiedingen of prijsgerelateerde promoties presteren meestal beter dan een bedrijfsslogan.
      • Gebruik promotietekst alleen voor een beperkte tijd (bijvoorbeeld maximaal 6 maanden). Als u een deel van de tekst (bijvoorbeeld een bedrijfsslogan) altijd aan gebruikers wilt laten zien, is een korte kop geschikter.
  7. Bekijk een voorbeeld van de populairste formaten en advertentie-indelingen van uw mogelijke advertenties. Aangezien responsieve display-advertenties zijn bedoeld om bijna alle advertentieruimten in het Display Netwerk te bereiken, kunnen ze in duizenden indelingen worden weergegeven.
  8. Lees 'Meer praktische tips voor Google Merchant Center-feeds'.
  9. Bekijk uw campagne. Op de pagina Controleren kunt u alle instellingen nog eens nalopen. U kunt hier potentiële problemen oplossen die in meldingen worden beschreven. Klik hiervoor in een melding op Dit probleem oplossen.
  10. Klik op Opslaan.
  11. Ga na hoe uw advertentie presteert. Doe dit pas minimaal een week nadat uw advertentie is goedgekeurd. Voor die tijd zijn uw gegevens nog niet compleet.

Campagneconcepten

Campagnes die u maakt maar nog niet heeft gepubliceerd, worden opgeslagen als concept. U kunt campagneconcepten op elk moment publiceren, op voorwaarde dat alle belangrijke problemen die de publicatie belemmerden, zijn opgelost.

Als u een nieuwe campagne maakt, kunt u een bestaand concept selecteren of beginnen zonder een bestaand concept te gebruiken.

Instructies:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in de standaardweergave Overzicht op de knop Nieuwe campagne.
  3. Selecteer Campagneconcept hervatten.
  4. Klik in het menu Concepten op het concept dat u wilt hervatten of publiceren.

Dynamische advertenties uploaden

U kunt ook uw eigen beeldadvertenties maken en uploaden, zodat u meer controle heeft over het advertentiemateriaal voor uw display-campagnes. Deze advertenties worden buiten Google Ads gemaakt (bijvoorbeeld in Google Web Designer) en als zip-bestand naar Google Ads geüpload. U kunt Google Web Designer ook gebruiken om regels in te stellen, zodat het formaat van uw advertenties wordt aangepast aan waar ze in het Google Display Netwerk worden weergegeven. Hierdoor worden uw advertenties 'responsief'. Koppel deze advertenties aan een feed voor dynamische remarketing.

Vereisten voor het gebruik van html5-advertenties

Html5-advertenties zijn niet beschikbaar voor alle adverteerders. U kunt een verzoek indienen om html5-advertenties te gebruiken als deze nog niet beschikbaar zijn in uw account. Uw account moet hiervoor aan de volgende vereisten voldoen:
  • Uw account heeft een goede reputatie op het gebied van beleidsnaleving.
  • Uw account heeft een goede reputatie op het gebied van betalingen.
  • Gedurende de totale levensduur is er meer dan (het lokale equivalent van) $ 1000 besteed.
U ontvangt per e-mail een update wanneer het team van Google Ads uw verzoek heeft beoordeeld. In de tussentijd kunt u andere opties gebruiken, zoals geüploade beeldadvertenties en responsieve advertenties.
Als u Google Web Designer nog niet eerder heeft gebruikt, leest u eerst de instructies voor Google Web Designer. Als u al enige ervaring met Google Web Designer heeft, kunt u meteen naar de Rich media-galerij gaan. Daar vindt u templates en een uitgebreide handleiding. Meer informatie over geüploade advertenties voor het Display Netwerk.
  1. Als u Google Web Designer nog niet eerder heeft gebruikt, leest u eerst de instructies voor Google Web Designer. Belangrijk: Begin niet vanaf nul met uw advertentie. Als u al enige ervaring met Google Web Designer heeft, kunt u meteen naar de Rich media-galerij gaan. Daar vindt u templates en een uitgebreide handleiding.
  2. Zorg dat u een feed heeft toegevoegd aan de campagne of advertentiegroep waarin u de advertenties wilt plaatsen.
  3. Selecteer Advertenties en extensies en klik op de plusknop .
  4. Selecteer Display-advertenties uploaden.
  5. Maak uw advertentie met een template of upload uw advertentie.
  6. Klik op Opslaan.

Opmerking: Wanneer u een nieuwe aangepaste dynamische advertentie uploadt, moet u ervoor zorgen dat deze het juiste type (dynamisch) en bedrijfstype heeft. Het bedrijfstype van het advertentiemateriaal moet overeenkomen met de campagne. In de campagne-instellingen vindt u meer informatie over uw feed.

Zorg er daarnaast voor dat uw advertentie is gemaakt voor de weergave van een of meer producten, maar niet voor een specifiek, vast aantal producten (bijvoorbeeld twee of drie). Google kan namelijk alleen garanderen dat er een of meer producten worden weergegeven voor dynamische remarketing.

Lay-outtags

Bij relevante producten kan Google lay-outtags weergeven om de prestaties te verbeteren. Deze lay-outtags worden automatisch weergegeven op basis van productinzichten uit de feed en kunnen worden getoond voor responsieve display-advertenties voor adverteerders in de detailhandel. Mogelijke lay-outtags omvatten:

• Tags van het type Prijsdaling kunnen worden weergegeven wanneer de prijs van producten in de Google Merchant Center-feed onlangs is gedaald.
  • Tags van het type Nieuw kunnen worden weergegeven wanneer er een nieuw product wordt toegevoegd aan de Google Merchant Center-feed.
  • Tag van het type Populair kunnen worden weergegeven op basis van populaire items in de Google Merchant Center-feed.
  • Tags van het type Uitverkoop kunnen worden weergegeven voor items in de Google Merchant Center-feed met een 'sale_price' die lager is dan 'price'.

Google kan experimenteren met andere typen lay-outtags om de prestaties te verbeteren.