Mainosten luominen dynaamista uudelleenmarkkinointia varten

Huom. Responsiivisista Display-mainoksista tulee kesällä 2018 Display-verkoston uusi oletusmainostyyppi uudistuneessa Google Adsissa. Nämä mainokset sisältävät kaikki responsiivisten mainosten ominaisuudet. Lisäksi niihin voi ladata useita samaan sisältöluokkaan kuuluvia kohteita, ja ne tarjoavat mainostajille lisää mahdollisuuksia vaikuttaa mainoksiinsa. Jos käytössäsi on responsiivisia mainoksia, sinua kehotetaan tallentamaan ne responsiivisina Display-mainoksina.

Dynaamisten uudelleenmarkkinointikampanjoiden avulla voit näyttää asiakkaille personoitua sisältöä, joka poimitaan ylläpitämästäsi ja kampanjaan lisäämästäsi tuotesyötteestä.

Responsiiviset Display-mainokset sopivat lähes mihin tahansa mainospaikkaan, ja niiden luominen ja muokkaaminen on vaivatonta. Lue lisää responsiivisen Display-mainoksen luomisesta.

Jos responsiivinen Display-mainos ei vastaa täysin tarpeitasi, voit luoda dynaamisen mainoksen Google Web Designerilla seuraamalla alla olevia ohjeita.

Muistettavaa

Osa vakiotyyppisiä dynaamisia mainoksia käyttävistä mainostajista näkee jatkossa dynaamisissa kampanjoissaan ehdotuksia responsiivisista Display-mainoksista. Nämä mainokset ovat keskeytettyjä, kunnes ne on tarkistettu ja otettu käyttöön.

Aiemmin luodut vakiotyyppiset Dynaamiset mainokset ovat uudessa Google Adsissa vain luku ‑muotoisia, mutta niiden näyttämistä jatketaan, ellei mainostaja keskeytä niitä.

Ohjeet

Responsiivisten Display-mainosten luominen

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Valitse vasemmalta navigaatiopaneelista Display-kampanjat.
  3. Klikkaa vasemmalta sivuvalikosta Mainokset ja laajennukset.
  4. Klikkaa sinistä pluspainiketta .
  5. Valitse Responsiivinen Display-mainos.
  6. Valitse mainosryhmä. Jos haluat responsiivisten Display-mainostesi tukevan dynaamista uudelleenmarkkinointia, varmista, että mainosryhmä tai sen kampanja on liitetty syötteeseen.
  7. Lisää ja tallenna kuvat. Kuvat ovat välttämättömiä, jotta voit käyttää kaikkia mainosmuotoja.  Suosittelemme lisäämään useita kuvia, koska silloin mainosten optimointi on Googlelle helpompaa. Voit ladata enintään 15 markkinointikuvaa ja viisi logoa. Voit lisätä saman kuvan sekä vaakakuvana että neliön muotoisena tai käyttää eri kuvia kutakin kuvasuhdetta varten. Lataa kuvat, skannaa kuvia verkkosivustoltasi tai käytä maksuttoman kuvakirjastomme kuvituskuvia. Voit myös valita kuvia äskettäin käytettyjen kuvien joukosta.
    • Vaaka: Jos valitset kuvan lataamisen, muista, että vaakasuuntaisen kuvan kuvasuhteen on oltava 1,91:1 ja koon vähintään 600 x 314. Tiedoston enimmäiskoko on 5 Mt.
    • Neliö: Jos valitset kuvan lataamisen, muista, että neliön muotoisen (1:1) kuvan koon on oltava vähintään 300 x 300. Tiedoston enimmäiskoko on 5 Mt.
    • Logo (valinnainen): Jos valitset logon lataamisen, muista, että logon kuvasuhteen on oltava 1:1 (neliö) ja koon vähintään 128 x 128. Neliön muotoisen logon suosituskoko on 1 200 x 1 200. Parhaan renderoinnin takaamiseksi on suositeltavaa lisätä myös vaakasuuntainen (4:1) logo, jonka koon on oltava vähintään 512 x 128. Vaakasuuntaisen logon suosituskoko on 1 200 x 300. Läpinäkyvä tausta on paras kaikentyyppisille logoille, mutta vain jos logo on keskitettynä. Tiedoston enimmäiskoko on 5 Mt.
    • Vältä tekstiä: Teksti saa peittää enintään 20 % kuvan alasta. Huom. Jotta kuva mahtuu tiettyihin mainospaikkoihin, sitä saatetaan rajata vaakasuunnassa (enintään 5 % molemmista reunoista).
  8. Täytä mainoksesi tiedot. Voit luoda responsiivisia Display-mainoksia varten useita otsikoita ja kuvauksia. Voit ladata seuraavista monta eri versiota:
    • Kirjoita lyhyt otsikko (1–5 otsikkoa, joissa kussakin on enintään 30 merkkiä). Lyhyt otsikko on mainoksen ensimmäinen rivi. Se näkyy ahtaissa mainospaikoissa, jotka ovat liian pieniä pitkälle otsikolle. Lyhyt otsikko voidaan näyttää kuvauksen kanssa tai ilman kuvausta.
    • Kirjoita pitkä otsikko (enintään 90 merkkiä). Pitkä otsikko on mainoksen ensimmäisellä rivillä ja näkyy lyhyen otsikon sijasta suurissa mainoksissa. Pitkät otsikot voidaan näyttää kuvauksen kanssa tai ilman kuvausta. (Huom. Kun pitkä otsikko näytetään mainoksessa, sen pituus vaihtelee sen sivuston mukaan, jolla otsikko näytetään. Jos pitkää otsikkoa lyhennetään, sen lopussa on kolme pistettä.
    • Kirjoita kuvaus (1–5 kuvausta). Kuvaus täydentää otsikkoa ja sisältää toimintakehotuksen. Kuvauksessa voi olla enintään 90 merkkiä, ja se näytetään lyhyen tai pitkän otsikon jälkeen. Huom. Näytettävän kuvauksen pituus vaihtelee sen sivuston mukaan, jolla kuvaus näytetään. Jos kuvausta lyhennetään, sen lopussa on kolme pistettä.
    • Yrityksen nimi. Tämä on yrityksesi tai brändisi nimi.
    • Lopullinen URL-osoite. Osoite, johon käyttäjät siirtyvät mainosta klikattuaan.
    • Valinnainen: Jos haluat lisätä URL-osoitteeseen seurantaparametreja tai muokattuja parametreja, valitse Tarkennetut URL-valinnat.
    • Valinnainen: Klikkaa LISÄÄ VAIHTOEHTOJA ja valitse Toimintakehotusteksti. Valitse vasemmalla olevasta avattavasta valikosta kieli ja oikealla olevasta avattavasta valikosta haluamasi toimintakehotusteksti.
    • Lisää halutessasi mainosteksti (esim. "Ilmainen toimitus kahdessa päivässä") ja hinnan etuliite. Nämä ovat valinnaisia tietoja dynaamisissa responsiivisissa mainoksissa.
  9. Esikatsele mahdollisten mainostesi suosituimpia kokoja ja muotoja. Koska responsiiviset Display-mainokset on suunniteltu sopimaan lähes mihin tahansa Display-verkoston mainospaikkaan, niillä voi olla tuhansia erilaisia asetteluja.
  10. Klikkaa Tallenna.
  11. Odota mainoksesi hyväksymisen jälkeen vähintään viikko, ennen kuin tutkit sen tehokkuutta. Ennen sitä dataa ei ole tarpeeksi.

Dynaamisten mainosten lataaminen

Voit luoda ja ladata myös omia kuvamainoksia ja vaikuttaa näin enemmän siihen, millaisia Display-kampanjoidesi mainosaineistot ovat. Nämä mainokset luodaan Google Adsin ulkopuolella (esimerkiksi Google Web Designerissa) ja ladataan Google Adsiin .zip-tiedostona. Lisäksi voit määrittää Google Web Designerilla sääntöjä, joiden perusteella mainosten kokoa säädetään sen mukaan, missä niitä näytetään Google Display ‑verkostossa. Tämä tekee mainoksista responsiivisia. Jos haluat käyttää dynaamista uudelleenmarkkinointia, linkitä mainokset syötteeseen.

HTML5-mainosten käyttöä koskevat vaatimukset

HTML5-mainokset eivät ole kaikkien mainostajien käytettävissä. Jos HTML5-mainokset eivät ole käytettävissä tililläsi, voit lähettää niiden käyttöä koskevan pyynnön, mikäli
  • tililläsi ei ole sääntörikkomuksia
  • tilisi maksuhistoria on moitteeton
  • tilisi kulutus on yhteensä yli 1 000 € tilin koko käyttöiän ajalta.
Saat sähköpostiviestin, kun Google Ads ‑tiimi on käsitellyt pyyntösi. Vastausta odotellessa voit käyttää muita mainosvaihtoehtoja, kuten responsiivisia mainoksia ja lähettämääsi mainostiedostopakettiin perustuvia kuvamainoksia.
Jos et ole ennen käyttänyt Google Web Designeria, tutustu sen käyttöä koskeviin ohjeisiin. Jos sinulla on jo hieman kokemusta Google Web Designerista, löydät malleja ja kattavan oppaan Rich Media Gallerysta. Lue lisää mainostiedostopakettiin perustuvista mainoksista.
  1. Jos et ole ennen käyttänyt Google Web Designeria, tutustu sen käyttöä koskeviin ohjeisiin. Tärkeää: Älä aloita mainoksen luomista tyhjästä. Jos sinulla on jo hieman kokemusta Google Web Designerista, löydät malleja ja kattavan oppaan Rich Media Gallerysta.
  2. Tarkista, että olet liittänyt syötteen siihen kampanjaan tai mainosryhmään, johon aiot lisätä mainokset.
  3. Valitse Mainokset ja laajennukset ja klikkaa pluspainiketta .
  4. Valitse Lataa Display-mainokset.
  5. Luo mainos mallin avulla tai lataa oma mainos.
  6. Klikkaa Tallenna.

Huom. Kun lataat uuden oman dynaamisen mainoksen, varmista, että valittuna on oikea mainostyyppi (dynaaminen) ja yritystyyppi. Mainosaineiston yritystyypin tulee vastata kampanjan yritystyyppiä. Lisätietoja syötteestäsi on kampanjan asetuksissa.

Varmista myös, että mainoksesi on suunniteltu näyttämään yhtä tai useampaa tuotetta mutta ei tiettyä kiinteää tuotemäärää (esimerkiksi kahta tai kolmea). Google voi taata vain sen, että dynaamisessa uudelleenmarkkinoinnissa näytetään yhtä tai useampaa tuotetta.

Asettelutagit

Google voi näyttää tuotteiden mainoksissa asettelutageja mainosten tehokkuuden parantamiseksi. Asettelutagit näkyvät automaattisesti syötteen tuotetietojen perusteella, ja niitä voidaan näyttää jälleenmyyjämainostajien responsiivisissa Display-mainoksissa. Seuraavassa on esimerkkejä asettelutageista:

• Hinnanalennus-tagit voidaan näyttää, kun Google Kauppiasportaalin syötteessä olevien tuotteiden hinta on äskettäin laskenut.
  • Uusi-tagit voidaan näyttää, kun Google Kauppiaskeskuksen syötteeseen lisätään uusi tuote.
  • Suosittu-tagit voidaan näyttää Google Kauppiaskeskuksen syötteessä olevien suosittujen nimikkeiden perusteella.
  • Myynti-tagit voidaan näyttää Google Kauppiaskeskuksen syötteessä oleville nimikkeille, joiden sale_price-arvo on alhaisempi kuin price-arvo.

Google voi kokeilla muuntyyppisten asettelutagien käyttöä tehokkuuden parantamiseksi.