Display-mainonnan testin valmistautumisopas

Mainosten luominen dynaamista uudelleenmarkkinointia varten

Huom. Responsiivisista Display-mainoksista tulee kesällä 2018 Display-verkoston uusi oletusmainostyyppi uudistuneessa Google Adsissa. Nämä mainokset sisältävät kaikki responsiivisten mainosten ominaisuudet. Lisäksi niihin voi ladata useita samaan sisältöluokkaan kuuluvia kohteita, ja ne tarjoavat mainostajille lisää mahdollisuuksia vaikuttaa mainoksiinsa. Jos käytössäsi on responsiivisia mainoksia, sinua kehotetaan tallentamaan ne responsiivisina Display-mainoksina.

Dynaamisten uudelleenmarkkinointikampanjoiden avulla voit näyttää asiakkaille personoitua sisältöä, joka poimitaan ylläpitämästäsi ja kampanjaan lisäämästäsi tuotesyötteestä. Responsiiviset Display-mainokset ovat dynaamisten kampanjoiden uusi oletusmainostyyppi. Googlen alkuperäinen mainostyyppi on vakiotyyppiset ei-responsiiviset mainokset, jotka esitellään myös tässä artikkelissa.

Responsiiviset Display-mainokset sopivat lähes mihin tahansa mainospaikkaan, ja niiden luominen ja muokkaaminen on vaivatonta. Lue lisää responsiivisen Display-mainoksen luomisesta.

Jos responsiivinen Display-mainos ei vastaa täysin tarpeitasi, voit luoda dynaamisen mainoksen Google Web Designerilla seuraamalla alla olevia ohjeita.

Muistettavaa

Osa vakiotyyppisiä dynaamisia mainoksia käyttävistä mainostajista näkee jatkossa dynaamisissa kampanjoissaan ehdotuksia responsiivisista Display-mainoksista. Nämä mainokset ovat keskeytettyjä, kunnes ne on tarkistettu ja otettu käyttöön.

Aiemmin luodut vakiotyyppiset dynaamiset mainokset ovat uudessa Google Adsissa vain luku ‑muotoisia, mutta niiden näyttämistä jatketaan, ellei mainostaja keskeytä niitä.

Uusi Google Ads on nyt useimpien käyttäjien ainoa tapa hoitaa tilejä. Jos käytät edelleen aiempaa AdWordsia, valitse alta AiempiLisätietoja

Kuten edellä kerrottiin, responsiiviset Display-mainokset eivät ole käytettävissä aiemmassa AdWordsissa. Kun käytät responsiivisia mainoksia dynaamisessa uudelleenmarkkinoinnissa, muista seuraavat asiat:

• Jos sisällytät syötteeseen muotoillun hinnan, sillä korvataan hinnan etuliite, jonka lisäät Adsiin mainosta luodessasi.
  • Koska responsiivisia mainoksia näytetään monen kokoisina eivätkä dynaamisen syötteen kuvat sovi kaikkiin kokoihin, syötteessä olevia kuvia ei aina käytetä mainoksissasi.
  • Esikatselussa näkyvät tuotteet ovat ainoastaan havainnollistavia. Varmista, että syötteesi noudattavat personoitua mainontaa koskevaa käytäntöämme
  • Google voi näyttää jälleenmyyjämainostajille asettelutageja osuvissa tuotteissa tehokkuuden parantamiseksi. Tällaisia tageja ovat esimerkiksi "uusi", "suosittu" tai "hinnanalennus". Asettelutagit näkyvät automaattisesti syötteen tuotetietojen perusteella. Lisätietoja
  • Kaikkea sisältöä ei näytetä mainoksissa jokaisella näyttökerralla. Mainoksiasi voidaan esimerkiksi joskus näyttää ilman kuvia, jotta ne näkyvät useammalle käyttäjälle Display-verkostossa.

Lue lisää syötteiden käyttämisestä dynaamisessa uudelleenmarkkinoinnissa

Responsiivisissa mainoksissa näkyvän hinnan muokkaaminen

Jos käytät lentoihin, hotelleihin, vuokra-asuntoihin, paikallisiin tarjouksiin tai matkustamiseen liittyvää syötettä tai muokattavaa syötettä, voit muokata syötteen hinta-attribuutin asettelua responsiivisessa mainoksessasi. Lue lisää syötteistä ja seuraavanlaisista muokattavista hinta-attribuuteista:

• 1 milj. muodon 1 000 000 sijasta
  • yli 1 milj. € muodon 1 000 000 sijasta.

Kun käytät Google Adsissa responsiivisia mainoksia dynaamisten tuotesyötteiden kanssa, näet vaihtoehdon, jonka avulla voit lisätä hinnan etuliitteeseen liittyviä tietoja. Tämä on nopeampi ja yksinkertaisempi tapa kuin hintojen muokkaaminen syötteen kautta.

Hinnan etuliitteeseen liittyvät tiedot ohitetaan, jos hintoja muokataan syötteen kautta.

Google Web Designerilla luotujen dynaamisten mainosten lataaminen

Jos yritykselläsi on tarkat brändiohjeet, voit luoda dynaamisia mainoksia Google Web Designerilla ja ladata ne sitten Google Adsiin. Lisäksi voit määrittää Google Web Designerilla sääntöjä, joiden perusteella mainosten kokoa säädetään sen mukaan, missä niitä näytetään Google Display ‑verkostossa. Tämä tekee mainoksista responsiivisia.

1. Jos et ole ennen käyttänyt Google Web Designeria, tutustu sen käyttöä koskeviin ohjeisiin. Jos sinulla on jo hieman kokemusta Google Web Designerista, löydät malleja ja kattavan oppaan Rich Media Gallerysta.
  2. Tarkista, että olet liittänyt syötteen siihen kampanjaan tai mainosryhmään, johon aiot lisätä mainokset.
  3. Klikkaa Mainokset-välilehteä.
  4. Valitse ensin + Mainokset ja sitten Mainosgalleria.

5. Valitse Dynaamiset mainokset.

6. Valitse Lataa oma asettelu.
  7. Etsi ja lataa tiedostosi.

8. Toista sama jokaiselle mainoskoolle.

9. Klikkaa Tallenna.

Huom. Kun lataat uuden dynaamisen mainoksen, varmista, että valittuna on oikea tyyppi (dynaaminen) ja yritystyyppi. Mainosaineiston yritystyypin tulee vastata kampanjan yritystyyppiä. Lisätietoja syötteestäsi on Kampanjan asetukset ‑sivulla.

Varmista myös, että mainoksesi on suunniteltu näyttämään yhtä tai useampaa tuotetta mutta ei tiettyä kiinteää tuotemäärää (esimerkiksi kahta tai kolmea). Google voi taata vain sen, että dynaamisessa uudelleenmarkkinoinnissa näytetään yhtä tai useampaa tuotetta.

Asettelutagit

Google voi näyttää tuotteiden mainoksissa asettelutageja mainosten tehokkuuden parantamiseksi. Asettelutagit näkyvät automaattisesti syötteen tuotetietojen perusteella, ja niitä voidaan näyttää jälleenmyyjämainostajien responsiivisissa Display-mainoksissa. Seuraavassa on esimerkkejä asettelutageista:

• Hinnanalennus-tagit voidaan näyttää, kun Google Kauppiasportaalin syötteessä olevien tuotteiden hinta on äskettäin laskenut.
  • Uusi-tagit voidaan näyttää, kun Google Kauppiasportaalin syötteeseen lisätään uusi tuote.
  • Suosittu-tagit voidaan näyttää Google Kauppiasportaalin syötteessä olevien suosittujen nimikkeiden perusteella.
  • Myynti-tagit voidaan näyttää Google Kauppiasportaalin syötteessä oleville nimikkeille, joiden sale_price-arvo on alhaisempi kuin price-arvo.

Google voi kokeilla muuntyyppisten asettelutagien käyttöä tehokkuuden parantamiseksi.

Dynaamisten mainosten tekstin muokkaaminen

Nämä ohjeet koskevat vain aiempaa AdWordsia. Selvitä, kumpaa Google Adsia käytät.

Jos käytät vakiotyyppisiä dynaamisia mainoksia sekä koulutukseen, lentoihin tai matkustamiseen liittyvää syötettä tai muokattavaa syötettä, voit muokata syötteen attribuuttien asettelua dynaamisissa mainoksissasi.

Asettelussa voidaan esimerkiksi käyttää mainosotsikkona määränpään nimeä (esim. San Franciscon lentoasema), mainoksen kuvauksena lennon kuvausta (Halpoja lentoja päivittäin) ja hintana lennon hintaa (900 €).

Oletetaan kuitenkin, että haluat käyttää yllä kuvattua kuvailevampaa otsikkoa. Voisit käyttää otsikkona määränpään nimeä ja lennon kuvausta: "Halpoja lentoja päivittäin San Franciscon lentoasemalle."

Voit muokata dynaamisia mainoksiasi seuraavasti:

1. Valitse Syötteet-kohdasta Lisää vaihtoehtoja.
  2. Klikkaa muutettavan mainoselementin (kuten otsikon) vieressä olevaa kenttää.
  3. Valitse näkyviin tulevasta avattavasta valikosta aaltosulkeissa oleva syöteattribuutti. Esimerkiksi {Destination ID}. Aseta ja järjestä attribuutit tähän kenttään. Voit lisätä myös staattista tekstiä. Voit esimerkiksi luoda yllä olevan Halpoja lentoja päivittäin ‑otsikon syöttämällä otsikkokenttään "{Flight description} {Destination name}lle".
  4. Valitse Tallenna ja esikatsele.