Skapa en dynamisk sökannons

Med dynamiska sökannonser kan du snabbt leda potentiella kunder till det de är intresserade av på din webbplats. Om du vill veta mer innan du sätter igång kan du läsa Om dynamiska sökannonser.

Animated graphic depicting the process of creating a Dynamic Search Ad

I den här artikeln beskriver vi hur du skapar dynamiska sökannonser och annonsgrupper och hur du anpassar inriktning och bud. Om du väljer att ställa in inriktning med hjälp av ett flöde bör du även följa anvisningarna i Använda ett flöde för att inrikta dynamiska sökannonser.

Innan du börjar

Följ de här rekommenderade metoderna för att få ut så mycket som möjligt av dynamiska sökannonser:

• Förbättra din webbplats innan du skriver annonser. Kvaliteten på din webbplats är lika viktig som kvaliteten på dina annonser. Se tips på hur du kan förbättra din webbplats.
  • Skriv bra beskrivningar till dina annonser. Se till att dina annonser är relevanta för personerna du vill nå. Läs mer om hur du skriver övertygande annonser.
  • Glöm inte mobila enheter. Dynamiska sökannonser kan visas på mobila enheter för kunder som söker eller surfar när de är på språng. Läs mer om hur du kan förbättra din mobilwebbplats.
  • Se till att din webbplats är tillgänglig. Webbplatser där allt innehåll genereras dynamiskt kan vara svåra för Google att förstå och generera annonser för. Läs om hur du gör din webbplats mer tillgänglig.
  • Skapa kampanjer på ett enstaka språk. Om din webbplatsdomän innehåller sidor på flera språk och du vill inrikta dina annonser på sökningar utifrån alla dessa sidor måste du skapa en ny kampanj för varje språk.

Optimera din kampanj i samband med att du skapar den.

När du skapar kampanjen kan du få aviseringar baserat på de inställningar du väljer. Du kan till exempel få aviseringar om problem som kan ge ett sämre resultat eller som är så allvarliga att du inte kan publicera din kampanj.

Navigeringsmenyn för att skapa kampanjer som visas när du skapar din kampanj ger en helhetsbild över förloppet och uppmärksammar aviseringar som du kan behöva åtgärda. Växla mellan stegen i navigeringsmenyn för att enkelt granska och lösa potentiella problem med inriktning, budgivning, budget och andra kampanjinställningar. Läs om hur du skapar en effektiv kampanj.

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Skapa en ny sökkampanj med en dynamisk annonsgrupp i din sökkampanj

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Kampanjer.
  4. Klicka på plusknappen och välj Ny kampanj.
  5. Välj ett eller flera mål för kampanjen. Eller klicka på Skapa en kampanj utan ett mål för att fortsätta utan mål.
    1. Valfritt: Leta reda på alternativet Välj vilka resultat du vill ha av kampanjen och markera kryssrutan vid de åtgärder du vill att kunderna ska utföra efter att ha sett din annons (till exempel besöka din webbplats, ringa till ditt företag eller ladda ned en app). Ange relevant information.
  6. Välj Sök som kampanjtyp.
  7. Välj de resultat du vill få från kampanjen.
  8. Klicka på Fortsätt.
  9. Ge kampanjen ett namn och ange platserna du vill inrikta dig på samt språk och budget.
  10. Välj en automatisk budstrategi under Budgivning om du vill att Google ska optimera dina bud. Vi rekommenderar Mål-CPA eller Förbättrad CPC.
  11. Ange en budgräns (valfritt) och en budget.
  12. Klicka på Spara och fortsätt för att fortsätta till nästa steg.
  13. Granska kampanjinställningarna och klicka på Publicera kampanj.
    1. Klicka på fliken Inställningar på sidan Kampanjer efter att du har skapat din nya sökkampanj.
    2. Välj Inställning för dynamiska sökannonser på sidan Inställningar.
    3. Ange din webbplatsdomän och välj språket som används på din webbplats.
    4. Klicka på Spara.
Obs!
  • Om du aktiverar en ny domän för dynamiska sökannonser rekommenderar vi att du väntar minst två dagar så att kampanjen hinner komma igång för att resultaten ska bli mer rättvisande.
  • Vi kör för närvarande ett experiment för att förenkla upplevelsen för våra användare. Därför kanske vissa annonsörer inte ser inställningen Dynamiska sökannonser när de skapar en ny kampanj. Skapa en dynamisk sökannonskampanj genom att följa stegen ovan. Läs mer om hur Google förbättrar Google Ads

Skapa en dynamisk annonsgrupp

1. Välj Dynamisk (standard) som Typ av annonsgrupp.
  2. Ge den dynamiska annonsgruppen ett namn.
  3. Bestäm hur du vill inrikta dina annonser. Om du inte känner till dynamiska annonsinriktningar rekommenderar vi att du läser Om inriktning av dynamiska sökannonser. Börja gärna med detta:
    • Målsidor från dina vanliga annonsgrupper: Alla webbsidor där du för närvarande visar sökannonser i alla dina konton. Med detta inriktningsalternativ kan du enkelt öka trafiken på de webbsidor som du redan använder som målsidor i befintliga annonsgrupper och kampanjer. Vi rekommenderar den här inriktningen om du inte har använt dynamiska sökannonser tidigare.
    • Andra kategorier: Uppsättningar med målsidor ordnade efter tema. Du bestämmer själv vilka sidor annonserna ska inriktas på, hur liknande sidor ska grupperas och vilken detaljnivå som ska användas. Om du inte har använt dynamiska sökannonser på din webbplats tidigare kan det ta upp till 24 timmar innan det visas några kategorier.
    • URL_Equals: Inrikta dig på specifika webbadresser. Det här är ett enkelt sätt att inrikta dig på enskilda sidor. Räckvidden kan dock bli begränsad om du vill få inkrementell trafik.
  4. Om du inte använder automatisk budgivning ska du justera ditt bud utifrån vad varje specifik inriktning är värd för din verksamhet. Med budjusteringar kan du få större kontroll över var och när dina annonser visas. Du kan ange budjusteringar för att höja eller sänka buden på dina dynamiska annonsinriktningar med en viss procentsats. Läs Om budjusteringar.
  5. Klicka på Spara och fortsätt.

Skapa annonser

Du kan ha flera dynamiska sökannonser, vilket betyder att du kan samla in data om vilken annons som är mest effektiv. Så här lägger du till dynamiska sökannonser i en dynamisk annonsgrupp:

1. Klicka på Ny annons.
  2. Välj Dynamisk sökannons.
  3. Den dynamiska sökannonsens rubrik, slutliga webbadress och visningsadress genereras dynamiskt. Du behöver därför bara ange en beskrivning.
  4. Klicka på Spara och fortsätt.

Använda budjusteringar

Budjusteringarna kan hjälpa dig att styra när och var din annons visas. Du kan ange budjusteringar för att höja eller sänka buden på dina dynamiska annonsinriktningar med en viss procentsats.

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Lägga till eller ta bort en budjustering i Söknätverket

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. När du klickar på Avancerad budjust. öppnas sidan Interaktioner, där du kan ange budjusteringar för samtal, målgrupper eller demografi.
  3. Markera raden du vill justera och klicka på pennikonen Redigera under kolumnen Budjust.. Om du vill ange budjusteringar för Enheter kan du också välja en annonsgrupp.
  4. Välj Öka eller Minska på rullgardinsmenyn och ange en procentsats. Om du vill ta bort en budjustering raderar du värdet i fältet.
  5. Klicka på Spara.

Lägga till eller ta bort en budjustering i Display-nätverket

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Målgrupper, sökord och innehåll.
    • Om du vill justera buden för specifika demografiska grupper klickar du på Demografi och sedan önskad grupp. Fortsätt sedan från steg 3.
    • Om du vill justera buden för Placeringar klickar du på Manuellt och fortsätter från steg 3.
  3. Klicka på kampanjen eller annonsgruppen du vill ändra.
  4. Markera raden du vill justera och klicka på pennikonen Redigera under kolumnen Budjust.. Om du vill ändra flera rader samtidigt markerar du rutorna innan du klickar på pennikonen.
  5. Välj Öka eller Minska på rullgardinsmenyn och ange en procentsats. Om du vill ta bort en budjustering raderar du värdet i fältet.
  6. Klicka på Spara.

Se dina budjusteringar

Efter att du har loggat in på ditt Google Ads-konto kan du se budjusteringar i sidmenyn till vänster:

Budjusteringar i söknätverket:

1. Klicka på annonstypen du vill se:
  2. Leta reda på kolumnen Budjusteringar i tabellen eller markera kryssrutan vid annonsen. Klicka sedan på Redigera i det blå fältet som visas.

Om du inte ser några budjusteringar kan du läsa Kvalificering för budjustering i den här artikeln.

Budjusteringar i Display-nätverket:

1. Klicka på annonstypen du vill se:
  2. Leta reda på kolumnen Budjusteringar i tabellen.

Om du inte ser några budjusteringar kan du läsa om Kvalificering för budjustering i den här artikeln.

Om du vill använda mer optimerade bud kan du ställa in automatisk budgivning. Läs mer om budjusteringar.

Gränser för dynamiska annonsinriktningar

Varje Google Ads-konto kan ha upp till 25 000 dynamiska annonsinriktningar. Du kan få ut mer av dina dynamiska annonsinriktningar genom att

• konvertera dina negativa dynamiska annonsinriktningar på annonsgruppsnivå till negativa dynamiska annonsinriktningar på kampanjnivå
  • använda sidflöden för att skapa en lista över de specifika sidorna du vill ha. Observera att inriktningsgränsen på 25 000 inte inkluderar värdena i dessa flöden.
Obs! Det finns en gräns på 100 sidflöden per konto.

Läs mer om gränser för Google Ads-konton och inriktningar för dynamiska sökannonser.