Advertenties maken voor dynamische remarketing

Opmerking: Vanaf de zomer van 2018 worden responsieve display-advertenties in de nieuwe, verbeterde versie van Google Ads het nieuwe standaard advertentietype voor het Display Netwerk. Deze advertenties bevatten alle functies van responsieve advertenties, zijn geschikt voor meerdere items van elk type en bieden meer controle over uw advertenties. Als u responsieve advertenties heeft lopen, wordt u gevraagd ze op te slaan als responsieve display-advertenties.

Dynamische remarketingcampagnes geven gepersonaliseerde content weer aan klanten via een productfeed die u zelf beheert en aan uw campagne koppelt.

Responsieve display-advertenties passen in vrijwel elke advertentieruimte en zijn gemakkelijk te maken en te bewerken. Meer informatie over het maken van een responsieve display-advertentie.

Als u een specifieke behoefte heeft die niet is opgenomen in een responsieve display-advertentie, volgt u de onderstaande instructies om een aangepaste dynamische advertentie te uploaden met Google Web Designer.

Aandachtspunten

Sommige adverteerders die standaard dynamische advertenties gebruiken, zien vanaf nu suggesties voor responsieve display-advertenties in hun dynamische campagnes. Deze advertenties blijven onderbroken tot ze worden beoordeeld en ingeschakeld.

Bestaande standaard dynamische advertenties zijn alleen-lezen in Google Ads, maar worden nog wel weergegeven (tenzij ze worden onderbroken door adverteerders).

Instructies

Responsieve display-advertenties maken

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Selecteer in het navigatievenster aan de linkerkant Display-campagnes.
  3. Klik vervolgens op Advertenties en extensies in het paginamenu aan de linkerkant.
  4. Klik op de blauwe plusknop .
  5. Selecteer Responsieve display-advertentie.
  6. Selecteer een advertentiegroep. Als u wilt dat uw responsieve advertenties dynamische remarketing ondersteunen, controleert u of de advertentiegroep of de bijbehorende campagne aan een feed is gekoppeld.
  7. Voeg uw afbeeldingen toe en sla ze op. Afbeeldingen zijn nodig om toegang te hebben tot al onze advertentie-indelingen.  We raden u aan meerdere items te hebben, zodat Google uw advertenties gemakkelijker kan optimaliseren. U kunt maximaal vijftien marketingafbeeldingen en vijf logo's uploaden. U kunt één afbeelding naar liggende of vierkante indelingen bijsnijden of per hoogte-breedteverhouding een verschillende afbeelding gebruiken. Upload uw afbeeldingen, scan ze van uw website of selecteer afbeeldingen uit onze bibliotheek met gratis stockfoto's. U kunt ook recent gebruikte beelden kiezen.
    • Liggend. Houd er bij de uploadoptie rekening mee dat uw liggende afbeelding een verhouding moet hebben van 1,91:1 en groter moet zijn dan 600 x 314 pixels. De limiet voor de bestandsgrootte is 5 MB.
    • Vierkant. Houd er bij de uploadoptie rekening mee dat uw vierkante (1:1) afbeelding groter moet zijn dan 300 x 300 pixels. De limiet voor de bestandsgrootte is 5 MB.
    • Logo (optioneel). Houd er bij de uploadoptie rekening mee dat uw logo vierkant (1: 1) moet zijn en 128 x 128 pixels of groter moet zijn. Het aanbevolen formaat voor vierkante logo's is 1200 x 1200 pixels. Voor de beste weergave wordt ook aanbevolen om een liggend logo (4:1) toe te voegen, dat 512 x 128 of groter moet zijn. Het aanbevolen formaat voor liggende logo's is 1200 x 300 pixels. Een transparante achtergrond is het best voor al uw logo's, maar alleen als het logo in het midden staat. De limiet voor de bestandsgrootte is 5 MB.
    • Vermijd het gebruik van tekst. Tekst mag maximaal 20% van de afbeelding bedekken. Opmerking: Uw afbeelding kan horizontaal worden bijgesneden zodat deze in een aantal advertentieruimten past. Dit is maximaal 5% aan elke kant.
  8. Vul alle gegevens voor uw advertentie in. U kunt meerdere koppen en beschrijvingen maken die in uw responsieve display-advertenties moeten worden weergegeven. U kunt meerdere versies van de volgende items uploaden:
    • Schrijf een korte kop (minimaal één of maximaal vijf koppen van dertig tekens of minder). De korte kop is de eerste regel van uw advertentie. Deze wordt weergegeven als de beschikbare advertentieruimte beperkt is en de lange kop niet past. Korte koppen kunnen worden weergegeven met of zonder uw beschrijving.
    • Schrijf een lange kop (negentig tekens of minder). De lange kop is de eerste regel van uw advertentie. Deze wordt in grotere advertenties weergegeven in plaats van de korte kop. Lange koppen kunnen worden weergegeven met of zonder uw beschrijving. Opmerking: Wanneer de lange kop wordt weergegeven in een advertentie, hangt de lengte van de kop af van de site waarop deze wordt getoond. Als de kop wordt ingekort, eindigt de lange kop met het weglatingsteken.
    • Stel een beschrijving op (minstens één of maximaal vijf beschrijvingen). De beschrijving draagt bij aan de kop en nodigt mensen uit om actie te ondernemen. De beschrijving mag maximaal negentig tekens lang zijn en kan worden weergegeven na de (korte of lange) kop. Opmerking: De lengte van de weergegeven beschrijving hangt af van de site waarop deze wordt getoond. Als de beschrijving wordt ingekort, eindigt deze met het weglatingsteken.
    • Bedrijfsnaam. Dit is de naam van uw bedrijf of merk.
    • Uiteindelijke URL. Dit is de webpagina waar gebruikers heen worden geleid wanneer ze op uw advertentie klikken.
    • Optioneel: Ga naar Geavanceerde URL-opties als u trackingparameters of aangepaste parameters aan uw URL wilt toevoegen.
    • Optioneel: Klik op MEER OPTIES en selecteer Tekst voor call-to-action. Selecteer een taal in het dropdownmenu aan de linkerkant en selecteer een specifieke tekst voor de call-to-action in het dropdownmenu aan de rechterkant.
    • Optioneel voor dynamische responsieve advertenties: Promotietekst (bijv. 'Gratis bezorging binnen twee dagen') en een prijsvoorvoegsel.
  9. Bekijk een voorbeeld van de populairste formaten en advertentie-indelingen van uw mogelijke advertenties. Aangezien responsieve display-advertenties zijn bedoeld om bijna alle advertentieruimten in het Display Netwerk te bereiken, kunnen ze in duizenden indelingen worden weergegeven.
  10. Klik op Opslaan.
  11. Ga na hoe uw advertentie presteert. Doe dit pas minimaal een week nadat uw advertentie is goedgekeurd. Voor die tijd zijn uw gegevens nog niet compleet.

Dynamische advertenties uploaden

U kunt ook uw eigen beeldadvertenties maken en uploaden, zodat u meer controle heeft over het advertentiemateriaal voor uw display-campagnes. Deze advertenties worden buiten Google Ads gemaakt (bijvoorbeeld in Google Web Designer) en als zip-bestand naar Google Ads geüpload. U kunt Google Web Designer ook gebruiken om regels in te stellen, zodat het formaat van uw advertenties wordt aangepast aan waar ze in het Google Display Netwerk worden weergegeven. Hierdoor worden uw advertenties 'responsief'. Koppel deze advertenties aan een feed voor dynamische remarketing.

Vereisten voor het gebruik van html5-advertenties

Html5-advertenties zijn niet beschikbaar voor alle adverteerders. U kunt een verzoek indienen om html5-advertenties te gebruiken als deze nog niet beschikbaar zijn in uw account. Uw account moet hiervoor aan de volgende vereisten voldoen:
  • Uw account heeft een goede reputatie op het gebied van beleidsnaleving.
  • Uw account heeft een goede reputatie op het gebied van betalingen.
  • Gedurende de totale levensduur is er meer dan (het lokale equivalent van) $ 1000 besteed.
U ontvangt per e-mail een update wanneer het team van Google Ads uw verzoek heeft beoordeeld. In de tussentijd kunt u andere opties gebruiken, zoals geüploade beeldadvertenties en responsieve advertenties.
Als u Google Web Designer nog niet eerder heeft gebruikt, leest u eerst de instructies voor Google Web Designer. Als u al enige ervaring met Google Web Designer heeft, kunt u meteen naar de Rich media-galerij gaan. Daar vindt u templates en een uitgebreide handleiding. Meer informatie over geüploade advertenties voor het Display Netwerk.
  1. Als u Google Web Designer nog niet eerder heeft gebruikt, leest u eerst de instructies voor Google Web Designer. Belangrijk: Begin niet vanaf nul met uw advertentie. Als u al enige ervaring met Google Web Designer heeft, kunt u meteen naar de Rich media-galerij gaan. Daar vindt u templates en een uitgebreide handleiding.
  2. Zorg dat u een feed heeft toegevoegd aan de campagne of advertentiegroep waarin u de advertenties wilt plaatsen.
  3. Selecteer Advertenties en extensies en klik op de plusknop .
  4. Selecteer Display-advertenties uploaden.
  5. Maak uw advertentie met een template of upload uw advertentie.
  6. Klik op Opslaan.

Opmerking: Wanneer u een nieuwe aangepaste dynamische advertentie uploadt, moet u ervoor zorgen dat deze het juiste type (dynamisch) en bedrijfstype heeft. Het bedrijfstype van het advertentiemateriaal moet overeenkomen met de campagne. In de campagne-instellingen vindt u meer informatie over uw feed.

Zorg er daarnaast voor dat uw advertentie is gemaakt voor de weergave van een of meer producten, maar niet voor een specifiek, vast aantal producten (bijvoorbeeld twee of drie). Google kan namelijk alleen garanderen dat er een of meer producten worden weergegeven voor dynamische remarketing.

Lay-outtags

Bij relevante producten kan Google lay-outtags weergeven om de prestaties te verbeteren. Deze lay-outtags worden automatisch weergegeven op basis van productinsights uit de feed en kunnen worden weergegeven voor responsieve display-advertenties voor adverteerders in de detailhandel. Mogelijk lay-outtags omvatten:

• Tags van het type Prijsdaling kunnen worden weergegeven wanneer de prijs van producten in de Google Merchant Center-feed onlangs is gedaald.
  • Tags van het type Nieuw kunnen worden weergegeven wanneer er een nieuw product wordt toegevoegd aan de Google Merchant Center-feed.
  • Tags van het type Populair kunnen worden weergegeven op basis van populaire items in de Google Merchant Center-feed.
  • Tags van het type Uitverkoop kunnen worden weergegeven voor items in de Google Merchant Center-feed met een 'sale_price' die lager is dan 'price'.

Google kan experimenteren met andere typen lay-outtags om de prestaties te verbeteren.