Opprett dynamiske søkeannonser

Med dynamiske søkeannonser kan du raskt henvise kundene til det de er ute etter på nettstedet ditt. Hvis du vil ha mer bakgrunnsinformasjon om dette før du setter i gang, kan du finne ut mer om dynamiske søkeannonser.

Om du vil opprette en dynamisk søkekampanje – og finne ut hvordan du kan opprette annonser og annonsegrupper samt tilpasse bud og målretting, er det bare å følge de aktuelle veiledningene i denne artikkelen. Hvis du velger å konfigurere målrettingen din med en feed, finner du en veiledning for dette i artikkelen Bruk en feed for å målrette dynamiske søkeannonser.

Før du begynner

For å få mest mulig ut av dynamiske søkeannonser gjør du lurt i å følge disse gode fremgangsmåtene:

• Forbedre nettstedet ditt før du skriver annonser. Kvaliteten på nettstedet er like viktig som kvaliteten på annonsene dine. Få tips om hvordan du kan forbedre nettstedet ditt.
  • Skriv gode beskrivelser av annonsene. Påse at annonsene er relevante for de du prøver å nå ut til. Finn ut hvordan du skriver effektive annonser.
  • Ha i bakhodet alle de som bruker mobil. Du kan vise dynamiske søkeannonser på mobil når kundene søker eller blar gjennom innhold på farten. Finn ut hvordan du kan forbedre mobilnettstedet ditt.
  • Sørg for at nettstedet ditt er tilgjengelig. Google kan ha problemer med å forstå og lage annonser for nettsteder der alt innholdet blir generert dynamisk. Finn ut hvordan du gjør nettstedet ditt mer tilgjengelig.
  • Opprett kampanjer med bare ett språk. Hvis domenet for nettstedet ditt inneholder sider på flere språk, og du vil målrette søk etter annonsene dine basert på alle disse sidene, kan du opprette en ny kampanje for hvert språk.

Veiledning

Nå administrerer de fleste av brukerne kontoen sin i den nye utgaven av Google Ads. Hvis du fremdeles bruker den forrige utgaven av AdWords, velger du Forrige nedenfor. Finn ut mer

Slik oppretter du en ny søkekampanje med en dynamisk annonsegruppe i søkekampanjen din

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer i sidemenyen til venstre.
  3. Klikk på plussknappen , og velg så Ny kampanje.
  4. Velg ett eller flere mål for kampanjen din. Du kan også klikke på Opprett en kampanje uten et mål hvis du vil fortsette uten mål.
    1. Valgfritt: Under «Velg resultatene du ønsker å oppnå med denne kampanjen» velger du avmerkingsboksen ved siden av handlingene du vil at kundene dine skal foreta etter at da har sett annonsen din (f.eks. besøke nettstedet ditt, ringe til bedriften din eller laste ned apper). Skriv inn relevante opplysninger.
  5. Velg Søk som kampanjetype.
  6. Velg eventuelle resultater du ønsker å oppnå med kampanjen.
  7. Klikk på Fortsett.
  8. Gi kampanjen din et navn, og skriv inn stedene du vil målrette mot, språkene du vil bruke, og budsjettet ditt.
  9. Under «Budgivning» velger du en automatisk budstrategi hvis du vil at Google skal optimalisere budene dine. Vi anbefaler alternativet mål-CPA eller Utvidet CPC.
  10. Oppgi budgrensen din (valgfritt) og budsjettet ditt.
  11. Øverst på skjermen, under «Generelle innstillinger», utvider du Vis flere innstillinger, og klikker deretter på Dynamisk søkeannonse.
  12. Skriv inn ditt nettstedets domene, og velg språket på nettstedet ditt.
  13. Klikk på Lagre og fortsett for å gå videre til neste trinn – som er å opprette en dynamisk annonsegruppe og mål.

Slik oppretter du en dynamisk annonsegruppe

1. Velg Dynamisk (standard) i Annonsegruppetype.
  2. Gi den dynamiske annonsegruppen et navn.
  3. Bestem hvordan du vil målrette mot annonsene dine. Om du har lite kjennskap til dynamiske annonsemål, anbefaler vi på det sterkeste at du først leser artikkelen Om mål for dynamiske søkeannonser. Vi anbefaler å starte med:
    • Landingssider fra standardannonsegruppene dine: Alle nettsider som du for øyeblikket kjører søkeannonser mot, i alle kontoene dine. Med dette målrettingsalternativet er det enkelt å øke trafikken på nettsidene du allerede bruker som landingssider i eksisterende annonsegrupper og kampanjer. Vi anbefaler dette målet for nye brukere av dynamiske søkeannonser.
    • Andre kategorier: Sett med landingssider organisert etter tema. Du bestemmer selv hvilke sett av sider du vil målrette annonser mot, hvordan lignende sider skal grupperes, og hvilket detaljnivå som skal brukes. Hvis du nettopp har begynt å bruke dynamiske søkeannonser på nettstedet ditt, kan det ta opptil 24 timer før kategoriene vises.
    • URL_Equals: Du kan målrette mot bestemte nettadresser. Dette er en enkel måte å målrette mot enkeltstående nettsider på. Dette kan imidlertid føre til at rekkevidden din begrenses hvis du ønsker å generere mer trafikk.
  4. Hvis du ikke bruker automatisk budgivning, kan du justere budet ditt ut fra verdien hvert bestemt mål utgjør for bedriften din. Med budjusteringer får du bedre kontroll over når og hvor annonsen din blir vist. Du kan angi disse justeringene for å øke eller redusere budene for de dynamiske annonsemålene dine med en prosentandel. Finn ut mer om budjusteringer.
  5. Klikk på Lagre og fortsett.

Slik oppretter du annonser

Du kan ha mer enn én dynamisk søkeannonse, noe som betyr at du kan samle inn data om hvilken annonse som er den mest effektive. Slik legger du til dynamiske søkeannonser i en dynamisk annonsegruppe:

1. Klikk på Ny annonse.
  2. Velg Dynamisk søkeannonse.
  3. Overskriften, den endelige nettadressen og visningsadressen for den dynamiske søkeannonsen genereres dynamisk, så du trenger bare å angi den beskrivende teksten.
  4. Klikk på Lagre og fortsett.

Sånn bruker du budjusteringer

Ved å bruke budjusteringer kan du få bedre kontroll over når og hvor annonsen din blir vist. Du kan angi disse justeringene for å øke eller redusere budene for de dynamiske annonsemålbudene dine med en prosentandel. Finn ut hvordan du bruker budjusteringer. Du kan vurdere å bruke automatisk budgivning for å spisse budoptimaliseringen din enda mer.

Linker til beslektet innhold